אמרתי לכם שזה יקרה:

Seidman

New member
הבעיה היא לא ב-100 פליטים שנכנסו

אלא באלה שעדיין לא נכנסו, ולא רק מסודן. כיום יש מאות מליוני פליטים בעולם וכל מדינה נורמטיבית (או לפחות מדינות שבהן הפליטים רואים אותן כנורמטיביות...), היא מדינה בעלת פוטנציאל הגירה של פליטים בלתי חוקיים למדינה. מתי זה הופך להיות בעיה? ברגע שהפליטים רואים שהמדינה לא מונעת כניסה של פליטים למדינה. ראו את זה יפה בארה"ב, אוסטרליה, צרפת, ספרד וכמעט כל מדינה אירופאית אחרת לפני חוקי ההגירה והאכיפה שנכנסו לפני מספר שנים. במדינות העולם המערבי הבינו שאם לא יפעלו למנוע כניסת פליטים למדינה, הדבר גורם לעומס כבד על הכלכלה ויוצרת מעמד חברתי של פליטים בלתי חוקיים שאפשר לנצל אותם. אז נכון שישראל היא מדינה קטנה ולא כל כך אטרקטיבית כמו המדינות הנ"ל, אבל אצלנו גם 10,000 פליטים הם מעמסה שממילא המדינה לא מסוגלת לעזור לה.

סלוניק

New member
גם אתה?

ישראל לא מעניקה אזרחות לפליטים. היא בקושי מעניקה תושבות ועוד יותר בקושי מעניקה מעמד של פליט (9 מתוך 900+ מבקשי מקלט בשנה שעברה, אם תרצה אמצא לך את הנתון המדוייק), כך שאפשר עוד לחלום עם ההשוואה לאירופה. כבר עשרות שנים אגב שישראל מאפשרת לתושבי מדינות מסויימות מעמד פליטות אוטומטי ולא הגיעו יותר מכמה מאות פליטים כאלה לארצנו, כך שמסופקני עד כמה ישראל אטרקטיבית לפליטים (לפחות לא כמו שהיינו רוצים לחשוב). על כל פנים הנטל הכלכלי שאתה מתאר לא ניכר בשטח. אם מאות אלפי עובדים זרים יכולים לעבוד בישראל מבלי לגרום לנזק כלכלי כלשהו מדוע לא לאפשר את החלפתם במבקשי מקלט (כפי שנעשה כיום במידה מאוד מצומצמת בחקלאות ובמלונאות)? הם בוודאי ישמחו לחלופה הזו על פני מעצר, ועובדים זרים רבים יוכלו להשמר מפני ניצול על בסיס הסדר הכבילה או מגסטאפו ההגירה שהוקם בישראל. בסופו של דבר האיומים מפני קריסה מתעלמים מכך שמדינת ישראל מאז ומתמיד הייתה מדינה קולטת שהתנהלה היטב גם על אף גלי הגירה צפופים בתקופות לא קלות (גלי ההגירה מברה"מ ואתיופיה בימי האינתיפאדה), ועשרות הפליטים שמגיעים כיום הם ללא ספק גל מצומצם בלשון המעטה. המהגרים בכל שאר תקופות המדינה - כאשר נקלטו על ידה בידיים פתוחות - רק תרמו לה.

רוני13

New member
הם בורחים מדרפור...

אפשר להבין אותם. הם עוברים שם שואה...זה יהיה יותר מדי אירוני שהעם שעבר דבר דומה יהיה ראש קטן בנוגע לזה.

antreprize

New member
נכון,

הם עוברים שם שואה, ואנחנו, יותר מכל אחד אחר צריכים לעזור, אבל, וזה אבל גדול, בכל פעם שעם אחד עבר למקום אחר צצו בעיות נוספות, שום בעיה לא תיפתר ע"י בריחה של עם, ושוב פעם, אחנו צריכים לדעת את זה ותר מכל אחד אחר. הבעיה בדארפור צריכה להפתר ע"י שליחת סיוע(צבאי והומניטרי),לא ע"י בריחה.

רוני13

New member
אי אפשר לבקר אותם...

בכל זאת-גיהנום שם. אני לא מבקר אותם...אני מסכים עם מה שאתה אומר אבל אני לא מסוגל לחסום את הכניסה שלהם לישראל זה יהיה כמו לגזור גזר דין מוות.

antreprize

New member
נכון,גם אני לא אשמח להגיד להם לא לבוא לכאן

או לעזוב את המדינה, אבל אנחנו חייבים לעשות את זה כי אין לנו מקום למיליוני פליטים.

איך בדיוק מליוני פליטים?

להפוך כמה מאות פליטים למליונים לא הופך את הטענות שלך לצודקות, רק למפגרות.

antreprize

New member
זה שתגיד שהטענות שלי מפגרות לא יהפוך

אותן לכאלה. בדרפור יש מליוני תושבים, אם הם יראו שטוב כאן הם לא יהססו לבוא ואני ממש לא רוצה מבול של פליטים פה, יש לנו מספיק צרות גם ככה.

niv1990

New member
על ועידת אוויאן שמעת?

אני נבחן על זה, מה שמזכיר לי... לילה טוב.

princes15

New member
אבל למה לעזאזל הם באים לכאן?!?!

מה זה פה?קיבוץ גלויותת?!

למעלה