אממ..אני משוטטת לי וקולטת משהו הזוי

תמשיכי להאמין בעצמך ובאנשים!!

תמשיכי להתחזק לצמוח להאמין בעצמך להגביר את האהבה בתוכך לאפשר לעצמך לקבל עזרה וריפוי מאחרים
מאחלת לך אושר והמשך צמיחה
תקשיבי לאינטואיציה שלך. מה ש"מ נ ו ל י ה" כתב, עורר בך את האמונות שהחזקת בהן בעבר. שחררי את זה. אינך צריכה אותן. יש בך כוח עצום ליצור ולחיות ולהירפא.

ש1212

New member
תודה מיכל ...אחרי שדמעות עלו בעייני

מהמחשבה ש..שוב ...אם..ו..הוא צודק .. ו..אולי..הכנסתי בקלות מישהו זר..לעולם שלי ???.... להתחיל שוב לא לדעת ..אם זה כן טוב או לא .. כבר נהייה לי כאב ראש.. אני שמחה לראות שאת כן רואה את הטוב מהצד ..ושזה יכול להיות אפשרי ואני אמשיך ולנסות להאמין ...אקווה ששוב לא אפגע.. כדי שאוכל להחזיר לעצמי ..את חיי בחזרה ...

אני רואה את הצמיחה שלך מהצד ../images/Emo23.gif

אני חושבת שהשרשור עם "מ נ ו ל י ה" הוא ממש שיעור עבורך ב-3 נושאים: 1. לא להאמין לאמונות הישנות 2. לסמוך על האינטואיציה שלך 3. ללכת על מה שעושה לך טוב. את בחרת בשינוי! בחרת לרפא את החיים שלך. את יודעת מה עושה לך טוב. אל תכניסי לחייך מה שלא עושה לך טוב. (מילים של אחרים, עצות לא נעימות, או כל דבר אחר). חיבוק|

אינטואיצה נשית..

ההמלצה האחרונה שלי היא לא להגיע לקשר ישיר עם הנ"ל, כי אנטואיציה נשית בעומדה מול הגבר לפעמים היא מתבלבלת.

wolfbrother27

New member
ללא נושא

דעתי היא שאתה טועה ידידי, האינטואיציה היא קול האמת שבפנים, אתה מבלבל את המונח אינטואיציה עם משהו אחר.

יכול להיות שהייתי צריך לכתוב את זה

אחרת? ההמלצה האחרונה שלי היא לא להגיע לקשר ישיר עם הנ"ל (זה שמנסה לעזור ל ש.), כי האישה בעומדה אל מול הגבר לפעמים האינטואיציה שלה מתבלבלת.

לא מסכימה עם ההמלצה הזו.

יישום ההמלצה רק מרחיק את ש1212 מהמקור שמאפשר לה אור, תמיכה, אהבה, קבלה. סוף סוף היא מאפשרת לדברים טובים להגיע אליה
תן לה לסמוך על האינטואיציה שלה. התחושה הפנימית שלנו היא מקור חזק לידיעה אמיתית. יש בה (ובכל אחד מאיתנו) מספיק פחד וחוסר אמון. הייתי מציעה שלא ננסה להגביר את הפחד וחוסר האמון אצל אחרים. מה שטוב לנו לאו דווקא טוב לאדם אחר. כשאנו אומרים למישהו דבר מה במסגרת פורום, אפשר דרך התגובה שלו לראות אם כדאי להמשיך (אם זה הדבר שיעצים אותו). אם התגובה היא התרחבות, פתיחות, עוצמה - אז אנו כנראה בכיוון הנכון. אבל אם האדם נסגר, מפוחד, ומתגונן - כנראה אנו לא בכיוון הנכון. במקרה הזה, התגובה של ש1212 היה פחד והעלאת ספקות. אם היית קורא את כל הבלוג שלה (אולי קראת, לא יודעת), אז היית יכולה לראות שזה הדבר האחרון שהיא צריכה - עוד פחד, והפסקת קבלת עזרה. אהבה יוצרת אהבה פחד יוצר פחד

לא מתבלבל ולא בטיח...

האישה בעומדה אל מול הגבר, לפעמים הניתוח האינטואיטבי שלה הוא שגוי מעצם העובדה שהיא עומדת מול גבר, וכך גם גבר שעומד מול האישה.

wolfbrother27

New member
תפיסה מוטעית...

מה שאתה אומר בעצם זה שאישה או גבר לא יכולים לסמוך על האינטואיציה שלהם כשהם עומדים מול אדם בן המין השני ? צר לי ידידי אבל שוב אני לא יכול להסכים איתך. יש דברים גדולים יותר ממשיכה בין המינים ואינטואיציה אינה ניתנת לבלבול. אז לא תמיד מה שהאינטואיציה תגיד לך יראה הגיוני או בר ביצוע אבל הקול הקטן של האינטואיציה יודע תמיד לכוון אותך לנתיב הנכון ביותר, לאו דוקא לנתיב שאתה רוצה לצעוד בו. אני חושב שאני הייתי פועל בדיוק באותה הדרך בה ידידינו היקר שעוזר לש` פועל בה, אני מבין את העוצמה הנובעת מאמון, אמונה ותקוות אמת... ומי עוד יכול להוביל אותך בחשכה בביטחה אם לא לוחם וחבר אמת ? אני מכבד את דרכך ידידי, אל נא תטיל ספק ודופי בדרכו של אחר. איש איש באמונתו יחיה.

בעיקרון אתה צודק...

האינטואיציה לעולם אינה טועה, מי שטועה הוא האדם שבסיטואציות מסוימות הוא בוחר להתעלם מהקול הפנימי שלו. ב. עזרה לזולת זה דבר יפה כל עוד אין לאדם העוזר קשר אישי עם הנעזר, כי ברגע שנוצר קשר אישי הוא הופך להיות לקשר ריגשי, ובקשר ריגשי, הרגש בדרך כלל גובר על האינטואיציה. ג. הרצון לעזור לבני אדם אחרים שנמצאים במצוקה נובע בדרך כלל מהרגש ולא מהיגיון. ד. אני באופן אישי בוחר לעזור לאחרים רק אם הם פנו אלי אישית בבקשת עזרה, וגם אז אני משתדל מאוד לנתק את הקשר כמה שיותר מהר, לאחר שגמרתי לעזור להם.

כמה דברים על מה שכתבת

נתחיל בזה שכנראה ההגדרות שלך ל"רגש", "עזרה", "קשר אישי", "קשר רגשי" שונות משלי. אז כבר יש סיכוי שכל אחד מאיתנו מתכוון למשהו אחר. "ב. עזרה לזולת זה דבר יפה כל עוד אין לאדם העוזר קשר אישי עם הנעזר, כי ברגע שנוצר קשר אישי הוא הופך להיות לקשר רגשי, ובקשר רגשי, הרגש בדרך כלל גובר על האינטואיציה." עזרה לאדם אחר יכולה לבוא באופנים שונים. ללא קשר רגשי, עם קשר רגשי, בקשר מקצועי, בקשר חברי, בקשר ידידותי, ועוד. הכול הולך
רק מילים יכולות לנסות להגביל את המציאות (ולא להצליח כמובן, כי המציאות היא רק מה שהיא). המציאות עצמה מכילה מגוון רחב של סיטואציות, וסוגי אנשים, ומצבים. היקום לא מעדיף סוגי עזרה. הכול קיים וכל דבר משרת למטרה מסוימת. הרגש לא יכול באמת לגבור על האינטואיציה. לרגש או למחשבה לא אכפת. האדם עצמו יכול להזדהות עם פחד שיש בו (רגש) או מחשבה שעוברת בו, ולא להקשיב לאינטואיציה. למשל, אם האינטואיציה מרמזת לנו ללכת למקום מסוים. יכולה לעבור מחשבה "זה סתם. זה לא אמיתי. למה לי ללכת לשם?" ויכול לעבור רגש של פחד משינוי. והאדם יכול להזדהות עם הפחד או המחשבה, ולא לשמוע לאינטואיציה. האינטואיציה באה מתוך מקום עמוק. מתוך חישת המציאות. אם יש לנו תחושה פנימית לגבי משהו, אז יש לנו תחושה פנימית לגבי משהו. המחשבות יכולות לזלזל בתחושה הפנימית ורגש של פחד יכול למנוע מאיתנו ללכת לפי האינטואיציה אבל במקרה הזה של ש1212 , האינטואיציה אומרת לה להמשיך לקבל עזרה. דווקא הפחדים אומרים לה אולי לא (שאין אהבה ללא תנאי) והמחשבות אומרות לה דברים סותרים. ובדברים שכתבת העצמת את המחשבות והרגשות של הפחד שיש כבר בתוכה. האינטואיציה שלה לגבי זה לגמרי ברורה (להמשיך לקבל אהבה ועזרה). "ג. הרצון לעזור לבני אדם אחרים שנמצאים במצוקה נובע בדרך כלל מהרגש ולא מהיגיון." זה נכון!
בני אדם הם יצורים עם רגשות. אם ב"רגש" אתה מתכוון לאהבת אדם, רצון לעשות טוב, סימפטיה, חמלה - אז זה אכן כך. עזרה לאדם אחר מתוך מקום רגשי, יכולה להיות עם המון אהבה. מתוך ראיית היופי והעוצמה שבאדם האחר. אנו מכילים בתוכנו רגשות, מחשבות, דמיונות, רצונות, דחפים, תפישת עולם, אמונות ועוד. הכול מחובר. כשאנו רוצים לעזור, באמת סביר שהרגש יהיה פעיל ברצון הזה, אבל הוא לא נפרד משאר חלקי המערכת. ולגבי אופן הגשת העזרה (שעל זה לא כתבת): עזרה יעילה וטובה (מניסיוני) משתפת חלקים רבים בתוכנו, ואינה רק דרך הרגש, או רק דרך ההיגיון. "ד. אני באופן אישי בוחר לעזור לאחרים רק אם הם פנו אלי אישית בבקשת עזרה, וגם אז אני משתדל מאוד לנתק את הקשר כמה שיותר מהר, לאחר שגמרתי לעזור להם." זאת הבחירה שלך וזאת זכותך.

ibag

New member
תוכלי להסביר לי

לגבי החלק הזה: "האינטואיציה אומרת לה להמשיך לקבל עזרה. דווקא הפחדים אומרים לה אולי לא (שאין אהבה ללא תנאי) והמחשבות אומרות לה דברים סותרים. ובדברים שכתבת העצמת את המחשבות והרגשות של הפחד שיש כבר בתוכה. האינטואיציה שלה לגבי זה לגמרי ברורה (להמשיך לקבל אהבה ועזרה)." מה בדיוק נוליה אמר שלדעתך העצימו את הפחדים של ש1212 ? מה זה אינטואיציה בעינך ואיך הגעת למסקנה שהאינטואיציה שלה לגמרי ברורה לך? מה זה עזרה בעינך, מה הפרמטרים הקובעים האם עזרת לאדם או לא?

הוא רשם לה מגוון דברים

שיצרו אצלה השפעה מסויימת. אני לא אצטט את הכל, אלא אביא כמה קטעים: "היזהרי לך מאנשים נדיבים. אנשים נדיבים הם אנשים שלא איכפת להם מאנשים אחרים אנשים אשר עוזרים לאנשים אחרים עושים זאת תמיד מתוך אינטרס, ומי שכן יכול לעזור לאנשים אחרים הוא אדם אשר חף מכל חשיבות עצמית, אגו, והעזרה שלו אין לה נגיעה אישית לאדם אשר הוא עוזר לו." ובתגובה היא רשמה לו: "זאת אומרת ..שלא להאמין שזה הגיוני שיש אנשים טובים..שעוזרים ללא תמורה???" אינטואיציה בעיני זה קול פנימי/ידיעה ברורה. זה לא חלק של מחשבות או רגשות, אלא ידיעה אמיתית מבפנים. קראתי הודעות של ש1212 בכל מיני פורומים. וגם את הבלוג שלה. בעקבות כל מה שקראתי, יכולתי להרגיש את האינטואיציה שלה ואת הפחדים שלה. עזרה זה הרבה דברים בעיני. היא יכולה להתבטא בדרכים שונות. ההגדרה שלי לעזרה היא רחבה. עזרה יכולה להיות במציאת כפתור שנפל על הרצפה והיא יכולה להיות בלהדריך מישהו על משהו אני אשתמש במה שכתוב במילון: "לסייע, לתת סיוע, לתמוך, להושיט יד, לקחת חלק, לתרום, להשתתף; להקל, לשפר, להועיל; להדריך; לרפא; להציל, לתת גיבוי"

ibag

New member
אינטואיציה

אינטואיציה מלבד לא אומר הרבה, הרי הוא מותאם לאינרטסים/רצונות/מטרות של האדם. אנשי עסקים משתמשים באינטואיציה שלהם כדי לדעת על איזה מניה להמר את כספם, ומי שבאמת מקשיב לאינטואיציה שלו יכול להרוויח הון של כסף ולהפר עוד יותר את האיזון העולמי. מפקד טוב משתמש באינטואיציה שלו ולפי זה הוא עושה תוכנית אשר יכול להרוס אזור שלם(בהצלחה). אנשים עם חוסר ביטחון עצמי יבחרו אינטואיטיבית תחומים בהם ימצאו עידוד וחיזוק האגו, היום ניתן לראות הרבה מורים ומטפלים מסוג זה, בלי מספיק ידע ובשלות. כל עוד האדם לא מכיר את עצמו וחלק גדול ממניעיו אינם מודעים לו, כל עוד קולו של השכל ( שאין לזלזל בערמומיותו ) יכול להתבלבל בקלות עם קול הפנימי האומר את ה"אמת"- צריך להיזהר עם הידיעות ה"ברורות" וה"וודאיות" האלה, כן לגבי עצמינו ועוד יותר לגבי אחרים. לדעתי.

אינטואיציה היא אינטואיציה.

היא לא נשית דווקא או גברית דווקא. אפשר לסמוך על האינטואיציה שלנו, יותר מאשר על דברים אחרים. לא הבנתי למה כוונתך כאן: "לא להגיע לקשר ישיר עם הנ"ל" מי זה הנ"ל?

ibag

New member
מעניין

ההודעה לא לגמרי מדוייקת, כי יש יוצאי דופן (פה ושם) שאינם פועלים מתוך אינטרסים אישיים.(לפחות לא במובן הרגיל של המילה) אבל ברגע שתשנה את הניסוח ותכתוב שיש יוצאי דופן, תפעיל את החשיבות העצמית של כל אחד ואחד לגבי יכולותו לבחור דווקא את אלה ללא אינטרסים אישים. מאחר שהטורף(ועוד כמה דברים) עדיין כובלים אותנו חזק למעשה אין לנו ממש יכלת לדעת את המניעים של אחרים. כך שהניסוח לא מדוייק אך יותר מדוייק מכל ניסוח אחר שהצלחתי לחשוב אליו.

למעלה