אם

המדפיס

New member
צודק.

חב"ד היא הכי קרובה ליהדות. יהודי אלסקה וקזבלנקה שואלים את עצמם עד היום: מה היו עושים ללא חב"ד. מה אתה אומר, אולי הרב שך היה שולח להם תפילין ומזוזות?.. מי יודע?
נסתרות דרכי הבורא.

isackris

New member
למה זה טוב???

להרגיע להם את המצפון מה שווה הנחת תפילין של איזה אחד שבישבילו זה כמו איזה קמיע שמביא מזל טוב בדיוק כמו הצלב שהעניקה לו אישתו... ועוד לשלוח נערים צעירים למקומות מפוקפקים כדי להרויח מיצוועס כאלה... תמהני...

המדפיס

New member
הזהרו מן הצבועים

אילולא חברי הפורום הנכבדים, לא היית זוכה לתגובה ממני - ממילא "הצדק" ניכר במילותיך. צדיק'ל, מה דעתך לצאת לרחובה של עיר ולדאוג שעוד יהודי- 'קרקפתא דלא מנח תפילין' - יניח תפילין לראשונה בחייו, שעוד בת-ישראל כשרה תדליק נרות-שבת.. אתה לא חייב להיות חבר ב"כת הכי קרובה ליהדות" בשביל להתנהג כיהודי אמיתי, יהודי שאכפת לו - לא רק מעצמו, אלא יהודי שדואג גם לאלפי נשמות ישראל התועות, שמחפשות שמישהו ישפילם מעפר ויעורר אותן לתשובה ומעשים-טובים... ו'פטור בלא-כלום הרי אי-אפשר'.. סתם שאלה קטנטנה לקינוח: אני רואה שאתה דואג לרוחם ונפשם של בחורי החמד ומזכי הרבים שמסתובבים "במקומות מפוקפקים" ל"ע.. שאלה לי אליך יקירי: מה אתה עושה באינטרנט? היש לך מקום יותר "מפוקפק" מהאינטרנט המשוקץ, 'דבר-אחר' שהרבנים החרדים אסרוהו? אתה לא חייב לענות. על-כך כבר ענו אמרו גדולים וטובים: "אין שכל, אין דאגות". שיהיה לך שבת שלום ומבורך. (נכתב בחול ובחו"ל)

isackris

New member
לתקוף את השיטה ולא את האינדוידואל..

קל לזהות את הסגנון החבדניק הרגיל לתקוף את בר פלוגתיה במקום לענות לענין... קירוב רחוקים צריך וחובה לעשות אבל באופן לוגי ולא באופן מיסטי שטחי... ואני באמת חושב שלמצוות האלה אין שום ערך... ותודה שאתה דואג למצב הרוחני שלי זה נורא מעודד... אתה כניראה גם כן פה כדי להחזיר טועים כמוני ...

המדפיס

New member
חדל קשקשת.

"אני באמת חושב שלמצוות האלה אין שום ערך" כל מילה נוספת מיותרת.

isackris

New member
מצוות צריכות כונה...

לכו"ע צריך שאפילו אם אני לא חושב "לשם מצווה" אבל הרי אני לא מניח תפילין סתם כי בא לי אלא לשם מצווה בניגוד לכל התמהוניים האלה שמניחים כי הם חושבים שהם ירוויחו בלוטו בגלל זה... ולהשקיע כל כך הרבה משאבים לנושא הזה בעוד שעולם התירה נמצא בסכנת קיום... אגב החסידים דווקא כן עושים "לשם ייחוד" אם אני לא טועה <isackris מעדיף מצווה לשם יחוד מאשר יחוד לשם מצווה>

המדפיס

New member
מגלה פנים שלא כהלכה

לכו"ע מצוות צריכות כוונה? מהיכן דנתוני? הרי זה דבר שנתון במחלוקת ידועה וכבר הגיעו למסקנה העיקר הוא העשה, ובפרט במצוות דאורייתא כתפילין וכדומה. הרי כל בר דעת יודע ועושה את רצון קונו אף שאינו 'מבין הכל'.. האם אתה מבין את כל המשמעויות ויודע לכוון לאמת, בכל מצוה ומצוה שאתה מחוייב בה? בוודאי שלא. אלא מאי, המעשה הוא העיקר, ומצוה גוררת מצוה, ו'מתוך שלא לשמה בא לשמה', כפשוט. אתה מגלה בורותך ברבים, וחבל. מסתבר שהרבי זי"ע מליובאוויטש ושאר גדולי ישראל, ידעו שו"ע קצת יותר טוב ממך, וקראו לעודד את מבצע תפילין שיזם הרבי.

isackris

New member
לא צפתי שתבין...

להלכה מצוות צריכות כוונה והלכו"ע שכתבתי זה לדעת כל הראשונים... ושוב זה לא אומרת שאתה צריך להבין את כל התיקונים שאתה עושה ע"י המצווה אלא פשוט לקיים מצווה לשם מצווה והיות ואתה לא מניח תפילין בשביל לבדוק דופק דם אז זה "לשם מצווה"... מתוך שלא לשמה נאמר על מי שמקיים מצווה לשם מצווה על מנת לקבל פרס ולא למי שבכלל לא מקיים את המצווה היות והוא בכלל לא מבין מה שהוא עושה... חוץ מ"הרבי" לא ראיתי אף אחד שהתיחס למבצעים המטופשים האלה אבל ראיתי הרבה שתקפו אותם...

המדפיס

New member
ילד, לך תלמד.

תלמד הרבה הלכה, וקצת הסיטוריה בוודאי לא תזיק לך. כנראה שנולדת אתמול.. אם היית לומד, היית מגלה שאתה שוב ושוב עושה צחוק מעצמך. אבל, אני מתנחם בכך שזוהי דרכם של עמי-הארצות שלא פתחו ספר מעולם. כל זמן שהם לא פותחים, הם חושבים שהם יודעים הכל. מרגע שפותחים, מגלים שהם בעצם לא יודעים כלום.

המדפיס

New member
ילד, לך תלמד.

תלמד הרבה הלכה, וקצת הסיטוריה בוודאי לא תזיק לך. כנראה שנולדת אתמול.. אם היית לומד, היית מגלה שאתה שוב ושוב עושה צחוק מעצמך. אבל, אני מתנחם בכך שזוהי דרכם של עמי-הארצות שלא פתחו ספר מעולם. כל זמן שהם לא פותחים, הם חושבים שהם יודעים הכל. מרגע שפותחים, מגלים שהם בעצם לא יודעים כלום.

isackris

New member
איך נחפשו עשיו נבעו מצפוניו

יפה לראות את התגובה של אדם שמאבד את העשתונות שלו "כשתגדל ויהיה לך ילד ... אז תגיד לו אתה אל תשאל" י.פ.

חרדי מצטט את יהודה פוליקר? ../images/Emo12.gif

אתה חוזר בתשובה או יוצא בשאלה? (אגב, אתה לא חייב לענות)

"מבצעים מטופשים"?

אם אפשר, בקשה, תשמור את הזלזול מהסוג הזה לעצמך. אני יודעת שזה קצת קשה. אבל כאן בפורום אנחנו מנסים לכבד את כל הזרמים. גם את החסידים וגם את הליטאים.תודה.

isackris

New member
סורי באמת מתנצל...

אבל הרב שך שליט"א השתמש בביטויים יותר בוטים אני מתנצל אם לא זיהתי נכון את רוח הפורום...

ושוב: אין מקום בפורום למלחמת זרמים

מנהלת הפורום הזה קיבלה חינוך חב"ד בינקותה וליטאי בבגרותה. לכן, היא מכבד את כל הזרמים - גם בביתה. לכן, גם הפורום הזה יכבד את כל הזרמים ואני אודה לך אם תפסיק לנסות לשסע את הדעות של הזרם הליטאי בפורום נגד הדעות של הזרם החסידי בפורום.

אתה כנראה טעית במהות הפורום

"אתה כניראה גם כן פה כדי להחזיר טועים כמוני..."
השכחת שזה פורום שמיועד לחרדים? לא לחילוניים ולא ליוצאים בשאלה כך שבודאי ההנחה שלך שמי מהאנשים כאן נמצאים כדי להחזיר טועה כמוך הביתה מוטעת לחלוטין.

למעלה