אמונה שלמה

Sefy

New member
זה בסדר, יום כיפור, אפשר לסלוח לה

קשה לה לקבל דעה שונה משלה (אני לא ירדתי עליה בשום מקום עדיין, רק נגד הדת, לא נגד האדם) הרי היא עברה שטיפת מוח מעוד שנולדה, אז היא לא יכולה לחשוב בשביל עצמה. וזה מאד מאד קשה כשרואים סוף סוף את האמת, נכנסים כאן למין הגנה עצמית של התקפה. כי אין דבר יותר קשה מהאמת.

dyakir

New member
אפרופו שטיפת מוח

לפי התיזה שלך חילוני לא עובר שטיפת מוח.. SO נולדתי חילונית כך שלא יכולתי לעבור שטיפת מוח... כל משפחתי חילונית ויש לי אליהם ואל חבריי שנישארו חילוניים אהבה והערכה תהומית... כל אחד חיי באמונתו ...אני לא מנסה לשנות את דעתם למרות התעניינותם והם לא מנסים לשנות את דעתי... אנו חיים בגישור תמידי ועם הרבה כבוד הדדי והידברות תמידית... אם אתה קורה למתקפה על היהודים וקריאת שמות כמו אנטישמיות והקבלה לנאציים כלא העלבה אז כדאי שתפנה לספרות המקצועית... או לפסיכולוג...כל אפשרות שתבחר תהיה מקובלת... אם לפני 50 שנה כשהסבים שלי נלחמו בגטו כדי להציל את משפחתך היית עושה הקבלה לנאציזם אני לא יודעת אם יכולת להמשיך ולחיות בארץ... אני רואה את זהותי כיהודיה ישראלית וגאה.

Sefy

New member
משפחתך באופן אישי ? וואוו! כבוד ../images/Emo3.gif

אז רק כדי שאני אדע, את עכשיו גם יורדת על המשפחה שלי ? אין לי בעיה אישית עם זה, רק רוצה לדעת כמה נמוך התנ"ך שלך מחנך כבוד לבני-אדם. וכן התנ"ך מגביל לנאצים בתורת הגזע בהבדל היחיד שלא רצחנו עדיין אף אחד. דרך אגב, אבא שלי משום מה מאמין באלוהים וסבא שלי היה רב בבית כנסת, אז את יכולה להמשיך להעליב את המשפחה

dyakir

New member
אין כאן כל העלבה משפחתית תיקרא טוב

אני חושבת שאתה עושה סלט מטבוחה.... דוקא בגלל שסבך הוא רב בית הכנסת ראוי שתכבד את המסורת ובלי לערבב דת ואדם שעבר על רשלנות רפואית......

Sefy

New member
אין לי כבוד לדת שעושה אנשים כמוך

שחושבים שהם יודעים הכל בגלל שהם קוראים באיזה ספר ושופטים את כל העולם כמו האליל שהם מאמינים בו. אז מה, המשפחה שלך באופן אישי נלחמה בגטו כדי להציל את המשפחה שלי "כשהסבים שלי נלחמו בגטו כדי להציל את משפחתך" אז את אומרת שסבתא שלי וסבא שלי ישבו על כסא נוח ונהנו כן ?
ואני לא מכבד דת שמלמדת אנשים לדבר כמוך בחוסר כבוד לאדם. כי האלוהים שלך לפי התורה שלך אומר שכבוד האדם יותר חשוב ממה שהוא מאמין בו. תקראי שוב, יש לך הרבה זמן פנוי ביום כיפור.

dyakir

New member
עד עכשיו הוצאתי את עצמי גדולה וקיבל

קיטונות והעלבות אישיות והכללות... בעיקר טיפשיות...

dyakir

New member
לרב S

ידען יקר, יש בחירה לכל אדם, ללכת ימינה או שמאלה. לא נעים לי לרדת לכזו רמת שיחה נמוכה, אבל ניראה לי שיש לך בעיה עקרונית...

Sefy

New member
לא נעים לך לרדת לרמה נמוכה ? ../images/Emo12.gif

פתאום ? ככה סתם ? אחרי כל ההשמצות שעשית בי ? ועוד מעליבה אותי בזה שאת קוראת לי "רב" ? מצטער, אני לא אונס בנים או בנות כמו הרבנים שלך. ובכל השרשור הזה בינתיים, אני זה ששמר על רמה גבוהה ואת זו שירדת להעלבות פה. האדם היחיד פה שיש לו בעיה עקרונית, זו את. קשה לך להתמודד עם האמת.

dyakir

New member
ל"רב"

דרך אגב אצלו לכל אדם שיש לנו כבוד אליו אנו קוראים רבי ולא בהכרח הוא עבר הסמכה של הרבנות. זה כמו שתגיד שאוכלוסיה שלמה אונסת. בכל אוכלוסיה יש חולאים שצריך לטפל בהם. מתי אתה מתחיל לטפל בעצמך... ואנחנו בשלנו????????????

Sefy

New member
איזה כיף, עוד העלבות אישיות, תמשיכי

אני מבטיח לך שאני אטפל בעצמי הרבה לפני שאתם תפטרו מכל החולארות הדתיות שאונסות ילדים אצלכם.

Sefy

New member
לא, אני לא אהיה מטופל אצל דתי

ראיתי את הנזק שהם עושים, אני אהיה מטופל בחו"ל, רחוק מהרוצחים הדתיים

מצטערת להתערב ככה

אבל את יודעת, חומד, לרוב, שנאת הדתיים מתחילה בדיוק בגלל דברים כאלה. הדבר הכי חשוב לכל דתי [ואמור להיות גם לכל בן אדם באשר הוא אדם] - דרך ארץ קדמה לתורה. והדתי צריך להביא את הדוגמא לכך. ואת לא ממש מביאה דוגמא לכך. החשיבות הרבה בדת היא יחסי אנוש, מעבר ליחסים בין האדם למקום...

Sefy

New member
תודה! ../images/Emo45.gif

לפחות לך יש כבוד, אפילו שאת לא מסכימה איתי, אז לפניך הייתי רוצה להתנצל

למעלה