אממ..אני משוטטת לי וקולטת משהו הזוי

ש1212

New member
אממ..אני משוטטת לי וקולטת משהו הזוי

..הפורום הזה .. דרך הלוחמים ???... נראה לי הזוי ולמה ...??? אנסה להסביר ... טוב אז ככה ..קוראים לי ש ואני בת 29 עברתי אונס אכזרי לפני עשר שנים .. הדחקתי את זה שנים ולא סיפרתי על זה ..למעט מעט מאוד אנשים ...עד שהכל הסתבך בשנה האחרונה .. http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=saritsarit&EntryId=834733&passok=yes פגשתי תבחור שפגע בי באופן אקראי ברחוב ..לא..לא הכרתי אותו לפני .. העניינים הסתבכו ...נפלתי אחורה נפשית חבלז.. התמוטטתי ..וההתמוטטות הזו מורגשת כבר שנה שלמה .. בחילות , הקאות , התקפי חרדה , סיוטים , פלאשבקים ..והרשימה עוד ארוכה ... בשנה הזו בנוסף מצאו לבעלי גידול בראש ...ויחד עם ההתמודדות שלי .. הרגשתי שאני ממש לבד .. האנשים הקרובים לא מצליחים להכיל את הכאב שבתוכי ..הם נרתעים... התחלתי טיפול פסיכולוגי ..וטיפול במקביל ברפואה המשלימה אבל עדיין .. הלבד בתחושות ובכאב הזה ..שאני לא מצליחה להוציא ממני גדול מידיי .. ואיך זה קשור ..סליחה על ההקדמה הנוראית הזו..אבל.. ופה האבל.. הכרתי מישהו ..שהופיע לי באמצע החיים .. שפרץ לעולמי מתוך רצון לעזור לי ..((עזרה נטו ..נטו ))..הוא מנסה להראות לי שהחיים יפים??!! חח..יש אנשים כאלה ???שטובים ממניעים של רק לעשות טוב לאחרים??? מסתבר שאני מצליחה לראות את זה בו ..וזה מפחיד אותי .. הוא מנסה להראות לי שאפשר לצאת מהחרא הזה ..סליחה על הביטוי .. והוא בא ממקום של ..אני "לוחם אור" ..??!!!!!! כמו השם של הפורום ..ולכן אני לא מבינה את המקריות של הדברים שקורים אצלי .. החבר הזה אומר שהוא כאן בשביל להאיר לך את הדרך ולהראות לך שאפשר לצאת מהאפלה הזו ?....???? וכן אני מודה .. יש פעמיים שהוא מצליח באמת להרגיע אותי ... ולא ..לא ראיתי אותו אפילו .. הידידות נבנתה בהרבה קושי ואמון מיצידי ואנחנו מדברים המון .. בכל זאת ..זה להכניס אדם זר לעולמי המסובך והקשה ולא לחשוב מה יהיה אם הוא ייפגע בי .. אבל עשיתי את זה ..ואני עדיין לסירוגין מתלבטת .. אז איפה הבעייה ?? אני ..??? כי ...הוא ..הוא משתדל ומנסה להראות לי שהוא כאן בכל מצב ..(.מוזר ..שיהיה ..).. איך אפשר בכלל לרצות לעזור לי במצב הנוראי ??? האם אני יכולה להאמין לזה .. או שמרוב שהתרגלתי לרוע וכאב קשה לי לקבל שיש גם דברים טובים ..ועוד כאלה שמגיעים אליי... אז הוא מצליח להרגיע אותי וזה דבר נדיר ...אפילו במילה טובה ..ברייקי שהוא שולח ..בהמון אהבה חברית שהוא מנסה לתת לי .. ואני ..אני מתקשה להבין ..לקבל .. האם דבר כזה הגיוני או שאני מתחילה להזות ברמות???? ו..ואז אני חוסמת אליי את האנרגיות ממנו ..?? ומה שקורה שאני מנסה בכל מחיר ..כן ליפול למקומות הכואבים ..כן למקומות השחורים ..וזה מפחיד אותי נורא .. הרי עד שמישהו באמת מוכיח לי שהוא מוכן להכיל את הכאב איתי , מישהו זר ..כי כל האנשים הקרובים שאוהבים אותי לא מסוגלים לעשות את זה , כי זה כואב להם מידיי ..פתאום בא מישהו זר ..בלי שום רצון לקבל כלום בתמורה אלא רק לעזור .. ומה אני עושה ..אני מנסה להרחיק גם אותו ..למרות שבפנים אני ממש לא רוצה .. אני מרגישה שאני לא מצליחה לקבל אליי טוב בשום מצב ... אז איך עוברים את המחסום הזה של הרצון להרוס ולשקוע ...?? יש לי ילד בן 3 וחצי מקסים ובן זוג מדהים שעבר איתי תקופות מאוד קשות לפני עשר שנים ..מאז האונס ..והיום קשה לו לחזור למקום הזה שוב במיוחד עם הבעייה הבריאותית שלו ..וקשה לו לראות אותי סובלת הוא לא מסוגל להתמודד איתי עם כל התופעות שנלוות לכל המצב הזה .. ועכשיו מגיע מישהו ..שמשתדל להיות לצידי .. ואני ..מתקשה לתת לו לעזור לי .. הפחד הזה ששולט בי בחיים ..משגע אותי ... פחד מהטוב ..יש דבר כזה ??? מישהו יכול לומר לי איך אפשר לצאת ממעגל ההרס הזה .. בלי לרצות לחפש את התחתית של הבור ...באופן קבוע .. איך לפתוח את החסימות שבי ולתת לאנשים לעזור לי בלי לפחד ..??? אני מצטערת אם אני נשמעת שאני משתגעת בשאלות שלי .. אבל כל מה שרשמתי ככ אמיתי ונכון .. אשמח לקבל תשובה כנה ואמיתית .. תודה על ההקשבה וסליחה עם הייתה הצפה כואבת מידיי.. ו..אני עדיין בהלם שיש פורום כזה ..יותר מידיי מקריות קוראת לי בזמן האחרון ...

ש1212

New member
סורי זה הקישור..

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=834733&passok=yes

יש דבר כזה..

את לא משתגעת.. את מצאת לך חבר טוב.. מאז שאנו ילדים מחדירים לנו למוח שאין דבר כזה לתת בלי לקבל.. ואז את חייה את חייך מתוך האמונה הזו.. ופתאום נמצא מול אדם שמוכן לתת.. בלי חשבון.. בלי התניה.. רק לתת.. ואז קשה להאמין.. תאמיני.. יש כאלה והרבה.. כל יום יש יותר אנשים מבינים שלסייע לאחר זה לסייע לעצמך.. ושאהבה היא אמיתית רק אם היא לא מוגבלת ומותנת.. והם חיים את זה... וברגע שהם חיים את זה.. הם מתחילים לתת לאנשים סביבם.. עוד ועוד.. וכך הם צומחים.. אילו האנשים שמרפאים את החברה.. את יכולה למצוא עוד כאלה כאן ובפורומים אחרים.. ואם את רוצה יש לך גם אותי.. מה שעומד מולך כרגע זו החלטה חשובה.. את כבר יודעת שיש דבר כזה.. האם תצטרפי אלינו במסע להביא אור ריפוי ואהבה לעולם.. או שתיהי רק מוכנה לקבל.. לא משנה מה תחליטי.. אנחנו עדיין כאן.. את מוזמנת .. זה בית.. זה מקום לשתף על דברים שמעיקים עליך.. זה המקום לפגוש עוד אנשים שיגידו לך ..."יש עוד דרך לחיות.. את יכולה לצאת מה"חרא""... אור ואהבה לך אריק

ש1212

New member
אריק, איך אני יכולה להסחף למסע הזה?

אם אני לא שלמה עם עצמי ..בעקבות כל מה שקרה לי?? אם יש בי אשמה נוראית על כל מה שקרה לי ?? אם הסליחה העצמית שלי לא מצליחה לחדור אליי?? ככ הרבה כעס ..על עצמי ..על האונס ..שהכל נראה לי לא יוצלח... איך אני יכולה לרצות טוב ..הכוונה לקבל??? אם קשה לי לתת מעצמי בעקבות הפגיעה .. כל הזכרונות וההשתלטות הזו על הנפש שלי ..מדרדרים אותי ..אחורה אלפי שנות אור .. הנפש שלי פשוט נהרסה ... אני מתפקדת כחצי בן אדם.. איך אני יכולה לרפא ולאהוב ...אם אני מרגישה "מזוהמת" מבפנים ..?? איך מנקים את כל הרע הזה ממני והופכים לרצות להיות בצד של היד המושכת ולא הנמשכת ..למטה ..?? שאלות מוזרות אני יודעת..אבל ככ אמיתיות .. שלבד אני לא מצליחה להגיע לתשובה .. תודה אריק ..שהגבת ..שעודדת.. שניסית להראות לי שאני לא משתגעת ..שניסית לתת בי תקווה ..להאמין שהמקום של החבר הזה הוא מקום של חבר טוב.. הלוואי ואצליח לצמוח מחדש ..למרות כל הסבל הנוראי הזה שנמצא בי .. הלוואי זה הרצון ..אבל המעשה והוא נראים ככ בלתי אפשריים.. טוב לדעת שיש "בית" כזה של אנשים טובים .. אחד רע שהרס לי תחיים ביום אחד לקח לי שליטה על הגוף והנפש והרס אותה ... גרם לי לשכוח שיש גם אנשים טובים.. תודה שהושטת לי גם יד לעזרה..

איך עושים את זה..

מהנסיון שלי אני יכול להגיד לך מה עבד לי.. הדרך להשיג משהו הוא לעזור לאחרים להשיג אותו... אם רק אנשים ללא האשמה עצמית.. ללא כעס.. רק אנשים "מושלמים" היו עוזרים לאחרים... לא היה אף אחד שיעזור.. לכולנו יש שדים להתמודד איתם .. לכולנו יש פחדים.. יש כאבים.. יש כעסים... הדרך שלנו לעבוד איתם היא לסייע לאחרים להשיג את השקט והשלווה שאנו רוצים... את כותבת שאת מטופלת.. וזה נפלא.. אני הייתי ממליץ על אימון .. אך זה נתון לשיקולך.. הרעיון בכל הצמיחה האישית.. הוא לקחת אחריות על החיים שלנו.. האונס כבר קרה.. את יכולה לתת לאירוע הזה למשוך אותך למטה להאשים את עצמך.. לכעוס.. או שאת יכולה לקחת אחריות על האירוע.. לא את האשמה.. האחריות שלך להשפעה של האירוע על חייך.. שכן האירוע קרה בעבר ואת ממשיכה להחיות אותו בכל רגע.. את יכולה לתת לו להשתמש בך כפי שעשית עד עכשיו.. או שאת יכולה להשתמש באירוע לצמיחה שלך.. תתחילי לתת לאחרים.. לתת בלי לבקש תמורה.. מה שתעניקי לעצמך ע"י הפעולה הזו זה המתנה הכי גדולה אור ואהבה

ש1212

New member
אממ..אני לא מהאנשים שמבקשים תמורה..

עבור משהו שאני נותנת .. אם אני עושה משהו ..מעצמי ..זה בא עם המון אהבה ..בלי רצון לקבל משהו בתמורה .. לפעמיים אני לא מבינה איך אני יכולה לתת ככ הרבה ..עם כל מה שיש בתוכי .. איך אני יכולה להבין ולהכיל אחרים אם ואת עצמי לא ..מצליחה אף פעם לא הייתי כזו..שלוקחת ..ההיפך .. אף פעם לא ביקשתי עזרה .. לבקש עזרה מבחינתי תמיד היה להיות צד חלש ..חשוף ..פגוע .. ובעקבות הפגיעה ..שהמהמה אותי ..לא הייתי מוכנה להיות בצד הזה .. היום אני מבינה שאני לא מצליחה להתמודד לבד .. היום אני מבינה שאני חלשה , פגועה , חשופה ואני מודה בזה .... אני מבינה ..אבל מפחדת לקבל את העזרה הזו..מפחדת לראות שיש גם טוב ומגיע לי .. למה ?? ככ הרבה פחדים ..התמודדויות ..והדרך הזו נראית לי כמעט בלתי אפשרית .. היא מפחידה אותי .. פתאום מישהו בא ועוזר לי ..זה הזוי אחרי כל הפגיעות שלי בחיים .. אתה צודק..אני חייבת לצמוח מחדש ולא להשתמש בזה כהשפעה על החיים .. אני חייבת אבל עדיין מתקשה לעשות את זה .. מקווה שאלמד...לקבל את המתנה הזו שרשמת אור ואהבה .. ושאוכל להשתמש בה בעתיד כדי לעזור לאחרים.. תודה על הכל אריק .. הצלחת להראות לי מה יכול אדם אחד לעשות מבלי שנבין אפילו את המשמעות..

לגבי הפחד לקבל.

הרבה אנשים (גם כאלו שלא עברו את מה שעברת) מפחדים להצליח ולקבל אור ואהבה. מנגנון ההרס העצמי, חוסר האהבה, תחושת אי הראויות קיימים אצל בני אדם..... ובתהליך התפתחות אישית לומדים לקבל להרגיש ראויים להעריך את עצמנו להסכים להצליח להסכים לקבל אהבה

באהבה..

רק נקודה נוספת למחשבה.. לבקש עזרה זה לתת.. לתת לאנשים אחרים את המקום להיות שם עבורך..לתת להם את הידיעה שאת בוטחת בהם.. שאת מוקירה את הנתינה שלהם.. אז גם לבקש עזרה זה לתת אור ואהבה

הפחד = חוסר אמון.

זה מאד טבעי מה שאת חשה. זה לעשות קפיצת אמון על כל מה שעברת, ולהסכים לקבל טוּב להסכים לקבל אהבה להסכים לקבל עזרה להסכים שהחיים שלך יהיו טובים מה שעברת זה משבר אמון משבר של אמון בחיים באנשים בעצמך וכיום אתה מרפאת את עצמך ועושה קפיצת דרך! קודם כל אני מאד רוצה לחזק אותך ושמחה שאת מוכנה להאיר את חייך
לגבי איך לתת לאנשים לעזור לך - פשוט תעשי את זה בקצב שנכון לך. עם הרבה סבלנות

היזהרי לך מאנשים נדיבים.

קרלוס קסטנדה שהביא לעולם את 'דרך הלוחמים' בסידרת הספרים על דון חואן, כותב באחד מספריו...אנשים נדיבים הם אנשים שלא איכפת להם מאנשים אחרים, ואנשים שאיכפת להם מאחרים אין להם את היכולת להיות נדיבים. ועוד כותב קרלוס, שאנשים אשר עוזרים לאנשים אחרים עושים זאת תמיד מתוך אינטרס, ומי שכן יכול לעזור לאנשים אחרים הוא אדם אשר חף מכל חשיבות עצמית, אגו, והעזרה שלו אין לה נגיעה אישית לאדם אשר הוא עוזר לו.

תוספת

קרלוס גם כותב בספריו שרחמים עצמיים זה אחד האויבים הגדולים של האדם, וכל אדם אשר רוצה ללכת בדרך הלוחמים חייב להפטר מרחמים עצמיים קודם כל.

האם יש לך קשר לנוליה שרשם פה פעם?

אני רואה שנרשמת במרץ 2007. זאת אומרת, משתמש/ת חדש/ה.

ש1212

New member
זה שעוזר לי אין לו שום נגיעה אישית

בי... לא הבנתי ככ למה התכוונת .. שאסור להאמין לטוב לב של אחרים????

בטח שיש לו נגיעה אישית

זה מספיק שהוא מכיר את סיפור חייך. ב._ לזה בדיוק התכוונתי, אסור להאמין לטוב ליבם של אחרים, כי טוב לב נובע אך ורק מרחמים עצמיים, כל אחד שמרחם עלייך, הוא רואה את עצמו באותה הסיטואציה אפילו אם הוא לא מודע לכך, או שהעזרה שהוא נותן גורמת לו לסיפוק האני שלו, כלומר מעצימה את החשיבות העצמית שלו.

אני כל כך לא מסכימה איתך.

כנראה הפרשנות שלנו למילים שונה. "טוב לב נובע אך ורק מרחמים עצמיים"? כנראה ב"טוב לב" אתה מתכוון למישהו מסוים. אין לי מושג מה. האם אי פעם מישהו עזר לך, מתוך אהבה, ללא הגברת החשיבות העצמית? והאם אי פעם מישהו עזר לך, מתוך אהבה, תוך כדי הגברת החשיבות העצמית? מה היו ההשפעות בשני המקרים?

ש1212

New member
לא מסכימה עם זה האינטואיציה ..

גורמת לי לנסות להאמין בו...לבטוח בו ... אחד הצעדים הבסיסים שלי להחלים מהטראומה הזו היא לתת אמונה באחר ... אם אני לא אעשה את זה אז למה נותר לי לשאוף??? אז כן ...זה הרבה עבודה אישית ...אבל הדחיפה הזו ..היד הזו שמושטת שם בנפילות הכי כואבות .. הניצוץ הזה שגורם לי להרגע ...גורם לי להסתכל על הדברים טיפה אחרת .. שאולי כן..אולי יש אנשים טובים... אלפי מבחנים חבריים הוא עובר ..והוא עומד בהם בגבורה ..הוא משתדל לא לאכזב ..הוא שם ..שצריך..ואני בטוחה שזה לא קל עבורו ולא כמובן מאלייו ... לא נראה לי ...אני מקווה ..שאין מניע מעבר לחברות אמת..אני באמת מקווה ...(התחלת לגרום לי לפקפק ....) כן ..אני מפחדת לרשום את המילים האלו אבל יחד עם זאת חייבת את זה לעצמי ...להאמין בהם ... כולי תקווה שלא אפגע שוב .. אבל הצעד הזה ..של האמונה ..חייב להביא אחרייו צעדים קלים יותר... חייב להביא אותי למקום אחר.. אז בטח שהעזרה שלו היא סיפוק עצמי..בשבילו ..הרי ..איזה כיף זה לדעת שאתה יכול לעזור למישהו ולגרום לו להאמין או לרצות לחיות .. דווקא את זה אני לא רואה את זה כשלילי אלא כחיובי נטו... אני לא רואה בו אחד שמרחם עליי... רק זה היה חסר לי ....שאולי אתחיל לחשוב ככה .. אחרת איך אצא מזה ??? אתה מראש אומר שהתבוסה תהייה לא משנה מה אעשה?????? אני מקווה שלמדתי לזהות רחמים.. עוד פעם ..שום דבר לא בטוח במאת האחוזים.. עצם זה שאני מתחילה לרצות בשינוי חשיבתי ...גורם לי להאמין בנכונות שלו... אני מקווה שהוא לא יפגע בי גם .. נפגעתי כבר מספיק ... וואו ..גרמת לי ממש לחשוב שוב ..ולפחד להפגע ...ולהרהר אם אכן יש אנשים טובים...

למעלה