אלוהי ישראל קיים או לא?

טעות בהבנה

כפי שציטטת "If a European ..." אם !!!! זוהי אחת ההנחות אשר הונחו ע"י הסקפטיקנים בכדי לנסות לפתור את התעלומה. אך זוהי הנחה בלבד. בנוסף, בשנות ה20 וה 30 לא ידעו על sirius B כוכב שנגלה רק כעבור שנים והתפתחות הטכנולוגיה. היות שאת הכוכב הזה לא רואים מכדור הארץ! הדוגונים מדברים על Sirius B !! רוח

shkool

New member
אתה יכול להביא לי ציטוט

האומר כי בשנות ה-20 וה-30 לא ידעו על sirius b ואילו הדוגונים כן? shkool

קוקלה

New member
דילמה

לפי דעתי כל היופי באמונה הוא דווקא היכולת להרגיש בקיומו של משהו ללא הצורך להוכיח זאת. בדר"כ קל לנו להאמין בקיומם של דברים מסויימים רק לאחר שאנחנו מקבלים הוכחות על קיומם, גם אם לאחר מכן יתברר שכל ההוכחות היו שגויות. ברגע שננסה להוכיח את קיומו של אלוהים, אנחנו "מורידים" את האמונה לדרגה של מדע, או כל דבר מוכח אחר.

shkool

New member
ולפי דעתי

אם אני יאמין באלוהים ובסוף יתברר שהוא לא קיים אז סתם ביזבזתי את חיי בתפילות סרק ובכל מיני חוקים ומצוות המקשות מאוד על החיים, עבדתי כל חיי לחינם ובסוף אין גן עדן ואין בטיח. לפי דעתי אם אלוהים רוצה שאני יאמין בו, וזה מה שייתן לו את הסיפוק הרוחני או מה שזה לא יהיה - שיתגלה אליי או שייתן לי הוכחה על קיומו, אם הוא לא - שלא ייתפלא למה אני לא מאמין בו ושלא יעניש אותי על זה שלא קיבלתי הוכחות על קיומו... shkool

אההממממממ

מי אמר לך ש"אלוהים רוצה שתאמין בוא" ? אלוהים לא "רוצה" שום דבר אלוהים זהו מושג. זהו רעיון. אין לאלוהים שום דבר אנושי! לא "רוצה" ולא "סיפוק" לא "כעס" ולא "קינאה" אלו הם רק תכונות שמיוחסות לרעיון שנקרא אל. ע"י בני אדם בעלי תפיסה וחשיבה אנושית אשר מוגבלת ע"י אמונה בדת זו או אחרת... רוח

shkool

New member
אההמממממממממממממממממממממממממממממ

אולי לאלוהים לא אכפת שיאמינו בו או לו, אבל אם הוא קיים, ואם על פי תורתו צריך לשמור מצוות ולעשות את כל מה שהוא מבקש ואם לא אז נענש, אז למה הוא נותן לנו(לי לפחות) לתהות בעצם קיומו להענש אל כך אחר-כך? ואם לאלוהים באמת לא אכפת אם נלך בדרכיו או לא אז למה הוא חקק את כל החוקים והמצוות שלו? shkool

obi

New member
שאלה טובה שיש לה המון תשובות

אבל בסופו של דבר ברוב המקרים אמונה היא בעיקר עניין של בחירה (כך התרשמתי מניסיוני).

ואני חוזר על עצמי

את "תורתו" כתבו בני האדם!! אנשים!!! ד"א אם תבחן הרבה מהמצוות אתה גם תגלה שיש בהן כמה דברים בריאים! דבר שני.. אני לא זוכר אבל ישנו אתר נפלא במיוחד בשביל חוזרים בשאלה! שם אתה תראה איך הם מסבירים לך באופן לוגי את כל ההיפך ממה שמסבירים לך באופן לוגי המחזירים בתשובה. שווה לעשות חיפוש ולמצוא אותו יש שם דברים מצחיקים אם אני זוכר נכון רוח

קוקלה

New member
אתה נשמע כועס קצת...

אם הוא יתן לך הוכחת על קיומו, אז מה ההבדל בעצם בינו ובין אלילים מאבן (או מכל דבר חומרי אחר)? אם למשל היית יודע בוודאות שלא תיענש על כך שאינך מאמין, האם גם אז היית להוט כל כך לחפש הוכחה לקיומו?

shkool

New member
אני בכלל לא כועס...

אולי "נשמעתי" כועס אבל אני לא.... אני אפילו יחייך בכדי שתדעי שאני לא כועס
- עכשיו את מאמינה לי?
"אם הןא יתן לך הוכחות על קיומו, אז מה ההבדל בינו ובין אלילים" - לא הבנתי איך הגעת לכך שאין הבדל בינו לבין אלילים או כל דבר חומרי אחר.. ובקשר לשאלה השנייה - כן.

yosi-segev

New member
קרבה אל משהו טוב משמע קבלת טוב

לקוקלה לגבי השאלה הטובה שלך אם לא הייתי נענש האם עדיין הייתי מנםה לחקור לגביו כן משל : ישנו תנור בחורף קר ככל שמתקבים אילו יותר נהנים מחומו יותר רק שבמציאות שלנו גם כאלה שלכאורה לא רוצים קשר אילו עדיין מקבלים קצת מהטוב רק תנסי לשער לעצמך כמה מקבלים אלה שכבר גילו וכל שכן אלה שמתקרבים אליו בכל יום על ידי ידעיה והפנמת הידיעות וכמובן העבודה עצמה (עבודת הבורא יתברך )

yosi-segev

New member
נכווה טוב או רע

במציאות החומרית שלנו לכאורה חום זה דבר טוב רק שצריך ממנו במידה מסויימת זה נכון צריך להתקרב לאט לאט עד שאדם הופך רוחני (מחומר לרוח ) הקדוש ברוך הוא ברא את המציאות שלנו כמו מה שרשום בתורה הקדושה ידוע היום שחומר יכול להפוך לאנרגיה משמע חומר יכול להפוך לרוח וכן רוח על פי כל הקריטריונים טוב יותר מחומר

obi

New member
הדברים אכן מרשימים

הדברים שאתה מעלה מוכרים לי אם כי לא זכורים לי בדיוק המספרים והמקורות. נתקלתי כבר ב"הוכחה" שהבאת ביתר פירוט ובהרחבה בחוברת בשם "תורה מן השמיים" כמדומני של חב"ד שם "מוכח" שכל מה שיודע היום המדע ידעו חכמים בתקופתם. ואולם.. הדברים אכן מרשימים מאוד כי הם מראים עד כמה היו עמוקות ידיעותיהם של הקדמונים בתחומים שונים אבל לא כדאי למהר ולומר שהיה זה אלוקים שלחש להם את התגליות האלה. אדרבא הם אמורים לעורר בנו כבוד באשר להשגיהם של אותם אנשים בימים ההם.. כמו הרבה חידות בלתי פתורות מאותו עולם עתיק בין היתר היו אלה אותם בבלים (שהמציאו את מה שקרוי היום הלוח העברי ושאחראים לדיוק המדהים במחזור סיבוב הירח שהביא הרב אמנון יצחק) שידעו לנקוב בערך "פאי" בדיוק של כמה ספרות אחרי הנקודה..הפירמידות הידיעות המדהימות בתחום מדידת השמים ותנועות הכוכבים ועוד הרבה דברים יפים וטובים.. אל נא נזלזל באינטליגנציה של אבותינו בתחומים האלה obi

shkool

New member
אלפית השנייה

יכול להיות שלאותם אנשים קדמונים היה אינטליגנצייה רבה מאוד אך בשביל למדוד זמן של אלפית השנייה כמו בדוגמא שהבאתי, את לא חושבת שצריך סטופר? או כל מכשיר מדידת זמן אחר? ואני מדבר איתך על ספר שנכתב לפני אלפי שנים, בתקופה ההיא לא היו מכשירים טכנולוגיים אשר מאפשרים למדוד את אלפית השנייה... shkool

obi

New member
לשאלתך המקורית..

היהודים אימצו בתקופה קדומה את הלוח הבבלי. לא היהודים היו אחראים להישג הגדול אלא הבבלים.. אז אולי צריך לשאול האם אלוהי הבבלים קיימים ולא אלוהי ישראל.. ואולי אלוהי ישראל הוא סתם אל חמדן שחומד לעצמו הישגים של אלים אחרים.. אז אולי אלהי ישראל הוא אל מהסוג הישן והלא מפותח אבל עם כח פוליטי לא קטן.. ואולי... ואולי.. וא..

shkool

New member
אוליייייייי

אבל זה עדיין לא מסביר את הדיוק הרב של הקפת הירח את כדור"ה, אני לא חושב שהבבלים או כל עם אחר המציאו בתקופה ההיא מכשיר המסוגל למדוד את היקפו של הירח בדיוק כה רב... shkool

obi

New member
יש פה הפנייה שעשויה לעניין אותך

ההפניה הבאה יכולה לשפוך אור חדש באשר לידיעותיהם של חז"ל באסטרונומיה. חשוב מה אמנון יצחק רוצה שתסיק ממה שהוא הביא, ובאופן שהוא מציג את העניין, כשאתה קורא את הדברים. המאמר הוא חלק מאתר מעניין מאוד ששווה לבקר בו:

למעלה