אכזבה נוספת מבית קאפקום.....

mdo

New member
כל כך לא נכון...

קודם כל, 20 מתקפות לדמות זה המינימום בטקנים החדשים יותר. גם אם מה שאמרת היה נכון ו-15 מתוך 20 מתקפות היו אותו הדבר, עדיין יש לך 6 מתקפות שונות שזה יותר מה-4 הסטנדרטי של אי אקס. כל משחק תלת מימדי מתבסס על פוליגונים. תנועות רבות בטקן נלקחו בעזרת MOTION CAPTURE (אני לא יודע לגבי אי אקס, אבל לא נראה לי...) ככה שלפחות נכון לאותן תנועות זה לא ממש יכול להיות זורם יותר. (דרך אגב, ב-זורם אתה מתכוון לדוגמא שלי עם הסייד-סטפ, שים לב שהתכוונתי מבחינת השליטה בלבד). עכשיו, בו לא נכנס לספקולציות. אני מסכים איתך שאם היה בנאדם שהיה מסוגל להוציא גל אנרגייה מהידיים שלו אף אחד לא היה יכול עליו
. אבל זה לגמרי לא רלוונטי לדיון. בקשר לפוזות קרב, שים לב של-75% מהדמויות באי אקס יש לחלוטין את אותה עמדת קרב. בטקן לעומת זאת לכל דמות יש עמדת קרב משלה (ולחלק יותר מאחת). אני לא יודע למה אתה מתכוון בנושמות, אבל באי אקס בהחלט אין אנימציית נשימה. וגם מה שאתה אומר בקשר לסטטיות של העמידה לא נכון. אני מציע שפשוט תשים לב לזה בפעם הבאה שתתקל בטקן. כל דמיון שאתה רואה בין נינה לקאמי הוא מקרי בהחלט. (בינה לבין שרה מוירטואה פייטר זה כבר סיפור אחר). גם פיי-לונג וגם פורסט/מרשל לאו כולם העתק של ברוס לי. גם אדי וגם בוב הם לוחמי קפוארה מסורתיים, זה כמו שתגיד אקירה מוירטואה פייטר ו-גיס הווארד הם העתקים של ריו. קינג אמור להיות לוצ'דור שזה מתאבק מקסיקני. ג'ין (טקן 3 וטאג) הוא קזויה עם תנועות חדשות (מינוס כמה תנועות ישנות). ושים לב שקזויה וג'ין לא נמצאים ביחד בטקן 3 (תקן טאג: גם אני חושב שאין סיבה שהם יהיו ביחד במתקונת הזו, אבל זה תוקן בטקן 4 ששם ג'ין הוא דמות אחרת לגמרי (מבחינת התנועות)). מבחינת עלילה, גם סטריט פייטר לא יקבל פרס נובל לספרות. מבחינה גרפית, כל טקן קיבל ציון גבוה (אם לא מכסימלי) בכל ביקורת, יחסית לזמן שבו הוא יצא. מה שאי אפשר להגיד על אי אקס. בקשר לאלפא, אני מסכים לגמרי שאלפא ה ר ב ה יותר טובה מאי אקס (הסיבה היחידה שהזכרתי אותה היא היות ולה אי אקס דומה ביותר יחסית משאר סדרות הסטריט פייטר). ובכל זאת לא טענת כאן שום טענה רלוונטית שאומרת שאי אקס טובה יותר מטקן.

ShotokanMaster

New member
בוא לא נריב, רק תקשיב....

אי איקס זה לא המשחק הכי חזק של סטריט פייטר, אבל אני בהחלט מעדיף אותו על טקן.... בדקתי גם בטקן 3 וגם בטקן 4 (כל פעם שאני מסתובב בקניון ואין לי מה לעשות אני משחק בזה) הדמויות עומדות קפואות לחלוטין, בסטריט פייטר אי איקס יש פוזות שונות לדמויות, חוץ מריו, קן ואקומה אולי, להרבה דמויות יש את הפוזות מסטריט פייטר 2 ולחדשות יש פוזות אחרות, הן לא בדיוק "נושמות" אך הן מראות סימני חיים....אני מדבר שנינה דומה לקאמי במאפיינים של הדמות שלה ולא במראה, פיי לונג ופורסט לאו הם אכן העתקים של ברוס לי, אבל כמה אנשים יכולים לחשוב על אותו רעיון להכניס למשחק דמות של אדם אמיתי (שקאפקום כבר עשו בשנת 91 עם באלרוג) ותסתכל גם על המהלכים של הדמויות - ללאו יש פלאש קיק שזוהי בכלל מתקפה של גאיל! להווארנג יש את הבעיטה הכפולה שזאת מתקפה של דיג'יי! ועדיין, העיצוב של קינג נראה מגוחך...(אני מכיר את המתאגרפים המקסיקניים האלה ששמים מסכות של חיות ומאמינים שיש להם את הכוח שלהם...) ג'יז הווארד לא מזכיר בכלל את ריו, אבל כן, אקירה הוא העתק של ריו....שים לב שבטקן 4 עשו לקאזויה מראה ערפדי (ותירצו את זה בכך שהכוח הזה שהוא קיבל כשהוא נפל מהצוק השתלט עליו....ואני בטוח שזאת רק דרך כדי להבדיל את המראה של ג'ין וקאזויה...) טקן, צר לי לומר לך, קיבל ביקורות מאוד לא מחמיאות, חוץ מטקן 3, הטקנים הקודמים קיבלו ביקורות גרועות ובאותה תקופה חשבו שהמעבר לתלת מימד זה עוול למשחקי המכות, הוא מסרבל אותם, מכער אותם וכו'. מה שניתן להגיד לזכותו של טקן הוא שהוא היה מחלוצי משחקי המכות בתלת-מימד, שהפך היום לנוהל סטנדרטי. מבחינת עלילה, למשחקי סטריט פייטר יש עלילה מאוד טובה בהתחשב בעובדה שמדובר במשחק מכות, וסביב המשחק נרקמה עלילה כאשר במשחק עצמו אין יותר מדי איזכורים לגביה. והאמן לי, הדמיון היחיד בין אלפא לאי איקס הוא ריבוי הסופר קומבואים, הגארד וכו' (שקיימים גם בסטריט פייטר 3, שבאותה מידה היית יכול לדבר עליו). אני לא טוען חד-משמעית שאיאיקס יותר טוב מטקן, אבל אני מעדיף אותו, בגלל המתקפות, הדמויות הקלאסיות וגם החדשות. באופן יחסי (דגש על יחסי) הסיבה שאיאיקס נחשב לנחות מטקן הוא כי בהשוואה למשחקי הסטריט פייטר הקודמים אין בו שום ת'כלס.....ובעצם הוא סתם תירוץ שנועד להביא את סטריט פייטר לתלת מימד.... ורק כדי לתקן אותך, לא כל משחק תלת מימדי מורכב מפוליגונים. משחק תלת מימדי מורכב ממנוע גרפי תלת מימדי, כאשר כל דמות היא בעצם שטח פרוש, שאותו מרכיבים בצורה מסוימת שיוצרת את הדמות. זו הסיבה שפעם הדמויות נראו מרובעות, כי המנוע התלת מימדי יכל ליצור רק שטחים ענקיים, שלא כמו היום שאפשר ליצור שטחים כל כך מצומצמים, וזה הופך את הגרפיקה ליותר ריאליסטית, כל תנועה של אחד מהשטחים הללו יוצרת תנועה של הדמות. פוליגונים, לעומת זאת, מושתתים על אותו עיקרון כמו עיקרון הפעולה של המסך, ישנם מלא חלקיקים קטנים, שתנועה שלהם גורמת לתנועה של הדמות. כך שלכל פוליגון תפקיד מסוים ולכן אפשר ליצור זוויות שונות בעזרתו. גרפיקת פוליגונים שוקלת פחות מגרפיקה תלת מימדית, והיום לא משתמשים בפוליגונים. אני רק מקווה שהויכוח לא יגרום לסכסוך....

eyalgr

New member
מדו צודק, את טועה.

אין לי מושג על הטכנולוגיה שבה משתמשים ליצירת משחקי מכות, אבל בקשר להשוואה בין שני המשחקים- אתם פשוט מתלהבים מפלאשיות! תכנסו לכל פורום משחקי מכות רציני בישראל (יש רק אחד... www.gamer.co.il) ותלמדו קצת!

ShotokanMaster

New member
מה זה לכל הרוחות פלאשיות?!

למה אתה מתכוון?! אני מתלהב ממה שיפה ומה שנוח! אני לא מתלהב ממשחק כי הוא נראה ריאליסטי או כי יש בו מתקפות ריאליסטיות! לטקן אין שום ייחוד! אין משהו מיוחד בטקן שאין במשחק מכות אחר! ובגיימר בקושי מדברים על משחקי מכות! אז עשה לי טובה אחי אל תפקפק בהחלטיות שלי, אני יודע מה אני אוהב.... אני לא אומר שטקן הוא משחק גרוע אבל הוא די מעפאן, כלומר, אין לו ייחוד, השליטה כבדה ואיטית, הדמויות שם לא מרשימות במיוחד וכו'... אז מה כל כך הופך את טקן מעל לממוצע אולי תסביר לי???? מערכת הקרבות של בלאדי רואר היא די שונה ממשחקים אחרים, ככה שממוצע זאת לא ההגדרה....

eyalgr

New member
נכנסת לפורומים של גיימר?

יש שם פורום שלם למשחקי מכות תחת ערוץ פלייסטישן. פלאשיות= כל מכה מעיפה ניצוצות. לא שזה דבר רע, אבל זאת לא דרך לבחור משחק מכות. לטקן יש אחלה גרפיקה גם בלי שהוא יהיה פלאשי.

ShotokanMaster

New member
נכנסתי מס' פעמים לא ראיתי כזה...

....פורום...ונראה לך שאני אוהב את בלאדי רואר בגלל הניצוצות?! חחחחח! מאיפה קבעת כזאת עובדה?! אני אוהב את בלאדי רואר, כי זה ממש כיף לחסל את האויב שלך, לשנות צורה ואז לשחק לו עם הכליות! זה בלי שום קשר לפלאשיות שלך....

mdo

New member
אל חשש...

מבחינתי כל הדיון הזה הוא בטון חיובי
. ולעניינינו: אי אקס בהחלט לא ספינת הדגל של סדרת סטריט פייטר, מסכים לחלוטין. וזה שאתה מעדיף אותו על טקן, זכותך. זה כבר עניין של טעם. אבל מכאן ועד הדברים שאתה אומר על טקן (ש-99% מהם לא נכונים בעליל) הדרך עוד ארוכה. מה שכן, אני מסכים עם רוב הדברים שאתה טוען בקשר לסטריט פייטר בפרט ולמשחקי מכות דו-מימדיים בכלל. אבל כשזה נוגע למשחקי מכות תלת-מימדיים אתה די קלולס (ואני מתכוון למשחקי מכות תלת-מימדיים אמתיים, לא משחקים דו-מימדיים עם פוליגונים, אשר גם בהם אתה מבין מצויין). עכשיו, אני לא מתכוון לחזור שוב על מה שכתבתי בהודעותי הקודמות. עוד אני יוסיף שאם לאו ופיי-לונג לא מספיקים לך, יש לך גם את ליו קאנג ואת ההוא מ-וורלד הירוס שגם הם נוק-אוף של ברוס לי. בקשר לפלאש קיק, זו מכה שברוס לי מבצע במספר מסרטיו והיות ולאו הוא העתק שלו, מן הסתם, גם הוא. עוד מכה מפורסמת של ברוס לי שמבוצעת ע"י לאו מטקן 3 והלאה היא ה-ואן אינץ' פאנץ'. ובקשר ל"מתקפה של די-ג'יי" זו מכה קלאסית, שים לב שהיא מבוצעת ע"י המון דמויות בהמון משחקים (כמו קים קאפהוואן, למשל). העיצוב של קינג מגוחך? זו דעתך האישית. רק שתדע, העיצוב המגוחך הזה של קינג הוא אחד הדברים שמשכו אותי לשחק בטקן עוד מההתחלה. ובקשר לאקירה, זה בדיוק מה שאני אומר, אתה לא יכול לבוא לכל יפני ב-גי ולהגיד שהוא חיקוי של ריו. כי חוץ מהמוצא והתלבושת אין לריו ואקירה שום דבר משותף. ואותו דבר לגבי נינה וקאמי (מה שתיהן בלונדינות?) דוקא בתור דמויות אין להן שום דבר משותף. אני לא יודע איפה קראת את הביקורות הללו, אבל דע לך שהן מיעוט מוחלט. כי רוב הביקורות הן- מעל הממוצע- לכל הפחות. מה שאי אפשר להגיד על אי אקס... וסלח לי אם שכחתי להגיב על משהו. לסיכום: עד עכשיו התעסקנו בטפל. (ולפי דעתי, גם כאן טקן עולה על אי אקס במספר רמות לא מבוטל). כל אלה, כמו שכבר אמרתי, לא קובעים את טיבו של משחק המכות. אם בכל זאת תרצה לדון בטיבם של המשחקים הנ"ל באופן רציני, אתה מוזמן לעשות את זה בפורום משחקי מכות של גיימר, כמו שאייל השכיל להגיד. והאמן לי, הם לא נחמדים כמוני
(שאל את אייל). בקשר לפוליגונים, אני חושב שאתה מתבלבל בין פיקסלים לפוליגונים (למעשה, לאור מה שכתבת אני כמעט בטוח בזה). בכל אופן אם גם בזה תרצה לדון, אני מציע שנעשה את זה בדיון חדש.

ShotokanMaster

New member
רק תרשה לי לענות לך...

לא, אני מבין במשחקי מכות תלת מימדיים כמו בדו מימדיים.... קילר אינסטינקט, מורטל קמבאט 3 וסטריט פייטר הסרט - אלה משחקים עם פוליגונים! סטריט פייטר אי איקס, טקן (שמבוססים על אותו מנוע גרפי), דד אור אלייב, וירטורה פייטר - אלה משחקי מכות תלת מימדיים! ודרגון הוא אמנם גם חיקוי של ברוס לי (וגם יש לו שם דבילי) אבל מי שם על וורלד הירוס?! סתם משחק שאסאנקיי הוציאו לו 3 המשכים לחינם, כאשר מדובר במשחק גרוע לכל הדעות.... ותאמין לי, ראיתי מלא סרטים של ברוס לי, הוא לא משתמש במתקפה הזאת, אלא באחרות! (אם אתה לא יודע ברוס לי הוא זה שחידש את אמנות הלחימה הקונג-פו) המתקפה היא במקור של דיג'יי, וקים עושה משהו דומה אבל לא בדיוק אותו דבר אם תשים לב! ותראה, כשמישהו יוצר משחק, הוא צריך לדאוג שיהיו לו דמויות מקוריות! ככה שכשמסתכלים על אקירה רואים שלא השקיעו עליו אפילו חצי שעה של מחשבה....ובקשר לנינה בוא נראה, יש לה את הקטע של הרוצחת השכירה הסקסית (למרות שקאמי היא לא רוצחת שכירה, פשוט כי היא לא ממש מקבלת תשלום..) עשו עליה ניסויים מדעיים, וכתוצאה מכך היא איבדה את הזיכרון.....עונה לך על השאלה? וקראתי הרבה ביקורות, והן לא נתנו לטקן ביקורות טובות! קראתי הרבה! היחיד שקיבל ביקורות טובות הוא טקן 3! ולא, אני לא מתבלבל בין פוליגונים לפיקסלים, פיקסלים הם המרכיב של כל סוג גרפיקה בכלל.... ואם בפורום של גיימר איפה שהמשחקי מכות יש אנשים מניאקים אז אני בהחלט מוותר.....אז אתה צודק בזה שאי אפשר להתווכח על טיבו של משחק, אז מלבד הטענה שלי שהמשחק מעפאן....כל השאר הן פשוט עובדות! וסתכל בתמונות שהוספתי, שהן הוכחה ברורה שטקן ואיאיקס מבוססים על אותו מנוע גרפי...

mdo

New member
אוקיי,

עכשיו הבנתי מה הבעיה, אתה לא מתבלבל בין פוליגונים לפיקסלים, אתה מתבלבל בין פוליגונים לספרייטים. בגלל שאין לך פוליגונים (מצולעים) לא בקילר אינסטינק, לא במורטל קומבט 3 ולא בסטריט פייטר הסרט. במשחקים הללו, כמו בכל משחק דו-מימדי הדמויות הן ספרייטים. לעומת זאת, כל שאר המשחקים שהזכרת כן מבוססים על פוליגונים. למעשה, אני חושב שמה שאתה קורה לו "משטח" זה בעצם פוליגון. אם תשים לב בהודעה הראשונה שלי בדיון הזה אמרתי שהדמיון היחידי בין אי אקס לטקן, זה שהחומרות של שניהם מבוססות על ה-PSX. שוב, ה"מכה של די-ג'יי"-עכשיו אתה ממש קטנוני, באותה צורה אני יכול להגיד לך שגם הווארנג לא עושה בדיוק את אותה המכה, בגלל שדי-ג'יי מחליף את הרגליים באויר ואילו הווארנג נותן את הבעיטה השנייה רק לאחר שסיים את הראשונה. למעשה, העלילה של נינה מאבדת את הזיכרון התחילה רק בטקן 3. ככה שלפי ההשוואה שלך עד אז היא עדיין דמות מקורית (היות וגם אתה מודה שקאמי היא לא רוצחת שכירה). בקשר לברוס לי, הוא משתמש במכה הזאת בקטע שהוא לבוש בחליפת ריצה כמו של לאו, לאחר שהוא נותן בעיטה ומישהו תופס לו את הרגל. נדמה לי שזה הסרט שהוא מת במהלך הצילום שלו. בקשר לביקורות, ראה קישורים רלוונטים. בקשר לתמונות שלך, אני לא יכול להיכנס אליהן. בקשר לאנשים בפורום משחקי מכות בגיימר, הם לא מניאקים, פשוט הם לא יתווכחו איתך על כל הנושאים הטפלים שאני מוכן להתווכח איתך עליהם. הם יקחו אותך לאן שהם רוצים. הם הרבה, אתה אחד. הם יודעים על מה הם מדברים. ואם נוסיף לזה את העובדה שטקן פשוט יותר טובה מאי אקס, נגיע למסקנה שהקרב הזה כבר אבוד לך מראש.

ShotokanMaster

New member
אוקיי2

אני לא מתבלבל בין פוליגונים לספרייטים! ספרייטים הינם דמויות שהוכנו מראש, והן נעות בעזרת אנימציות של תנועה (לא תמיד מדובר במשהו מצויר, אבל הכי הגיוני לקרוא לזה אנימציות) כלומר, כמה ספרטיים יוצרים תנועה, כמו אנימציה - סטריט פייטר 1,2,3 אלפא, מרוול ורסוס קאפקום, וסרסוס סטריט פייטר, אקסמן ורסוס סטריט פייטר, קינג אוף פייטרס, פטאל פיורי, גילטי גיר, וכו' = ספרייטים, סטריט פייטר הסרט, קילר אינסטינקט ושאר אלה שציינתי מקודם = פוליגונים. ומשחקים תלת מימדיים בנויים על מנוע תלת מימדי, וזהו. לפי הדברים שלך משתמע שאתה רומז שאני לא יודע על מה אני מדבר, תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר יפה מאוד, אני לא אחד שאומר דברים סתם וכשיש משהו שאני לא יודע בוודאות אני לא מטיל בו ספק...(סתכל בנושא ההוא על המעבד של ניאו-גיאו) כפי שציינתי, ההבדל היחיד בין קאמי לנינה הוא, שקאמי לא מקבלת כסף על המשימות שלה וזה למה היא לא שכירה! מלבד זה, נינה היא חיקוי של קאמי, כלומר, איבדה את הזיכרון, עשו עליה ניסויים, עובדת בשביל היאצ'י שהוא במקרה הבוס.....זה כל-כך אלמנטרי ואתה מסרב להודות בזה בגלל נאמנותך לטקן....עצם העובדה שהיא מאבדת את הזיכרון הוא חלק מזה, שהרי לפני כן לא היה לדמות שלה כמעט רובד עלילתי, והיא הייתה סתם רוצחת שכירה שעובדת עם הרעים.....והיא בעצם אותה בייב קטלנית....דמות שנטחנה רבות מאז הופעתה של קאמי... בוא נאמר ככה - מעטים משחקי המכות שלא השתמשו אפילו ברעיון אחד מאחת הדמויות של סטריט פייטר, אבל טקן עושה את זה כל כך אלמנטרי.... בקשר לבעיטה, אני מדבר על כך שמה שקים עושה מאוד שונה! לא כל דמות שנותנת למישהו שני בעיטות רצופות עושה את אותה המתקפה! אבל במקרה של הווארנג זה ממש דומה (מלבד העובדה שזה איטי הרבה יותר....). טוב שכנעת אותי בקשר לפורום! בזמני הפנוי אני אראה....

ShotokanMaster

New member
נ.ב.

רק שתדע, הביקורות שהראית לא אומרות הרבה, כלומר, משחקי טקן קיבלו יותר מסטריט פייטר איאיקס 3 וזה מאוד צפוי. תבין, כשיוצא משחק כחלק מסדרה, שופטים אותו על פי קודמיו, וסטריט פייטר איאיקס 3 הוא כלום בהשוואה להיסטוריה המפוארת של משחקי סטריט פייטר.... משחקי טקן גם לא קיבלו הרבה יותר ממנו! כולם זכו לציון Avarage כלומר, ממוצע (אני בטוח שאתה יודע כבר את הפירוש) וכולם יושבים עדיין ב-4, בין אם זה 4.0,4.3 או 4.7......אין הרבה הבדל..... ככה שלא הוכחת כאן הרבה.... רק למקרה שלא עודכנת, אקספליי (לשעבר אקסטנדד פליי) נתנו לטקן 4 רק 3 מתוך 5!

mdo

New member
נכון.

בגלל שנאמקו העיזו לעשות מה שאני לא זוכר מתי היתה הפעם האחרונה שקפקום העיזו- לחדש ולשנות. ואם להשתמש בטענה שלך, שמשחק בסדרה נבחן יחסית לקודמיו, אז זה רק מראה עד כמה טובים היו הטקנים לפניו. ההבדל בין 4 ל-4.7 הוא הפרש גדול, מה גם ש-4 זה ציון מעל הממוצע. דרך אגב, טקן 3, למשל, קיבל ציון מושלם בכל הקטגוריות. (אני קראתי את זה בזמנו במגזין עצמו, לא זה שאון-ליין). בקשר לעלילה, קפקום עשו עבודה מצויינת בסופר סטריט פייטר 2 בניצול כמעט כל קו עלילה פוטנציאלי לדמות כדי להשתתף בתחרות מכות. העלילה של טקן, בניגוד לזו של סטריט פייטר, מתפתחת ממשחק למשחק. (אתה מבין, קפקום ניצלו כל כך את אפשרויות העלילה, עד שגם להם כבר לא נשאר איך לחדש והם צריכים להסתפק בילדות קטנות שרוצות להוכיח לאליל שלהן שהן שוות משהו). קאמי, בניגוד לנינה, רוצחת בניגוד לרצונה. העלילה של טקן יותר מורכבת ממה שאתה מציין. קודם כל, הייאצ'י שולח את נינה לחסל את הבן שלו- קזויה, שהוא בעצמו לא כבש תמים. אז האם נינה כל כך רעה? קיים גם קשר עלילתי בין נינה לאחותה אנה, שהופך את העלילה למורכבת יותר. וכל זה עוד לפני שאיבוד הזיכרון של נינה נכנס למשחק. וגם לפני שהבן שלה נכנס למשחק. כל אלה, כאמור, קורים במעבר שבין מחשק אחד לבא אחריו. ואיפה קאמי כשכל זה קורה? אה, כן, עדיין עסוקה בלחכות עד שקפקום יחליטו לפתח את העלילה שלה! נו טוב, אולי בסטריט פייטר 4 (שבקצב הזה גם יצא ב-2044). דרך אגב, גם ההוא מ-היטמן הוא רוצח שכיר שמחפש את העבר שלו. בטח גם במקרה שלו העתיקו את העלילה של קאמי. שוב, "המכה של די ג'יי" זו מכה קלאסית. על פי הקונספציה הזו אני יכול להגיד שגם קפקום העתיקו, כי פעם ראיתי את צבי הנינג'ה עושים את המכה הזו, קפקום בטח העתיקו מהם. בקשר לדיון הפוליגונים, בו נדבר על זה בדיון חדש, ככה שכל אחד שמבין בנושא יוכל להגיב (ולתקן אותך
). נראה שאתה יודע בערך מה הם ספרייטים. מורטל קומבאט - ספרייטים. סטריט פייטר הסרט - נראה מאוד דומה לגרפיקה של מורטל קומבאט, אז גם ספרייטים. קילר אינסטינק- 100% לא פוליגונים. אתה יכול אפילו לקרוא על זה בכתבה של אקסבאטלר ב-וי-ג'י-פריק. ולסיום, תקרא את ההודעה של רייב. זה הכנה למה שמחכה לך בגיימר.

ShotokanMaster

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח4

לחדש ולשנות?! עשה לי טובה! נמקו לא שינו במשחק הזה כלום מלבד הדמויות והגרפיקה! זה אותה משחקיות נכה, שקיימת כבר מלפני 10 שנים.... כל טקן, וזה בדוק, קיבל ציון גרוע בביקורת, הסיבה שטקן 4 קיבל ציונים כאלה, היא כי הוא לא שינה שום דבר מטקן 3! טקן 3 לא קיבל ציון מושלם, אבל הוא קיבל ציון סביר, לא ממוצע אבל סביר....וזה רק בגלל שאז לטקן הייתה גרפיקה יחסית טובה שלא כמו לטקן 4....ואם אתה לא יודע לקרוא, כתוב Avarage מעל הציון ולא Over Avarage או משהו בסגנון ככה שזה ממוצע מאוד! זה ציון של 1 עד 10 ככה שתקרא לפני שאתה מדבר....ותאמין לי קראתי הרבה ביקורות של מקומות מכובדים ביותר, שלא כמו אקס-פליי שהם קוטלים או משבחים משחקים רק לפי הז'אנרים המועדפים עליהם.... סטריט פייטר 2 ואלה שלאחריו היו מצוינים, העלילה של טקן ממש צולעת! בחייך, זה שמוסיפים אילן יוחסין דבילי לא אומר כלום על העלילה! העלילה פשוט מגוחכת, לקחו 5-6 דמויות, הרכיבו להם עלילה טיפשית ולא מקורית ולכל השאר סתם תקעו יריבים או חברים בשביל להשלים את הפרופיל שלהם... סקורה היא דמות מצוינת, אתה מבין, קאפקום נאמנים למקור שלהם, הם משלבים בעלילה סגנון אנימה, משולבת בהומור, ובלוחמים חזקים. שלא כמו טקן, שמנסים לעשות את המשחק שלהם שיראה כמו שיותר רחוק ממנגה ויותר ריאליסטי עם כמה דמויות שיודעות רק להביא אגרוף, בעיטה ולשבור מפרקת וזהו! איזה דמויות יש בטקן!? כולם או מועתקות, או גרועות מכל הבחינות. היאצ'י שולח את נינה לחסל את קאזויה ובייסון שולח את קאמי כדי לרגל אחרי האינטרפול וכדי להשמיד את כל מי שיגלה את האמת על שאדואולו. אני יכול לכתוב לך שלושה עמודים של עלילה על קאמי, שהעלילה שלה ניתנה לה מראש, בעוד שנינה הייתה בטקן 1 ו-2 תקועה בתור סתם רוצחת שכירה שנשלחה לחסל את קאזויה.... ובטקן 3 ו-4 עשו עליה ניסויים והיא איבדה את הזיכרון! והיא עשתה בן עם איזה איש לא ידוע (אולי אתה יודע מי זה כי אני לא....) ובזה מסתכמת העלילה שלה, בעוד שלקאמי קאפקום הוציאו ספר קומיקס מיוחד עמודים שמתאר את המשך עלילותיה. רק כדי לתמצת את העלילה של קאמי - היא שובטה מהדי אן איי של בייסון, והפכה להיות שומרת ראש שלו (היא הייתה האבטיפוס מאחר שאחריה נוצרו עוד....) בייסון שלח אותה לרגל אחרי האינטרפול, אך השליטה שלו על מוחה התחלשה והוא איבד אותה, הוא שלח את וגה על מנת ללכוד אותה, אך היא הביסה את וגה וברחה על מנת לנקום בבייסון, בייסון נאלץ למחוק את זכרונה והשתיל אותה בצבא בריטי בשם דלתא רד וניסה לחדש את השליטה עליה, אך צ'אן לי איתרה אותה, ולקחה אותה תחת חסותה וניסתה לברר פרטים עליה ועל שאדולו, קאמי שאיתרה את מקור השליטה של בייסון הגיעה אליו וגילתה את האמת על חייה. ככה שהעלילה של קאמי מספיק מפותחת, בהתחשב בעובדה שמאז אלפא 3 יצאו רק משחקים שקאמי לא הופיעה בהם, (מלבד הקרוס אוברים אבל למשחק קרוס אובר לא עושים עלילה). ברור שהמכה של דיג'יי היא מכה קלאסית, כי היא מתוך סטריט פייטר...צבי הנינג'ה לא משתמשים בה כי היא לא מכת נינג'טסו בכלל! ובפוליגונים אני יודע על מה אני מדבר, וגם בקשר לספרייטים! כבר הסברתי לך, ומה הקטע עם ה"הכנה" הזאת לגיימר, אם זה כזה חרא שם למה לי להיות שם (הייתי פעם רשום עד שחידשו את העיצוב של הפורום והייתי צריך להתחבר מחדש, אבל איבדתי את הקוד שלי ועכשיו אני תקוע....) ואל תתלהב כל כך מהנמקו שלך. כל משחק של נמקו, חוץ מסול קאליבור, טקן וסול אדג' (למרות שקיטלגו אותו כממוצע, אני די אוהב אותו כי הוא דומה ברעיון לסול קאליבור... למרות שהוא הרבה פחות טוב) נחשב למשחק גרוע לכל הדעות, טקן הוא לא שיא ההצלחה העולמית, הוא רק שיגעון חולף בארץ. עד לפני שנת 99 רק הגיימרים ידעו מה זה טקן, וזה לא היה מצרך המוני. עד לפני יציאתו של טקן 3 היו גם הרבה גיימרים שלא ידעו מה זה טקן. אם אתה רוצה תפתח דיון על הפיקסלים, הפוליגונים והספרייטים.

mdo

New member
על מה אתה מדבר?

קודם כל... אתה אמור להסתכל על הציון שרשום למעלה!!! זה הציון שהמשחק קיבל ע"י המבקרים (מ-1 עד 5). הציון במרכז זה הציון שניתן לו ע"י הקהילה. שם כל אחד שלא אוהב את המשחק (כמוך, למשל) יכול לתת לו ציון נמוך בלי בכלל להתחשב בנושאים הרלוונטים למשחקי מכות, אלא רק בגלל שהוא לא סטריט פייטר. לא אני הזכרתי את אקס פליי. באופן אישי, גם אני חושב שהם לא אובייקטיבים (מי נותן לסליי קופר 5 מתוך 5?). לעומת זאת, האתר שקישרתי אותך אליו שייך למגזין שקיים כבר מעל ל-15 שנה. בין טקן 3 ל-4 מגיע טקן טאג (ובניגוד לקרוס-אוברים של קפקום, טאג הוא חלק לגיטימי מהסדרה, אם כי לא מבחינת העלילה). עכשיו, אם אתה באמת מתכוון למה שאתה אומר, שטקן 4 לא מחדש כלום מטקן 3, אז אתה ממש לא מבין כלום בטקן! כי בטקן 4 שינו את המנוע הגרפי, את תפיסת המרחב (מ-ללא הגבלה ל-תיחום ע"י רקע אינטראקטיבי), את התנועה המרחבית (אפשרו מעבר לסייד-סטפ גם לעשות סייד-ווק), הוסיפו מכות חדשות, ריכזו דמויות (כדי שלא יהיה מצב "קן, ריו, אקומה, קאירי, אלן, שון, דן..."), רינדרו הרבה מכות מחדש, מה שנותן תחושה יותר מציאותית, הוסיפו דמויות ועוד... וכל זה רק מ-טאג ל-4. שלא לדבר על מ-3 ל-4. למדתי מההודעה שלך המון דברים שלא ידעתי על העלילה של קאמי. ועכשיו אני יכול להגיד בודאות: כל קשר בין קאמי לנינה הוא מקרי בהחלט! עכשיו, היות ושיחקתי בכל משחק סטריט פייטר בעל עלילה שקאמי מופיעה בו, אני גם מנחש שאת כל הסיפור הזה אתה יודע מגורמים שהם לא המשחק- מנגות, אנימות וכדומה. ולכן זה לא נחשב!!! כי אנחנו מדברים פה על העלילה של המשחק ועל איך המשחק מעביר את העלילה לשחקן. ולא על איזו חברה עושה פובליסיטי יותר טוב למשחק שלה. ולפינת "המכה של די-ג'יי": לא סתם בחרתי דוקא בצבי הנינג'ה (היות ויכולתי לבחור באינספור מקומות אחרים שמשתמשים במכה הזו), אתה מבין, לצבי הנינג'ה יש קשר לנינג'יטסו בערך כמו לרובוטריקים או לחתולי הרעם. צבי הנינג'ה היתה סדרת אקשן הומוריסטית כאשר למכות שם אין שום חוקיות מיוחדת. ולכן המכות שהופיעו שם הן מכות קלאסיות שכל אחד מכיר ויכול לחשוב לשים. בנוסף לזאת, צבי הנינג'ה שודרה בארצות הברית מ-1989 (שזה לפני 1993). ואם זו גם מכה מקובלת בטאי קואן דו, כמו שרייב אמר, אז בכלל אין לך קייס. בקשר לטרנדיות של טקן. אז קודם כל, אני מכיר את טקן 3 עוד מ-1997 (שזה מתי שהוא הגיע לארץ) בארץ הוא צבר תאוצה, כמו שאמרת, בערך מ-1999 (על הגל של הפלייסטיישן). וטרנד שמחזיק מעמד בסביבות 5 שנים יותר ממאתגר את ההגדרה שלו. ואני יזכיר שוב, טיב משחק לא נמדד בפופולריות שלו. כי אל תשכח שבתקופה מסויימת בשנות ה-90 מורטל קומבאט היה הרבה יותר פופולרי מסטריט פייטר. ועד היום, רוב האנשים שלא מעורבים בתחום, כשחושבים על משחקי מכות עולה להם בראש ישר מורטל קומבאט (ולא סטריט פייטר). זה הופך את מורטל קומבאט למשחק יותר טוב? ו... פשוט תקרא את הכתבה של אקסבאטלר על קילר אינסטינק (את הקטע על הספרייטים והפוליגונים במיוחד).

ShotokanMaster

New member
ושוב...

כל האלמנטים שציינת הם לא שינוי משמעותי, אלא רק כמה שינויים נלווים שהוספו למשחק בשל החידוש במנוע הגרפי(שגם לא היה מציאה) ולכן הוא איפשר ליותר אופציות לעבוד. זה לא נקרא חידוש! זה כמו שאני אגיד שבין סטריט פייטר איאיקס 2 ל-3 החליקו את הגרפיקה, שיכללו את האפקטים וכו'. או כמו שאני אגיד שבין מרבל ורסוס קאפקום 1 ו-2 שינו את הרקעים לתלת מימד, הוסיפו מתקפות וכו' (למרות שזה אפילו לא חצי מהשינוי שחל במשחק). כל השינויים שציינת לא משפיעים על הרעיון של המשחק, הם רק שינויים סביבתיים שאמורים לשפר את נוחות השליטה במשחק (שעדיין נשארת איטית...) בגלל שמדובר במשחק תלת מימדי.....במקרים אלה, הגרפיקה של המשחק משפיעה רבות על התנועה בו...מדבר על שינוי? אתה יודע (זה משהו שקראתי באיזה אתר...) שבטקן 4 משתמשים באותן אנימציות ששומשו בטקן 1? חידוש דמויות והוספת מתקפות אינן נחשבות לשינוי מהותי, כל עוד מדובר באותו דבר - שתי דמויות במסך, שתיהן יודעות לקפוץ, לבעות, לתת אגרוף, לתפוס, לשבור מפרקת וכו'....ההבדל היחיד הוא רק איך זה נראה.... עוד לא ענית לי על השאלה, מה מיוחד בטקן? נתתי לך 3 תמונות למעטה מ-3 משחקים שונים שיצאו בתקופתו של טקן 3....מה ההבדל? חוץ מהדמויות, המסך, ומערכת הדירוג (הכוונה לשעון הזמן, מדי החיים וכו') שום הבדל! רק שלמשחק ההוא קוראים טקן ולשאר בשמות אחרים! מה יש מיוחד בנינה שאין בקאמי? רוצחת, עובדת אצל הבוס הראשי, מתוסבכת, נעשו עליה ניסויים, היא איבדה את הזיכרון, היא איזה כוסית אחת שדופקת פוזות. אז ההבדל הוא רק בדרך ההצגה של האירועים! מה גם, שמה שמעצבן בטקן הוא הדינמיות של הזמן שם, כלומר, במשחק הראשון קאזויה הוא צעיר, היאצ'י צעיר (סתם, יש לו שערות שחורות ואחר כך לבנות והוסיפו לו כמה קמטים! וזהו!) אחרי זה פתאום קאזויה שהוא, מן הסתם, הדמות הראשית בטקן, נעדר מאחד המשחקים ונותן לבן שלו להחליף אותו! אחרי זה קאזויה כבר מבוגר, היאצ'י זקן, פורסט לאו גידל זקן פתאום, וכל מיני שטויות....לדמויות אין שום חדגוניות! אין להן בסיס קבוע, הן סתם כמו דמויות בסרט מזדקנות משנות מראה לחלוטין, אין להן צורה בסיסית! כלומר, נניח שמפרסמים קוין ארט של טקן, אי אפשר לעשות משהו שיתאר את טקן באופן כללי, אלא רק תקופת זמן, המחשבה של נמקו שזה מוסיף לעלילה היא מחשבה מוטעית. בקשר להצגת העלילה - איך אתה משווה בין משחק שיצא לפני שנתיים למשחק שיצא לפני 10 שנים?! בעבר קאפקום יכלו לתאר את העלילה של הדמויות באמצעות הסיומים. כלומר, היית מגלה מה הסיפור של אחת הדמויות בסוף המשחק, ובקניית המשחק היית מקבל הסבר על הדמות בחוברת הוראות של המשחק. באלפא 3 ובמשחקי סטריט פייטר 3 כבר נותרו קונפליקטים בין הדמויות שמאפשרים להבין את העלילה של הדמות תוך כדי משחק. כמובן שמדובר בעלילה שרלוונטית לאותו משחק. לצבי הנינג'ה יש קשר לנינג'טסו, כלומר, בכל מקום הם אומרים שהם לוחמי נינג'טסו. הם אף פעם לא ביצעו כזאת בעיטה (רוצה להוכיח את טענתך? תביא תמונה). כלומר הבעיטה של דיג'יי מתבצעת מקצב מסוים מאחר שהתנועות שלו הן קיצביות. בקשר לטרנד הזה של טקן, רק שתדע, 5 משחקים זה כלום. לסטריט פייטר (רק לשם השוואה) יצאו 15 משחקים (וזה בלי להחשיב את הקרוס אוברים)...מה אתה כלל משווה בין זה לבין טקן טאג? כלומר, הקרוס אוברים הינם משחקים שנועדו לשלב לחימה בין שני סוגי דמויות שונות שהגיעו ממקומות שונים במשחק, אז בטח שאין שם עלילה! אני מבטיח לך שלטקן לא יהיה על בטוח משחק שמיני וסיכוי קלוש מאוד שיהיה שביעי.... אנשים לא יאכלו את זה הרבה זמן. עוד משהו שאתה שוכח - ללא סטריט פייטר לא היה טקן.... ועוד משהו - אתה יודע איזה פרסומות מגוכחות נמקו עשו לטקן כדי לפרסם אותו? הבולטת שבינהם היא האנימה שלו. בניגוד לאלו של סטריט פייטר (סדרה שבהחלט ראויה לאנימה, והאנימות שלה הצליחו מאוד וזכו לשבחים), נמקו רצו לעשות את האנימה הזאת כדי לפרסם את הסדרה, אז הם יצרו אנימה שמבוססת על טקן 1 ו-2. זה ממש דבילי שחברה שמנסה לעשות את הדמויות שלה כמה שיותר ריאליסטיות, קרובות למציאות ורחוקות כמה שיותר מאנימה, מוציאה אנימה שמבוססת על המשחק שלה. רק שתדע, שכל חובב אנימה שמכיר את האנימה הזאת יודע שנמקו פיקחו מקרוב על העשייה שלה בניגוד לקאפקום שנתנו לחברת מנגה יד חופשית ובכך לא פגעו באלמנט האומנותי של הסרטים (והסדרה שהתלוותה אליהם, שהוסיפה לעלילה של סטריט פייטר). וכפי שאמרתי, הסיבה להצלחה של מורטל קומבאט היא שהוא אמריקאי, לא היה לו שום מתחרה בארה"ב! ותחשוב שממדובר באיזור שיכול לפרסם את מוצריו בכל העולם!

mdo

New member
הפעם אני ינסה לעשות את זה קצר

האמת שכתבתי מוקדם יותר היום תשובה מאוד ארוכה שעונה על כל הטענות שלך וגם מנסה לסכם את הויכוח הזה, אבל הפסקת חשמל קטעה אותי לפני שהספקתי לסיים אותה
. ולכן אני אלך ישר לסיכום. התחלנו פה בויכוח בין אי-אקס לטקן, שכמו שאמרתי, זה כמו ויכוח בין ליגת העל הישראלית בכדורגל ל-NBA. ועברנו לויכוח בין טקן לסטריט פייטר בכלל. שזה כמו ויכוח בין כדורגל לכדורסל. לכל אחד יש את האוהדים שלו עם טענות הבעד והנגד שלהם. ועדיין, בויכוח איזה ספורט *טוב* יותר אי אפשר להגיע להכרעה. (למרות שכדורגל יותר פופולרי וותיק מכדורסל). זה לא משנה למי יש כדור יותר מקורי, למי יש שער/סל יותר מעניין, איפה יש מהלכים יותר יפים, למי יש יותר קבוצות ועוד... סטריט פייטר וטקן מייצגים פה שני סוגי משחקי מכות: משחקים דו מימדיים (או בעלי משחקיות דו-מימדית (ע"ע אי אקס)). ומשחקים תלת-מימדיים (בעלי משחקיות תלת מימדית). למה אי אפשר להגיע להכרעה? בגלל שאין מצ'אפ בין שני הסוגים- שני הסוגים שונים מדי בתכליתם בשביל לקיים דיון שיקבע מי מביניהם *טוב* יותר (ממש כמו כדורגל וכדורסל). בשורה התחתונה- זה עניין של טעם. אתה מבין, אנחנו יכולים להמשיך ולהתוכח פה עוד המון זמן למי יש כדור יותר מקורי או האם הכדורסל הוא העתק של הכדורגל או לא... אבל גם אם היינו מגיעים להכרעה בשאלות "הרות הגורל" הללו (ותאמין לי שלא היינו מגיעים: אתה טוען, אני עונה, וחוזר חלילה...), עדיין לא הגענו למסקנה מי יותר *טוב*.

ShotokanMaster

New member
אם זה עניין של טעם...

...אז אתה לא יכול גם לקבוע שטקן יותר טוב מאיאיקס! זה לפי מה שמשתמע מדבריך....

mdo

New member
יש בזה משהו, אבל...

אני התבססתי במקרה הזה על משפט ה-"ליגה ישראלית NBA VS" שלי. כל אחד שהיה אוהב גם כדורסל וגם כדורגל היה מסכים אתי. מה לעשות שאתה לא אוהב כדורסל בכלל...

למעלה