אני לא מתווכחת איתך... אבל
1. בתור מישהי שעברה טיפולי פוריות ממושכים, טיפולי הפוריות לא מחלישים את מערכת החיסון. זו שטות גמורה ואם הוא אמר את זה ואין לי מושג מאיפוא הוא אמר את זה, נראה לי שזה מתוך מקום למצוא סיבה ללמה זה קרה מאשר מתוך יידע. בטיפולי פוריות לוקחים הורמונים נשיים להגברת הפעילות של השחלות. אין קשר בינם לבין מערכת החיסון, אלא אם כן לוקחים סטירואידים (נדיר וגם לתקופה קצרה) שקצת כן מחלישים את מערכת החיסון.
מעבר לכך, עברו שלושה חודשים מאז שהיא סיימה את טיפולי הפוריות...
2. מה שכן מחליש את מערכת החיסון זה ההריון עצמו ולכן בגלל זה היא היתה בקבוצת סיכון. בשפעת החזירים, זו קבוצת הסיכון הראשונה.
3. אני לא אומרת שכל ההריון היא הייתה צריכה לנהל חיים נפרדים, ממש לא. אני אומרת שבעלה אמר שהיא נדבקה ממנו כי הוא היה חולה בשפעת החזירים ולכן בשל היותה בקבוצת סיכון ולא מחוסנת ויודעת שבעלה חלה בשפעת החזירים, הוא הייתה צריכה להתנהל אחרת על מנת לשמור על עצמה.
אני לא מזלזלת חלילה באובדן חיי אדם ובטח לא חיים של אדם יקר וכו'. מה שאני מנסה להגיד זה שנראה שהיו פה ויש פה, מצידה ומצד הבעל, חוסר הבנה וחוסר יידע שהוביל למה שהוביל. כמו שאמרתי, הריון הוא תקופה מאוד רגישה גם לגוף וגם לנפש ומכיוון שחיסונים בהריון בכלל והחיסון הזה בפרט הוא די שנוי במחלוקת (כמו שתיארתי בפוסט הקודם) הרבה נשים מפחדות להתחסן אליו בהריון ואם נכנסים להריון לפני תקופת החיסון ו/או לא יודעים או מסרבים לקחת את החיסון, בגלל הרגישות של ההריון לשפעת החזירים (בניגוד לשפעת רגילה שממנה הסיכוי למות בהריון הוא כמעט ולא קיים) והיא לא שפעת רגילה כפי שהמגיב לפניך החליט שהיא, לפחות לא עבור נשים בהריון, צריך לנקוט מדנה זהירות ולהתעקש על טיפול מונע במקרה של חשד כי 24 שעות שלוקח לקבל את התוצאה אם חולים או לא, יכולות להיות קריטיות או מצילות חיים אם לוקחים תמיפלו.