אם ההתנתקות מענינת אתכם אז---כנסו.

תגיד בן אדם,

יש לך אובססיה לזילזול?! (כמעט האמנתי שאתה צודק בקשר לזילזולים, אבל אני רואה שאתה אומר את זה על כל דבר קטן)

KsE

New member
משרד הפנים קבע. וגם כמה זרמים

ביהדות. אני גם יכול להוכיח לך שאלוהים לא קיים אבל מי שבוחר להאמין באיזושהי ישות מונוטאיסתית שהמציאו כמה כתות (שהאמינו באלילים) לפני אלפי שנים על מנת לשלוט על אנשים למטרות רווח אישי(אז) ולמטרות כוח ושליטה. היום הסיפור כבר השתנה כאשר כבר נשכחו הדברים שלמענם הוקמה האמונה באל יחיד, כלומר האמצעי השתלט על המטרה למרות שעדיין יפה לראות עדיין איך אפשר לשלוט על אנשים יחסית בקלות. מה שכן אני בשום אופן לא אומר שאני מזלזל באמונה שלכם, הרי כל אדם ואמונתו. כתבתי את זה רק שתדעו גם קצת היסטוריה אלטרנטיבית.

לילה טוב!

אתה יודע על סמך מה משרד הפנים קבע כזה דבר? אתה לא מזלזל באמונה שלי - למה אם כן אתה מתאר אותה בצורה כל כך שלילית?? תודה, נחמד מצידך שאתה דואג ליידע אותי, ועוד בורים כמוני בהסטוריה אלטרנטיבית. |בן|

קודם כל-

הוא כתב שהוא יהודי יותר ממני, איך הוא יכול להיות יהודי יותר ממני את זה אתה יכול להסביר?! חוץ מזה מה סה"כ אמרתי?! אני מאמינה שהקב"ה הוא אלוהים של כולם, וזה מה שאמרתי (הוא לא מאמין בזה אז חבל). אם הוא לא מאמין בתנ"ך אז איזה הסטוריה משותפת יש ליהודים?! כן, ועל הרצל למדתי... אל תצטער כי אני יודעת שהוא קיים ואני מאמינה בזה, אני לא מאמינה בגורל (שבטח אתה ככה) אני מאמינה שהכל מהקב"ה.

One Echoe

New member
תשובה.

כשאמרתי שאני יהודי יותר ממך התכוונתי לכך שזה שאני לא מאמין בתנ"ל לא הופך אותי לפחות יהודי ממך.(בכוונה הקצנתי).

אני יודעת ומאמינה שזה

הקב"ה (ניסח, משה כתב בפועל בפעם השניה) אבל למה שאני אתחיל להסביר ולענות לך אם גם ככה אתם (כל מי שלא מאמין בתורה) לא מנסה להקשיב...

זה הקטע

שזה לא הסבר מבוסס זה משהו ששמעת ממישהו ששמע ממישהו אחר ששמע אם את חיה לפי שמועות שיהיה לך לבריאות אולי עוד כמה אלפי שנים ימצאו ספר שאני אכתוב ויגידו שזה אלוהים ניסח ורועי כתב.

אהלן רועי

זה משהו שעובר מדור לדור בדיוק כמו החגים, אתה לא חוגג את פסח סוכות חנוכה וכו' ומה עם יוה"כ אתה לא צם?? אם אתה חוגג וצם אז זה בדיוק כמו שאני.

אני לא רועי

אני אלוהים עפ"י ההודעה הקודמת, אבל כנראה לא הבנת את הרעיון... אני לא חוגג את החגים.

KsE

New member
אף אחד לא יותר יהודי מאחר

אני לא יודע מאיפה מגיע כל הזמן הצורך להגיד שמישהו יותר יהודי ממישהו אחר. בשביל מה כל היהירות הזאת והרגשת העליונות על אחרים בהגדרת מגזר מסוים בעם כיותר יהודי מאשר שאר העם. ואם הכוונה היא אלי שאני אמרתי דבר כזה אז תקראי טוב טוב את הודעתי ותראי שלא אמרתי שאני יותר יהודי ממך או מאף אחד אחר. - זכותך להאמין ב-'קב"ה' באיזו צורה ודרך שאת רוצה. אני רק לא מסכים לגבי כפיה דתית, וגם לגבי הקביעה שמי שלא מאמין בתורה אינו יהודי. - אני עצמי לא מאמין בגורל. מבחינתי להאמין בגורל זה כמו להאמין באלוהים. בשני המקרים רוב החיים שלך נקבעים לא לפי מה שאתה עושה אלא לפי איזושהי "תוכנית"/"רצון אלוהי". למרות שגם בתורה יש איזשהו חלק של רצון

לא אתה אמרת

את זה, משהו אחר. ואני ממש לא עושה פה שום כפיה דתית אני רק אמרתי את מה שאני מאמינה (וגם אם היתה פה כפיה אז לא התכוונתי כי גם אני ממש נגד זה). זה שאמרתי שהקב"ה מבחינתי הוא אלוהים של כולם אז זו לא כפיה בזה אני מאמינה.

אלוהים הבטיח?

ובגלל זה אנחנו צריכים למות. מתמטית, פיזית, אנושית, מדעית, היסטוריונית הכל הוכח- ארץ ישראל לעולם לא תוכל להיות שלמה מגדה לגדה. לא בתנאים הנוכחיים וטוב שכך. אז יפה שאתם היהודים (אם ללכת לפי התפישה שלך, יאן לי מקום בתוככם ואם להמשיך עם התפישה שלך- אני כל כך גאה על כך) חושבים, שבעזרת האמונות המשיחיות שלכם תנצחו אבל אף אחד, חוץ מכם, לא מעוניין בניצחון הזה. אז אל תגררו לשם צבא שלנו, האנשים בלי דת וזהות הנוספים שגרים במדינה. ואל תגררו לשם כספים שלנו, כשילדנו שלא מספיק שאיבדו את זהותם הדתית, בקושי מתקיימים פה. פשוט תשארו שם, בשם האלוהים שלכם, שהחליט שטוב למות בעד ארצו, ושאדמה חשובה יותר מחיי אדמה (כנראה, לתפישתך המעוותת). ותלחמו את המלחמה הכל כך מטומטמת הזאת. ואם כל כך צפוץ לכם במדינה, אולי כדאי שתפסיקו להתרבות כמו שפנים מיוחמים.

hornyman73

New member
אבל ישמעל מזרעו של אברהם!!!

מכאן שגם לערבים הובטחה הארץ הזאת.

פה אתה טועה...

נכון, ישמעל גם מזירעו של אברהם, ולאברהם הובחה הארץ... אבל- הקב"ה לא הבטיח את ההבטחה לישמעל עצמו, לעומת זאת הוא כן חזר שוב ושוב על ההבטחה ליצחק ויעקב-בניו של אברהם (אם אני לא טועה גם ליוסף ומשה...אבל אני לא אגיד מה שאני לא בטוחה אז אל תתפוס אותי במילה). וגם לבנ"י כשהוציא אותם ממצרים... אבל את כל זה יבין (לא הכוונה מתוך חוכמה-אז אל תזנקו עליי...) רק מי שמאמין בתורה! אז למי הובטחה הארץ...?

למעלה