LENE LOVICH - האוסף
הלוביץ' הזאת (אני קוראת לה לין, בגוגל בעברית קוראים לה לנה) עשתה בעיקר פופ סינתיסייזרים נחמד, עם כמה נושאים דלוחים וכמה ביצועים ווקאליים תיאטרליים א-לה נינה האגן. היא גם נהגה להתעטות תלבושות שלא מהעולם הזה, משהו שפג תוקפו מתישהו בסוף האייטיז. לא היה לי מושג שאי פעם אמצא תועלת בעשור שבו נולדתי, כ"כ שנאתי אותו לאורך הניינטיז, על האיפור הכבד והשיער הנפוח והפלסטיק ומאת'רפאקינג דיבו. אבל בסופו של דבר מצאתי המון אפקטים חלליים ומהדהדים ותופים דחוסים והאדרה מכאנית והחלטתי שבעצם הפסדנו אחלה עשור (אם את כמובן בצד הנכון של הסטרים, מוטב זה שאינו המרכזי). אהבתי גם 2 אלבומים ישנים של צ'מבוואמבה (Never Mind The Ballots, Pictures of Straving Children Sell Records), אהבתי את מעברוני הפרסומות ואינספור הציטוטים מכאן ומכאן, שירי הפאנק הישנים שלהם לא רעים, שירי הפופ המאוחרים שלהם בלתי נסבלים (שמעתי אלבום מאוחר אחד וובכן, לאימה אין קץ). אבל הם סוג של עוף מוזר ומשום כך, אני בעדם. חיבבתי גם את - (אבל ציפיתי ליותר מ) אלבום הלייב של דיאמנדה גאלאס מ-1998, La Serpenta Canta - כולו קאברים לשירי בלוז ישנים, היא עושה אותם מאיימים, גדולים מהחיים, אבל לא תמיד יש בהם ניצוץ (לפעמים הם נשמעים כמו עוד שיר של קשיש עם גיטרה, למרות שגאלאס אינה גבר ואוחזת בכלל בפסנתר כנף). משהו שתהיתי לגביו, למה רוב ציבור הפורום מתרוצץ כאילו הוא משתתף באולימפיאדה במירוץ אחר ההדלפות הראשונות ואלבומי בכורה של אמנים שאף אחד לא שמע עליהם עדיין (וזה כמובן הזמן להכריז על גדולתם בחוצות) - הקסם ברור, נבואה היא עסק קסום ומלא אדרנלין, אבל בחייכם! במירוץ אחר "החדש" הזנחתם את הישן. ויש כ"כ הרבה ישן שכבר נשכח או עומד להשכח (ומוטב לו השתמר לנצח). המגמה חלה לא רק על המאזינים, גם על רוב היוצרים שמתחילים איפשהו באמצע כי לא טרחו לחפש משהו נגיש פחות, הוציאו ראש מהחלון איפשהו בניינטיז ונסחפו עם הזרם לעשור שאחריו. סאונדים מסוימים לא משתנים כבר שלושה עשורים, אבל אופן היווצרותם כן. אנחנו מדברים עולם אנלוגי (פרימיטיבי או מסקרן, תלוי איפה אתם עומדים), על מני רעשים (שאינם כתוצאה מהקלטת לו פיי ביתית), על שירה ישרה או מסולסלת באופן תמים, על פוליטיקה ואופנה. אתם מפסידים כ"כ כ"כ הרבה. דבנדרה בנהארט הוא לא ההיפי הראשון! להקות NME תמיד תהיינה ופיצ'פורק הוא סתם שרמוטה. קיפצו גם מדי פעם ל-AMG (או לגוגל, כשיד ה-AMG קצרה)