אם מישהו זוכר עוד את סיפור חדר הכושר

אני לא משתתף בסקרי היכרויות

כי אני חושב שהסקרים הללו, כשמם כן הם: סקרים לאנשים שרוצים להכיר.

אני שוב אומר, סיפרתי על הרבה חוויות אישיות שקרו לי בחיים, כולל דייטים, בנות זוג והכל (כשהדברים היו רלוונטים לדיון).

shayCn

New member
כן,אבל גם אתה רוצה להכיר, נכון?

אחרת לא היית שואל שאלות ודן בענייני אישיות של השלושר,שלי
או של אחרים בפורום.
אני רק אומר שאין רע בכך,אם זה הדדי.

אני דן בנוגע לסיטואציות שעולות

פה בפורום. לא מכריח אף אחד לשתף שום דבר.

מי ששיתף משהו, שיהיה מוכן שידונו על הדברים ששיתף. לא רוצה שידונו ? שלא ישתף.

כל פרט שאני משתף פה (או שיתפתי בעבר) בעצם השיתוף נתתי את הסכמתי המלאה שכל אדם בישראל ידון עליו (בתוך כותלי הפורום).

shayCn

New member
אנשים משתפים מתוך רצון בפתיחות

כי הם חונכו שאם הם ישתפו,זה יהיה הדדי וישתפו אותם בחזרה.
אותי חינכו שאם אני משתף ואחר לא משתף באופן קבוע,אז כנראה
שלא חונך כראוי.חוסר בהדדיות מצביעה על התנהגות לא חברותית ולא נעימה.

אז כנראה שקיבלת חינוך שגוי

והגיע הזמן שבגיל 36, תקבל את החינוך הנכון (בנושא ספציפי הזה).

בנושא כמו שיתוף חוויות אישיות בפורום ציבורי, כל אחד משתף מה שבא לו. אני למשל הייתי בין היחידים שמילאו פה סיקרי סקס בעבר, האם אני יכול לדרוש מאחרים שגם ימלאו ? באיזו זכות ?

זה פורום ציבורי. כל אחד פה נמצא כי בא לו. אנשים משתפים פה לא בשביל לתת משהו למישהו אחר, אלא כדי לפרוק מעצמם. כדי לשמוע מאחרים את דעתם, כדי לשמוע המלצות מאחרים, כדי שאחרים יעזרו להם. זו סיבת השיתוף מספר אחת פה. השיתוף שלי נובע בעיקרו כאשר אני רוצה לעזור למישהו, תוך כדי הדגמה מחיי האישיים. אני לא מרגיש צורך לפרוק בדרך כלל, אני אדם מאוד מכיל מטבעי.

ואם אתה מדבר על תרומה לפורום

היא לא חייבת להגיע רק דרך שיתוף של חוויות אישיות מהחיים (לא שאני לא עושה את זה בכלל, אבל זה פחות חזק אצלי אולי). אתה מוזמן לבדוק את כל השירשורים שפתחתי בחודשים האחרונים, על נושאים שונים ומגוונים. וכמובן תרומה מגיעה גם דרך מתן הדיעה שלי לאחרים שמבקשים דיעה נוספת.

shayCn

New member
כן,אבל לא שוכנעתי

אני זוכר את ההשתתפות שלך בסקרי סקס..היא סבבה סביב שאלות
שהפנית לאחרים ולאחרות.הייתי שמח אם היית מפנה אותי לסקר סקס שבו ענית אחרת על עצמך.
אנשים נמצאים כאן על מנת לפרוק ולעזור,אבל כשאתה כבר קבוע כאן
אז מצפים שתגלה עוד צדדים שיש בך,שתבקש גם עיצות מדי פעם בעצמך.שתספר על משהו שקרה לך היום,חלום שחלמת בלילה או משהו טעים שאכלת.
אף אחד לא מושלם דניאל,אתה יכול לעזור בנושאים מסויימים ואתה יכול לקבל עזרה בנושאים אחרים.אתה פשוט משדר תמונה חלקית ממי שאתה.

זו לא תמונה חלקית ממי שאני

אני יכול להבטיח לך.

התמונה החלקית היא רק בעניין של פרטים יבשים מסוימים שפשוט מאפשרים לי לשמור על אנונימיות בסיסית.

בקטע של השיתוף מהסוג שאתה מדבר, כמו שכבר אמרתי לך, אני לא מרגיש צורך. זה לא העבודה שלי להיות כאן, אני כאן בשביל הכיף, ולכן עושה רק דברים שבא לי לעשות.

תסתכל למשל על השירשורים בראש הפורום:

1. דרושה חוו"ד (של newcharm).

2. מה אתם הייתם עושים (של שוהם).

3. בלתי כ(ק)שיר (של קוקניק).

סתם דוגמאות של שירשורים שנמצאים כרגע בראש הפורום, בהם אנשים מספרים על עצמם. הסיבה לפתיחת השירשורים הללו היא לא כי מדובר באנשים חברותיים שמדגימים בכך עד כמה הם חברותיים. הסיבה היא שמדובר באנשים שרוצים עצה, הם רוצים את עזרת הפורום. ומי שם לעזור דיעותיו ? בין היתר, אני. לפי דעתי זה מאוד חברותי להתייחס לבקשה לחוות דעת בפורום.

מה לעשות שני טיפוס מאוד מכיל, כך מאז ומתמיד, אני מעט מאוד מרגיש צורך להתייעץ עם אנשים. אם משהו מעניין או מסקרן אותי, את רוב המידע אני פשוט דולה מהאינטרנט, ממלל קיים.

אם כבר יש לי צורך להתייעץ (פעם ב...), זה על נושאים מאוד אישיים ורציניים, משהו שאני בוודאי לא אפתח בפורום ציבורי, לשם כך יש חברים טובים ומשפחה.

shayCn

New member
ההבדלים בינך לבין האנשים האלו

שהם גם מגיבים לשרשורים אחרים ונמצאים גם בצד העוזר ולא רק בצד
הנעזר.
זה טוב שאתה מרעיף מחוות דעתך על אחרים בפורום,זה אפילו מבורך.
כשאתה עושה רק את זה אבל לא נמצא בצד השני,אז אתה לא בדיוק מכיל.
ההכלה שלך היא חלקית.זה לא משהו שמצפים מכל כותב..אלא שאתה נבדל
מכותבים אחרים כי אתה קבוע כאן ואלו שלא מכירים אותך אישית ושלא פגשו
אותך,רוצים לראות גם קצת מעבר לחד-גוניות שלך.
לכולנו יש חברים ומשפחה,מה זה אומר?..שאתה לא יכול להתבטא בצורה
מלאה עם אחרים שמחוץ למעגל?..שאתה לא יכול להכניס אנשים חדשים
לאותו מעגל/לא מעוניין בכך?

אם זו היתה קומונה מצומצמת

של חברים מוזמנים בלבד, אז אולי הייתי מרגיש יותר בנוח לחלוק יותר חוויות. אבל זה פורום פתוח. אני משתף ברמה שנוחה לי. כל אחד צריך לשתף ברמה שנוחה לו.

shayCn

New member
מסכים איתך במידה מסויימת

הרעיון של להפתח לאנשים שזרים באופן מוחלט מבלי לדעת עליהם אף פרט
היא לא לגמרי טבעית,אבל בסופו של דבר זה גם מבוסס פחד.
כשאני משתף אז הרצון לשתף ושאחרים יחוו במעט את מה שאני חוויתי
עומד לנגד עיניי.באותם רגעים כשאני כותב ולוחץ על 'שלח',אני לא רואה
בעיניים מי קורא את זה,כי אני יודע שאין לי שליטה על הקוראים.
אולי לך יש צורך בשליטה העצמית הזאת..
זה קצת אובססיביות,אתה יודע..לשלוט על כל פעולה בחייך שעלולה לגרום
למשהו בלתי צפוי.

זו שאלה טובה

איך עדיף לחיות, כמוך - שכל החיים פרושים על דפי האינטרנט שכולם יוכלו לראות. כל בנאדם בישראל יכול לדעת עליך בעיקרון הכל. מזהה אותך לפי התמונה, וכל חייך פרושים לפניו מתחילתם ועד לרע הנוכחי (הודות להיסטוריה של תפוז). חיים סטייל תוכנית האח הגדול.

או כמוני - כדי לדעת הכל, חייבים להכיר אישית את הבנאדם.

אני לא יכול להגיד חד משמעית איך עדיף לחיות. אני יכול לשער שכמה שהחיים פחות נורמטיביים, הגישה הנוכחית שלי, תהיה עדיפה על שלך...

בכל מקרה, מהמצב שלי תמיד אפשר לעבור למצב שלך, אך מהמצב שלך אי אפשר לעבור למצב שלי. אז עד שלא תהיה לי מסקנה ברורה יותר, אני נשאר במצב שלי :)

shayCn

New member
על מה סליחה בדיוק?

ברור שעדיף להתנהל כמוני.כל מי שקבוע בפורום -כותב ומשתף בחוויות.
זו תמיד היתה הדרך להיות חברותי-לשתף ולתת מהלב ומהנשמה.

לא כל החיים שלי פרושים בפורום.אני רואה כלכך הרבה בחיים שלי ויש לי כה המון חוויות שפורום אחד לא מספיק לי מבחינת ההכלה..
תאמין לי דניאל.וגם אם אני כותב בכמה פורומים..עדיין יש מצבור אדיר של חוויות שלא פתחתי מעולם.וגם אם אגיע למצב שאפתח כבר הכל.אז?..
חח..החיים לא הסתיימו מבחינתי,אני עוד אחווה המון ואעשה המון בחיים שלי בעתיד.דברים שיהיה שווה לכתוב עליהם.

אבל אתה יודע,זה גם משליך קצת על החיים האישיים, דניאל.
אתה בטח גם לא חושף לחבריך הטובים הכל וגם בורר נושאים או מעדיף
שאחרים יספרו על עצמם מאשר אתה תדבר על עצמך.
הפורום הוא רק מראה קטנה על המיקרוקוסמוס של החיים באיזו נקודה.

מספר דברים:

1. אני לא מבין איך מה שאמרת כאן קשור באיזושהי צורה לסיטואציה המכוערת שיצר בינימין. אין שום קשר.

2. כבר עניתי לך על הנושא הזה בעבר בצורה נרחבת ופומבית, בפוסט שנמחק על ידי צל. אני משתף פה לא מעט עלי. רק אתמול סיפרתי לך על בת זוג שלי עם קשיי השפה. אתה לא יודע עלי פחות מאשר על somewoman או סוזי או עוד רבים וטובים כאן, שמשתפים חלק מהדברים, אך לא הכל.

אתן עוד דוגמאות

פומה, אנה בגינס, השלושר.. אתה לא יודע עליהם הרבה מאוד פרטים טריוויאלים. אלא אם כן אתה מסתפק בגבוה ונחמד.

shayCn

New member
אני אתייחס לשתי ההודעות..

קודם כל,הקשר שאני רואה בין הדין ודברים שהיה לך עם בנימין למה שאמרתי הוא שאתה כותב לי בתגובה :"תאמין לי.אני בן אדם אמין".
לא שאני לא מאמין לך,אבל זה משתמע כאילו אתה ממש צריך גיבוי מסויים ממני, וזה העלה אצלי הקשר שאני בדר"כ תומך ומגבה כשאני מכיר יותר את הבן אדם ומרגיש קירבה אליו.קשה לי לבצע פעולות חברותיות שקשורות לקירבה ללא בסיס מוצק מאחוריהם.
דניאל,אני מכיר אותך בדיוק כמו שאתה מעוניין לשדר את עצמך בפורום..
בעיקר על סמך דיעות בעניינים שונים.לא יותר מזה.
אתה בטח שואל..רגע,אבל השלושר,אנה,סוזי ואחרים שהזכרת..הם לא מספרים על עצמם הרבה ובכל זאת,אני לא דורש מהם שיספרו על עצמם,נכון?
אז קודם כל,את חלקם הכרתי במפגשי פורומים,גם כאלו שהגיעו אחריך או שסיפרו פחות ממך.חלקם,כמו השלושר,שלא פגשתי אותו,ובכל זאת הוא
כותב הרבה על עצמו,אמנם ברמה דיי שטחית שלא תורמת לו הרבה והערתי לו על כך בשרשור הנוכחי,אבל אם תשים לב,הוא פותח שרשורים על עצמו ברמת סיכומי שבוע ומנדב פרטים על עצמו פה ושם.
השאר כתבו כאן בעבר על ציפיות,תהיות,חלומות שקשורים אליהם בגוף ראשון.
וירטואלית, בפורום הזה,הגעתי תקופה קצרה לפניך.בערך בפברואר 2012, ואני לא זוכר הרבה פרטים שכתבת על עצמך.כן,כתבת על קשר או שניים,אבל זה היה ממש מזמן דניאל..יש חשיבות לזמן לעיקביות ולעידכון.

דניאל,גם כשאתה מספר משהו על עצמך אני מקבל ממך את התחושה שצריך לסחוט אותך כמו לימון כדי שתתן פרטים להבנת הסיטואציה שאתה נמצא בה..
סיפרת על בת זוג עם קשיי שפה ברמה מאוד שיטחית.המעט
שניסיתי לקבל ממך זה "באיזו שפה היא תיקשרה איתך"..שזה פרט מאוד
זניח שאני לא מוצא למה צריך לשמור עליו בקנאות גדולה, וגם את זה היה
לך קשה לומר.אני מקבל את הדרך שלך להזדהות עם מצבי,
אבל ממש קשה לי לתקשר עם מי שעושה רושם שלא מעוניין בשיחה.
אז בדר"כ אני מוותר על זה בשלב מסויים.

משפט אחרון,משהו שלמדתי: אם אתה נותן - אתה גם מקבל.
זה מאוד נכון בחיים.
אם אתה שופך אור על נושא מסויים,אתה יודע שאתה מקבל דיעות שונות,
רעיונות וחוות דעת.כנ"ל לגביך,אתה לא חייב לספר על עצמך כדי לקבל
פיתרון,אבל לפעמים כשאתה שומע דיעות וחוות דעת אחרות,אתה מקבל
רעיון יצירתי שלא חשבת עליו קודם..עוד דרך התמודדות עם משהו בחיים..
עוד כלי שיעזור לך..תחשוב על זה קצת.

shayCn

New member
תוספת קטנה..

לגבי האנשים שהזכרת,אז בגדול,על סמך פרטים שסיפרו על עצמם,
נבנתה לי בראש תמונה שכוללת את כל המרכיבים שסיפרו על עצמם.
לגביך..ממש אין לי משהו כזה.אתה ממש וירטואלי בעיניי,בדיוק כמו שאתה
מעוניין להשאר ולהיות.זה לדעתי ההבדל המכריע.

בפרטים השטחיים, אני אולי וירטואלי בעיניך

בפרטים העמוקים יותר, שכוללים את הדיעות שלי בכל נושא אפשרי. את צורת ההתבטאות והחשיבה, אני חושב שאני אחד האנשים הפתוחים והגלויים ביותר בפורום. אני מרגיש שהאופי שלי פה יוצא נקי, לטובה ולרעה.

למעלה