אמרתי לכם שזה יקרה:

סלוניק

New member
יודע מה -

מכיוון שכנראה אי אפשר לשכנע אותך שסיסמאות כמו "היום הגיעו עוד מאתיים, מחר בטוח יקפצו הנה מיליונים" הן מיותרות, אני מוכן להתערב איתך על כך שבחצי שנה הקרובה לא נעבור את האלפיים, וגם זו הערכה אובר רייטד. אם אני אנצח אתה תפסיק לפרסם דמגוגיות חסרות בסיס (או לפחות לא בפורום הזה), מה אתה אומר?

antreprize

New member
גם אניל אח ושב שנעבור בחצי שנה הקרובה

את הכמה פליטים, אבל אתה חייב להסכים איתי שהגידול באוכלוסייה שלהם בארץ הוא מהיר מאוד.

סלוניק

New member
"גידול" זה מושג רחב לפרשנות.

התווספות של כמה מאות פליטים זה דבר אחד, התרחבות לצמיחה בלתי הגיונית למיליון פליטים היא דבר אחר .

antreprize

New member
אם מדינת ישראל תיתן לפליטים מדרפור

להכנס לשטחה, ואוכללוסיית הפליטים תגדל בקצב שבו היא גדלה עד עכשיו אז אין ספק שיהיו כאן עשרות אלפי פליטים, לפחות.

סלוניק

New member
ותוך כמה זמן הם יגיעו הנה?

תן משהו קצת יותר קונקרטי, אשמח להתערב.

antreprize

New member
אם קצב הגידול יהיה קצב

הגידול שעליו דיברתי בהודעה שפותחת את אשכול זה אז עד דצמבר(עוד חצי שנה) יהיו פה 38,400 פליטים.

antreprize

New member
כן.

כי לי אין בעיה להודות שהאחר צודק. מקסימום, במקרה הכי גרוע אני איאלץ להודות שיקח להם 2-1 שנים להגיע לכמות כזאת במקום חצי שנה.

antreprize

New member
אבל אתה שוכח שיש הבדל אחד קטן:

המדינה הזאת הוקמה בשביל היהודים, לכן כניסה של פליטים יהודים היא בסדר. אני לא תומך בכניסה מהירה של עשרות אלפים ואף יותר למדינה חדשה ולא משנה לי לאיזה דת הם משתייכים.

niv1990

New member
זה היה בקשר לקליטת הפליטים, למה ההבדל רלוונטי

? האם פליטים סודנים מתנהגים אחרת מפליטים יהודים?

antreprize

New member
לא, אבל לפליטים סודנים יש את סודן.

לפליטים יהודים יש את ישראל. מדינת ישראל (וגם העולם) צריכה להשקיע מאמצים כדי לפתור את הבעיה שם, הבעיה לא תיפתר ע"י פיזור הדארפורים במדינות ברחבי העולם, היא תיפתר רק ע"י סיום הסכסוך בין הערבים וממשלת סודן ובין הדארפורים.

niv1990

New member
אבל הבעיה היא שאין להם את סודן, לכן הם פליטים

למרות שאני מסכים שצריך להשקיע מאמצים לעזור להם לחיות שם.

סלוניק

New member
ועוד דוגמה חשובה

כבר קרוב לעשרים שנים שישראל מאפשרת לתושבי ארבע מדינות אפריקאיות מסוימות מעמד פליטות אוטומטי (לידיעתך ילדון - הסודאנים עד עכשיו לא מקבלים וכנראה גם לא יקבלו ע"י ישראל מעמד כזה) והפלא ופלא - במשך אותן 20 שנים מצטברות לא הגיעו לישראל למעלה מכמה אלפים בודדים, וחבל.

סלוניק

New member
תיאורטית

גם השמש יכולה מחר להכבות וכולנו עלולים לקפוא. עם זאת הסבירות שזה יקרה, היא כה קלושה עד שאני אפילו מתבייש להעלות את זה כדוגמה. אתה לעומת זאת מציע דיעה שהיא חסרת בסיס ובעצם משוללת כל היגיון (ממאות פליטים שהגיעו תוך ארבע שנים יגיעו פתאום מיליוני פליטים תוך זמן קצר מאוד), ואני תוהה אם בכלל מרגיש נבוך להעלות שטויות שכאלה על הכתב.

למעלה