אם כבר דנתם אז...

saar7650

New member
אם כבר דנתם אז...

אם כבר דנו כאן על נושא התאבדויות ולקיחת חיים. מה דעתכם בנושא הפלות מרצון? וכן הנושא של "המתת חסד" האם זה ראוי?

תגיד...

זה מה שיש לך לעשות באמצע הלילה?? להביא לנו נושאים מורכבים לדיון?? (חשבתי רק אני סובלת מנדודי שינה
) ועזוב מדעי המדינה, לך על פילוסופיה...אתה והנושאים שלך
ולעצם העניין שאלותיך: מובאים בזאת קישורים.

קודם כל שמת לב???

הצלחתי לשנות את השם!!! יאללה אני המום מעצמי! לגבי ה"זה מה שיש לך לעשות באמצע הלילה?? להביא לנו נושאים מורכבים לדיון?? (חשבתי רק אני סובלת מנדודי שינה)". אז- אני סובל מנדודי שינה כי את סובלת מנדודי שינה... מה שנקרא כל ישראל ערבים זה לזה!

סחתיששש על השם החדש...../images/Emo8.gif

ולעצם העניין, לא התייחסת לקישורים שנתתי
אחרי שהשקעתי

מה אומר ומה אדבר כבוד הרב

אההה... בעצם הרבנית! כל מילה במקום! צודקת מליון אחוז. אני חושב שכ-ל הפלה (אם היא נעשית ברצון ולא בגלל סכנת האישה) היא רצח!

tamarhp

New member
רצח.

בענין הפלות - כל עוד אין סכנה לאישה - זה רצח. בענין המתת "חסד" - אסור! אסור! אסור! קחו לדוגמה את טרי וואלאס שהתעורר אחרי 19 שנה!! או את לב לנדא, הפיזיקאי היהודי הסובייטי, בעל פרס נובל לפיזיקה, שנפצע קשה בתאונת דרכים. שש פעמים קבעו שמת מוות קליני. כלומר, חמש פעמים טעו הרופאים שטיפלו בו, כי בכל פעם התעורר והם קבעו את מותו מחדש!! רופאים נועדו להציל חיים, ואין להם שום זכות להחליט אם לקחת לאדם את החיים שלו או לא. בענין הטענה שיש חולים שסובלים ורוצים למות, ענה פרופ' אבי ריבקינד, מנהל מחלקת הטראומה בבית חולים הדסה: "אני, בכל ההיסטוריה הרפואית שלי, לא נתקלתי בחולה שרוצה למות. אפילו אם הוא חולה, כולנו רוצים לחיות. תקראו לזה חינוך. תקראו לזה איך שאתם רוצים, אני מאמין שרופא צריך להציל חיים. קוראים לזה, למעשה, יידישקייט". (כתבה נרחבת בעיתון משפחה האחרון.. מתנדב - נראה לי שזה הולך להיות הסלוגן שלי..)

saar7650

New member
תגיד - אתה בדקת את העניין לעומק

לפני שאתה בא ונותן לנו פה הרצאות?! הרי ידוע, בדוק וברור לכל בר דעת שהפלה היא רצח! שהרי רואים בוודאות עובר חי ונושם ברחם אמו. אילו הוכחות יש לך שאין זה רצח?!

גוססי2

New member
"הרי ידוע, בדוק וברור לכל בר דעת"

לא ידוע, לא בדוק ולא ברור, ובהחלט לא לכל בר דעת. "רצח" הוא דבר שמוגדר בחוק בדרך מסויימת, ואם החוק לא מגדיר הפלה כרצח אזי זה לא רצח. באותה מידה תוכל לטעון שמוות שנגרם בתאונת דרכים הוא רצח, אבל זה לא נכון והנהג שגרם למוות לא ישפט כרוצח. לא כל נטילת חיים היא רצח.

saar7650

New member
זו השאלה שלי-

ראשית- למה זה לא מעוגן בחוק? איך מאשרים הריגה של עשות אלפי ילדים? ודבר נוסף- תאונה זה אכן לא רצח כיוון שזה לא נעשה במזיד. האם אתה מכיר עוד הרג במזיד (מלבד הפלה) שאינו מעוגן בחוק כ"רצח"?

גוססי2

New member
זה לא מעוגן בחוק

כי המחוקק חושב שהפלה אינה רצח. "תאונה זה אכן לא רצח כיוון שזה לא נעשה במזיד" אלמנט הזדון הכרחי, אבל לא מספיק. כל עוד החוק אינו מגדיר את העובר כאדם לכל דבר וענין הריגתו אינה יכולה להחשב כרצח. "איך מאשרים הריגה של עשות אלפי ילדים?" מאשרים כי אין הרבה ברירה. איסור על הפלות הוא כנראה תקנה שהציבור אינו יכול לעמוד בה.

saar7650

New member
אני עדיין מאוד תמהה

לגבי זה שעובר לא נחשב כאדם?! הרי יש לו גוף והוא זז נושם וכיו"ב? "איך מאשרים הריגה של עשות אלפי ילדים?" מאשרים כי אין הרבה ברירה. איסור על הפלות הוא כנראה תקנה שהציבור אינו יכול לעמוד בה". מה פירוש "אין הציבור יכול לעמוד בה"?! אם זה דבר לא מוסרי- אז צריך לאסור אותו! כמו שאוכפים כל חוק

גוססי2

New member
נכון, עובר אינו נחשב לאדם

מבחינה משפטית הוא נחשב לכזה רק מרגע הלידה. לא בדקתי את הנושא לעומק, אבל נראה לי שאם החוק יתייחס לעובר כאדם אנו צפויים למבול של תסבוכות ליגאליסטיות שלא ניתן יהיה לצאת מהן. "מה פירוש "אין הציבור יכול לעמוד בה"?!" פירושו שנשים המעוניינות לבצע הפלה ימצאו תמיד את הדרך. העשירות יעשו זאת אצל רופאים מומחים ובעלי שם תמורת תשלום נכבד, והעניות יזדקקו לדרכים עממיות כגון מרפאות פיראטיות שאינן מצויידות כהלכה ורופאים מתחזים שלא עברו הכשרה נאותה. בסיכומו של דבר ההפלות יתבצעו, אבל המחיר היה גבוה - חייהן ובריאותן של הנשים המפילות יהיו הפקר.

saar7650

New member
אני שואל אותך-

האם אתה חושב שזה מ-ו-ס-ר-י (לא דיברתי על חוק- כי לא תמיד החוק הוא מוסרי) להפיל תינוק כשאין סכנה לאישה?!

גוססי2

New member
לדעתי הפלה לא מוצדקת אינה מוסרית

אבל חקיקה קשוחה נגד הפלות תגרום ליותר נזק מתועלת.

saar7650

New member
אני לא מבין!

אתה רוצה לאשר הפלה שלדעתך היא אינה מוסרית רק כדי שאותן נשים יוכלו להיות בטוחות שלא יאונה להן כל רע (מבחינה רפואית)???!!! כל אישה שתעבור על החוק- זו בעיה שלה! היא יודעת בדיוק למה היא מכניסה את עצמה! ולכן אסור בתכלית האיסור לאשר הפלות (או לא לאסור אותן)!

גוססי2

New member
אני אומר...

שאת רוב ההפלות לא ניתן יהיה למנוע, ועתיד להתפתח שוק שחור של הפלות לא-חוקיות שיגרמו לפגיעה בבריאותן ובחייהן של הנשים המפילות. קל מאד לומר "זו בעיה שלה", אבל זה לא נכון - זו בעיה של כולנו. דוקא המספר הגדול של ההפלות המתבצעות כיום מעיד על כך שמדובר במצרך מבוקש, ושום חקיקה לא תגרום להעלמות הסיבות בגללן נשים מבצעות הפלה. לידיעתך, הליך זה אינו תענוג גדול, וברוב המקרים הנשים הנוקטות בו חשות שאין להן אופציה אחרת. הדרך הנכונה להקטין את מספר ההפלות היא קודם כל למנוע הריונות בלתי רצויים ע"י מתן חינוך מיני הולם וכיו"ב.

saar7650

New member
בוודאי שצריך לעקור תופעה מן השורש

אם רק היו מראים להם כמה סובלים אותם עוברים בשעה שהורגים אותם! אם רק היו מחנכים אותם שהפלה היא רצח!!! (לא מבחינה חוקית - לצערי אלא מבחינה מוסרית) הם היו שוקלים פעמים רבות אם לבצע את ההפלה. אם בחוק היה מעוגן שהפלה=רצח אנשים היו מפנימים את ההשלכות החמורות שבהפלה! אבל עצם זה שהמחוקק נוהג בעניין בקלות ראש ולא מעגן זאת בחוק רק מפחיתה בעיני האנשים את הערך של הפלות!

למעלה