אממ..אני משוטטת לי וקולטת משהו הזוי

משפט לא יכול להיות נכון מילולית

תמיד, בכל מצב. יש הקשר מסויים, רגע מסויים שבו הדובר מתכוון ל-X, ואז המשפט יכול לעזור לקורא. במקרה זה, המשפט ניסה לעזור לה לבחור איזה מידע להזין לתוכה, ולהרגיש איזה מידע מחליש אותה ואיזה מידע מעצים אותה. ברגע אחר (אולי בשיור למשל) מישהו יקבל לעשות תרגיל גופני וירגיש מסכן, ושאין לו כוח, ושהתרגיל הזה לא טוב לו. והמורה יכול לראות שהאדם מזדהה עם הגוף והמחשבות והרגשות, והוא יכוון אותו להצליח לעשות את התרגיל. ולא להזדהות עם הדמיונות שזה מחליש אותו. אז לגבי שאלתך: "מה שמעצים זה מה שמתאים לשכל?" התשובה היא לא

מיכל היקרה..

ידע זה ידע, ואין לבלבל אותו עם משפטים כאלה ואחרים, הידע הוא דבר סופי ומוחלט, ואין אפשרות לערער עליו, והוא מתאים לכל אחד. מה שאת מתכוונת אליו, זה הפרשנות לידע, וזה נכון שכל אחד מאיתנו נוטה לפרש את הידע לפי נטיתו האישית.

רשף כשף

New member
פחד

פחד יכול לשמש כנורת אזהרה- אזהרה מלהגיע למצב שאת מכירה ולא רוצה להיות בו. במקרה הזה הפחד ישרת אותך. הפחד יכול גם לשמש כמפלט- כמקום שקל לשקוע לתוכו ולהאחז בו. במקרה הזה הפחד יעמוד כנגדך. לדעתי כדאי לך לנסות לבדוק מה בדיוק מפחיד אותך בבן אדם הזה- למה מפחיד אותך העובדה שהוא מעונייין לעזור ולהיות שם בשבילך? אם את מרגישה שהוא מעוניין להשיג בכך משהו לעצמו על חשבון הפחד שלך, אז כנראה שמדובר בנורת אזהרה. אם את מרגישה שזה בגלל שלא מגיע לך, כנראה שמדובר במפלט של רחמים עצמיים שאינו משרת אותך. על מנת להבחין בין השניים, את צריכה להיות במצב שבו תוכלי להודות בפני עצמך באחד מם השניים: אחד- להודות שהוא מעוניין להשיג משהו על חשבון הפחדים שלך או שניים- להודות בכך שאת נעזרת בו על מנת לשקוע לתוך רחמים עצמיים. במקרה הראשון- אם הפחד הוא נורת אזהרה, אז כדאי להקשיב לעצמך, להתרחק ממנו ולהקשיב לפחד. במקרה השני- אם הפחד הוא נקודת מפלט, הוא יכול לשמש עבורך נקודת זינוק קדימה, משום שאת יכולה להעזר בבן אדם הזה על מנת לשפר את המצב ולהלחם בפחד.

ש1212

New member
מבולבל מידיי מה שרשמת..

ההסבר שנתת לגבי הפחד .. פחד מגיע ממקום של נורת אזהרה ..נכון ..ויש לבדוק אותו .. זה נכון והגיוני .. במיוחד במצב של חוסר אמון באנשיםשנוצר לי אחרי הפגיעה שעברתי.. אבל .. ..משהו לא הסתדר לי ...בדברים שכתבת .. איך זה מסתדר עם זה שאני נעזרת בחבר הזה..כדי להיות במקום של רחמיים עצמיים ... הרי הוא שם בשביל שזה לא יהיה .. אני מקבלת אותו ונעזרת בו בדרך ..כדי לא להגיע למצב של זה .. אז איך אני נעזרת בו ..על מנת לשקוע לתוך רחמיים עצמיים ?? !!! הרי אם הצלחתי להאמין ולהבין ..שהוא שם בשבילי מהמקום הכי נקי ולא אינטרסנטי , אם אני מנסה לסמוך עלייו ולתת לעצמי צאנס מחדש להאמין שהוא שם באמת מהמקום הנכון .. איך זה משרת ..את השקיעה ברחמיים עצמיים ..?? כשלבסוף את בעצם רושמת .. שאני יכולה להעזר בבחור הזה כדי לשפר את המצב שלי ולהלחם בפחדים..??? מבולבל מידיי ..סורי ..

רשף כשף

New member
אני יכולה לנסות להבהיר אבל לא מבטיחה

כי אולי בטעות זה רק יסבך... התיאוריה שלי בנוגע לפחד שלך היא- שאת יכולה להשתמש בו לטובתך. הדרך שאני מציעה על מנת להשתמש בו לטובתך היא- לזהות ממה הוא נובע. לדעתי הוא יכול להגיע משני מקומות: 1. או נורת אזהרה 2. או מפלט שיכול לנבוע למשל מקושי להתמודד 3. או שילוב של השניים הנ"ל. לדעתי הדרך לזהות מאיפה הוא נובע היא- לשאול את עצמך 2 שאלות: 1. האם אני חוששת שהוא מעוניין להשיג משהו על חשבון הפחדים שלי 2. האם אני נעזרת בפחד על מנת לשקוע לתוך רחמים עצמיים. אני חושבת שבשלב הזה איבדת אותי כי המילה "רחמים עצמיים" הדליקה לך משהו שהביא להתנגדות. עקב כך אני ממליצה לך- לנסות לברר למה הביטוי הזה מפריע לך ומה הרגשות כלפי הביטוי "רחמים עצמיים" תנסי להתחיל את המשפט במילים: "אני מרגישה.... רחמים עצמיים..." ותראי לאן זה מוביל אותך.

למעלה