כמה דברים על מה שכתבת
נתחיל בזה שכנראה ההגדרות שלך ל"רגש", "עזרה", "קשר אישי", "קשר רגשי" שונות משלי. אז כבר יש סיכוי שכל אחד מאיתנו מתכוון למשהו אחר.
"ב. עזרה לזולת זה דבר יפה כל עוד אין לאדם העוזר קשר אישי עם הנעזר, כי ברגע שנוצר קשר אישי הוא הופך להיות לקשר רגשי, ובקשר רגשי, הרגש בדרך כלל גובר על האינטואיציה." עזרה לאדם אחר יכולה לבוא באופנים שונים. ללא קשר רגשי, עם קשר רגשי, בקשר מקצועי, בקשר חברי, בקשר ידידותי, ועוד. הכול הולך
רק מילים יכולות לנסות להגביל את המציאות (ולא להצליח כמובן, כי המציאות היא רק מה שהיא). המציאות עצמה מכילה מגוון רחב של סיטואציות, וסוגי אנשים, ומצבים. היקום לא מעדיף סוגי עזרה. הכול קיים וכל דבר משרת למטרה מסוימת. הרגש לא יכול באמת לגבור על האינטואיציה. לרגש או למחשבה לא אכפת. האדם עצמו יכול להזדהות עם פחד שיש בו (רגש) או מחשבה שעוברת בו, ולא להקשיב לאינטואיציה. למשל, אם האינטואיציה מרמזת לנו ללכת למקום מסוים. יכולה לעבור מחשבה "זה סתם. זה לא אמיתי. למה לי ללכת לשם?" ויכול לעבור רגש של פחד משינוי. והאדם יכול להזדהות עם הפחד או המחשבה, ולא לשמוע לאינטואיציה. האינטואיציה באה מתוך מקום עמוק. מתוך חישת המציאות. אם יש לנו תחושה פנימית לגבי משהו, אז יש לנו תחושה פנימית לגבי משהו. המחשבות יכולות לזלזל בתחושה הפנימית ורגש של פחד יכול למנוע מאיתנו ללכת לפי האינטואיציה אבל במקרה הזה של ש1212 , האינטואיציה אומרת לה להמשיך לקבל עזרה. דווקא הפחדים אומרים לה אולי לא (שאין אהבה ללא תנאי) והמחשבות אומרות לה דברים סותרים. ובדברים שכתבת העצמת את המחשבות והרגשות של הפחד שיש כבר בתוכה. האינטואיציה שלה לגבי זה לגמרי ברורה (להמשיך לקבל אהבה ועזרה).
"ג. הרצון לעזור לבני אדם אחרים שנמצאים במצוקה נובע בדרך כלל מהרגש ולא מהיגיון." זה נכון!
בני אדם הם יצורים עם רגשות. אם ב"רגש" אתה מתכוון לאהבת אדם, רצון לעשות טוב, סימפטיה, חמלה - אז זה אכן כך. עזרה לאדם אחר מתוך מקום רגשי, יכולה להיות עם המון אהבה. מתוך ראיית היופי והעוצמה שבאדם האחר. אנו מכילים בתוכנו רגשות, מחשבות, דמיונות, רצונות, דחפים, תפישת עולם, אמונות ועוד. הכול מחובר. כשאנו רוצים לעזור, באמת סביר שהרגש יהיה פעיל ברצון הזה, אבל הוא לא נפרד משאר חלקי המערכת. ולגבי אופן הגשת העזרה (שעל זה לא כתבת): עזרה יעילה וטובה (מניסיוני) משתפת חלקים רבים בתוכנו, ואינה רק דרך הרגש, או רק דרך ההיגיון.
"ד. אני באופן אישי בוחר לעזור לאחרים רק אם הם פנו אלי אישית בבקשת עזרה, וגם אז אני משתדל מאוד לנתק את הקשר כמה שיותר מהר, לאחר שגמרתי לעזור להם." זאת הבחירה שלך וזאת זכותך.