אל תביא לי "אנשים שאומרים את זה יותר טוב"
אתה לא יודע להתבטאות לבד? אתה צריך שאנשים יחשבו בשבילך? יהדות היא דת שהפכה ללאום בערך באותו זמן שהתנועות הלאומיות החלו בפעול באירופה, עד אז היא לא היה לאום יהודי, היה עם יהודי, עם מפוזר שברבות השנים היתה בו התבוללות מסויימת והתערבבות מסויימת עם תושבי המקום בו חיו מאות שנים אך עם, ברמה התודעתית, היה קיים, השאיפות לחזרה לציון היו לכולם כל אותו זמן, רק מה, הקורבנות והמסכנות שהיו מנות חלקו של אותו עם והציפיה לאיזשהי גאולה חיצונית או זמן "מתאים" יותר לחזור לציון, כאשר התנועות הלאומיות במיוחד האיטלקיות והגרמניות התחילו לפעול, הם נתנו השראה גם ליהודים להתחיל תנועה לאומית משלהם, זה לא מקרי שזה היה באותו תקופה. דת ולאום לא הופכים אותך ל"גזע", גזע בא על רקע אתני, וזה שאתה מודע לגזע שלך או מציין אותו זה לא הופך אותך לגזען, אם אתה לוקח את הגזע שלך וטוען שהגזע שלך עליון והאחרים נחותים ובשם כך אתה משתלט על עמים ושטחים שלהם/הורג אותם/מעביד אותם, אז, אז אתה גזען. זה שהיהדות ומיהו יהודי נקבע על קשרי דם לא הופך לגזענות, מאחר וזה לא אומר שמי שיהודי טוב יותר מאחרים, זו פשוט הגדרה, הגדרה היא הגדרה, היא לא טובה ולא רעה, היא לא יכולה להשפט באופן נורמטיבי. צא מפרנואידיות, המדינה לא מנוהלת על פי "חוק הלכה גזעניים", אומנם יש להם מקום במדינה עקב היותה יהודית, אך הם בטח ובטח לא מנהלים אותה, אני אומר לך את זה בתור חילוני, אני כנראה לא מחפש בכוח את החופש המוחלט, רק כדי להצביע "כפייה דתית", אין כמעט כפייה דתית בישראל, אם אתה בוחר לראות את החלק "יהודית" במושג מדינה יהודית ככפיה אז פשוט באת למקום הלא נכון, זה שיש כפייה דתית, תראה, מי שבא לכאן ואפילו מי שנולד לכאן, כאשר הוא בא לכאן הוא חייב לקחת דברים בחשבון, מי שמראש לא מעוניין אפילו לשמוע, כמוך, היה צריך לעבור נגיד לקנדה או אוסטרליה, בקיצור אדוני, הבעיה היא אצלך, לא במדינה. לדיוק הזה, שמדבר בשבילך אין שום נקודה, הוא מניח שהעובדה שיהודים קנאים לזהותם ולא מוכנים להשתלב על עמים אחרים באה מעליונות, מניח, אין לו הוכחה, הוא כנראה לא מבין או יודע מה זו הגדרה עצמית, מה זה להיות בעל זהות מסויימת, להיות גאה בה, לפתח אותה, הוא פחדן כמוך שבטח חושב ש"אם כולם אומרים לי שאני לאט בסדר אז אני כנראה לא בסדר", אני אומר כווווווולם - טועים!, אם אני אומר שאני בסדר וכולם אומרים שלא אז אני בסדר וכל השאר מטומטמים, באיזה זכות הם ישפטו אותי ויניכו עבורי הנחות? מהו בדיוק? איזה דוקטור למשהו?...כל טמבל יכול להיות היום דוקטור!