אמונה

אמונה

אני אישית נורא מאמין בהשגחה עליונה, אני מאמין שיש אלוהים, אומנם אני לא דתי, חרדי או משהו כזה, אבל אני בהחלט מאמין בכך שמישהו שומר עלינו מלמעלה ועושה דברים מתוך סיבה... גם את הדברים הרעים. עניין אותי לדעת, במה אתם מאמינים? אם אתם מאמינים בכלל? אני פשוט יודע שהרבה כאן הם אטאיסטים (מנהל הפורום הוא את"איסט ועוד מתמטיקאי את"איסט) ושיש כאילה שמאמינים באלים הנורדים וכאילה שמאמינים בישו וסתם רציתי לדעת מה מכיל בעצם הפורום הזה (חוץ מאנשים נהדרים)

danny girl

New member
"אלוהים ברא את האדם קצת אחרי שהאדם

ברא את אלוהים." זאת דעתי.

יש משפט מוכר שאומר

בראשית ברא האדם את אלוהים זו אמונתי אלוהים היא המצאתו הגדולה ביותר של האדם באמת, אני לא מזלזל קיימות יותר מדי בעיות על מנת שאני אוכל להאמין בדת כלשהי כמו שהיא להאמין ביישות כלשהי לא מוסברת (ולא אנושית) - אני יכול אבל כרגע אין לי סיבה לעשות את זה, כי אני לא חושב שיישות כזאת מסוגלת לדעת ולשנות את החיים שלנו - אני מאמין ברצון חופשי למי שמתעניין, אתר מצויין נגד כפייה דתית - אך עם המון מידע על הדת, על למה היא לא נכונה, סתירות וכו': http://www.hofesh.org.il/ יש גם אתר שנקרא הדברות, שבא מהכיוון ההפוך, ראיתי מספר הרצאות שיש שם בשני האתרים, קחו הכל בפרופורציה

juggernaut

New member
יותר מדי בעיות?

החשיבה שלך צרה מדי. לאדע לא אהבתי יש לך משהו נגד אמונה

juggernaut

New member
אה

וגם בתאוריית האבולוציה יש סתירות זה אומר שהיא לא נכונה? איך אתה יכול להגיד שדת היא לא נכונה? איך אתה יכול לשלול אמונה? אתה לא כי היא אמונה.

כל מה שאתה אומר חסר משמעות

כי זו דעתי ודעתי היא אמונתי אני לא אמרתי לך מה לחשוב, ולא אמרתי שזו בהכרח התשובה אמרתי שזו הדעה שלי תקבל או לא - זו המציאות

אמ...לא?

בתיאוריית האבולוציה יש שאלות פתוחות, אבל את העובדה שהיא שרירה וקיימת הוכיחו,עד כמה שאפשר להוכיח תיאוריה מדעית.השאלות העיקריות של התיאוריה הן די ספציפיות, עכשיו שהצליחו למצוא הסבר טוב לשיתופי פעולה.

תיאוריה מדעית לא באה לתת אמת

היא באה לתת את המענה הנכון ביותר לתופעות בטבע. גם אם המענה מוטעה. כלומר לא חייב שההסבר יהיה נכון אבל העיקר שהוא יסביר בצורה מדעית.

במסגרת המדע, מטרתה של תיאוריה

מדעית היא להסביר את הטבע בצורה *נכונה*, ו*ניתנת להפרכה*,לכן תיאוריה לא מדעית אם היא לא מנבאת כלום(וע"כ ניתנת להפרכה).וע"פ התער של אוקם, אם לשתי תיאוריות יש את אותן מסקנות בדיוק, אבל אחת פשוטה מהשנייה, ניתן לעבוד תחת ההנחה שהתיאוריה הפשוטה יותר היא זו הנכונה. אם המענה של תיאוריה מדעית יהיה מוטעה, אז יהיו לה מסקנות מוטעות, ובאיזשהו שלב היא תופרך,גם אם זה ייקח זמן- לקח 200 שנה עד שאיינשטיין הפריך את ניוטון, אחרי הכל, אבל הוא הופרך. הכוונה שלי בהודעה הקודמת לא היתה להגיד שמערכת אמונות שטוענת שהאבולוציה לא מתקיימת היא לא טובה, היא פשוט לא מדעית- ועצבנה אותי הטענה שתיאוריית האבולוציה המודרנית סותרת את עצמה. נ"ב.אחד הדברים שכדאי לשים אליהם לב הוא שדרווין עצמו אמר ש"הברירה הטבעית לא מספיקה להסביר את האבולוציה", ואכן בתיאוריה המודרנית קיימים מספר מנגנונים נוספים להתפתחות מינים.

אני לא חלקתי עליך

לא חלקתי על האבולוציה רק ציינתי שאף תיאוריה מדעית לא מתיימרת להיות נכונה ו/או שלמה (מקרה האתר הוא מקרה קלאסי)

לפי מה שאני רואה

"החומר האפל" זה שם יפה ומתוחכם לרעיון דומה
כך שלא התקדמנו הרבה

אבל הוא מסביר

הוא נותן סיבה ללמה היקום לא מאיץ כמו שאז זה הסביר איך אור מתפשט.

הסיבה שונה, התבנית דומה

ראיתי כבר שהצליחו לפתור מספר בעיות ללא החומר האפל לא ניתן לדעת בוודאות שהוא קיים, אני לא נוטה להאמין לתאוריות כל כך מהר

זה טוב שאתה לא נוטה להאמין אבל

לפסול משהו רק בגלל שהוא נשמע לא הגיוני? כלומר אתה נעשה כבד יותד ביחס לאחרים רק בגלל שאתה רץ יותר מהר מהם? (יחסות) חלקיק שיכול לעבור דרך מחסום (קוואנטים) גיליוטינה חשמלית? (סרטון חמוד שהראו לנו איך אפשר להשתמש בזרם חשמלי על מנת לחתוך פחית)

לא פסלתי שום דבר

קראתי המון פיזיקה, על תורת הקוונטים והיחסות, אני לא חושב שיש כאן הרבה אנשים שמתעניינים בזה כמוני. רק אמרתי שהרעיון של האתר והחומר האפל לא נורא רחוקים אחד מהשני.

זה רק נשמע כך

לאתר לא היו הוכחות הוא היה קיים כי הניחו שגל חייב להתקדם בתוך תווך כלשהו לכן הועלתה תאוריית האתר. החומר האפל הועלה בתור תיאוריה שאמורה להסביר למה היקום נע כך ולא בצורה אחרת, ואכן הוא מאזן את המשוואה באמצעות המסה שלו. ישנן כמה דברים שניתן לראות כהוכחות לקיום חומר אפל. אבל עדיין אף אחד לא הצליח להחזיק בחומר האפל.

איך אתה יכול להיות בטוח

שהחומר האפל קיים - וזו לא שוב טעות כמו שהיתה בעבר ? יתכן שאפשר להסביר את זה בעזרת אמצעים אחרים (שגילו, או שלא גילו) ואכן קראתי על תיקון שהצליחו לעשות בתורת היחסות בדבר אחד (בינתיים?) שלא צריך את החומר האפל כדי להסביר אותו, לפני זה לא הצליחו להסביר את התופעה בלי החומר האפל. אני לא זוכר בדיוק מה זה היה כי קראתי את זה מזמן..

olly v

New member
גם אם אלוהים זו המצאה..

היא נותנת לנו משהו להסתמך עליו , אולי משהו לא כל כך מוצק או מוחשי , אבל יש לנו לאן לברוח , ועל מה לחשוב , לקוות לדברים טובים יותר כשצריך... אם זאת המצאה - היא המצאה גאונית ביותר.. היא עונה על צרכי האדם .

למעלה