אם ההתנתקות מענינת אתכם אז---כנסו.

TheOrion

New member
רוצה דברים חמורים יותר?

1) להישאר בתוך עזה ולסכן את חייהם של 8,000 מתושבי מדינת ישראל בשביל שטח שאינו במדינת ישראל. 2) להישאר ברצועת עזה ולהבין שזה בכלל לא מרחיק את הגבול משאר היישובים שממשיכים לחטוף פצמ"רים. 3) להישאר ברצועת עזה ולהמשיך להתעלל בפלסטינים שחיים שם.

בהלחט חמורים..

1. ובמילים אחרות, לברוח מהטרור.. אהה כן - להזיז את קו החזית. האנשים שחיים שם - מסכימים לחיות שם, בבקשה תהיה יפה-נפש עבורם כאשר הם מבקשים ממך את זה, וזקוקים לזה. 2. אז למה רק לאחר ההתנתקות ממגנים את אשקלון? 3. הרשות מתעללת בהם בכך שהיא מפנה משאבים לטרור, במקום לדברים אחרים. אתה תמשיך להתעלל בהם, בעצם ישיבתך בארץ. ועוד משהו - הם גם יכולים לעבור דירה.. לא. חשובה להם הארץ - האדמה!! (מוכר?) יום נעים!

TheOrion

New member
נמנמ

1. לברוח מהטרור!? אבל הגבול לא זז אחורה! זה בדיוק מה שהמתנחלים טוענים. ששדרות קרובה לעזה מההתנחלויות, אז מה הבעיה? לא בורחים אחורה, אלא מזיזים קצת. 2. ממגנים, כי מפחדים מהתרחיש הגרוע ביותר. כמו שאני אשאל: "אז למה השוטרים לבשו מסיכות אב"כ כשבאו לפנות מתיישבים בשאנור?". התשובה כמובן => worst case scenario. חשבתי שהסבסרתי לך כבר על זה. 3. הרשות מתעללת בהם, ואנחנו בטח שלא עוזרים להם. אם נשארים בעזה(וכבר ברור שלא נשארים שם), זה אומר שמשאירים את התנאים שלהם ברמת רצפה. התפלאי, אבל גם אם המתנחלים היו מתיישבים רק על 10% מרצועת עזה(והם התיישבו על יותר) זה עדיין המון יחסית לגודלם היחסי באוכלוסיה המקומית. זה גורר תנאים גרועים לשאר. חשבי על זה.

תגובה

1. לא - לסגת כרגע מגוש קטיף - זה לטפל בטרור, ובעוצמה!.. אמרתי לברוח?? באמת?? הדרך הטובה ביותר להילחם בטרור היא להתרחק מהגבול.. וואלה. הבעיה היא - בדיוק כפי שהסברת, שאנו מזיזים את הגבול - ואם הטרור לא ייפסק, אז הפצמרים הבאים יהיו באשקלון. אינני יודעת על כך שהמתנחלים טוענים ששדרות קרובה יותר לעזה.. (ואם כך, אז היה עדיף לפנות את שדרות, לא? למרות שגם על שדרות לא הייתי מוותרת..) 2. אהה - worst case scenario מילת הקסם.. הסברת לי, ולא הבנתי. ואתה גם לא הבנת אותי.. נחסוך מעצמינו את הכל מהתחלה - ונישאר במצב של אי הסכמה.
3. לאו דווקא.. היו ערבים שעבדו אצל היהודים - עד שזה נהפך למסוכן להחזיק אותם. אלו שעדיין עובדים - איבדו מקור פרנסה.. אבל זה לא הרוב. עד האינתיפאדה הנוכחית - אם אני לא טועה, היחסים בין היהודים לערבים היו סבירים.. רק מאז התחלנו להתעלל בהם? (לא זוכרת איפה קראתי את זה, אז אם אני טועה - מצטערת). בכל מקרה, עיקר האשמה היא על הרשות, לא עלינו. ערב טוב!

TheOrion

New member
שלהלה אינ דה איוונינג.

אני לא זוכר מאיזה שיר זה, וזה הורג אותי
. 1) הדרך הכי טובה לטפל בטרור היא => לחסל את כולם! להרוג אותם! לא להשאיר נפש חיה
. סתם לא
זו דרך פחדנית לטפל בטרור. הדרך הכי טובה לטפל בטרור היא להבין את הסיבות לטרור, הסיבות האמיתיות לטרור, ולטפל בהן, ועל ידי כך להביא את האנשים לכדי הפסקת הטרור. קטונתי מלדעת את כל הסיבות לטרור, אבל אחת הסיבות היא איכות החיים של הפלסטינים. הזזת היישובים(פאק, כמה דרכים להגיד את זה
) נותנת להם שטח, ומצד שני, לא מקרבת את הגבול שלהם לישראל. רוב השטחים שניתנו לפלסטינים הם בין היישובים שלהם לים ולגבול מצרים, או בין יישובים פלסטינים. לכן אני לא מבין איך הגבול מתקרב, ממש לא. 2) hope for the best, but expect the worst. מסביר לך טוב יותר? 3) היו ערבים כאלה, והיו ערבים אחרים. עובדה היא שרוב הערבים משתכרים עד 60 ש"ח ליום(900 ש"ח לחודש ממוצע), וזה עצוב. ד"א, אני הייתי לארג' עם משלמי המשכורות שלהם בהערכה הזו. וזה לא אני הבאתי, אלו ערבים שעובדים הביאו את הנתונים. סקרים של האו"ם הביאו את הנתונים האלה. לא אני. כמובן שאשמה רבה היא על הרשות, אבל אשמה רבה גם עלינו.

הממ

1. לא - לא את כולם, אבל לנהוג בחומרה. להרוג כל מחבל - כן! תת תנאים.. אז למה ארגוני הטרור לא מדברים על תת תנאים אלא על העובדה שאנחנו חיים כאן בארץ??? למה ארגוני הטרור רוצים להרוג יהודים, באשר הם - ולא אכפת להם - אם הם יסייעו להקלת תנאי החיים שלהם, או יחמירו אותם? 2. לא, גם את זה אמרת.. מחדל מצידך, בתור בורא עולם - שאתה לא מצליח להגיע להבנה עם הנבראים. 3. אבל לא זהו הפיתרון.. אתה יודע? אחוזים לא מבוטלים (לא רוצה לנקוב במספר.. היום זה לא היום שלי בקשר לעובדות..
) עזבו את הארץ - כי רצו לחיות בכבוד, הם עשו את זה מזמן - עם תחילת האינתיפאדה.. לילה טוב!

TheOrion

New member
שלהלהלה לה, שלהלה אינ דה מוווורנינג

1. כי החמאס הוא ארגון קיצוני שמטרתו לזרוע פחד באוכלוסיה על מנת לספק את צרכיו הוא. הוא מנצל את תחושת הפחד והמצוקה של העם על מנת להמשיך בדרך הטרור שלו. עכשיו יש מבינה? 2. אכן מחדל >: ועוד בשבוע שלי
. אז ככה, כשאת נוסעת לטיול ביער גשם, אבל לא צפוי גשם בשבוע של הטיול, האם בכל זאת תקחי מעילון או מטריה קטנה בתיק? האם כשאת נוסעת לטיול ואת מחשבת שתבזבזי בדיוק 116$ האם תקחי בדיוק את סכום זה או שתקחי לך מרווח ביטחון ותקחי 130-140$? ואל תחפשי את הקשר, פשוט עני על השאלות, אני לאט לאט אסביר את הקשר
. 3. היו כאלה שלא היו מסוגלים משום בחינה(כלכלית, נפשית וכו') לעזוב את הארץ, אז זו אשמתם?

אתה מזייף ../images/Emo3.gif

1. לא. יש לו סיבות טובות מאוד - לבסס את הטרור על תת-תנאים, זה היה עובד לו. אבל במקום זה הוא מבסס את הטרור על "לרצוח את כל היהודים.. לכבוש מחזרה את המולדת.. בלה בלה.." - משום מה?? 2. forget it! דיסקסנו את זה באריכות.. וזה לא הסתיים - אני הבנתי מצוין את מה שאתה אומר.. אבל את מה שיש לי לומר על זה - אינך מבין (בעיה בהבעה שלי - דהה
). 3. וישנם כאלו שמבחינה נפשית וכלכלית לא יכלו לעזוב את גוש קטיף, האם זו אשמתם??? לילה נהדר! אני מגוונת.

TheOrion

New member
../images/Emo7.gif

אבל אני שר מהלב P:. 1. היה עובד לו, אבל אז היו יכולים לומר לו "היי שמע, ישראל יוצאת מפה, אולי ננסה לשפר את התנאים שלנו? אולי ננסה לבנות משהו במדינה שלנו?". החמאס יודע שאם הוא היה משתמש בתת-התנאים שהפלסטינים חיים בהם, היו מבקשים ממנו לשפר אותם. הוא לא רוצה לשפר את התנאים של הפלסטינים, אלא להשיג את מטרותיהם של מנהיגיו, ולכן הוא משתמש בדבר שמבחינתו לא יכול להיות מושג. 2. טובנו... (כשמישהו לא מבין זו בעיה של שני הצדדים, כמעט תמיד) 3. בשביל זה הצבא עזר להם
. תמך בהם כשהיה צריך מבחינה נפשית, והפך את המעבר לחינמי מבחינתם. בנוסף הם קיבלו פיצויים ממדינת ישראל
.

../images/Emo13.gif

1. מנין לך?? אני מאוד מקווה שאינך חבר פעיל בחמאס, ומשם אתה יודע. ונניח שכן - החמאס פעל אצל האנשים שזה מה שהם יירצו, וזה מה שהם אכן רוצים כעת. כרגע, אם כן, לא יודעת עד כמה יועיל למסור להם שטחים.. כי הם רוצים את הכל. 2.
3. סבבה - בא נעשה את אותו דבר לפלשתינאים - נתמוך בהם נפשית, וניתן להם פיצויים.. יום נעים!

TheOrion

New member
../images/Emo9.gif

1. מנין לי? כי הוא ארגון טרור, הוא לא ארגון הומני. המטרה של החמאס היא לא לכבוש את ישראל ולא לשפר את חייהם של הפלסטינים. מטרת החמאס היא טרור. אמנם זה נשמע far fetched שארגון טרור יקום למען מטרת הטרור, ולא ישתמש בטרור ככלי להשגת מטרות(כמו באירלנד, שאחרי שהושגו המטרות פרקו ארגוני הטרור את נשקם). אפשר לראות את זה בחוסר הרצון של החמאס להגיע להישגים כאשר מציעים לו. 2.
3. או.קיי... בואי נראה, יש בערך 2 מליון פלסטינים בארץ ישראל, נכון? ניתן בממוצע כמליון וחצי ש"ח לכל אב-בית(נאמר 600,000 בתי אב?), ונגיע לסכום פיצויים מפחיד בגודלו(וד"א, נצטרך לתת להם יותר, פשוט כי יעלה להם יותר לעבור מדינה) => 900,000,000,000 ש"ח. מאיפה אפשר לעזאזל להשיג מימון שכזה?

החמאס זהה לימין הקיצוני והמתנחלים

שניהם ע"י שקרים מנסים להפחיד את אזרחי ישראל.

תראי

שלוש סיבות, וגם יותר נתנו לך מעליי אני בטוחה שאם היית פותחת את העיינים אף אחד אחר לא היה צריך לעשות את זה בשבילך. אבל לי יש שאלה אחת. בעזה חיים נכון להיות קרוב ל1200000 פלסיטינים וזו עובדה מוגמרת. נצא מנקודת הנחה שהם שם כדי להשאר שם אין דבר כזה טרנספר לעם שלם במאה ה-21, במדינה שמתיימרת להיות כל כך צודקת ונאורה. אז בואו נשכח מהרעיון ההזוי הזה. מה תעשי איתם? איפה תשימי אותם? את באמת ובתמים מעוניינת לשלוט על אוכלוסייה כל כך גדולה? נוסף לכך- אוכלוסיית אויב. אנחנו יכולים לעשות אחד משני הדברים הבאים: -להשאר בעזה הכבושה ולקחת אחריות (בפירוש כך!) על 1200000 בני אדם נוספים (ואל נא תתפלי גברתי הצעירה אם בעוד 10 שנים-ע"פ כל סטטיסטיקה שתבחרי- ראש הממשלה של ארץ הקודש יהיה, נכון מאד, ערבי). -לעזוב אותם שם בתוך עזה, לבד. בלי שחיילים יסתכנו. בלי שאזרחים יסתכנו. בלי שהם יאלצו לעמוד שעות במחסומית רק כדי לממש צרכים מינימליים של בני אדם (רופא, ביקור קרובי משפחה וכו'..). בלי שאנחנו נהיה לעם כובש ובלי שתהיה לנו אחריות על הסבל שלהם. אז מה, אז אדמה, פיסת אדמה. חול ואבנים וים, ובטון. הדברים האלה יותר חשובים מכל שאר העניינים? זוהי הדת? זה אלוהים? החומריות הרצחנית שכרוכה בארץ ישראל השלמה ככה את רוצה לשכנע אותי לתמוך בשליטה על שטחים לא לנו? רמיסת זכויות אנוש?

dralan

New member
לצערי

שום דבר מזה לא היה חדש לי, אבל עכשיו כבר מאוחר מדי להתחרט...

לצערי מסרים ועמיש

יכחישו הכל ויתחיל להתפלסף על זה שהערבים טובים ורוצים שלום וכו' והכל שקר.... או שלא יסתכלו בכלל ויגידו "תנו תקציר של 4 שורות" שמאלנים - כפי שאמרה דוברת שאנור(מה שהיה פעם שאנור) "אנחנו ננצח"

איזה שטיפת מוח

אני מעדיפה שלא להגיב רק להגיד לך הסרט לא מראה דברים כמו שהם, כפי שאמרת הסרט מראה צד אחד מהו בלי טענות נגד, דעות נגד בלי הצדדים החיוביים. זו, בפירוש, שטיפת מוח והסרט לא ראוי לביקורת אובייקטיבית, מאחר והוא עצמו אינו כזה. מרגש, כואב, עצוב אבל מעוות.

למעלה