אם כבר דנתם אז...

העליתי את העניין

ואין הבדל לטעמי בין שימוש בגלולות היום שאחרי להפלה כשהעובר עדיין איננו יצור אנושי.

פלסטיק

New member
מתי העובר הופך ליצור אנושי?

זו שאלה גדולה שעוד לא ראיתי תשובה משכנעת עליה לפי החוק זה לאחר הלידה, אבל זו בהחלט איננה תשובה טובה לצורך הדיון הזה

saar7650

New member
דעתי האישית היא-

שאסור בכלל להפיל עובר מרצון. לגבי שאלתך דעתי האישית היא לא לעשות זאת! זה אומנם לא עובר ואפילו לא מתקרב לעובר (בלשון המעטה) אך דעתי היא כדעת ההלכה האוסרת באיסור חמור לקחת גלולות וכיו"ב. אגב- מהי דעתך האישית בנושא הנ"ל?

מה ההבדל בין...

להשתמש בגלולות היוםפ שאחרי\להשתמש באמצעי מניעה ללהימנע מיחסי מין בכלל?(במידה ושני בני הזוג נשואים ומוכנים להביא ילדים).

פלסטיק

New member
בודאי שזה עובר

ברגע שביצית הופרתה ומתחילה להתחלק זהו עובר דעתי האישית? האמת אני די חצוי בעניין הזה, אין לי תשובה מוחלטת ישנם מקרים קצוניים קלים. למשל 1. אם מישהו אנס ילדה בת 13 והיא נכנסה להריון אני חושב שזה פשע לתת לה לעבור גם את ההריון והלידה בגלל אותו אונס 2. מקרה קיצוני לכוון ההפוך: זוג מגלה בחודש השישי שהעובר הוא ממין נקבה והם רוצים ילד זכר. לא הייתי מאשר הפלה על הרקע הזה אז מקרים קיצוניים זה קל, שאר המקרים קשה יותר. מצד אחד יש את זכות העובר לחיות, מצד שני יש את זכות האישה על גופה. כל עוד אין לנו טכנולוגיה שתאפשר לעובר לחיות ללא האישה יש כאן התנגשות אינטרסים. הפתרון שקיים כרגע נמצא בועדות למניעת הריון. תפקידן לאזן. לדעתי זהו פתרון רע אבל אין לי מוצלח ממנו. יש כל מיני דילמות כאלה בחיים שאין לי בשבילהן פתרון מוחלט. ככה זה כשהמדע משיג את הפלוסופיה, יש אפשרות טכנית אבל אין לנו פתרון מוסרי.

saar7650

New member
"בודאי שזה עובר"

"אם מישהו אנס ילדה בת 13 והיא נכנסה להריון אני חושב שזה פשע לתת לה לעבור גם את ההריון והלידה בגלל אותו אונס" על הנושא הכאוב והנורא הזה אני מתחבט רבות אך לדעתי גם במקרה כזה אסור יהיה להפיל את התינוק (כלומר- העובר) וכי מה הוא (העובר) אשם באותו מעשה נבזי נפשע ונורא שאותו עבריין עלוב ביצע?!

פלסטיק

New member
אז הבנת שזה עובר?

אכן אותו עובר לא אשם, שיני בנים לא צריכות לקהות אבל להעביר ילדה בת 13 את הטראומה של הריון לידה ואולי מסירת התינוק לאימוץ זו פגיעה נוראית. אם להשתמש במונחים שלך אז אני רואה בו רודף.

saar7650

New member
אם להשתמש במונחים שלך אז אני רואה

רודף=אדם שמאיים לרצוח אדם אחר. האם אותו עובר איים ברצח על אותה נערה?!

פלסטיק

New member
אני מבין שאנחנו נכנסים לויכוח מעגלי

אני מעדיף לותר תשאל אחרים שיודעים טוב ממני מהו דין רודף ומתי לפי ההלכה מותר לבצע הפלה. אני את דעתי הבעתי

למעלה