אלוקים קיים - אקסיומה

יובל199

New member
אתה פשוט לא קולט

מודל ה-KALAM לא נכשל כלל וכלל (אך היות אין אנחנו תמימי דעים לגבי הנושא - אני מראה שאין זה משנה. ישנם כמה דרכים שמובילות לאותו מקום. א) הבנה שמוכרח קיומו של אלוקים. ב) הנחת בסיס ללא הוכחה (כאקסיומה) שאלוקים קיים בהעדר הסבר חזק ועמיד יותר. ג) הפיכת קיומו אי קיומו של אלוקים ללא רלונטית לגבי המסקנה המתבקשת שיש להתנהג כאילו הוא קיים גם אם הוא לא במטרה להגשמת השאיפה הגדולה ביותר של כל בן אנוש. היות ואתה מתקשה אם א. אני מנסה לעזור לך להבין באמצעות ב. ואם גם זה קשה לך אפשר לנסות את ג. ויש גם ד..... נב: סיימתי את לימודי בהצטיינות יתר.

Providence

New member
אימבציל חסר-תקנה199 ידידי, ה- Kalam

נכשל. "א) הבנה שמוכרח קיומו של אלוקים" לאו דווקא. לא רק שאינך יכול אפילו להגות נסוי תאורטי לגלויו, אלא אף אינו נחוץ ל"יזום" היווצרות היקום. הקצור - לא נחוץ. "ב) הנחת בסיס ללא הוכחה (כאקסיומה) שאלוקים קיים בהעדר הסבר חזק ועמיד יותר" אני יכול להציע מודל לא פחות טוב "אי אפשר להוכיח קיום 'בורא', אינו מוסיף לנו הסבר/אינפורמציה, ולא יצלח אלא לצור בו על פי צלוחית, אז נניח כאכסיומה שאינו קים. "ג) הפיכת קיומו אי קיומו של אלוקים ללא רלונטית לגבי המסקנה המתבקשת שיש להתנהג כאילו הוא קיים גם אם הוא לא במטרה להגשמת השאיפה הגדולה ביותר של כל בן אנוש" קשקוש לא קוהרנטי. אם אין דרך אפילו להגות נסוי תאורטי לגלויו, ולא נדרש ל"יזום" היווצרות היקום, וגם אינו מספק לנו שום אנפורמציה - מדוע נוסיף אותו למודלים שלנו. מוסריות _אינה_ נובעת מאמונה ב"בורא". "סיימתי את לימודי בהצטיינות יתר" בלתי אפשרי להסיק זאת. היכן הוכחתך? מה כבר בקשתי? בקשתי הוכחה לכך ש"אלהים" אכן קים ואינו סתם הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית השוכנת רק בתבן אשר בין שתי אזניך. האם תציג ראיה כזו, או לא? מה אתה אומר? ס"ה המאסה/אנרגיה ביקום הוא אפס, לכן אפן היווצרות היקום אינו "יצירה" יש מאין, ואינו מפר שום חק שמור, ואינו מצריך "יזם" (causer) כמובן. אולם, אין סכוי שתבין זאת אם נשרת כה מוקדם מלמודי מדעי-טבע. אתה מבין, אימבצילוני מתוקי? לא די ש"אלהיך" מעולם _לא_ נראה לאיש, _לא_ נגלה לאיש, _לא_ פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן שניתן לבצע או, למצער, להגותו ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים אם לאו, אלא אפילו _אינו_ נחוץ כ"יזם" להיווצרות היקום. הבט על עצמך ועל בני מינך העלובים: מה דרדר אתכם למצב כה ירוד בו החלטתם לבחור בחיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניכם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניכם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. מה גרם לכל זה?

יובל199

New member
כמה שאלות

האם לפי דעתך אין לך נשמה? אם לא, מהו רצונך מחיים אלה - מה אתה מתאווה לקבל מהם? מקסימום תועלת אישית?

Igra Rama

New member
Aha

What is a soul ? I will answer what I want in life. I want a good bacon for breakfast, bratwurst for lunch, a good sex in the evening. And most of all, I want good culture, opera, the statue of Moses naked. And I want you to keep writing here so I can expose how pathetic you all are.

יובל199

New member
הבנתי

אז אתה מגדיר את עצמך כיצור אנוכי שמחפש אחר ההנאה הבהמית. חשבתי שתכתוב - לעזור לזולת, להקריב מעצמי בשביל אחרים, לוותר, לסלוח. אהה בעצם מה כבר אפשר לצפות מאתאיסט.

Igra Rama

New member
Is opera

bohemian, is the fine arts bohemian ? what is your purpose in life ? obviously you are not doing anybody a favor by living. Infact I am sure your mother and father are sorry to have brought you to the world, aren't they ?

יובל199

New member
אני למשל תורם

10% ממשכורתי החודשית לצדקה (בעיקר לאוכל לנזקקים) למשל.. ומה אתה עושה? - אופרה עדיין בגדר ההנאה והרווח האישי האנוכי שדיברתי עליו.

יובל199

New member
מעבר לכך שכך ציוותה התורה

(האמת שניתן לתת עד 20% - כך שיש לי במה להשתפר). אם הייתי נותן 50% לא הייתי יכול להמשיך לפרנס את עצמי והיה עלי לקחת צדקה בסופו של דבר - ואז הייתי מפספס את המטרה. ומה איתך? כמה אתה ה*אתאיסט* הנאור תורם? מתי בפעם האחרונה עזרת למישהו מבלי לקבל תמורה - לא רגשית ולא פיזית?

Igra Rama

New member
Well I do not have

to answer to you what I give and what I do not give. How many did you kill and rape jewboy ? The fact that I breath gives more people hope.

יובל199

New member
אתה טועה

אני עובד 12 שעות ביום בחברת הייטק. ותורם קרוב ל-2000 ש"ח כל חודש למוסדות צדקה. ומה אתה עושה?

Igra Rama

New member
Friend

it will not work for you first you failed to prove the existence of god. So now you turn into moral matters ? Shame on you. I will not give you the pleasure of knowing how I donate. Enough to say that any breath I take is like the ticking in your god's clock (if it exists) in other words I am the equivalent of your god. I bestow happiness on those who repsect me.

יובל199

New member
אז יש לך עוד הרבה ללמוד

ודי ברור מדבריך שאתה יצור בעל תאוות בצע ותאוות בשר שאינו תורם לזולתו. נו טוב, מזל שאתה הוא זה שצריך לחיות עם עצמך ולא אני. בעצם במחשבה שנייה - מגיע לך.

Igra Rama

New member
Boy you are full of shit

Are you not a creature of lust ? Do you not crave a woman ? (In your case I think it is children that you crave(. I am Yahweh your god, repect me now. I will bestow on you the wealth of the earth now.

Providence

New member
קיום נשמה לא הוכח מעולם. הכל

במוחנו בלבד. מובן שכל שטויות ה- NDE/OBE הסיאנסים והתקשורת עם אוטיסטים אינן מוכיחות קיום נשמה, אלא אך כיצד פועל המסיון היהודי. רצוני לחיות חיים מענינים ובכלל זה להבין את העולם סביבי. ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית שלך אינה עומדת לתרום לי דבר, אלא אך להפריע. לא די ש"אלהיך" מעולם _לא_ נראה לאיש, _לא_ נגלה לאיש, _לא_ פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן שניתן לבצע או, למצער, להגותו ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים אם לאו, אלא אפילו _אינו_ נחוץ כ"יזם" להיווצרות היקום. הבט על עצמך ועל בני מינך העלובים: מה דרדר אתכם למצב כה ירוד בו החלטתם לבחור בחיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניכם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניכם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. מה גרם לכל זה?

יובל199

New member
ואתה? מה אתה תורם לחברה?

כמה כסף ממשכורתך אתה נותן לצדקה? לאנשים שאין להם מה לאכול?

גוססי2

New member
מה הבעיה שלך?

כולנו מעבירים אחוזים ניכרים משכרנו למוסד הצדקה הגדול במדינה הנקרא "ביטוח לאומי". לא מספיק טוב?

יובל199

New member
גם אני - ולא זה לא מספיק

אין לך לב. יש כל אך הרבה אנשים הרעבים ללחם ואתה נהנה ממשכורת שמנה ועוד מתלונן? אתה מתנדב איפשהו בעזרה לנזקקים? גם זה לא?

למעלה