אמא שמתערבת בהכל

ayaht

New member
בלת"ק, הגעתי מהראשי.

לפי מה שאת מתארת, את בעצם המפרנסת בבית, אבל.. משועבדת לרצונות של אמך ושל אחיך (הצעיר ממך?).

ההצעה היחידה שיש לי אליך היא לפתוח לוח מודעות,
למצוא דירה (אפשר גם עם שותפים), ולעזוב.
פשוט ככה.

בד"כ, בעל המאה הוא בעל הדירה.
פה, התהפכו כל היוצרות.
גם מנצלים אותך, גם מנהלים לך את החיים, וגם משחקים לך על הרגש כדי שתישארי.

הייתי ממליצה לך גם על טיפול אישי אם יש לך את האפשרות, אפילו רק כמה פגישות, או לפחות לקרוא את הספר "הורים מרעילים".

נ.ב.
הם יסתדרו בלעדייך.
אמא שלך אדם מבוגר.
זה התפקיד שלה לדאוג לקיום שלה, כמו שזה התפקיד שלך לדאוג לקיומך.
זה פשוט נוח יותר כשאת עושה את העבודה הקשה במקומה.

נ.ב. 2
כתבת משפחה מסורתית.
אם חלילה יש לך חשש מאלימות, תמחקי את כל מה שאמרתי, ופני לארגון כמו נעמ"ת.
תצטרכי לצאת מהבית, אבל לדאוג שהם לא יוכלו לפגוע בך..

dasi9

New member
בלת"ק כדאי ללכת לטיפול

נכון שנמאס לך, ונכון שאמא מעיקה אבל את אישה ולא ילדה ואם עדיין לא החלטת לצאת מהבית בגלל שמעיקים עלייך אז אולי כדאי לדבר עם איש מקצוע, להכין את הרקע הנפשי לכך ואז כשתרגישי שאת מוכנה לעשות את הצעד הדרסטי.

אמא שלך תסדר היטב, היא עשתה מהאמהות שלה מקצוע - יש לה בת שמביאה לה שכר הביתה, בן שעוזר בטח כשיש קניות, החיים הטובים. נכון היא אמא לתפארת אבל היא גם סוג של עלוקה. לא נעים אבל לפעמים הורים הם כאלה. לעיתים כשאנחנו עוזבים את הבית פתאום הם הופכים להיות הכי נחמדים ומתוקים בעולם, לפעמים הם נוראיים. מאחלת לך התבגרות מלאה ושאמא שלך תבין שהגיע הזמן שגוזלית תעוף מהבית.

Berethor

New member
בדרך כלל ההורים רוצים בטובתנו

אולי יש סיבה מוצדקת לכך שההורים נגד הקשר שלכם, מלבד העובדה שהוא מבוגר ממך בכמה שנים(כמה בדיוק?). בנוסף המשפחה שלך מסורתית ואת גרה איתם מין הסתם משני הסיבות הנ"ל הם יתערבו יותר. נראה שגם מבחינת זוגית וגם מבחינת מסורת את וההורים שלך לא רואים עין בעין אז כמובן שזה בעייתי. דווקא מבחינת המסורת אני חושב שמדובר בוויכוחים יותר שוליים, בנושא הבן זוג הם יותר מהותיים, האם הם לא אוהבים אותו כי הוא לא מסורתי או שיש הרבה דברים אחרים שמפריעים להם אצלו. ההורים לא תמיד צודקים ולא תמיד מתערבים בצדק, אבל יש הרבה מקרים שההורים צודקים, הם גם מבינים הרבה בדרך כלל בגלל גילאם, ובניגוד למבוגרים אחרים את יכולה להיות בטוחה שלרוב ההורים רוצים בטובתך ולא מייעצים לך רק בשביל אינטרסים אישיים כמו שמבוגרים אחרים עלולים.

yamitnooy

New member
לעבור דירה

מה דעתך לעבור דירה לחיות באופן עצמאי?
זה יהיה הדבר הכי טוב שתעשי לעצמך.
תהיה משוחררת וחופשיה..........

Optimistic Girl

New member
אני בת גילך

בנתיים לא יצאתי מהבית כי סטודנטית.

עד גיל 30 המטרה שלי לצאת מהבית.

את אם ישך חבר תלוי כמה זמן אתם יוצאים
אבל תחשבי על זה שאולי תגורו ביחד

ואז כבר לא תצטרכי דין וחשבון להורים
את כבר אישה בוגרת
והגיע הזמן להתעמת עם ההורים ולהציב אותם במקומם.
ולהגיד להם שזה החבר שלך וזהו.
גם אם לא יקבלו אותו זה כבר לא תלוי בך.

לדעתי מספיק להסתתר.. מבלי לשפוט אבל ההודעה שלך דומה לשל ילדה בת17-18

את כבר מבוגרת
תחיי את החיים שלך!

מסכימה ביותר

במיוחד לאור העובדה שאת כבר אישה בוגרת וצריכה לחיות את החיים שלך ואומר שלעמוד על שלך ולא להסתתר זה בהחלט מתאים לילדה בת 16 שחוששת מהוריה והיא יש לה על מה כי היא קטינה וחיה בבית של הוריה..
אם בחרת את הקשר הזה אז לכי איתו ואולי זה יתפתח למגורים וגם אם לא את מבחינתך עושה צעד לצאת החוצה וכן לשוחח עם ההורים ולעמוד על זה שאת רוצה את הקשר הזה.
אני לא הייתי מנתקת קשר עם בני בגלל שבגיל 26 בחר באישה בת 35 לדוגמא הייתי אומרת לו את דעתי והשאר זה שלו,
נשמע לי אבסורד לנהל או לנסות לנהל חיים של בחורה/אישה בת 26.

בהצלחה.

למעלה