אלימות?

../images/Emo45.gif

אני מניח שתסכים אתי אם אומר, שזה שמור לעתים נדירות במיוחד ועל מקרים חמורים במיוחד. אם חברות למודות פליקים מספרות שזה כבר לא מרגש את הילד, כנראה שהן נתנו יותר מדי. והכאב לא שייך לכאן בכלל. זה צריך להיות משהו שלא מרגישים אותו על הלחי, אלא בלב. זו אמירה חדה וחד משמעית של המחנכ/ת - "כאן עברת את הגבול, לזה לא אסכים". הילד צריך להבין שכשזה קורה, סימן שהוא התנהג בצורה גרועה באמת. אם הוא לא מבין את זה - הרי שאין טעם להשתמש בכך. אבל אם המעשה מלווה בהסבר מילולי, יש להניח שהוא יבין. אולי מכירים

Harrington

Well-known member
מנהל
וילדי "רוב העולם" הזה, כיצד מתנהגים היום??

ראשית חולק עלייך ש"רוב העולם" לא מקבל משהו. והרי לא את ולא אני באמת שאלנו את "רוב העולם", כך שלמעשה אין לנו שמץ של מושג מה דעתו. דווקא זכור לי סקר בעניין זה באחד העיתונים לאחר שביהמ"ש קבע לפני זמן מה שאסור להורה לתת 'פליק' לילדו. איני זוכר במדויק, אבל אני זוכר שעשרות אחוזים השיבו שיעשו זאת בשעת הצורך למרות פסה"ד. לגופו של עניין; גם אם נניח ש"רוב העולם" אינו דוגל ב'פליקים' לשם חינוך. צא ולמד כיצד מתנהג הנוער כיום ברחובות ישראל. האם החינוך שנוער זה מקבל מהווה דוגמא למאן דהוא?? אז נכון, פעם היה קביל להרביץ לילדים עם סרגלים ובאופן שכואב להם שבוע אחרי זה. לכך וודאי אני מתנגד. אבל 'פליק' קטן לשם חינוך הוא בעיניי כלי חינוכי לגיטימי לחלוטין, ואגב למיטב ידיעתי זו גם קביעת ההלכה בעניין. האם לא היה מפריע לי שהילד שלי יקבל 'פליק' מהגננת? הרבה יותר יפריע לי אם הילד שלי יקבל שוב ושוב מכות מילד אחר, שהגננת לא מצליחה לעצור בעדו. הקורבן בסיפור הזה הוא לא הילד שקיבל את הפליק, אלא הילדה שחטפה ממנו את הבעיטה. אז אם זהו מקרה ראשון והילד לעולם לא נוהג באלימות, זה מצב שונה. אבל אם עליי לבחור בין ילד שיקבל פליק או ילד שממשיך להרביץ וילדים אחרים סובלים מכך, ולא נמצאה הדרך להבהיר לו שבחברה לא נוהגים כך, הגננת מורשית מבחינתי לתת פליק גם לילד שלי. וזאת כאמור, בכפוף לתנאים שהזכרתי כבר לרבות כך שהיא תעדכן אותי כך שאוכל להתמודד איתו הן מבחינת האלימות שהוא נקט והן מבחינת ה'הלם' שהוא חטף מהפליק של הגננת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום דבר בלתי הומאני בפליק לילד אלים

להיפך, זהו צעד חינוכי שבמקרים מסוימים, מה לעשות, נדרש. זאת כאמור, בתנאי שהפליק לא ניתן מתוך כעס אלא מתוך רצון להבהיר נקודה או חומרת מעשה, ובהנחה כפי שכתבו אחריי שפליק כשמו כן הוא, לא סטירה מצלצלת ששולחת את הילד לבית החולים. ואגב, אילוף בע"ח בד"כ מתבצע גם באמצעות 'פליקים' כאלה או אחרים, אם כי ההשוואה לענ"ד ממש לא במקומה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ולילדים האחרים, יש זכות לעשות את זה?

מן הסתם תעני גם על כך בשלילה. כעת נשארת השאלה, כיצד מונעים מילדים אחרים להרים יד על ילדייך, אם אין להורה/גננת (אותו דבר מבחינתי לעניין זה) את הסמכות לעצור זאת מעבר ל"נו נו נו".

Harrington

Well-known member
מנהל
בואי נחלק בין 2 היבטים

ההיבט האחד: עד כמה ילדי צריך לסבול בגלל שאלימות של ילדים אחרים לא מטופלת. ההיבט השני: מהי הדרך החינוכית הראויה לטפל בילד האלים. לא הבנתי בדיוק לאיזה היבט התכוונת בשאלתך. וודאי שיש הבדל בין אלימות ילדים לאלימות מבוגרים, אבל ההבדל הזה פועל לכל כך הרבה כיוונים שאשמח אם תחדדי את השאלה לפני שאנסה לענות עליה
.

Harrington

Well-known member
מנהל
במחשבה שניה, מבין את השאלה ../images/Emo13.gif

אחרי שקראתי שוב על מה הגבת בשאלתך, הבנתי את השאלה
. כששאלתי אם לילדים אחרים מותר לעשות את זה, התכוונתי שלעתים הדרך היחידה של הגננת לעצור את אותם ילדים היא בדרך המדוברת כאן. כלומר, פנינית (נדמה לי) אמרה שלאף אחר אין רשות להרים יד על ילדיה. בהנחה שהיא גם לא רוצה שילדים אחרים ירביצו להם, כיצד היא תתמודד עם זה שלפעמים זו הדרך היחידה לעצור אותם. זו הייתה כוונת שאלתי, לא הרצון להשוות בין ילדים למבוגרים לעניין זה.

אבל זו לא הדרך היחידה. ממש לא.

ואני מעדיפה שילדי יקבל מכה/בעיטה/משיכה בשיער וכו' מילד, מאשר פליק מהמבוגר שאמור להגן עליו. שהוא אמור לתת בו אמון.

Harrington

Well-known member
מנהל
מניין לך? הרי את לא מכירה את פרטי המקרה

אמרתי לאורך כל הדרך, שאם יש דרך אחרת (יעילה ומהירה באותה מידה), וודאי שאתנגד שהצעד הראשון של הגננת יהיה לתת פליק. אבל אם היא ניסתה דרכים אחרות, דרך זו היא חלק לגיטימי לחלוטין בעיניי. המבוגר שאמור להגן עליו, אמור באותה מידה להגן על הילדים האחרים, וטוב שגם ילדי שלי ילמד את מגבלות ההתנהגות בחברה. אם ילמד זאת בהסברים, דוגמאות, ושכנועים, מה טוב. לא ילמד כך, ילמד בדרך אחרת. מעדיף כך מאשר שילדי ילמד לגדול לתוך חברה בה הוא יודע שכשהוא לא משיג את שלו הוא עובר לאלימות ומצליח.

להגן על הילדים

האחרים ע"י אלימות זו לא הגנה . אפשר לעצור ילד אלים ולא באלימות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא תמיד...

דמייני את התמונה הבאה: את גננת. יש לך ילד שיש לו בעיית אלימות, שמתבטאת בכך שהוא אלים כלפי ילדים אחרים. שוחחת איתו פעם, שוחחת איתו פעמיים. דיברת עם ההורים, פעם, פעמיים, שלוש. שוב ושוב ההורים מבטיחים לך שיטפלו, שידברו, שיענישו. שום דבר לא קורה. הפעם את רואה את הילד מכה ילדה שקטנה ממנו בעוצמה רבה ומכוונת. זו דווקא לא דוגמא כל כך מתאימה מסיבות שונות, אבל מה לעשות, את תצטרכי לטפל. יש לך 2 אופציות: או 'להכות בברזל בעודו חם', כלומר לתת לילד פליק (בכפוף לכל התנאים שכבר הוזכרו) מיד לאחר שנתן את המכה לילדה, ולהבהיר לו שהתנהגות כזאת לא תתקבל יותר, או לקרוא שוב להורים, שוב לדבר איתם, שוב לדעת ששום דבר ממשי לא ייצא מזה ובעוד יומיים שוב לשלוח ילד אחר עם פנס בעין הביתה, כי ההורים של הילד לא טיפלו. האם בשלב זה תכריזי שאין בך די סובלנות להיות גננת ותתפטרי מתפקידך? כאמור, זו לא דוגמא ממש טובה, אבל לצורך הדיון.

Harrington

Well-known member
מנהל
אוקיי, הפרדת אותו למשך שעה כעונש,

והבהרת לו שלא יוכל לשחק עם האחרים כל עוד הוא מכה. הוא כמובן מתחייב, מצטרף לחברה', ולמחרת מכה שוב. שוב תפרידי, שוב תסבירי, הוא שוב יתחייב, וכו'. בסוף תצטרכי עוד גננת + סייעת רק בשבילו
. סיכומו של דבר, אפשר לחשוב על הרבה דרכים, וככמות ההורים כאן, כך כמות הרעיונות. חלקם יעבדו, חלקם לא, חלקם לפעמים. אישית, בשורה התחתונה, לא השתכנעתי שיש פסול גדול בפליק קטן. לא כלפי ילדיי, ולא כלפי ילדים אחרים.

למעלה