איש השבוע

טום גיא

New member
אבל אז מגלים שבחיים אנחנו תלויים באנשים אחרים

אם זה המפקד שלך בצבא (כמה שחטפתי שם עם הפה הגדול שלי...
), המרצה שלך באוניברסיטה, הבוס שלך בעבודה, שוטר, פקיד במשרד הפנים, אפילו מלצר במסעדה. מי שלא מסתדר עם אנשים אחרים מוצא את עצמו בצרות, ומי שיש לו הרבה חברים יכול לצאת מכל מיני צרות אחרות שהוא נכנס אליהם. גם את זה למדתי, בהתחלה בדרך הקשה, ואז בדרך הרבה יותר קלה.

אלא אם כן אתה מתכוון להיות נזיר שגר במערה על צלע הר, או להתבודד בחווה שלך עם הסוסים והכלבים, תמיד תהיה באינטראקציה עם אנשים שיכולים להשפיע על החיים שלך, וחבל שהם ישנאו אותך סתם כי אתה לא יכול להתאפק ולהשאיר את הפה שלך סגור ואת המחשבות שלך בראש. אתה לא צריך לזייף שום דבר או לעטות מסכה, פשוט ללמוד לאמר את מה שאתה רוצה בדרך שתהיה יותר נעימה לשומע, או להתעלם. גם לי פעם זה הרגיש שזה יהיה קשה לעשות את זה ושאני אהיה צבוע. ואז הבנתי שהעולם לא ישנה את עצמו בשבילי, ושאני אצטרך להסתגל וכן להיות נחמד גם למי שלא בא לי להיות נחמד אליו. ואז כשהתחלתי לעשות את זה, הבנתי שלהיות נחמד זה באמת נחמד. גם למי שמעצבן אותי וגם אם אני חושב שהוא אידיוט. ולפעמים גם אם בהתחלה הוא נראה לי אדיוט, בגלל שהיתה לי אינטראקציה טובה איתו למדתי שהוא לא אדיוט, וגם אם אנחנו לא מסכימים, הוא עדיין יכול להיות אחלה בנאדם. ועכשיו להיות נחמד הפך להיות הרבה יותר חלק מהאופי שלי, ואני מרוצה מזה (למרות שלפעמים מתפלק לי קצת).

ועוד לגבי המסכות - אם קשה לך לחיות מתחת למסכה, למה אתה כותב כאן בצורה אנונימית, וחושש מזה שמישהו כאן יזהה אותך במציאות? (ועוד עם כמה כינויים שונים, מסתבר)

A 26 cm Schlong

New member
אני לא כותב כאן בכמה כינויים שונים

יש לי כינוי אחד ויחיד כרגע ובו אני משתמש.

בעבר היה לי כינוי אחר, אבל בגלל כל מיני סטוקרים נאלצתי להחליף אותו והרי לך התוצאה.

תודה לך על העצות, אבל לא תודה. אתה יכול להמשיך להתנחמד לאדיוטים כמה שאתה רק רוצה, אני לא מעוניין. אם עוד לא הבנת את זה מהשרשור, אז קבל: טוב לי עם עצמי, כמו שאני, עם הפה הגדול והבטחון המופרז, ואני מצפצף על כולם. נראה לי מעיק למדי לנסות להתנחמד לאנשים שאתה לא סובל, רק בשביל שלא ישנאו אותך. אני לא רוצה לשנות את העולם, לא מעוניין שאנשים ישתנו לכבודי, אבל גם לא ממש שש לשנות את עצמי לכבודו של איש. קפיש?

אגב, מי שאני חושב שהוא אדיוט, הוא אדיוט, ולא משנה כמה אני אשתדל להפוך את האינטרקציה ביני לבינו לחיובית. יש לי אינטואיציה מאד גבוהה ואני אף פעם לא מפספס.

התחלת טוב וסיימת מכוער ומטופש למדי עם כל הברברת על כינויים וירטואלים כמסיכות. אל תכנס לשם, אתה לא בכיוון אפילו.

טום גיא

New member
תעשה את זה בשבילך ולא בשביל אף אחד אחר

אני חי בעולם שבו אני מוקף בחברים, ומסוגל להנות בחברתם של הרבה אנשים. כמו שכבר כתבתי אני לא מרגיש שאני מתנחמד לאף אחד בשביל שלא ישנא אותי (אלוהים ישמור, איזה אסון זה יהיה
) אלא נחמד כי נחמד לי להיות נחמד. ואני יודע לכבר בני אדם מתוקף היותם בני אדם, גם אם הם עושים דברים שאני לא אוהב או אומרים דברים שאני לא מסכים איתם. ושוב כמו שכתבתי, כפועל יוצא מזה אני מוצא את עצמי בהרבה פחות מצבים לא נעימים, ובהרבה יותר מצבים שהם כן נעימים.

אתה זה שבוחר לחיות בעולם שמלא באידיוטים שאתה לא סובל. אפילו אם אף פעם לא תצטרך מהם כלום ולא תהיה להם שום הזדמנות להתנכל אלייך כי עיצבנת אותם, זה עדיין נשמע לי כמו עולם פחות נעים מזה שאני חי בו.

מנומשת27

New member
אין הנחתום וכו'

אתה הפרסונה שאתה מביא לפורום. הרושם (הסובייקטיבי) הוא כבר שלי. לא תשנה אותו או תשפיע עליו אם תספר לי איך הייתי אמורה לחוות/לפרש את המרכיבים ששמת בדייסה. לכל היותר תיצור את הרושם שמאוד אכפת לך איך אתה נחווה בעיני אחרים.

האם אתה מעריך שלמדת בעבר מבקורת "אלימה" שניתנה לך?

A 26 cm Schlong

New member
לא ניסיתי לשנות את הרושם שלך

ואם טרם הבנת זאת מקריאת השרשור, לא ממש משנה לי איך אנשים אחרים מפרשים אותי, או מה הם חשים כלפי וכלפי הפרסונה שהיא אני, וזה תקף גם לגביך מן הסתם. לא ממש מזיז לי איך הצטיירתי בעיניך ואני לא לגמרי מבין איך הסקת שאני אדם שאכפת לו איך הוא נחווה בעיני אחרים.

בסה"כ כתבתי שאני לא חושב שהביקורת שלי היא אלימה, אבל כתבתי שאני יכול להבין למה את חושבת כך וגם הסברתי.

קשה לי לענות על שאלתך ולפשפש עכשיו בעברי כדי למצוא איזו ביקורת "אלימה" שהשפיעה עלי.

מנומשת27

New member
אתן לך אנאלוגיה מתחום הכתיבה היוצרת

אם תספר משך עמוד וחצי עד כמה דמות מסוימת חדורת בטחון, אבל בפועל תתאר כיצד היא מצדיקה כל מהלך ומהלך שלה בפני הבריות, שלא לומר, מתעקשת שהיא פועלת ממניעים חיוביים (הגם שהיא לא שמה זין על מה שכולם חושבים עליה), מה לדעתך יחשוב הקורא?

מנומשת27

New member
need I say more?

כמי שמכריז על עצמו כנון-קונפורמיסט, אתה מעביר חלק ניכר מזמנך בניסיון לקבל אישור מהקולקטיב. לא מזיז לך מה אומרים עליך, אבל פעם אחר פעם אתה מתעקש שכוונותיך טובות, שהבקורת שלך איננה אלימה ואתה רק נתפס כתוקפני. אין לך בעיה למתוח בקורת: אתה מאמין בtough love. ואולם, כשאתה זוכה לבקורת, ולו הסובטילית והעדינה ביותר, אתה מגיב בביטול ומיד לאחר מכן בתוקפנות, שלא לומר אלימות מילולית של ממש. כל אלה, לצד בחירתך התמוהה (אך, אויה, לא באמת תמוהה), להתמקם בפורום שאין לך שום קשר אליו ולחלוק מאהבתך הקשוחה על ימין ועל שמאל, מקשות עלי שלא להגיע למסקנה שהפרסונה שאתה מתהדר בה היא מעל הכל פסאדה ושהאדם המרומה יותר מכל בסיפור הזה הוא אתה עצמך. עצתי לך: חזור לטיפול. אם הצורה הטובה ביותר שאתה מוצא לשפר את הבטחון העצמי שלך הוא לומר לאנשים אחרים איך לחיות את חייהם, כנראה שאתה עדיין זקוק לפסיכולוג/ית.

הקבUע

New member
גדול...!

חשבתי שאני היחיד שהדיון הזה מעורר בו קבס... כמעט הקאתי על הרצפה.
עצוב לראות שאנשים משתפים איתו פעולה, ממש מאביסים ומלעיטים את האגו שלו בשאלות.
אבל מה, העיקר שהניסוי החברתי עם הכינוי שלו הצליח.

השרשור הזה פתטי, ומהווה תעודת עניות לפורום ומשתמשיו.

FreemanG

New member
לגבי הבטחון העצמי שלך

איכפת לך לספר על התהליך שעברת?
איך העלת לעצמך את הבטחון העצמי?

אני חושב שיש כאן לא מעט אנשים שציריכם לעבוד על זה...

A 26 cm Schlong

New member
כתבתי למעלה בפתיל סיפור קצר

אם יש משהו נוסף שמעניין אותך, אתה מוזמן לשאול.

donaV

New member
שאלה שמאוד מסקרנת

בכמה ניקים אתה כותב בפורום הזה,כמה מהם גברים וכמה מהם מושקעים כרשומים ולא כוכביות?

(למרות שלאחרונה זה קצת נרגע)

ואיך זה מסתדר עם הכנות והביטחון העצמי המאוד גבוה שלך?

A 26 cm Schlong

New member
אם עוד לא הבנת את זה

בניק אחד.

לא כתבתי פה בניקים אחרים מימי ולא כתבתי כאורח.

כפי שכבר הסברתי: בעבר היה לי ניק אחר בתפוז, שנאלצתי להחליף בגלל על מיני סטוקרים שחדרו לחיי (אבל באמת, זו לא רק צורת ביטוי).

ולגבי הביטחון העצמי והניק, בחיי שאני לא מבין את הקשר.

donaV

New member
שאלה מסקרנת מתחום הספרות

איזה ספרות אתה אוהב?

האם קראת את "המקרה המוזר של דוקטור ג'יקל ומיסטר הייד" (Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde) ?

A 26 cm Schlong

New member
משיב

אני כמעט ולא קורא ספרים בעברית, אבל אם כבר אז אני קורא בעיקר ספרי שואה (יומנים, זכרונות וגם עיון לעיתים), ספרים על מלחמות ישראל, ספרי צבא (יומנים וזכרונות) ולפעמים חוטא בקריאה של איזו שטות כמו "הכי רחוק שאפשר" שסיימתי לא מזמן (של אלון חילו. ספר גרוע).

באנגלית אני קורא ספרי פשע אמיתי (TRUE CRIME), ספרים שמבוססים על מקרים אמיתיים (TRUE STORY) ויש לי חיבה עזה לספרים שעובדו מאוחר יותר לקולנוע.

בגדול, אם יש נושא שהוא מרתק אותי, אני אקרא ואחקור עליו.

ולא, לא קראתי את "המקרה המוזר של ד"ר ג'יקל ומיסטר הייד". למה?

קראתי ואהבתי את התשובות, נותרה שאלה אחת

בעבר ביקרתי אותך על זה שהיית חריף מדי כלפי כותבת... אני חושב שבכל מקרה זה קצת התמתן אבל מסכים שזאת דרך הכתיבה שלך, וכל עוד זה לא כותב שנתקל בך לראשונה אני חושב שהוא צריך להתמודד. זה מוסף הרבה צבעוניות.

חקרו אותך פה שתי וערב (כולל מצב הנישואים של ההורים, BMI וצבע עיניים, רק חסר ציון פסיכומטרי), אז אני אשאל שאלה לגבי דעתך:

מה לדעתך הסיבה שמובילה לכך שחברי הפורום, בדגש על חברות הפורום, מגיעים למצבם הנוכחי?

A 26 cm Schlong

New member
תודה לך

ובכן, אני חושב שמי שמוצא את עצמו בגיל מבוגר (יחסית) נטול רקע זוגי או מיני, לא נקלע למצב הזה סתם כך, אלא הכניס את עצמו למצב הזה בכוחות עצמו.

למה אני מתכוון?

אנחנו שולטים בגורל שלנו (עזוב עכשיו רוחניות, אני מדבר תכל'ס) ובחיים שלנו. רסאמי, אין דבר העומד בפני הרצון. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים להתאמץ בשביל לפגוע במטרה שסימנו לעצמנו ומה הקורבן שאנחנו מוכנים להקריב.

אפשר לפשפש בציציות ולהאשים את ההורים הגרושים, את התחת הגדול מדי או את האף העקום, אבל כל אלה, כך לפחות אני חושב, הם רק תירוצים שנועדו להצדיק את קיומו של המצב המחורבן (מובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל).

אני חושב שאין קשר בין ביטחון עצמי לבין עובדת היותו של אדם נטול זוגיות או ניסיון מיני, אבל מאמין גדול שיש קשר להערכה עצמית נמוכה.

להכיר בבעיה, זה יופי, אבל לפעול לשינויה הוא הדבר הגדול באמת, זה שמצריך תעצומות נפש.

לסיכומו של עניין, דעתי היא שאדם שהוא נטול זוגיות ו/או ניסיון מיני בגיל מבוגר (יחסית) סובל מהערכה עצמית נמוכה ולא פועל די על מנת לשנות את המצב שאליו נקלע, כי בתכל'ס אין שום סיבה בעולם שמי מאתנו ישאר לבד כל חייו (אלא אם זה מבחירה).

למעלה