אם כבר דנתם אז...

אני אחפש עוד מידע בנושא, בינתיים:

אני יכול לומר בוודאות שבשום מקום חוץ מגזע המוח(בקשר לגזע המוח, את זה אני צריך לברר) אין פעילות מוחית עד לשבוע ה-16 של ההריון. בכל מקרה העובר אינו חש כאב עד לשבוע ה-16 שכן מערכת העצבים שלו לא מפותחת מספיק ולא מקושרת ישירות למוח(המוח עצמו פועל רק בחלקו-אם בכלל, אברר). גזע המוח אחראי על פעילות "אוטומטיות" של הגוף, כמו רפלקסים, נשימה וכו'. הלב אינו צריך את המוח בכדי לתפקד, שכן יש בתוכו קוצב לב טבעי שאחראי על פעולתו. בכל אופן, לפי החוק הישראלי תינוק אינו נחשב יצור אנושי עד השבוע ה-16 להתפתחותו לערך(אני מניח שיש מקרים יוצאי דופן של התפתחות מוקדמת\מאוחרת ואני חושב שמבצעים בדיקה שאמורה לברר את זה), ולכן מותר לבצע הפלה עד החודש השלישי-רביעי.

התולעת 1

New member
בארץ מותר לרצוח יהודי בחוק

בלי שום בעיה צריך רק חתימה של מישהו ורוצחים אותו אתם יודעים איזה חק זה? "חק ההפלות" אני אסביר לך מה זה" אתם לא מבינים אנשים שומעים חק ההפלות לא מבינים אף אחד לא מביןמשום שיש אנשים שבעצמם רצחו את הילדים שלהם ולא הבינו יש ד``ר קוראים לו ד``ר שוסיין שהקדיש את חייו רק לפרסם את העניין הזה בהיותו מנתח דגול בבית חולים שערי צדק בירושלים היהודי הזה נוסע ומכתת את רגליו בכל עיר בארץ חינם אין כסף בשביל להראות בשקופיות מה זה נקרא הפלה דהיינו מה פירוש רצח של ילדים חיים אחרי 40 יום ליצירת הוולד הילד הזה הוא ילד כמו אנשים שיושבים כמוך וכמוני, עם כל אבריו מח ריאות ציפורניים הכל יש לו זה ילד גמור מושלם רק קטן שצריך רק להתפתח ואחרי זה הוא יוצא לאויר העולם ילד כזה אם מוציאים אותו החוצה בדרך הזאת רוצחים אותו ברצח הכי נתעב שאני חושב שהגרמנים לא השתמשו בסוגי רציחה כאלו אני רק אקדים ואומר אם לא היינו רואים ביום השואה בטלוויזיה ציור כזה שרואים נאצי עומד עם תת מקלע אישה הרה בחודש תשיעי הוא עומד בפרופיל מן הצד ומרסס לה את הבטן אבל אותה משאיר בחיים זאת אומרת רק העובר מרוטש והאמא נשארת בחיים האם זה היה רצח נתעב או לא? זה מה שעושים כאן בארץ על פי חק איך ומביא ד``ר שלוסין את המכשיר שאיתו עושים את הגרידה זה מסמר של ארבעים סנטים שבקצהו הוא מעוקל ולמעלה הוא לא מעוקל סתם הוא סכיני ואז מכניסים את זה דרך הנרתיק וחותכים את הילד חתיכות החוצה קוראים לזה גרידה מגרדים אותו החוצה "ילד חי" מוציאים אותו ככה החוצה פתיתי בשר ילד יהודי למחבל לא עושים ככה לילד יהודי כן מי יודע איזה צדיק היה צריך להיות קורעים אותו חתיכות למה אין מספיק מטר``ז בבית קבעה אישה תנינית ממשרד הסעד חתמה שאת הילד הזה אפשר להפיל על פי חוקי המדינה במימון ממשלתי בתנאים של המדינה עוד דרך לכאלה שלא מסתכנות בגרידה להסתכן בגרידה זה כרוך בעקרות לפעמים כי פוגעים לא רואים מה שעושים אז יש עוד פטנט אחד של רצח הוא יותר איטי אבל הוא מבטיח את שלום האישה אבל רציחה גמורה של העובר מכניסים זריקת מלח לתוך מי השפיר והילד החי תוך יומים גוסס ומת אתם יודעים מה זה פרפורי גסיסה של אדם חי יומים מי שראה מישהו פעם מפרפר שחסר לו רק דקה לנשום דקה יודע מה זה אם מישהו פעם ראה עכבר שנלחם על חייו מה זה פרפורי גסיסה מי שקרא פעם מה היה בשואה היו תאי גזים של 6 מטר ואחרי שהוציאו את הגופות שמה ראו ציפורניים בגובה 6 מטר אנשים טיפסו על הקירות בשביל לחיות אתם רואים מה פרפורי גסיסה יומים לא מת מלח אתם יודעים מה זה שהילד אוכל מלח רחמנא ליצלן?

vizini

New member
אולי הנשמה של העובר צריכה תיקון?

ובגלל זה מפילים אותו?

איזה מרק יעיל הכנת פה תולעת.

קמצוץ סיפורי בלהות, קורט השוואות לשואה, 5 כפות של סילופים, 2 ליטר מטאפורות, לערבב הכל ביחד, 5 שעות על אש פורומית גבוהה, להגיש חם. בתאבון!

lali37

New member
נכון!

ההלכה באמת אוסרת על קיום יחסי מין עם אמצעי מניעה בדיוק מהסיבה הזאת ולכן לדתיים יש הרבה יותר ילדים....

lali37

New member
אגב,

ההודעה הזאת היא תגובה להודעה "הפלה היא רצח" של הנבצר האחרון... והנה ההודעה http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18215482

פלסטיק

New member
תגדיר בבקשה "הפלות מרצון"

וכן האם "המתת חסד" מבחינתך כוללת גם אי הארכת חיים או גם המתה אקטיבית.

saar7650

New member
הגדרה-"הפלה מרצון":

הפלה מרצון= כל הפלה שהיא אשר אינה מסכנת את האם. לדוגמא- בושה מההורים שידעו שהבת קיימה יחסים בטרם נישואיה או בגיל קטן. או עקב קשיים כלכליים להחזקת התינוק. וכיו"ב. לגבי "המתת חסד"- אני מדבר על המתה אקטיבית. מה כוונתך ב- "אי הארכת חיים"?

הוא מתכוון

שבלי חיבור למכונות הבן אדם ימות, כך שלמעשה המכונות מאריכות את חייו.

saar7650

New member
אז-

ניתוק מהמכונות ברור שאסור. לגבי שאר האפשרויות ה"פאסיביות" אני לא מתמצא בעניין.

פלסטיק

New member
אי הארכת חיים

נניח חולה דיאליזה שמחליט שאיננו רוצה יותר שיחברו אותו לכליה מלאכותית או חולה שיתוק כלשהו שמצווה שלא יחברו אותו למכונת הנשמה כשהשיתוק ישתק את נשימתו כוונתי להמנעות מהארכת חיים על ידי התערבות רפואית כלשהי

saar7650

New member
אם אני לא טועה-

דבר זה מותר בהלכה (כלומר- אי עשיית דברים שיעזרו לחולה) אני לא מדבר על ניתוק!!! אלא על אי מתן עזרה. הדבר הזה מותר אך ורק במקרים חריגים וקיצוניים מאוד! כך שעדיין איסור נטילת חיים הוא מאוד חמור!

פלסטיק

New member
דילמה

לדעתי אנשים בהכרה צלולה מחליטים שהם אינם רוצים לחיות אם לחיים אין איכות חיים צריך לכבד את רצונם. מצד שני לא הייתי רוצה שזה יראה כמו האגדה על האסקימוסים שמוציאים את הזקנים למות בשלג (אגדה כי זה לא נכון). טיפול רפואי גם לחולה סופני הוא יקר מאוד. לא הייתי רוצה שחולה סופני יבקש למות מפני שלא ירצה להיות עול כלכלי על משפחתו.

saar7650

New member
אז אין לך מחשבה מוצקה בעניין?!

כלומר- אתה לא יודע אם לאשר או לא לאפשר לחולים המדוברים להחליט על הפסקת חייהם?

פלסטיק

New member
נכון ידידי, הבנת נכון

יש מקרים שאני פשוט לא יודע אני לא חכם כל כך גדול שיודע הכל אתה כן יודע הכל? אם הייתי יכול להיות בטוח שלא הופעל עליהם שום לחץ ישיר או עקיף בשום צורה יכול להיות שהייתי תומך בזה שלא יאריכו את חייהם מכיוון שאני לא יכול להיות בטוח אז אני פשוט לא יודע

התולעת 1

New member
את הטוב נקבל מאת האלוקים ואת הרע לא

אנחנו יודעים שהקב``ה לא עבד דינא בלא דינא, אצל הקב``ה אין דבר כזה לעשות דין שלא עפ``י דין, אין דבר כזה, הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא, הקב``ה גרם מליגרם לא עושה יותר ממה שצריך, ואני אספר לך מעשה שהיה בארה``ב שפרופסור לנורולוגיה חזר בתשובה, יהודי בגלל מקרה שקרה אצלו בביה``ח, העבירו לביה``ח שלו יהודי שסבל ממחלת סרטן שהיא חשוכת מרפא אבל היה לו כאבים עצומים שהיו צריכים להפנות אותו לבית החולים המיוחד הזה כדי לשכך את כאביו ולעשות משהו כדי שהוא יוכל להשלים את חייו בפחות יסורים, לא הצליחו מה שעשו לא עזר הוא היה צועק ושואג הם כבר לא יכלו לסבול את הצעקות שלו ואז עשו כינוס והחליטו פעם ראשונה לנתק לו את האינפוזיה ולגרום לו להמתת חסד מה שקוראים לזה, ניתקו באותו לילה מספר אותו פרופסור שבא אליו אותו יהודי בחלום וצעק עליו ואמר לו אם לא היית מנתק לי את האיפוזיה עוד שלשה ימים לא הייתי רואה פני גיהנום, כל היסורים שהוא עבר היו כדי לזכך אותו למרק אותו בשביל שלא יראה פני גיהנום, ואתה גרמת שאני אצטרך להכנס לגיהינום, הרב פינקוס זצ``ל שסיפר את הסיפור שהכיר את אותו פרופסור בארה``ב, סיפר את זה לרב גלינסקי, הרב גלינסקי בב``ב אמר שבאותה שעה שהחליט הפרופסור לאור החלום הזה לחזור בתשובה, באותה שעה העלו את ההוא לגן עדן, כי כבר היה לו את הזכויות של חזרה בתשובה שהוא החזיר יהודי בתשובה וזכויות כאלה מעלות ישר לגן עדן. ז``א אנחנו לא יודעים, אנחנו חושבים מה התוחלת ומה התכלית שיש לאדם שהוא סובל יסורים, תגמור איתו ונגמר הסיפור, אפי` איוב אשתו אמרה לו, ברך אלוקים ומות, בשביל מה לך כל היסורים, ח``ו תקלל את ה` ותמות, אמר לה כאחת הנבלות תדברי, אך את הטוב נקבל מאת האלוקים ואת הרע לא? לקחת טוב מהקב``ה אנחנו מוכנים ולקבל את הרע שמגיע לנו לא מוכנים, למה, נבלה את מדברת, ז``א צריך לדעת גם כשנגזר יסורים לקבל אותם כמו שצריך כשלי קורה לפעמים דבר יסורים, אז אני אומר כי אתה צדיק על כל הבא עלינו כי אמת עשית ואנחנו הרשענו, אם לא הייתי עושה מעשה שהייתי ראוי לעונש, לא הייתי מקבל, אם קבלתי אתה אמת עשית ואנחנו הרשענו, והקב``ה פשוט ע``י היסורים מגלה לנו את הדברים, אם היינו שומעים למוסר התורה ועושים את הכל בשימת לב, אז לא היינו מקבלים יסורים,

פלסטיק

New member
אנחנו כאן אנשים שפוטים

לא מדברים עם הקב"ה ולא עם אנשים מעולם שכולו טוב אז אין לנו את העדויות שיש לך אני רק יודע שאם הקב"ה נתן לי כלי יכול להיות שהוא התכוון שאשתמש בו לכן אני משתמש ברפואה, כדי למנוע יסורים מיותרים אפילו הרמב"ם היה רופא

פלסטיק

New member
מה דעתך על גלולת "היום שאחרי"?

למי שאיננו יודע: ניתן ליטול גלולה כזו זמן קצר אחרי קיום היחסים (דומני שעד 48 או 72 שעות אחרי) והגלולה גורמת להפלת העובר הזעיר הגלולה נמכרת ללא מרשם בבתי המרקחת (בעברית פשוטה - כולם יכולים לקנות אותה)

למעלה