"אם נטי הייתה מתחסנת היא הייתה היום בחיים"

פולספגן

New member
בציטוט של יותר משורה אחת, אני מעדיפה לשים

סוגריים מסולסלות, כי זה יותר קריא.

Markup

New member
זכותך, רק קחי בחשבון שלא יבינו אותך, כי יש

כללים לעברית. אם את רוצה ליצור "לשונאות אלטרנטיבית" ברוח זמננו (אמת אחרת, רפואה אלטרנטיבית, אנטי ממסד וכו') לכי על זה, אבל זה לא יוסיף, רק יבלבל.

פולספגן

New member
הכללים מאפשרים לשים ציטוט בתוך סוגריים

בדקתי את זה בזמנו, אך בכדי להיות הוגנת אכתוב שדיברו שם על סוגריים מרובעות ולא מסולסלות כפי שהשתמשתי.

אילו כללים? לא כללי האקדמיה ללשון...

שאלתי חבר עורך לשון והוא ענה שלא מוכרים לו כללים כאלה, זה לא מקובל וגם היפנה אותי לאתר:
http://hebrew-academy.huji.ac.il/hahlatot/Punctuation/Pages/P22.aspx
בקיצור, לפי מה שהבנתי ממנו, זה לא ש"אסור" אלא שלא מקובל ופשוט לא מובן. הרעיון בתקשורת ברורה הוא שמשתמשים בסימנים שכולם מבינים...

פולספגן

New member
כאשר מצוטטים יותר מ-40 מילים, אפילו לא חייבים

בשום סימון (ראה לדוג' כאן - "בציטוטים ארוכים של 40 מילה או יותר יש לשים את הציטוט כפסקה נפרדת עם אינדנטציה (כניסה תלויה) פנימית מימין ומשמאל, ללא מירכאות").

מתוך ויקי:- "ציטטות ארוכות מופיעות כפסקה נפרדת, לעתים תוך הזחה שלה, להדגשת העובדה שמדובר בציטוט. במקרים כאלה, לעתים מוותרים על סימני המרכאות"

כאמור קראתי בעבר שמקובל לשים סוגריים מרובעים ואני אנסה לאתר היכן קראתי את זה.

מה זה "מצוטטים"? אני לא מכיר מילה כזאת בעברית

לפי המילון שלי יש מצטטים ויש מצותתים.

אני רוצה להזכיר לך שכתבת "הכללים מאפשרים לשים ציטוט בתוך סוגריים" וכשהראיתי לך שזה לא נכון עכשיו שינית את הטענה (חשבת שלא אשים לב?
) ועברת ל"לא חייבים בשום סימון" שגם זה לא נכון, כי יש סימון! ברגע שעוברים לפסקה שמעוצבת אחרת ולרוב היא בגופן אחר, זה הסימון!

אני מכיר דוגמאות כאלה מעבודות אקדמיות או בעיקר מספרים, וזה לא רלווטי לפורומים כי בתפוז אי אפשר לעשות עיצובים כאלה, אז מה זה משנה? בשביל מה כל ההתפלפלות האקדמית? כבר אמרתי שהרעיון בתקשורת פה הוא שהסימונים יהיו ברורים ושאם את מצטטת אז כולם יבינו שזה ציטוט. אם את בוחרת להביא סט סימנים משלך מתכנות או מכל מקור אחר שאינו מקובל אל תצפי שאנשים יבינו למה התכוונת או יכירו את השיטות הפרטיות שלך.

בקיצור, בואי נעזוב את הדיון הלשוני כי זה לא פורום לשון פה וגם לא קורס בכתיבה אקדמית. השתמשת בסוגריים מסולסלים לציטוט, זה לא מקובל וזה לא היה ברור, זה הכל. את רוצה שיבינו שאת מצטטת? תוסיפי מרכאות או פשוט תכתבתי שמדובר בציטוט ואז יבינו אותך... ככה פשוט, לא צריך להסתבך או להתחכם או להתחיל לחפש מה כתבו בויקיפדיה.

פולספגן

New member
צודק, ה-'ו' מיותרת

אני משתמשת בסוגריים מסולסלות בפורומים בלבד ואני עושה זאת כבר מס' שנים במס' פורומים ולא היה אפילו אחד שלא הבין שזה ציטוט למעט המקרה הנוכחי של Markup.

הואיל וכבר מזמן הראתי שהוא לא שולט בשפה העברית, זה לא מפתיע אף אחד ועליו לנסות להשלים פערים לימודיים שהוא יצר לו עם השנים.

אין לי כוונה לקחת חלק באד הומינם שלך

רק לא ממש ברור לי למה את מאשימה גולש באי ידיעת עברית אחרי שאת מודה בפה מלא ש"סוגריים מסולסלות זאת המצאה שלי". אז בניגוד לגולשים אחרים שכבר למדו להכיר אותך (ואולי סתם לא אכפת להם עד כדי כך ממה שאת כותבת...) הוא לא הבין את ההמצאה שלך. תאמת, גם אני לא הבנתי אותה... אולי במקרים אחרים היא הייתה יותר ברורה, או לאנשים שמגיעים מהתחום שלך, וואלה לא יודע. אבל בין הבנת ההמצאות שלך ובין שליטה בשפה העברית אין שום קשר, אז בואי נחסוך מהפורום את החפירות הלשוניות וגם את דעתך על הפערים הלימודיים של גולשיו, אני באמת לא חושב שזו נקודה רלוונטית או ראויה לדון בה. תודה.

פולספגן

New member
זאת אומנם המצאה שלי, אך היא תיקנית

כפי שהראתי בציטוטים על אינדנטציה (כניסה תלויה) פנימית מימין ומשמאל ועל הזחה כפי שמקובל בתכנות.

לפי איזה תקן? של מי ועל מה?

מה הקשר בין מה שמקובל בתיכנות לבין סימני פיסוק בעברית?
מה הקשר בין אינדנטציה לסוגריים?

חשבתי שסיימנו לחפור בנושא, אבל אני רואה שאת לא מוכנה לוותר העיקר להוכיח את צדקתך... שיהיה, יאללה, אני זורם. אני רק באמת לא מצליח להבין את הקשר בין הציטוטים שהבאת לבין שימוש בסוגריים מסולסלים...

כבר הודית שזו המצאה שלך, אז על מה את מתעקשת? קבלי את העובדה שלא כולם מבינים המצאות פרטיות שלך, וגם לא כולם למדו תיכנות (חוץ מזה למיטב ידיעתי שפות תיכנות בכלל לא כתובות בעברית...). אז יאללה, עכשיו הבנו שאת משתמשת בסוגריים מסולסלים לציטוטים ונשתדל לזכור את זה להבא. אפשר סוף סוף לעבור הלאה?

פולספגן

New member
בנוסף לכך אפילו שמתי סוגריים מרובעים עם המקור

בדיוק כפי שהאקדמיה ללשון דורשת לציטוט ורק עיוור לא היה מסוגל לראות את זה, אך אתם כבר בעלי נסיון רב בעיוורון בכל מה שקשור בעדויות על פגיעות כתוצאה מחיסונים

בדיוק כפי שהאקדמיה ללשון דורשת לציטוט?

וואלה, זה לא מה שאני הבנתי שם באתר שלה, אבל יאללה, אני באמת לא בן אדם של חפירות לשוניות ואין לי רצון להתווכח איתך או עם האקדמיה.

אני לא עיוור אז אני מסוגל לראות וגם לקרוא, אבל לא הבנתי שזה ציטוט כי זה לא היה במרכאות. הבנתי שאת מביאה מידע מתוך הקישור ששמת בסוף, אבל ממתי זה אומר שמה שכתוב מעל לקישור הוא דווקא ציטוט מדויק ולא ניסוח שלך? הנה תראי את מור, הוא עושה את זה כל הזמן...

אבל היי, העיקר שהצלחת להשחיל עקיצה בסוף. באמת כל הכבוד לך, לא מפספסת אף הזדמנות לאד הומינם.

Markup

New member
יכול להיות שיש אקדמיה אלטרנטיבית...

זה IN בימינו להמציא "אלטרנטיבי", ואולי האקדמיה מזוהה עם "הממסד" הרצחני והמושחת ולכן צריך להחרים אותה ולהקים "אלטרנטיבה". ברוח ההזייה אתה יכול לעשות הכל..

פולספגן

New member
צודק, הערתי על סוגריים המרובעים לא מדוייקת כי

כפי שכתבת הפנייה למראי מקום לא חייבת להיות רק לציטוט, אך כן מחייבת לשים כאשר יש ציטוט.

אגב, באקדמיה אומנם מקובל לשים רק סוגריים מרובעים, אך באופן כללי מקובל יותר לשים סוגריים עגולים למראי מקום לפי האקדמיה ללשון.

Markup

New member
לפחות על פי קורס כתיבה אקדמית

שעשתה ידידה לפני חודשיים, אין דבר כזה. גם אני מעולם לא נתקלתי בצורת ציטוט כזו בספרים. סוגריים שאני מכיר זה בציון מקורות, בעיקר בכתיבה משפטית.

פולספגן

New member
בפי שכתבתי, סוגריים מסולסלות זאת המצאה שלי

שאמצתי מתכנות, כאשר כללי הדקדוק מאפשרים זאת כפי שפרטתי מעלה.

Markup

New member
והנה בעזרתו האדיבה של מור,

שפעת החזירים הרגה 300 אלף איש ברחבי העולם מאז זוהתה ב2009. שיעור תמותה של 1/23,333. (לפי 7 מיליארד תושבים)

לא מדוייק

לא בכל מדינה היתה התפרצות, וגם בכאלו שיש התנאים שונים. החישוב הנכון הוא לבדוק שיעור הדבקה (רק באזורים בהם היתה התפרצות) ושעור תמותה מתוך אלו שנדבקו. כמו כן צריך להשוות בין אוכלוסיות שחוסנו לכאלו שלא הן בשיעור ההדבקות והן בשיעור התמותה (יתכן חיסון חלקי).

אני מניח שרובכם מכירים את הסיפור אבל אחזור עליו שוב. בתחילת המאה ה-20 התפרצה בעולם מגיפת שפעת שכונתה "השפעת הספרדית". מגיפה זו הפילה עשרות מליוני חללים (כן שפעת). כך שאני מניח שזאת התמונה שעמדה מול עיני מקבלי ההחלטות כאשר החליטו על מסע חיסונים. לשמחתנו זה לא הגיע לכך, אולם אם זה היה מגיע לכך והיה מתברר שהיה חיסון יעיל גם עם תופעות לוואי (ומספר חד ספרתי של ילדים חולים אנוש מתוך מליונים זה עדין מספר שעור נמוך) והוא לא ניתן, אני בטוח שהתקשורת היתה תולה את מקבלי ההחלטות בכיכר העיר...

אל תשכחו שהחיסון הראשוני פותח בזמן קצר יחסית, והחיסונים שבאו אחריו היו עם פחות תופעות לוואי וללא מחומרים משמרים. לפי מיטב ידיעתי (ואל תתפסו אותי במלה) זני שפעת החזירים אפילו הוכנסו לחיסון העונתי נטול האלומיניום והכספית.

Markup

New member
מה יקרה אם חברות התרופות יחליטו להפסיק

לפתח ולמכור חיסונים? זו שאלה כלכלית בסופו של דבר. בריבוי תביעות, באיזשהו שלב זה כבר לא יהיה שווה כל כך.. גם אם המדינה היא זו שנתבעת, הרי שגם לה יש גבול..

למעלה