אכזבה נוספת מבית קאפקום.....

ShotokanMaster

New member
אכזבה נוספת מבית קאפקום.....

לפני כחודש יצא ביפן המשחק Hyper Street Fighter II Annivesary Eddition שנועד לציין 15 שנה לסדרת סטריט פייטר (למרות שעברו כבר 3 חודשים מאז, אך השקת המשחק עוכבה) המשחק הוא בעצם לא פחות ולא יותר שחזור של משחקי סטריט פייטר 2....במקום להוציא משחק חדש בסדרת סטריט פייטר שתהיה בו תוספת של דמויות ועלילה וגרפיקה שמותאמת לשנה בה אנו נמצאים, לאחר 3 שנים בלי יציאת משחק ייחודי של סטריט פייטר (אם מחשיבים את סטריט פייטר אי איקס 3 שיצא ב-2001....לא כולל משחקי הקרוס אובר.....) קאפקום בעצם לקחו את סדרת משחקי סטריט פייטר 2 ועשו מהם משחק אחד, אתה בוחר דמות, ואז אתה יכול לשחק בה בכל משחקי סטריט פייטר 2 שהיא הופיעה בהן - סטריט פייטר 2, סטריט פייטר 2 צ'מפיונשיפ אדישן, סטריט פייטר 2 טורבו, סופר סטריט פייטר 2 וסופר סטריט פייטר 2 טורבו, כאשר מרביתם (מלבד משחקי הסופר) דומים אחד לשני חוץ מפרטים ממש קטנים....הגרפיקה היא אותה גרפיקה שראיתם לפני 10 שנים, וגם אותם המסכים, המנגינות עברו שיפור סאונד קל ולא יותר מזה...כדי לפצות על המקום החסר הוסיפו כמו תמונות (יצירות של אומנים של קאפקום....) וכמה סיומים וסרטונים.... בעעעע.....חטפתי צמרמורת כשראיתי את הפיקסלים האלה, כשהיבטתי בתמונות לא ראיתי שום הבדל בין המשחק הזה למשחקים הישנים מלבד 3 הבדלים קטנים - כשמד הכוח מתמלא הוא משנה סמל בכל פעם שאתם במשחק אחר באוסף הזה (מהמשחקים הנ"ל), במסך הVS יש מסגרות מסביב לתמונות הדמויות (מסגרת כחולה לשחקן 2 ואדומה ל-1) ובמסך זה ובמסך בחירת הדמויות כתוב ברקע "הייפר סטריט פייטר 2" במקום "סופר סטריט פייטר 2 טורבו" גם כן שינוי גדול.... אפילו עטיפת המשחק מזעזעת, אקומה נראה שם כמו איזה דג אבו-נפחא, וריו נראה כמו איזה ערס שעומד להחטיף מכות למישהו (והוא עוד אמור להיות יפני!).... בהתחשב בעובדה שקאפקום תמיד הייתה ידועה בתאוות הבצע המוגזמת שלה (דוגמאות לכך הן הסרט ההוליוודי המזעזע של סטריט פייטר, משחק שמבוסס על הסרט שמבוסס על משחק (?!) ואוסף משחקים לציון 15 שנה לסדרת מגמן שיצא בשנה שעברה, שהוא בעצם אותו חרטא כמו זה, אבל פחות גרוע מכיוון שהוא כלל כמה משחקיםעם תוספות שעשויות לעניין מישהו על משחקים שיצאו לפני 7,8 שנים, שלא כמו משחק שהוא כמעט בדיוק אותו משחק שיצא לפני 10 שנים!!) וכן קאפקום מנסים לעשות עוד בוכטות של כסף על חשבון משחק מצליח שהם הוציאו לפני 10 שנים בפעם השנייה כבר....עכשיו מעריצים אספנים של סטריט פייטר ילכו לשלם 300 שקל על משחק שהם כבר שיחקו בו בעבר..... בקצב הזה עלול להגיע שלב שבו נצתרך להספיד את סטריט פייטר, וסדרת משחקי המכות הפופולארית תיזכר בתור סדרת משחקים שיצגה את שנות ה-90 בעיקר... כשזה יקרה, קאפקום תאבד את אחד הנכסים יקרי הערך שלה, ולא יעבור הרבה זמן עד שסדרת סטריט פייטר תסיים כמו סדרת טומב ריידר.....שבמאמץ אחרון הצליחו לשחרר משחק שלא עלה יפה כמו קודמיו) שלא כמו סטריט פייטר, סדרת משחקי מגמן זוכה לטיפוח מצד קאפקום מדי שנה - משחקי באטל נטוורק עושים עליה, בקונסולות ואפילו באנימה המבוססת עליהן, מגמן איקס 7 יצא בשנה שעברה וקיבל ביקורות מצוינות...קאפקום חייבים להתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי, אי אפשר להשעין את סטריט פייטר על משחקי קרוס אובר כל הזמן... כלומר, תארו לכם משחק בשם מרבל ורסוס קאפקום 5 (?!) מה עוד אפשר להוסיף? עוד דמויות, עוד קומבואים, משחק ל-4 במקום ל-3? זה יגמר בסופו של דבר אם לא יגיע משהו שבאמת ישנה....חבל שקאפקום לא מסתכלים על סדרת רסידנט איבל שהם עצמם יצרו......(רסידנט איבל דד איים זכה לביקורות אוהדות מאלה שצפו בו בתערוכת E3 בעוד שהייפר סטריט פייטר 2 זכה לתגובות אדישות למדי....) הנה אתר שיש בו תמונות....תסתכלו על התמונות ותחשבו שזה משחק שיצא רק לפני חודש ביפן.... http://www.gamekult.com/tout/jeux/images/ME0000412964

XplowBoy

New member
באמת אכזבה גדולה

סדרת מגה מן X(שאני הכי אוהב מבית כל סדרות המגה מן) ומגה מן באטל נטוורק הם באמת משחקים שהביאו הרבה כסך לקפקום ורסידנט איבל ראיתי רק את 2 ו3 והגרפיקה הייתה מסחירה אבל משחק מצוין! אני יותר אהבתי משחק בשם דיינו קריזיס 2, הוא נראה כמו רסידנט איבל אבל זה על קבוצה של אנשים שבאו מהעתיד לעבר כדי לתפוס קבוצה אחרת של אנשים שבאו לשנות את העבר ובא טי רקס והורס הכל ואז נשארים רק שתי אנשים בקיצור משחק מאור מעניין וקשה!ואני ממליץ אליו, טוב אני יחזור לנושא, המשחק באמת היה כישלון גדול ומרות שבאמת סדרת הXE של סטרייט פיטר החזירה קצת צבע למשחק אחרי הרבה זמן וזה מזה היה טעות להוציא משחק מטומטם כזה. אני אישית עדיין מחכה למשחקי המגה מן X הבאים(כדי להשלים את הסט) עם יציאת המשחק הבא אני מחזיר את הכינוי הישן שלי MegaTom X

ShotokanMaster

New member
בדיוק! והנה עוד!

אני מכיר את דיינו קרייסיס זוהי סדרת משחקים מדהימה עם עלילה פצצתית! ההמרה של רסידנט איבל 2 ו-3 לגיימקיוב היא עוד דוגמה לתאוות הבצע של קאפקום שלא יודעת שובע! חבל שדיינו קריייסיס 4 זה משחק מסריח.... משחק האי איקס הוא משחק די כיפי מלבד העובדה שהוא נכה כמו משחקי טקן, שאין בו עלילה או סרטונים ששווים משהו....בעצם סתם תירוץ להוציא משחק תלת מימדי.... אולי ישמח אותך לדעת שיצא משחק מגמן איקס חדש בשם MegaMan X: Command Mission....לי אין פס2 אז אני מסתפק בכל משחקי איקס עד 6...):

AxBattler

New member
תאבת בצע???

אתה שוכח שזו חברה מסחרית שאמורה לעשות כסף ולהניב רווחים. אם יש שוק למוצר הזה, כלומר אנשים מעוניינים לקנות אותו (ואני מבין אותך למה לא כדאי להם כשיש אמולציה כל כך טובה של המקור), אדרבא. אם אין שוק למוצר הזה -> אנשים לא יקנו אותו -> הוא לא יעשה כסף ואולי אפילו יפסיד -> אז קאפקום תפסיק להוציא רימייקים כאלה. אבל כל עוד יש לקוחות לרימייקים, קאפקום תמשיך להוציא כאלה, לא מ"תאבת בצע" אלא משיקולי ריווחיות.

ShotokanMaster

New member
תראה...

חברה שמעוניינת להרוויח כסף זה דבר אחד, אבל חברה שמעוניינת להרוויח כסף על חשבון מעריצים תמימים שילכו לקנות את הכותר הזה רק בגלל שהוא נושא את השם "רסידנט איבל"....בקיצור להביא סתם משחק (להמיר משחק בדיוק כמו שהוא לקונסולה אחרת זה לא נקרא רימייק) לקונסולה אחרת בלי להשקיע מינימום של מאמץ! עכשיו עדיין יש כאלה שאוכלים את זה, אבל בסוף אנשים יבינו עם מה הם מתעסקים, וגם לחברה מצליחה כמו קאפקום צריכים להיות עקרונות אומנותיים מסויימים.....

eyalgr

New member
סליחה? טקן לא נכה!

אפילו לא נזלת! טוב, נזלת אולי כן. קצת השערות- הרבה אנשים שחיכו הרבה זמן לחזרה של קפקום לנינטנדו (ובסוף קיבלו את זה כמו שרצו) היו בטח גם רוצים לתקן את העול שנעשה להם ולקנות את הרזידנטים שהם פיספסו. זאת הסיבה שהרזידנטים מוכרים כל-כך הרבה. בקשר למה שאמרת לאבי- רימייק זה... רימייק. התאמה\שיפור של הגרפיקה, משחקיות, שליטה... כמו REremake או MGSthe twin snake של קונאמי שאמור לצאת לקיוב בקרוב. פורט היא העברה מדוייקת, כמו זלדה- אוקרינה אוף טיים לקיוב או RE2 לPS2 ולקיוב.

ShotokanMaster

New member
הסקת ושמע...

טקן זה משחק מאוד נכה! השחקנים שם איטיים בטירוף! היית מצפה שיפרו את זה בטקן 4/טאג אבל כלום! גם הגרפיקה שם מעאפאנית! כשאתה מפיל שחקן על קהל של אנשים האנשים נהיים פתאום נכים! בטקן אין שום מתקפות מיוחדות, עלילה מקורית ודמויות מקוריות.....ובקשר לרסידנט איבל, זה לא רימייק בגלל שמדובר באותו משחק בדיוק ולא בחידוש של המשחק! הרסידנט איבלים הישנים עדיין נמכרים (תתפלא) לפלייסטיישן 1! ומי שלא היה לא פלייסטיישן 1 היה יכול להשיגם לדרימקאסט! מי שנתקע רק עם גיימקיוב עוד אפשר להבין, אבל באמת, אם בנאדם ישלם 300 שקל רק בשביל לשחק במשחק שלפלייסטיישן ולדרימקאסט 200 בצאתו זאת גנבה! זאת תאוות בצע! ועוד למשחקים ישנים שלא יכלו לעבור אפילו שינוי מסכן בגרפיקה ובסאונד?! השינוי היחיד שקאפקום טרחו להוסיף זה האריינג' מוד, שזה אמור להיות יענו "חידוש" של המשחק, בתכלס זה בול אותו משחק, רק עם נשקים יותר חזקים וזה הופך אותו להרבה יותר קל! זלדה זאת אמנם המרה, אבל נינטנדו לא תיחמנו עם זה, הם הביאו את זה כתוספת לווינווייקר, או בתור הזמנה מיוחדת שעלתה יחסית זול..... שוב הוכחתי את תאוות הבצע המוגזמת של קאפקום!

eyalgr

New member
אתה חושב שאתה לא נהנה?

אני תקוע עם דיסק לPS1 של אוסף שלושת משחקי SF2, שזמני הטעינה יותר ארוכים מהקרבות!

yoo

New member
שמע...

זה לא רימייק, זה דיסק אוסף אז מה אתה מצפה? וEX אלו משחקים פשוט זוועה, בושה לקאפקום!

ShotokanMaster

New member
שמע אתה...

אי איקס זה לא משחקים זוועה בכלל....אפשר להנות מהם בלא ספק.....אבל אין בהם שום דבר מיוחד...לא משהו שהייתי משלם עליו 200 שקל.... ואני חושב שהמשחק המדובר הוא Street Fighter Collection 2 שזה כבר עדיף על הייפר בגלל שזה יצא לפני 8 שנים, וגם בגלל שזה די דומה ברעיון לזה החדש ועולה הרבה פחות למרות שכאן המשחקים נמצאים בנפרד....המשחק הוא שני דיסקים (אלא אם כן יש לך ריפ) האחד מכיל את המשחקים ובשני יש כל מיני פיצ'רים נחמדים.....באותה תקופה הוא עלה 300 שקל באמת אבל תחשבו לפני כמה זמן הוא יצא! עם זאת, קאפקום יצאה בשנים האחרונות משחקים מדהימים שאי אפשר להתעלם מהם...

yoo

New member
אי אקס זה כן משחק זוועה-_-

מוות למשחקי מכות בתלת מימד, הם בושה למשחקי מכות בכלל! (למרות שיש כמה נחמדים כמו דאד אור אלייב וסול קאליבר, אבל הם לוקים בחסרון הגדול של התלת מימד...הם קלים כמו...לא יודע מה)

ShotokanMaster

New member
ממש ממש לא!

הבעיה הרצינית שמעיבה על ההנאה במשחקי תלת מימד היא שרובם נכים (שליטה גרועה) וגם אולי שבמשחקים כמו סטריט פייטר זה הורס את מה שאמור להיות גרפיקת אנימה-ליק... רייבל סקולס, סול קאליבור, סול בלייד, בלאדי רואר, פלאסמה סוורד, ועוד.. קלים?! רייבל סקולס וסול קאליבור אולי קלים... נסה לגמור את כל השאר ברמה הכי גבוהה.....אז נדבר..... אני מעדיף בד"כ משחקי דו-מימד....אבל יש משחקי תלת מימד שהם מצוינים, וטוב שהם נוצרו בתלת מימד..... מה שכן, ההפיכה של משחקי המכות לתלת מימד היו בהתחלה (אני מדבר על טקן ומורטל קומבט, דד אור אלייב, ורטורה פייטר וכו') היו בהתחלה רק תירוץ שאמור להראות קידמה מסוימת בתחום המשחקים, כי אז שימוש במנוע תלת-מימד זה היה שיא הטכנולוגיה....

ShotokanMaster

New member
שכחתי להזכיר...

שהמשחקים שציינתי מקודם הם משחקי התלת מימד שלא לוקים בבעיית השליטה..... ורובם (הכוונה לאלה של קאפקום חוץ מסטריט פייטר אי איקס) שומרים על גרפיקת אנימה-לייק רק שהם משלמים על זה באיכות גרפית נמוכה....

yoo

New member
תאמת...

בדרימקאסט הצליחו לעשות למשחקי המכות התלת מימדיים שליטה ממש לא רעה.. תענוג לשחק את דאד אור אלייב או סול קאליבר בדקרימקאסט. בפלייסטיישן, אתה לא יודע מה עושה מה, וגם אתה יושב על השלט ומנצח! אבל טקן למשל, אני לא מסוגל להבין אייך אנשים אוהבים את זה, זה משחק קטסטרופה! לא רק שהם זזים כמו רובוטים ונעים בכבדות מתכתית, גם השליטה והתרגלים לוקים בחסר. וצדקת, תמיד בדו מימד זה יראה יותר אנימה.

Piccolo

New member
יובל

תשחק כבר ברייבל סקול לדרים! אתה תראה איזה יפה זה יצא אפילו שזה בתלת מימד כמו שאמרו כאן. הדבר היחיד שלא אהבתי ברייבל סקול זה את היריות שלהם עצמם. כאלה.. ריבועים? אי אפשר לתאר את זה אחרת אני מניח בהשוואה למשחקים בפס2. אני אישית לא הייתי שם לב לזה עד שחבר שלי דיי העיר את תשומת ליבי על זה. X:

XplowBoy

New member
להעיר את צומת הלב זה הדבר הכי מרגיז

למשל עד שאמא שלי לא הזכירה לי שזאת שצוחקת כמו סוס שנחנק בארץ נהדרת לא שמתי לב לזה... אחרי שהיא אמרה לי זה כל כך מעצבן אותי!!!! כל רגע היא נחנקת מצוחקת :X

XplowBoy

New member
בעעע איזה ניסוח מסריח... כנסו לכאן

למשל עד שאמא שלי לא אמרה לי איזה מעצבנת זאת שצוחקת כמו איזה חמור לא התייחסתי לזה היום זה הדבר הכי מפריע שיש ביקום!!!!!!! מה הצחוק הזה היא נחנקת צוחקת או נושמת!!!

למעלה