אמונה

כמו שאמרתי - ההמצאה הכי גאונית

שהיתה לאדם לא סתם אמרתי את זה

טבע../images/Emo13.gif

אני מאמינה שהכל מתנהל לפי הכללים (כללים, לא חוקים) של הטבע. זה קובע מתי יקרה כל דבר, ולפי דעתי זה גם משפיע בצורה ניכרת על המוח האנושי-ויכול להיות שבעצם מערכת הבריאה וההתפתחות הזו של הטבע גורמת לנו להיות כל כך שונים אחד מהשני. ברגע שאתה נולד, יש לך מעיין אישיות שמשתנה לגמרי עם הזמן, על פי הסביבה שאתה נמצא בה ודברים דומים. מה שאתה חושב על הכל, ההתנהגות שלך, נשארת בדרך כלל עם אותם העקרונות שהיו לך כשנולדת. הכל משתנה ומתפתח על אותו הבסיס, וכל זה הטבע יצר. כמובן שגם המזג אויר משפיע-על מצב הרוח הרגעי ועל ההרגשה הכללית. וזו הייתה דעתי, בקיצור.
למה יש לי הרגשה שאף אחד לא הבין מילה ממה שכתבתי?>_<;

קמילעעע

New member
נמנמ,אני מאמינה באלוהים!

אני מאמינה שיש כוח עליו שמוביל אותנו תמיד וכל מה שקורה הכל מלעמלה.. אני לא דתיה או מש'ו, אפילו לא קרוב.. אבל אני מאמינה בזה מאוד... אפילו שיורד גשם אני חושבת לעצמי על המשפט הזה "כשיש גשם אלוהים בוכה" לא'דעת למה.. אבל יש לי מחשבות כאלה.. ואישית אני לא ממש מאמינה באבולוציה וכל זה...

קמילעעע

New member
ואוו כמה שגיאות מקלדת יצא לי...

אוףף.. טוב תבינו בעצמכם.. אין לי עצבים לתקן...

../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

תכלס איך נוצרו עיניים? התהליך לא ברור.. אבולוציה זה לא!

אני מקווה שזה ב../images/Emo13.gif

אלא אם כן אתה רוצה שאני אבקש מאחד המרצים שלי(אדם מאוד נחמד) לתת לי הסבר מלא על ההשערה העדכנית איך נוצרו עיניים בתהליך אבולוציוני?

הנה הסבר קצר לפני שאני הולך למרצה

ומפציץ אותך בשמות של מינים (מודרניים ושנכחדו)- בעקבות תהליך מיון, קרה באופן מקרי שמספר תאי עצב בדיוק מתחת לעור דק באיזשהו פרט הפכו לרגישים לאור.לפרט הזה היה יתרון על שאר הפרטים מהמין שלו, כי הוא היה יכול גם להבחין יותר טוב ביצורים שהוא רצה לטרוף( או הבחין בטורפים שהתקרבו אליו) ולכן הוא העמיד יותר צאצאים משאר הפרטים במין שלו, שבתורם העמידו עוד צאצאים עם התכונה וכו'.נוצר לחץ אבולוציוני על שאר המינים לטובת עיניים, ומעין "מירוץ חימוש" התפתח בו כל אחד מנסה ליצור לעצמו תמונה יותר ברורה על הסביבה (הטורפים כדי לאתר את הטרף מוקדם ולהפך) ולאט לאט התפתחו עיניים יותר ויותר משוכללות, עד שאתה מגיע לפלאי ההנדסה של העיניים הקיימות כיום בחלק מהמינים(ישנן רכיכות שעד היום משמרות את המצב של עינים פרימיטיביות יותר). דיסקליימר: מה שכתבתי הוא רק השערה (סבירה) שלי, ויכול להיות שהוכחות שאני לא מכיר יכולות לשנות את הסיבה הראשונית לפיתוח עיניים פרימיטיביות. נ"ב רק להבהיר: כשאני מדבר על "מנסה" אין הכוונה לניסיון מודע, אלא על העובדה שלפרטים שהיתה להם את התכונה היה יתרון משמעותי על מי שלא היה לו.

שמע..חביב

אבל חסר משהו.. לא משנה מה רגיש לאור.. מה גרם למוח להתפתח כדי שיוכלו לראות זה כמו להתקין לתולעת עין היא פשוט לא תוכל להשתמש בה אם לא תתקין איזו סוג של סופטוואר למוח

נכון, אבל לא צריך מוח מסובך במיוחד

כדי להשתמש בעין הפרימיטיבית ביותר שתיארתי(חישה באור.חושך בלבד) כאשר העין מתפתחת מתפתחים במקביל איזורים שמטפלים בקבלת קלט ממנה ותגובה בהתאם.

לא מאמינה בכלום

לא באלוהים לא במדע לא בעצמי לא בקיומך לא במה שרואות עיניי לא ביקום לא בעבר או בהווה או בעתיד לא בקיומו של המונח קיום. ככה שאני מוכנה להאמין בכל דבר, ברגע שיתנו לי הוכחה. עד עכשיו לא נתנו.

לא נכון.

מה שאני חושבת שאני "רואה" אלה בעצם דחפים חשמליים שמגיעים מעצבי הראייה למוח שלי ויוצרים את התמונה בתוך ה-mind שלי. באותה מידה יכולים לשים את המוח שלי בצנצנת ולהזרים אליו את המידע הזה עם אלקטרודות. וזה מתוך הנחה שבכלל יש לי מוח. גם אם אני אנפץ למיליוני אנשים את הגולגולת ואראה במו עיניי שיש בתוכה מוח, זה לא אומר שגם לי יש כזה, וגם אם תהיה לי דרך לפתוח את הראש של עצמי ולהשאר בחיים כדי לראות, מה שאני רואה זה סה"כ דחפים עצביים וכן הלאה. וגם כל הקטע של דחפים עצביים שאמרתי, זה יכול להיות סתם גיבוב של שטויות שמבוססות היטב מבחינה לוגית, כמו כל שאר המדע ובכלל, המציאות כולה.

בנוסף

המוח לא מפריד בין מה שאת באמת רואה, למה שהמוח "חושב" שהוא רואה, מדמיין ב"עין הפנימית" שלו.

Theherod

New member
אני חושב משמע אני קיים

כלומר, את קיימת (אני חושב
), אך זה כעקרון הדבר היחיד שאת יכולה להוכיח.

the new L

New member
את טועה

אם את לא מאמינה בעצמך, איך את יכולה להגיד שמה שאת רואה הם בעצם דחפים חשמליים שמגיעים מעצבי הראיה למוח שלך? הרי את לא קיימת, ולפיכך אין לך מוח, ובטח שלא עצבים.

זה בדיוק מה שאמרתי

ההסבר המדעי הקצר שנתיי היה רק דוגמה להסבר אלטרנטיבי למציאות. אפשר להמציא עוד מיליוני אלטרנטיבות כאלה, אבל כמו שאמרת, לי אין דרך לגלות איזו מהן נכונה. ולא אמרתי שאני מאמינה שאני לא קיימת אמרתי שאני לא מאמינה לזה שאני קיימת ויש הבדל עצום

למעלה