אם ההתנתקות מענינת אתכם אז---כנסו.

אני לא מאמינה במה שנפוץ

אני מאמינה במה שחנכו אותי מגיל קטן ועליו גדלתי. לגבי הערבים זה ממש נכון! בחיי בבתי ספר ובקיטנות מלמדים אותם לשנוא אותנו להיות שהידים, להחזיק רובה. מסיבות סיום של כיתה יב' שלהם הם שרים דברים מגעילים על היהודים שלקחו להם את הארץ. אתה לא מאמין לי, תבדוק את זה בעצמך.

One Echoe

New member
זו סתם סטיגמה..

וזה העניין. גם אותי חינכו להאמין באלוהים. פקחתי את העיניים..וחיפשתי את עצמי.

KsE

New member
יהודי זה לא רק תורה

יהודי הוא גם איש שמגדיר את עצמו יהודי בעקבות זה שאמא שלו יהודיה. יהודי יכול להגדיר אותו לפי מכלול הערכים היהודיים והתרבות היהודית וההסטוריה המשותפת שהוא מרגיש שותף לה. זה שאת אומרת שאדם שלא מאמין בתורה הוא לא יהודי את פשוט לוקחת בעלות על היהדות ומחליטה מי יהודי ומי לא. וזה ממש מוגזם ולא לגיטימי. רק שתדעי שחזונו של הרצל (חוזה המדינה) היתה מדינת יהודים כלומר, מדינת ישראל תהיה מדינה שבה גרים יהודים וזהו. הוא לא רצה שיהיה קשר בין המדינה לתורה, לא רצה קשר בין המדינה אפילו לתרבות היהודית. הוא רצה מדינה שבה יגורו יהודים כמו כל מדינה אירופאית בזמנו. ואני אנפץ לך את הבועה, אלוהים לא קיים, מצטער.

תגובה

יהודי בעקבות זה שאימא שלו יהודייה.. מי קבע את ההגדרה הזו? התורה.. וואלה - איך אתה יכול לבסס משהו על סמך דבר שאינו נכון?! חזונו של הרצל.. הרצל גם לא תמך תמיד בכך שמדינת היהודים תהיה דווקא בארץ ישראל.. ועם כל הכבוד להרצל - הוא לא זה שמגדיר את אופייה היהודי של המדינה. ישנן מה גישות נוספות.. זה כמובן לא נכון לומר שאדם שלא מאמין בתורה - אינו יהודי. זה שאתה לא מאמין באלוקים, לא הופך אותו ללא קיים, דרך אגב. לילה טוב!

One Echoe

New member
התורה לא קבעה שום דבר.

אל תזלזלי בהרצל. ו...כל העניין באמונה היא אמונה. אם את מאמינה את סבורה שהוא קיים. אם אני לא-אני חושב שהוא לא. על מה הויכוח פה בכלל? אתם, לוקחים בעלות על אלוהים וחושבים שהאלוהים שלכם הוא אמיתי. תבינו שאלוהים זה משהו עילאי ופנימי. לכל אחד יש אלוהים, השאלה לאיזה כיוון הוא לוקח אותו.

לילה טוב!

התורה לא קבעה שום דבר.. וואט?? זלזלתי? הוספתי בכוונה "עם כל הכבוד".. זאת אומרת שיש כבוד. אבל מותר לי בהחלט לחשוב בשונה ממנו. אני לקחתי בעלות על אלוקים - היכן? אכן, אני חושבת שהוא אמיתי - היה מצחיק אם הייתי מאמינה בשבר שאיני חושבת שהוא אמיתי, לא? "תבינו שאלוהים זה משהו עליאי, פנימי" - זה לא לקחת בעלות על אלוקים??

One Echoe

New member
התורה לא קבעה שום דבר, בדיוק.

כן, זלזלת. את וחברייך המאמינים לוקחים בעלות על אלוהים, וכל מי שלא מאמין-לא יהודי עלק. כשאמרתי שאלוהים זה משהו פנימי ועילאי בסך הכל הסברתי לך מה פירוש המילה. אני מכבד אמונה של כל אחד. אתם אלה שלא מכבדים אמונות של אחרים. אתם רוצים שכל המדינה תחיה לפי האמונה שלכם.

KsE

New member
../images/Emo45.gif

עוד מקרה של כפייה דתית. כמו להגיד: "מי שלא מאמין כמוני הוא לא יהודי". או "מי שלא חושב כמוני הוא >הכנס דבר לא טוב<". דה-לגיטמציה לאנשים בעלי דיעות שונות, יש לאנשים דעות אחרות לגבי יהדות והתורה וכל העניין הזה, תכבדו גם אותן.

שאלתי, כי לא הבנתי.

לא בגלל שלא הצלחתי לקרוא. הרצל היקר - אני מתנצלת על הזלזול בך. בעצם, זכותי לזלזל בו. אני וחבריי המאמינים.. אני אמרתי שמי שלא מאמין אינו יהודי?? אינני סבורה כך, למה שאני אומר כזה דבר? אהה..
טעות בידך - פירוש המילה "אלוהים" - אינו משהו פנימי ועילאי. אתם אלו שלא מכבדים, אתם רוצים - שוב הכללות.. אחי, הירגע.. לילה טוב!

One Echoe

New member
זה הפירוש שלי.

ככה אני רואה את זה. את יכולה לראות את המילה " אלוהים " כבורא העולם היהודי. בכל אופן, זה נתון לשיקולו של כל אחד מאיתנו. איש איש באמונתו יחיה. והתבלבלתי בינך לבין זאת שלמעלה שאמרה שמי שלא מאמין הוא לא יהודי. לילה מעולה:)

וואלה..

אבל זהו לא הפירוש היחיד - אז בבקשה, כבד את הפירושים האחרים. וכמובן, את אלו שמאמינים בהם. אה כן - ואל תגיד שמישהו אחר לוקח בעלות על אלוקים, כשאתה עושה את אותו דבר.. לילה נפלא!

One Echoe

New member
חס וחלילה.

בחיים לא לקחתי בעלות על אלוהים. אתם אלה שעושים את זה. איש איש באמונתו יחיה. הויכוח התחיל מזה שמישהי אמרה פה שהובטחה לנו ארץ ישראל ע"פ האמונה שלה. ועל זה סתרתי אותה. זה הכל. לילה מצוין.

...

הגדרת את אלוהים, בדיוק כפי שהיא הגדירה את מי שיהודי. אתה טענת שהיא לקחה בעלות על כך, אני טוענת שאתה.. שתיהן הגדרות מוטעות, אגב. (ייתכן, והן נכונות - אך לא בצורה החלטית - זו הכוונה). אתה סתרת את זה שארץ ישראל הובטחה לנו עפ"י האמונה היהודית? איך בדיוק? ייתכן, והבעת את דעתך לגבי אמונה.. אך זה לא אותו דבר. טוב נו, אני סתם נתפסת לקטנוניות. לילה נהדר..

One Echoe

New member
זה בדיוק מה שאת עושה.

נתפסת לדקויות. בחיים לא לקחתי בעלות על אלוהים ואם זה משתמע מאחת מההודעות שלי, לא התכוונתי לזה. לא הגדרתי את אלוהים, רק אמרתי מה הוא בשבילי. ויהודי זה לא משהו אישי...אז אם אני לא מאמין אומר שאני לא יהודי? זה לקחת בעלות על אלוהים. אני סותר את זה מכיוון שאני לא חושב שזה יעניין מישהו מה שכתוב בתנ"ך. לילה מעולה בפעם הלא יודע כמה.

One Echoe

New member
ומהיכן החוק

שמי שלא מאמין בתורה הוא יהודי? מה ההגדרה של היהודי, לטעמך?

למעלה