אלוקים קיים - אקסיומה

גוססי2

New member
"גם אני - ולא זה לא מספיק"

שמא תספר לנו כמה בדיוק זה כן מספיק? אולי מה שאתה נותן זה לא מספיק? אני בטוח שאתה יכול לתת יותר. "אין לך לב" הלב הוא משאבת דם ותו לא. אלמלא היה לי אחד לא הייתי מסוגל להרוויח שום משכורת, לא רזה ובודאי לא שמנה. "אתה מתנדב איפשהו בעזרה לנזקקים?" כן, אבל זה ממש לא ענינך כמה ולמי. צדקה נותנים בסתר והיא לא ענין להתפארות.

יובל199

New member
אתה לא נותן כלום - תתביש לך

אני עדיין נותן בסתר מתוק היות ואני אלמוני בפורום זה. כדי שתתחיל לתת ולהיות בן אדם. לפחות 10% מהנטו שלך.

גוססי2

New member
לא נכון. אתה לא נותן כלום

אני תורם כמעט את כל כספי וחי על פת במלח.

יובל199

New member
רק לידיעה

כתיבת הודעות בזמן העבודה היא גזל מוחלט ואף גניבה. שהרי בעל הבית משלם לך עבור זמנך ועבודתך.

Providence

New member
אמת. עליך להפנים זאת כדבעי...

לא די ש"אלהיך" _מעולם_ _לא_ נראה לאיש, _לא_ נגלה לאיש, _לא_ פעל פעולה _מוכחת_, אין _שום_ מבחן שניתן לבצע או, למצער, להגותו ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים אם לאו (זה למען "בחירה חפשית", חה, חה, חה...), ומכל בחינה מעשית, ההבדל בין הקורה אותך עם "השגחה פרטית", לבין הקורה אותך בלא "השגחה פרטית" הוא indistinguishable, אלא אפילו _אינו_ נחוץ כ"יזם" להיווצרות היקום. הבט על עצמך ועל בני מינך העלובים: מה דרדר אתכם למצב כה ירוד בו החלטתם לבחור בחיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניכם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניכם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. מה גרם לכל זה?

גוססי2

New member
רק לידיעתך...

אינך יודע עלי דבר וחצי דבר. אולי אני עובד בקבלנות? או עצמאי? אולי אני כותב בזמני הפנוי? לא ממך אלמד מוסר עבודה - או מוסר בכלל - מהו.

גל נעים

New member
אתה טועה ומטעה את הציבור.

כנראה שלהט ההחזרה בתשובה בוער כ"כ בעצמותיך שאינך שם לב לפרטים קטנים. משפטי אמת (axio-referenca timoxopus) חייבים להתמך ביסודות איתנים, בדיוק כמו "המושכל הראשוני שלך" (אולי רצית להגיד-"הווא-אמינא"..?) האקסיומות המוחלטות אינן ניתנות לערעור בלא סתירה מוחלטת של בניין התמיכה, ואילו במקרה שלנו המושג אלוהים או אלוהות מתיישב על בניין רעוע מכיון שהמושג עצמו ביחס לתכונותיו המתמטיות הינו ארכאי ואינו טיפוסי (TYPUS) (כלומר בלתי ניתן להגדרה). ולכן הגדרתך לוקה בחסר משמעותי ובלבד שתצדק. ולעניין סדר הדברים בדבריך---כתבת כך:"כל משפט בגיאומטריה, מוכיחים על ידי משפטים קודמים שכבר הוכיחו, אך לשרשרת משפטים זו, שאותה רוצים להוכיח, חייבת להיות איזשהי התחלה"- בהחלט נכון אך התחלה זו חייבת להתמך ביסודות מוצקים -מה שאין כאן בהוכחת אלוהים. <אולי שפינוזה בספרו "תורת המידות" יכול לעזור לך לחדד את הנקודה>

גל נעים

New member
ברור, הרי רק אתם מבינים גדולים.

כולם טיפשים חסרי דעת, ורק אתם, אנשי האמונה, מנהיגים את העולם עם העוצמות השכליות שלכם בשעה ששאר העולם עסוק בביבים.

יובל199

New member
מבינים?

אנחנו מבינים שאנחנו לא מבינים כמעט כלום על המציאות. בניגוד מוחלט אליכם הכל כך בטוחים שסודות הייקום בידכם. תיאוריות יבואו ותיארויות ילכו - רק עצת השם היא תקום.

למעלה