"אמונה" או "ידיעה"

יסלח לנו ידידינו המלומד

אך המשמעות האקסטינציאליסטית של הקונוטציה הטרנסטנדנטלית של הפואמה המלנכולית שכתב כבודו לא עומדת במבחן הלוגיקה המצרפית של הקונצנזוס הנציונליסטי והוא: אין פירוש מאוחר ואין משמעויות מדומינות. הן נמצאות רק במוחם של מי שלא קורא את התורה אלא מושפע מתולעי רפש המכניסים למוחו שטיויות במיץ עגבניות. תיאוריות מאוחרות, מיסטיקה וכו'. התורה מעידה שמליונים השתתפו במעמד הר סיני. אין אף דת בעולם שקמה על רקע של מעמד עדות מליונים. זה הכוח של התורה וזוהי הסיבה שהיא קיימת לעד.כמו שמעידה התורה על משה "ובך יאמינו לעולם". דהיינו במשה ובתורתו. איזו דת הבטיחה הבטחה נבואית כזו בסיפרה שנכתב לפני 3300 שנה ? לא כזו ולא מתקרבת לכך.

גל נעים

New member
הוכחת לנו כבר את רדידותך המשוועת.

מה אתה רוצה?, הרי רמה אין לך, לא תורנית ולא השכלתית, אז מה לעזאזל אתה רוצה?.

אני רוצה

דבר פשוט מאד. במקום שתשמע לשוטים שמטעים אותך תחזור לפתוח את האזנים והלב שלך כפי שהיית בעבר. ההשתלחות האישית במנהל הפורום שלך מעידה שאין לך תשובות, ולכן אתה מפעיל את הרגש והכעס שלך. אני מתרשם שיש בך המון כעס. אולי כדאי שתיצור איתי קשר ונברר על מה אתה כל כך כועס. אולי יתברר לך שאתה טועה (לפחות חלקית)?

גל נעים

New member
להלן רשימת הרבנים שניסו להוכיח אותי

הרב אמנון יצחק-----3 שעות שיחה -פעמיים הרב נויגרשל-2.5 שעות שיחה+ שעה בטלפון הרב מנחם אוריה-4 שעות הרב נתנזון-2 שעות הרב בן מנת -3 שעות הרב צבי בן פורת-2.5 שעות -------------------------------------- עכשיו אמור לי אתה אם אתה טוב מאישים אלה. אם אתה סובר שמעלתך עולה על מעלתם אשמח להפגש איתך. רק אומר לך שהייתי פעיל ערכים בעברי,אני מכיר את כל הטריקים ומשניות הרטוריקה (אפילו עשיתי קורס מרצים כך שאני מכיר את כל החומר מקרוב)

גוססי2

New member
האם אינך נתלה באילנות נמוכים?

לפחות שני השמות הראשונים (אולי גם האחרון, ויסולח לי אם טעיתי) הם מחב"תים מקצועיים, כלומר פרסומאים של הדת. האם אתה מצפה מפרסומאי שיספר לך את האמת, את כל האמת ודבר מלבד האמת אודות המוצר שהוא מקדם?

גל נעים

New member
ישנם גם ראשי כוללים וראשי ישיבות...

ישנם גם רבנים חשובים, אנשי מעלה מן השמנת של הציבור החרדי, מוכרים מאוד, בתוך הרשימה שמפאת כבודם לא פירסמתי את שמם באינטרנט. ברור לי שאנשים כמו נויגרשעל הם בס"ה אנשי שיווק בשיטת ה-MLM. (multi layer marketing) שככל שהוא "יצרף" יותר אנשים למערך הכוח שלו כך הוא "יזכה" ביותר נקודות זיכוי בבית דין של מעלה. (למרות שדווקא הרב מנת היה מספיק אמיץ להודות בכמה וכמה כשלים לוגיים בסיסיים בדוקטורינה החרדית הטיפוסית ואף הודה לי בכמה נקודות בומבסטיות לחלוטין שסגרו את הגולל על החלטתי לצאת בשאלה.)

גוססי2

New member
מעניין

"למרות שדווקא הרב מנת היה מספיק אמיץ להודות בכמה וכמה כשלים לוגיים בסיסיים בדוקטורינה החרדית הטיפוסית ואף הודה לי בכמה נקודות בומבסטיות לחלוטין שסגרו את הגולל על החלטתי לצאת בשאלה.)" האם תוכל לפרט מעט יותר?

גל נעים

New member
עניין מפורסם הוא בחוצות הערים...

ש-"לא תשתכח תורה מישראל"...וכל בר בי רב וינוקא מכירים את הססמא הנהדרת הזו. ובכן, אני עמדתי על כך שודאי שנשתכחה תורה מישראל ואף הבאתי ראיות לכך מהגמרות השונות (ערכין,שבת,סנהדרין,הוריות) שאכן נשתכחה תורה מישראל לחלוטין, לגמרי. כמובן שהדבר סותר את בניין האב של התפיסה החרדית הטיפוסית, מכיון שכל אימת המונופול שלהם על נכסי התרבות היהודית בנוי על דוקטורינה זו. בשעה שאני והחברותא שלי ישבנו עם הרב בן מנת, ושטחנו בפניו את הבעיתיות והמגמתיות שיש בצורת החשיבה הזו, לבסוף (לאחר כשלוש שעות דיון על נקודה זו בלבד, בשעה שהוא בונה מהלך ואני סותרו, שהוא עוקר הרים ואני טוחנם אלו באלו) הודה לנו בפה מלא שאכן נשתכחה תורה מישראל. לנקודה זו השלכות רבות על פרשנויותיה השונות של הדת וכיתותיה השונות של הדת היהודית, שאין "אלו בני מעלה מאלו", שאין "הירככית בני תורה ועמי ארצות פשוטים שמותר לנוחרם ביו"כ". בקיצור-למסקנה-גם החילוניים הם שווי ערך בדמותם ואמונתם בפני האל הגדול והנורא. כל תוכחת כל שהיא היוצאת מבית מדרשם של אלו הקוראים למונופול תרבותי על נכסי היהדות אינו עומד במבחן האותנטיות היהודית וזהו רעיון חדשני כבין 300-400 שנים המחלק את הקבוצות השונות בצורה אליטיסטית מתנשא. ו ד " ל .

גוססי2

New member
The plot thickens...

האם משמעות טענתך היא שהדבר הנקרא כיום "תורת ישראל" אינו מה שעמישראל קיבל במעמד הר סיני (בהנחה שמעמד הר סיני אכן התרחש)?

גל נעים

New member
הדברים רחוקים כמטחוי קשת.../images/Emo42.gif

נוספו עניינים רבים בתקופת יאושיהו ובתקופת עזרא כגון חגים שלימים, חג הפסח וחג הסוכות (לדוגמא). נוספו צורות שונות של קרבנות בבית המקדש, נוספו פולחנים שלימים שחודשו ע"י אחז,יהורם,ירבעם,אחאב ושאר המלכים. נוספו נוסחאות שונות לסיפורים שונים בורסיות שונות מפאת קריעת הממלכה לשניים. לשיטת החרדים-"אין מוקדם ומאוחר בתורה"-ומספיק שאתה תלמיד חכם ומקובל בחברה החרדית בשביל "להמציא" עוד שטיקעל שירד בהר סיני... ולזה קוראים "הלכה למשה מסיני". (אפילו בגמרא מופיע הביטוי כמה וכמה פעמים אבל בקונוטציה אחרת לגמרי-שם מציינים את התוקף ההלכתי של המימרא ולאו דווקא את סיפור המעשה שאכן אותה הלכה ירדה בהר סיני וכבר ידוע ומפורסם המדרש על משה רבינו שישב בבית מדרשו של ר' עקיבא ולא הבין מאומה)

פלסטיק

New member
בחדשות נאמר שהאלוהים הוא לפי

הקוריאנים הרי גם כל העם שם ראה התגלות אלוקית ותיעד אותה, ומספרם של הצפון קוריאנים רב ממספרם של בני ישראל

איפה הם ראו?

ומי שמע על כך? אם זה היה נכון כל העולם היה שומע על כך. עצם העובדה שאת המספר ו"כתוב בעיתון" מעיד על ה"אמת" שב"ידיעה" המרעישה שלך.

פלסטיק

New member
בורות שלך איננה תירוץ או ראיה

גם איכר סיני או בורמזי (ויש מאות מליונים כאלה) לא שמעו על ההתגלות האלוהית שלך, האם הבורות שלהם בתורה שלך זו הפרכה להתגלות שלך? לכן הבורות שלך לגבי ההתגלות האלוהית הצפון קוריאנית איננה יכולה לשמש כהפרכה דרך אגב זו לא בושה לא להיות מומחה באיזושהי תורה מזרחית, אבל בטח לא גאוה גדולה. מדוע אתה כל כך גאה בבורות הזו?

בכל העולם

גם המזרח הרחוק יודעים על ההתגלות האלוקית של של מעמד הר סיני. שלא לדבר על יתר הגלובוס. אולי תפלסטק לנו מידע על הדמיונות הבורמזיים שלך ועל ה"התגלות" שלך בנושא?

פלסטיק

New member
בכל העולם בהחלט אינם יודעים

אני יודע שאצל חלק מהאנשים "אתה בחרתנו" העלה להם נוזל גוף מסויים לראש. ראה את היחס המזלזל שלך בבן תרבות אחר (כמו בורמזי) בלי שיהיה לך מושג עליו ועל תרבותו (אתה לא אשם, כנראה האשם בחינוך קלוקל). תבין שיחס מתנשא לא מעורר אליך כבוד, בד"כ זה דוקא להיפך, במיוחד אם היחס הזה נזון מבורות ולא מידע. אבל גם רגשי הגדלות האלו שלך כאן לא שכנעו אף קוריאני בצפון קוריאה ובקשר להתגלות: מצטער אבל אני לא חויתי מעולם חוויה של התגלות. אם אתה זכית לחוות חויה כזו אשמח אם תחלוק אותה איתנו.

אני לא מזלזל

בבורמזים. אתה בסיפורי סבתא מצוצים מן האצבע על התגלויות שלא היו ולא נבראו מזלזל באינטיליגנציה האנושית של מתדיני הפורום ובעם הבורמזי. לא יעזור לך פלסטיק , משה אמת ותורתו אמת. באמת באמת קיבלנו תורה מסיני ומי שיש לו קצת שכל שומע ומקיים את מה שהתורה הזו אומרת. הוא גם יותר מאושר וגם לא מדומיין .

פלסטיק

New member
הרמתי ידיים

אתה גם בשלג תספר לי שחמסין גם אם רגליך נטועות בשלג. אני הרי לא אוכל להוכיח לך שהשמש עולה במזרח ושוקעת במערב, אתה תעצום עיניים בכוח. אז תתבשם לך בעצימת העיניים, הקורא ישפוט בעצמו את מה שקרא (עד שתמחק את מה שתמחק).

Governor

New member
"משה אמת ותורתו אמת. באמת באמת

קיבלנו תורה מסיני" יש בעיה פעוטה. אין הוכחות למעשיה מיתולוגית זו. זה OK להאמין, אולם אין שמץ אבק זנב פסיק ראיה שמעשיה זו אכן התרחשה. "ומי שיש לו קצת שכל שומע ומקיים את מה שהתורה הזו אומרת. הוא גם יותר מאושר וגם לא מדומיין" טעות. שכלתנות "דופקת" את האמונה. כדי להאמין עליך לנטרל את השכל. עליך לקבל את מעשיות המיתולוגיה היהודית ללא הרהור/ספק/פקפוק. רק כך יטב לך ותהיה מאושר כתינוק שסופקו כל צרכיו, כולל ניטל ממך הצרך לחשוב, שכן "מורי הלכה" נוטלים על עצמם את החשיבה במקומך ומשחררים אותך ממטלה זו. מישהו הגדיר עבורך מערכת. נא השתלב בה ללא שאלות ותהיה מאושר... 972357O34IO1E

יאטמץ

New member
מקורות, מקורות

פלסטיק יקירי, אתה מעלה כאן טענה ששומטת את ההוכחה החזקה ביותר של היהדות - מעמד הר סיני. היהדות טוענת טענה שלא הועלתה באף דת אחרת נכון להיום - טענה על מעמד התגלות של אלוהים לכל העם - כלומר מעמד המוני. טענתה של היהדות היא שאי אפשר לזייף דבר כזה, משום שא. אי אפשר "לעבוד" על עם שלם וב. אי אפשר להכניס אירוע היסטורי כזה לאיזשהו עם פתאום, משום שהעם לא יקבל את זה. אני לא רוצה להכנס לויכוח בנוגע לפרטים של מעמד הר סיני, אבל טענה על מעמד מקביל עשויה למוטט את הטענה של היהדות ולהוכיח שאכן ניתן "לעבוד" על עם שלם. בגלל חשיבותה של טענתך אני חושב שחיוני שתביא לה ביסוסים - ולו איזה לינק שמזכיר את הידיעה באיזה עיתון. בהצלחה

פלסטיק

New member
בין השאר הסיפור הופיע במעריב לפני

מספר חודשים. בחוברת של סוף השבוע אם יהיה לי זמן אחפש באתר של מעריב בארכיון, אם מעניין אותך (אני הרי קראתי את הכתבה, אתה לא) אתה מוזמן לנסות גם כן.

למעלה