אלפים ב´הדבר-הבא´

simons

New member
אני חושב

אני חושב שהבעיה היא איך הקסם עובד בתוך-המשחק, ולא מחוץ לו. (למרות שגם זו, כמובן, שאלה שיש לדון בה..) העניין הוא שהמגדל לכאורה קבע עובדות בשטח בכך שציין שהוא מקור הקסם..

vergan

New member
סתם שאלה

אם המגדל הוא מקור הקסם אז למה המגדל צריך לרדוף אחרי קוסמים שהם לא חברים במגדל הרי איך הם יכולים להשתמש בקסם ללא רשותו של הקסם? לפי דעתי זה לא הגיוני שלקבוצה אחת תהיה כ"ך הרבה כח זה כמו להגיד "הקבוצה שלי היא היחידה שיכולה להכין נשקים" או "הקבוצה שדלי היא מקור הברזל בעולם"

simons

New member
התנצלות על הניסוח

סליחה, הניסוח שלי מוטעה - המגדל מנהל את הקסם בעולם, כלומר שולט בכל משתמשי הקסם, ולא בקסם עצמו. הקסם, לטענת המגדל ואם הבנתי נכון, בא מהאלה. בקשר לנקודה השנייה - אתה צודק, ולדעתי יהיו קוסמים שהטוליטריות של המגדל לא תמצא חן בעיניהם, ויעדיפו להיות קוסמים נרדפים מאשר נשלטים.

vergan

New member
שאלה למגדל:

למה אתם רודפים אחרי מכשפים שלא שייכים למגדל? (אני יודע שהתשובה איפשהו באריון הפורום אבל ממש אני לא עומד להתחיל לחפש) למה אתם לא יכולים להיות יותר כמו האחווה שמקבלת כל אלף ואם הוא לא רוצה להיות חלק מן האחווה (למרותש הוא לא מפסיד כלום מלהיות בה רק מרוויח) אז לא נעשה כלום זה רצונו זה לא טיפה (כפי שמישהו אמר לי) פאשיסיטי?

raistlin majere

New member
בגלל סיבה פשוטה

אני לא! מדבר בשם המגדל אבל... כמג מגדל יודע אני למה...(לפחות אני חושב שאני יודע..) הם (אנחנו) רודפים אחרי מכשפים שלא במגדל בגלל שהם (אנחנו) לא רוצים שמכשפים ישחקו בקסמים שלהם ויפרו את המאזן של הטוב-רע... זה לפי מה שאני זוכר... אל! תקח את זה רשמי אריק יענה לך כמו שצריך

vergan

New member
לפני שאני ימשיך

איפה תחום השיפוט של המגדל נגמר? למשל אם מכשף שרוצה להיות חופשי בורח נגיד לקדר או לאמור האם למגדל יש רשות להיכנס לתוך אמור ולהיכנס (במקרה שהקוסם מתנגד) לקרב באמצע הרחוב אם המכשף? אם התשובה כן אז עוד שאלה: ומה אם מנהיגי העיר תאסור על המגדל לעשות זאת?

simons

New member
תשובה פשוטה

זה תלוי כמובן בהסכמים של המגדל עם הערים, ובחוקי העיר. במקרה של קדר, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שישנו חוק מפורש האוסר על קרבות, ואדם שיעשה מעשה כזה יישפט וייענש לפי העונש הקבוע בחוקי קדר, קוסם או לא קוסם. אגב, הערה לעמודים בראש המגדל - לא יצרתם עם קדר כל קשר דיפלומטי,האם עלינו להבין מכך שאינכם מעוניינים ביחסים עם עירנו? בברכה, דאנטה בן-הרעם האם שכחתי שאלה כלשהי שלך?

vergan

New member
תודה על התשובה אבל

רציתי לדעת מה עמדת המגדל זה ברור מה עמדות העיר עם העיר אוסרת על המגדל לאכוף את חוקה בעיר שלה האם המגדל יעכוף אותו בכל מקרה ובכך יכריז מלחמה?

5נדב

New member
יכריז מלחמה????

אני יודע, זה לא ממש קשור אליי, אבל "יכריז מלחמה"? המגדל הוא לא ארץ, אין לו יכולת להכריז מלחמה על קדר יותר משיש למיקרוסופט להכריז מלחמה על ישראל.

simons

New member
נראה לי דווקא

נראה לי דווקא שמיקרוסופט יכולה להכריז על ישראל מלחמה, אבל הנקודה ברורה.. :) הכוונה היא שהמגדל יבקש מהקוסמים שלו או מבעלי הבריתשלו להכריז מלחמה על עיר, או להפך - שעיר תכריז מלחמה על העומדים בראש המגדל בגלל מאורע שכזה..

5נדב

New member
יכריז מלחמה???

אני יודע, זה לא ממש קשור אליי, אבל "יכריז מלחמה"??? למגדל אין יכולת להכריז מלחמה על קדר יותר משיש למיקרוסופט להכריז מלחמה על ישראל. וזה עובד גם הפוך, קדר לא יכולה להכריז מלחמה על המגדל יותר משישראל יכולה להכריז מלחמה על מיקרוסופט. המגדל הוא לא ארץ, הוא גידלה. אם לוקן יעבור על חוקים בקדר, הוא ישפט באמור, בדיוק כמו שאם ביל גייטס יעבור על חוקים בישראל הוא ישפט בארה"ב. אז נכון, לפעמים יש הסכמי הסגרת פושעים, אבל אני בספק אם הם יהיו תקפים במקרה של לוקן.

שמתם לב שסטיתם מנושא העץ?

על מנת להקל על מחפשי התשובות למצוא מידע בפורום, השתדלו להשאר ממוקדים בנושא העץ. במקרה כזה, בו מתפתח צורך דיוני בנושא אחר - פתחו עץ חדש והמשיכו את הדיון שם.
נושא העץ מוגדר על ידי כותרתו
היו ממוקדים בנושאי הדיון
השתדלו לתת לעצים שלכם כותרות אינפורמטיביות
השתדלו לתת לתגובות שלכם כותרות אינפורמטיביות מעבר לכך - כל הכבוד לכם. הדיונים פה הם עבורי בגדר הגשמת חזון קהילתי.

5נדב

New member
אז תעביר אותו

זה נושא עם פוטנציאל לשיחה ארוכה, והכותרות מתקרבות מדי לצד שמאל של המסך, מה שמקשה על הקריאה. אני ממליץ שתקח את השירשור מ-"סתם שאלה" ותעביר אותה כעץ חדש. אתה אדמין, תתנהג כאדמין.

למעלה