אלימות שוטרים בהפגנת הסטודנטים בת"א

ne ro

New member
צר לי.

מיבהי האנציקלופדיה החופשית ?... לעם יש הגדרה מאוד מדוייקת, בדוק אותה במילון אבן שושן.

ne ro

New member
אני מצטט

מתוך מילון אבו שושן ( מליון כיס) מנוקד ומצוייר: עם: 1. אומה, קיבוץ גדול של בני אדם .ממוצא אחד. ולהם על פי רוב שפה מדוברת אחת ומדינה אחת. אז מי כאן משפריץ שטויות חסרות בסיס בכזה בטחון גמור?

sniper 7

New member
אוי ווי...בעיות בהבנת הנקרא

מוצא משותף יש לנו. תן לי הוכחה שעם חייב להיות בעל מאפיינים חיצוניים דומים, או שתודה שאין לך מושג על מה אתה מדבר ונסגור עניין...

ne ro

New member
למה אתה מדבר שטויות?

אין ליהודים שום מוצא משותף. וכן, עם חייב להיות בעל מאפיינים אתניים דומים.

ne ro

New member
פרט- איזה מוצא?

ובבקשה ממך אל תביא דוגמאות מספר "השקרים ( הספרים) המתועב- התנ"ך.

ne ro

New member
ואם אתה שונא שמאלנים, למה לעזאזל אתה גולש

כאן וכותב בפורום הזה? ואל תגיד לי שאם לא יגלשו ימניים בפורומי שמאל אז לא יהיה בידור ולא יהיה על מה להתווכח.

לאום ודת לא יכולים להיות מופרדים במקרה שלנו

אי אפשר להתקיים כאשר אתה שומט את הקרקע מתחת לרגליים שלך. אין "עם ישראלי", יש עם יהודי ויש עם פלשתיני. ישראלי זו אזרחות פרט טכני, לא יותר. זהות ישראלית זו זהות שהעם היהודי מפתח מאז קום המדינה מייצר חברה ובונה אותה, את התרבות שלה וכו'.

ne ro

New member
אין לי ממש כוח להתווכח

אבל ממה שאני למדתי- עם צריך שיהיה לו מוצא אתני משותף.

במקרה שלנו זה יותר מאתניות,

זה גם אתניות שקיימת ברמה כזו או אחרת, גם דת, גם מסורת, גם היסטוריה, גם תודעה, זה מורכב וזה מה שהופך אותנו לעם.

היס"מ קם כגוף שאמור להרביץ לערבים

אני שמח שמתחילה אולי התפכחות שאולי תביא לתודעה של הציבור הרחב לגבי הנעשה בשטחים. יש גם אלימות קשה מאוד נגד המפגינים בבלעין שמוחים על תוואי של גדר ההפרדה, ולא על עצם הקמתה.

שלטון החוק עבר במדינה הזאת כבר לפני שנה...

נראה לי שהסטודנטים שיוצאים להפגין יודעים היום שהם מפגינים על הרבה מעבר לשכר הלימוד. הם מפגינים למען עתיד המדינה. אם לא יהיה שינוי עכשיו, אם לא ינוצל המומנטום של הלחץ הסטודנטיאלי, ועדת וינוגרד והשביתות במשק, נתקשה מאוד למצוא הזדמנות נוספת לנער קצת את המערכת ולהחזיר קצת כבוד למדינה ולאזרחים. לצערי נראה לי שהזדמנות נוספת אחרי זאת שעומדת בפנינו כעת משמעותה מלחמה נוספת. ארז נמרוד כהן

למעלה