קראתי את רוב התגובות מלמעלה,
ואני מבין שהסיטואציה לא פשוטה אם חלק גדול המהשכורת שלך הולך לבית של ההורים.
אז נכון, את גרה אצלם, ואת כנראה מרגישה מחייבת להישאר שם,
אבל נשמע לי שהיחס של אמא שלך לא מכבד אותך ואת רצונותייך.
כנראה שהפתרון הוא שיחה צפופה עם אמא שלך, אבל זה בתנאי שהיא מסוגלת להקשיב.
יכול להיות שהיא לא תהיה מסוגלת להקשיב וישר תכניס אותך למגננה עם כל הטריקים הכי ישנים בספר, כולל לנגן לך על המצפון עם משפטים כמו 'כל מה שאני עושה לא טוב לך' ו'מה אני אעשה עכשיו' והשיא: 'אם את עושה ככה וככה אני מתאבדת'.
במקרה כזה, יש שתי ברירות; או להשלים עם המצב הקיים, או לנסות לשנות את המצב, מה שלדעתי דורש לנקוט בצעדים שכנראה יהיו קצת רדיקליים מבחינתך:
להתחיל בלכתוב לה מכתב שמתאר את התחושות שלך ואת המצוקה שלך. להבהיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאת במצוקה, וכל פעם שהיא עושה (את מה שזה לא יהיה שהיא עושה) זה מכאיב לך ופוגע בך. לתת לה ביד את המכתב, וללכת משם. לראות אם היא תקשיב לך בשיחה אחרי מכתב כזה.
אם לא - לדעתי - פשוט לנתק מגע. היא אוכלת אותך חיה, היא קובעת לך מה לעשות ואת מי לראות, ובעיקר מסרבת להקשיב לצרכים שלך ולרצונות שלך, והכל באמתלה של 'רק אמא יודעת מה טוב בשבילך'. המשפט הזה נכון לפעמים, אבל לדעתי הוא נכון בתנאי שהיא מתחשבת בצרכים שלך ולא בצרכים שלה. נכון; לדעתי היא מנצלת אותך לצרכיה. יכול להיות שאלה הצרכים הרגשיים שלה, של לשמור עלייך קרוב אליה שהיא לא תרגיש לבד או משהו כזה.
לא יודע, לא מכיר את המצב לאשורו.
בכל מקרה נשמע שהיא סוחטת אותך רגשית 'מה אני אעשה אם תלכי' ושאר מיני תופינים.
אם תרחיבי קצת ותספרי עוד אדע לתת לך יותר עצות שכנראה יהיו יותר מתאימות לסיטואציה שלך. מה שנתתי כאן זה לגמרי ממה שקלטתי מהמעט שאת מספרת, וכנראה גם לא בהכרח יתאים לך.
בהצלחה.