אמרתי לכם שזה יקרה:

niv1990

New member
מאותה הסיבה שרוב היהודים באו לפה

כי זו היתה המדינה הכי קרובה לנורמלית שהיתה מוכנה לקלוט אותם.

niv1990

New member
זו היתה הסיבה של חלקם, אבל אצל חלק (גדול) לא

העיקרית.

Continuum

New member
כמה היסטריה.

לפני שאתה כותב בפורום תשתדל לשתות איזה תה נענע טוב, או שאם הבעיה אצלך רשמית אז אתה כבר זכאי לריטאלין או משהו בסגנון. ככה לא תקפצץ לנו בחרדה כל פעם שבעיתון כתוב משהו מבשר-רעות.

antreprize

New member
אני רגוע לחלוטין.

פשוט שמחתי להראות לחברי הפורום שממשיכים לבוא פליטים לארץ בקצב הולך וגובר, שזה בדיוק מה שאמרתי שיקרה בדיון הקודם שהיה לנו בנושא.

niv1990

New member
אתה חושב שזה טוב?

אני חושב שבהחלט זה יכול להיות (אנחנו במילא מעסיקים עובדים מבחוץ לכל מיני משרות, לא שאני חושב שהם לא יכולים להיות עובדי היי-טק רק כי הם סודנים, אבל צריך להיול ריאלים, אולי הבנים שלהם יהיו). יותר מזה, כשכל היום מקשקשים על כוח הרתעה, כשיש הזדמנות לעשות משהו, ואפילו משהו מוסרי, אז אנחנו בדיוק לא יכולים כי זה לא טוב מסיבות אלו ואחרות.

סלוניק

New member
חלק נכבד מהפליטים

הם אנשים משכילים ואף אקדמאים (בשנה הבאה אף פרוייקט של המרכז הבינתחומי יאפשר ל-80 פליטים אפריקאים את השלמת הדוקטורט שלהם).

niv1990

New member
אם כך אז עוד הרבה יותר טוב! ../images/Emo13.gif

אולי כדאי אפילו לשלם להם בשביל שיבואו לפה... יש הסבר לכך? אני לא מתנשא, אבל סודן זו מדינת עולם 3, איך קורה שהם אקדמאיים באחוזים גבוהים? (או שרק אלו הצליחו להגיע עד גבול ישראל?).

antreprize

New member
עדכון:

אני מביא לפה כתבה מוואלה על הפליטים מסודאן. בכתבה נאמר בין השאר שבששת השבועות האחרונים נכנסו לארץ קרוב ל-1,000 פליטים.

למעלה