אלומניום, דלתות

דנה A

New member
אלומניום, דלתות

מחפשת המלצות לאיש אלומניום לדלתות חוץ ופנים דלת מתוכננת מתכת 1.30*2.30, כולל המשקופים. דלת אחת, ללא קבוע (אין מקום) אשמח לקבל המלצות על אנשי מקצוע אמינים, דייקנים, שירות טוב, עבודה איכותית אפשרי גם במסר תודה

כאחד שהיו לו דלתות חוץ מאלומניום

לא ממליץ על החומר הזה לדלתות חוץ . אלא אם כן תוכלו להכניס בריחים וצילינר כמו בפלדלת ואני לא חושב שזה אפשרי

איריסג

New member
ראיתי בקליל דלתות חוץ מדהימות

של הסדרה הבלגית שלהם. מה שאת האומר בעצם זה שאלו דלתות על בריח רגיל? נראה לי משונה... ואם אני רוצה להכניס מנגנון פתיחה חשמלי (עם קוד) על הדלתות האלה, גם לא ניתן?

אני מניח שמנגנון כזה אפשר להכניס

אבל הוא לא יגן כמו מנגנון של רב בריח . דלתות רחבות מאלומניום שוקעות בדיאגונל שלהן אלא אם עושים להן פרופיל לרוחב באמצע הדלת ואז זה מקלקל את הצורה שלהן . אני לא ראיתי את הדלתות החדשות של קליל . ממליץ לבדוק קודם את הנקודות שהעלתי . לפי דעתי אין מספיק מקום בדלתות כאלו להכניס את המנגנון המכני , אבל שוב פעם צריך לבדוק זאת . מבחינת חוזק הפרופילים אין בעיה הם חזקים יותר מפלדלת . נתקלתי אתמול במפעל שעושה יציקות אלומיניום, שזה סיפור אחר , בגני התערוכה, על כך בשרשור שפתחתי בנושא .

אם פי 3

New member
מנגנון פתיחה חשמלי

(כלומר - מנעול מספרים) ניתן להתקין גם על דלת עץ פשוטה (יש לנו. מאד נוח, בעיקר עם הילדים, שלא צריך להסתובב עם מפתח) - הבעיה היא שלא מוכרים אותם יותר. לכן, כדאי לבדוק עם היצרנים אם יש להם דגם שמתאים לסוג הדלת שבחרת.

איריסג

New member
מה זאת אומרת לא מוכרים יותר?

הרי היום יש המון משרדים שעובדים עם מנעול כזה. אני יודעת שברובם זה לא מאפשר נעילה ממש של הבריח, אבל הבנתי שיש כאלה שיודעים לעשות גם את זה. אז איזה פיתרון יש למי שבאמת רוצה כניסה לבית גם ללא מפתח?

עדיין מוכרים אותם

אולי מוכרים אותם כמנגנון נפרד ודלת נפרדת אבל בהחלט זה קיים בשוק כל הכניסות לבנייני מגורים מאובזרות במנגנון כזה גם בשער הכניסה לבית הורי הותקן אחד כזה לפני כשנה

איריסג

New member
אני דווקא כן התכוונתי למשהו כזה

אז מה, לא מייצרים כזה יותר? אני רוצה מנעול עם קוד - שגם נועל את הבית. אולי בחברות שמבצעות "בית חכם" יש משהו כזה?

אם פי 3

New member
עד כמה שביררנו

(בהסתייגות - כי בנזוגי התעסק בזה, ולא אני. אולי הוא יכתוב כאן אח"כ) מנעולים כאלו לדלתות רגילות, שווקו ע"י "אורנים" http://www.oranim.com/doorlock/index.htm , והפסיקו לשווק. הצלחנו להשיג ממלאי ישן, אבל יש בהם "באגים".

ענתש

New member
../images/Emo178.gif אצלינו יש את חוק "הפין

של הפולי". (אומרים את זה ה-PIN של ה-PULI"). פעם מזמן היה לנו אוטו, האוטו הראשון שקנינו כזוג. השקענו בו את מיטב כספינו. וזה היה הרבה מאד בשביל איש קבע זוטר יחסית וסטודנטית
האוטו היה אחלה, דייהטסו שרייד נחמדה שנסעה ונסעה ונסעה עד שיום אחד, אחרי בערך 4 חודשים של יופי של נסיעה, היא שבקה חיים בעליות לירושלים. טוב, הזמנו גרר ושלחנו אותה למוסך. אחרי שלושה ימים מתקשר בעל המוסך ואומר לבעלי (אז הוא עוד היה החבר שלי) "אתה יושב ? תשב..." בקיצור - המזגן הלא מקורי של האוטו הצליח איכשהו, בצורה מאד נדירה, לתת מכה לקצה של בורג קטן שנקרא "הפין של הפולי" והבורג נשבר. הפין הזה מחזיק את הגלגל שיניים שמסובב את הגלגל שמסובב את רצועת הטיימינג או משהו בסגנון (לא מבינה כלום במכוניות). לכאורה לא נורא. נחליף בורג. רק שהפין של הפולי הזה נמצא בכזה מיקום במנוע שכדי להגיע אליו צריך לקדוח דרך גל הארכובה. אז הביאו מומחה מיוחד שיודע לקדוח והוא אמר שהסיכוי להגיע לבורג השבור בלי להרוס את גל הארכובה ובעקבותיו את כל המנוע הוא 50%. ומי אתם חושבים נפלו ב-50% הלא טובים של הסטטיסטיקה ? כן, ככה הלך לנו מנוע בגלל הפין של הפולי. ואם יש משהו שלמדנו בחיים זה שלנו תמיד תמיד ישבר הפין של הפולי. ולכן (אחרי הסיפור המתיש) - דלתות חשמליות שעלולות בתרחיש זה או אחר (נדיר, כמובן שנדיר
) לנעול אותי מחוץ לבית לשעות ארוכות - לא בבית ספרי. זה מבחינתי הזמנה לפין של פולי... לא עושה.

חייב להיות להן גיבוי ידני

יש תמיד אפשרות שדלת אחורית לא שימושית כל כך תהייה עם מפתחות . בגלל זה לבית קרקע יש בדרך כלל 3 דלתות חוץ .

ענתש

New member
נו, אז איפה היתרון של לא להסתובב עם

מפתח ? ואם ממילא מסתובבים עם מפתח למה צריכים קוד ? הרי זה סתם פתח לפורצים (במיוחד אם הילדים יודעים את הקוד...).

אם פי 3

New member
בגלל זה

יש גם גיבוי של מפתח. אז תגידי - מה הועילו חכמים בתקנתם? אז זהו, שכשהמפתח הוא רק גיבוי ולא לשימוש יומיומי, אפשר להחביא אותו היטב (לא בארון או בעציץ ליד הדלת...) או להצמיד אותו אלינו, המבוגרים (לפחות אצלנו, גם אם הילדים יגיעו לבד, ולא יצליחו לפתוח את הדלת, יש להם תמיד לאן ללכת ולא לחכות בחוץ. באמת צריך להזכיר להם את האפשרות - בקיץ זה לא נורא גם לחכות בחוץ עד שנגיע (בדשא), בחורף זה פחות סימפטי)). גם להורים שלי יש, וזה מאד נוח, כי המשפחה - ילדים, נכדים, יכולים להגיע לשם גם באופן לא מתוכנן, גם אם הם לא שם (והסבים מעוניינים באפשרות הזאת).

אם פי 3

New member
אה, וגם לנעילה

לא צריך לחשוש שהילדים, או אנחנו, נשכח לנעול את הבית כשיוצאים (בתקופת המפתח זה קרה לנו מדי פעם, והיום הילדים יוצאים באופן קבוע אחרינו). היא ננעלת אוטומטית כשסוגרים אותה (או כשהיא נסגרת באופן אוטומטי).

Xeo

New member
האם את מתכוונת לדלת חשמלית שנפתחת

באמצעות אינטרקום? כי אם כן אז היתרון הוא ברור, לפתוח את הדלת ללא צורך להגיע אליה.

ענתש

New member
כן, רק עם שלט.

כלומר, שאני אלחץ על כפתור בשלט שעל צרור המפתחות והדלת גם לא תהיה נעולה וגם ממש תפתח, שאוכל לעבור בה עם ידיים תפוסות (ילדים, שקיות וכו').

למעלה