אם מישהו זוכר עוד את סיפור חדר הכושר

תעשה את ההבחנה

בין מה הבנאדם מרגיש, לאיך הבנאדם מגיב.

בנאדם יכול לכעוס, זה לגיטימי וקורה לכולם. גם אם בנאדם כועס מאוד, יש דרכים לתעל את הכעס, בצורות שהן לא אלימות פיזית או מילולית (ועדיף צורות בונות, ולא הורסות). זה לא בהכרח קל, אבל מי שאין לו את יכולת התיעול הזה, הוא אדם שלעיתים עלול להיות מאוד מסוכן לעצמו ולסביבה.

והדבר האידיאלי הוא

פשוט להיות עם סף עצבים גבוה יותר - פתיל ארוך יותר, מה שנקרא. אבל הפתיל הוא משהו שדי קבוע כבר בגילאים שלנו, ולכן מה שנשאר למי שיש לו פתיל קצר, זה במיוחד ללמוד לתעל את הכעס, שלא יהיה הרסני.

shayCn

New member
מסכים ולא מסכים

לגבי ההודעה הקודמת- צורה מילולית זו הצורה הטובה ביותר לתעל כעסים
בצורה ובנימה שיסייעו לך להשיג את מטרותיך.
כל אלימות שהיא -זו לא הדרך.

לגבי ההודעה האחרונה-לא מסכים.פתיל משתמע מבחינתי להחזיק בבטן,
לשמור או לבדוק מה הסף שלך.זה לא צריך לקרות.
מניסיון,כל דבר ששומרים בבטן,סופו להיות זעם עצור שמתפרץ..
במהלך הפתיל, שואבים בטחון עצמי נמוך והערך העצמי יורד בנוסף
לתפיסת מציאות לא נכונה ולא מעודכנת.

חובה!לתקשר,לדבר ולהתבטא כשמשהו לא מתנהל כשורה בחיים.זה יכול להיות כל נושא שהוא ועם כל אחד.
מניסיוני שלי,אני לא מסתדר טוב עם נחבאים אל הכלים,כאלו שלא מפגינים
רגשות או לא כנים איתי.זה אפשרי לזמן מסויים, אבל אחר כך זה מפריע לי
לשוחח איתם בחופשיות וקשה לי "להגיע למקום שלהם" להזדהות ולהבין
אותם.

לתקשר תמיד צריך

מה שקורה עם מישהו שנגמר לו הפתיל, זה שדרך התקשורת הופכת להיות אלימות מילולית או פיזית. הוא מאבד את היכולת לתקשר בצורה מכובדת, ומשם הדברים רק מתדרדרים.

shayCn

New member
נכון.לכן אסור לקיים פתיל מלכתחילה

הגישה צריכה להיות שונה.
לתקשר כדרך חיים ולא כאופציה.

מה זה אסור לקיים פתיל?

לכולם יש פתיל. אצל חלק הוא קצר יותר, ואצל חלק ארוך יותר.

בהחלט לא צריך לשמור בבטן

וצריך לדבר.

פתיל בהגדרה שלי זה משהו אחר לגמרי (והוא קשור ישירות למה שאנה דיברה עליו), וניתן לראות אותו נהדר במקרה עם בנימין: מישהו לא הסכים עם הטענה שלו שזה לא גברי לשתות משקה דיאט, והתגובה שלו לחוסר ההסכמה, הייתה ניבולי פה ושפת רחוב גסה. עכשיו בוא ותסביר לי איפה בדיוק היה מקום "לדבר" או "לא לשמור בבטן" ? לבנאדם יש פתיל קצר (בהגדרה שלי), הוא מאבד את העשתונות ומתפוצץ על שטויות. כשזו "הסחורה" הגברית (בחלקה) , אתה יכול להתפלא על אנה שרוצה אנשים שלוקחים דברים בקלות ?

shayCn

New member
לפי מה שאני קורא,ההגדרה שלנו לפתיל דיי זהה

אלא שלדעתי,'פתיל ארוך' אומר להדחיק ולשמור גם כשאתה בוער,
במקום לתקשר בדרך יעילה וטובה יותר ולשחרר אנרגיות שליליות בצורה
נכונה ומבוקרת.
שוב,אני לא אכנס למקרה שלך עם בנימין ספציפית,
אלא בראיה רחבה וכללית יותר,בן אדם ש'מתפוצץ' הגיע לשם לא בגלל
עניין ספציפי ששמר בבטן,אלא בגלל אוסף של דברים לאורך תקופה.
עם זאת,אל תשפוט אדם בכעסו - מתאים יותר לסיטואציה.

חבל שאתה לא נכנס לסיפור של

בנימין.

בנאדם מתפרץ בגסות, מאבד עשתונות, בדיוק בגלל פתיל קצר , ואתה לא מוכן להיכנס לזה, כי פשוט אין לך דרך להסביר את זה בכלים שלך, אלא רק בכלים שלי. זה סוג האנשים עם פתיל קצר, תרצה או לא, אין מקום להידברות איתם כשהם מאבדים את זה, ואי אפשר תמיד לחזות אפילו את רגע התלקחות. אתה רוצה לגבות אנשים כאלו, שיהיה לך לבריאות.

shayCn

New member
לא,זאת לא הסיבה

דניאל,אני סומך על האינטליגנציה שלך שאתה כבר מכיר את דעתי בעניין כזה..כבר היינו במצבי שיחה דומים בעבר..
אני פשוט לא מוכן לשוחח על בן אדם זה או אחר בגוף שלישי.בטח לא מישהו שגולש בפורום ויתכן(כנראה) שקורא עכשיו את ההודעות האלו.
זה גם סוג של לאנוס אותו להגיב,כי מדברים עליו בצורה עקיפה.
לא משתף פעולה עם זה ואני מבקש שלא תשתמש בי כדי לגרום לו להגיב.
מעוניין לסגור איתו את החשבון..בבקשה,שלח לו מסר או שתפתח הודעה,תקרא לו ישירות ותלבן את הדברים מולו.
זו תהיה הדרך הנכונה..
בהצלחה

לא מעוניין שיגיב פה

משתמש בסיטואציה כי היא התרחשה בשירשור הזה, ורלוונטית לדיון.

אתה יכול להתעלם מהסיטואציה, וסתם לדמיין בנאדם שמתנפל על מישהו אחר במילים פוגעניות, בלי לנסות וללבן שום דבר. זה בדיוק העניין של פתיל *קצר* - הוא קצר מדי מכדי שיהיה ניתן בכלל ללבן משהו (והדוגמא שנתתי, היתה קלאסית).

shayCn

New member
כן,אבל אני לא יודע

אם יש בינכם איזה שהוא קטע מהעבר כאן בפורום,
ולא בא לי ללכת להיסטוריה של הפורום ולהתחיל לבדוק מה קרה.
ראבאק,30+..אתם אנשים בוגרים שיכולים לפתור בעיות כאלו
בעצמכם.

שי, חבל שאתה לא סומך עלי

תאמין לי שאני בחור אמין. אם אני אומר לך שמעולם לא היה לי דיבור עם האיש הזה, אז מעולם לא היה לי דיבור איתו. אחרת לא הייתי נותן את הסיטואציה כדוגמא רלוונטית. זו פשוט דוגמא קלאסית לפתיל קצר (ואם היתה לי היכרות כלשהי איתו, או דיבור מהעבר שאולי השפיעה על מילותיו, זו כבר לא היתה דוגמא קלאסית כמובן, ולא הייתי משתמש בה).

shayCn

New member
מאמין לך שאתה בחור אמין

הבעיה איתך דניאל,שאתה בונקריסט.אתה לא מספר על עצמך או מעיד על
עצמך כמעט כלום.מבין הקבועים שכותבים כאן,אתה היחיד שמתנהל ככה.
אתה צריך לדעת ולהבין שפתיחות,היא סוג של יוזמה מבורכת.
זה משהו שאתה צריך לשנות..אולי גם בחיים האישיים.ואתה חייב להתנתק
מהפחד הזה סטייל 1984 שאנשים ישתמשו בכנות שלך נגדך.
אם זה קורה,אז אתה יודע בבירור שאתה יוצא בן אדם טוב והם לא, כי הם אלו שמשתמשים בכוונות הטובות שלך נגדך.ככה אתה גם נלחם בפחדי
במה מסויימים שקיימים בך.
תאמין לי שזה לא עושה לך טוב לתדמית החברתית שלך.זה מוציא אותך
אוכל חינם במידה מסויימת.
אנשים אוהבים בסופו של דבר קירבה ולהרגיש שווים ביחס לאנשים
שאיתם הם בקשר.אם אתה כלכך שומר על עצמך, הם נפתחים ומספרים
ואתה רק מגיב לאירועים אבל לא יוזם כמה משלך-עצמך(לא תהליכים או
אירועים בעולם) אז אנשים שמים לב לזה שאתה לא הדדי לעומתם.
אם אתה משפר את זה,אתה משפר את עצמך ונלחם בפחד הזה שקיים בך.

גם את מוזמנת להסביר

מה לדעתך את יודעת על סאמוומן, סוזי, פומה, אנה בגינס, השלושר או אם נלך קצת אחורה גמבה (ששברה שיאי חשאיות) שאת לא יודעת עלי. כמובן אני מדבר על פרטים ששיתפו בפומבי כאן ולא בפרטי.

אביeג7

New member
אני לא משווה אותך לאפאחד

אני אומרת שביחס לדעות המאוד נחרצות שיש לך
אתה עצמך לא משתף בכלום מחייך האישיים.

ואם אני מתחרטת וכן משווה אותך,אז אני יכולה להגיד שסתם בשליפה מהזכרון ההולך ומדרדר שלי,סאמי,אנה וסוזי כן סיפרו על דייטים מהעבר, על אהבות נכזבות ועל דברים אישיים..

אתה בעיקר מביא דיעות על הודעות של אחרים ופותח דיונים כלליים ובעיקר לא משתף בכלום מהחיים שלך.

אני יכול אולי להבין למה מתקבלת תחושה כזו

ויש לכך מספר נימוקים:

1. אני מטבעי לא בנאדם שכל כל צריך שיכילו אותו. אני לא מרגיש את הצורך הזה בדרך כלל, וסביר שבאופן טבעי זה מוריד את רמת השיתוף שלי בקשר לחוויות אישיות ביומיום, ביחס לאחרים שכן משתפים כי צריכים לשפוך מהלב... היתה לי פעם בת זוג שהיתה מעירה לי על זה שאני לא מספיק משתף אותה (יכול להיות שהיא יותר שמה לב לזה, כי היא הייתה מאוד קיצונית לצד השני), אבל זה נבע בעיקר מכך שפחות עולה בי הצורך.

כתוצאה מכך, כשאני משתף, זה בדרך כלל בהקשר מסוים, כשהמידע רלוונטי לדיון, כאשר אני חושב שסיטואציה שחוויתי בעבר, יכולה לתרום לדיון. לדוגמא, שי דיבר אתמול על הקושי השפתי עם הידידה השבדית, וכיצד זה הקשה עליו. במקום הזה חשבתי שלשתף את הקושי שלי היה באותו הנושא עם בת זוג בעבר, יהיה תורם ורלוונטי, ולכן שיתפתי.

2. אני פה שנה וחצי (מחודש אפריל 2012). כשהגעתי לפה, היה ברור שאף אחד לא מכיר שום חוויה שלי. ולכן, הרבה יותר פרטים עלי יצאו. סיפרתי על דייטים שהיו לי בעבר, סיפרתי על מערכות יחסים ומדוע הסתיימו, סיפרתי על אנשים מהחיים שלי, סיפרתי על חוויות אישיות ומסקנות מאתרי היכרויות. אבל העניין הוא, שכל זה כבר נאמר. אני לא מוצא את הצורך לחזור על דברים שאמרתי שוב ושוב. יכול להיות שזו גם חלק מבעיה מסוימת שיש לי פה, אני מתייחס לקבועים פה בתור סוג של קומונה, שאמורים לזכור פרטים זה על זה. אני אישית זוכר, ולכן אני מניח שגם אחרים. בפועל, זה לא עובד ככה בדיוק. וכך יוצא שאני מזכיר למישהו משהו מהעבר פה, והוא לא מרוצה מזה (לא חשב שמישהו יזכור), ובאותו אופן אני זוכר מה שיתפתי בעבר (לגבי חוויות אישיות), ולכן יש עוד פחות מוטיבציה לשתף שוב (כי ההנחה היא שאנשים, לפחות הקבועים, אמורים לזכור בגדול). בפועל גם מצטרפים חדשים כל הזמן, ופורשים וותיקים, ואז באמת יוצא שסיפורים שסיפרתי בעבר על חיי, לא מגיעים לחדשים יותר, שאולי יכולים לקבל תחושה שלא שיתפתי מספיק.

3. יש פרטים מאוד מסוימים שעליהם אני כן שומר חסויים ברמה הפומבית (כדוגמת תמונה, כתובת מדויקת, מקום עבודה), כי זה מאפשר לי להתבטא בחופשיות, ובכנות גדולה יותר מאשר אם הייתי מזוהה לגמרי על ידי כולם (כולל סמויים שאין לי מושג מיהם). אין לי שום חשק להשתתף בסוג של "האח הגדול". אבל אני בהחלט מקבל אילו שהחליטו אחרת.

shayCn

New member
אם אתה רוצה

אני מוכן להסביר לך.
אני זוכר המון פרטים שהן סיפרו על עצמם ע"ג הפורום.
לא רק על דייטים ואהבות נכזבות,אלא גם על החיים,על רצונות,ציפיות וכד'.
כל אחת ברמה מסויימת ובזמנים שונים אבל זה גם מתבסס על ההשתתפות בסקרי הכרויות וסקרים בכלל.

למעלה