אנחנו מתחילים לשקול את אופציית האימוץ ...
שלום לכולם
הגעתי להתייעץ איתכם ... ולשאול כמה שאלות ...
אני בת 43. עברתי שנים הזויות וקשות מבחינה בריאותית, מה שגרם לכל נושא הרחבת המשפחה להידחות.
היום, כשאני בריאה ואיתנה (טפו טפו טפו), אני כבר "זקנה" במונחי פוריות.
לאחר מספר שנים של טיפולי IVF , אנחנו (בעלי ואני) עומדים בפני צומת.
אני לא יכולה להמשיך ולאבד זמן יקר. השעון הביולוגי נושף בעורפי.
כיוון וכן היה הריון, למספר שבועות (אשר הסתיים בהפלה), אני שוקלת את האופציה של תרומת ביצית. עוד אופציה היא להעזר בפונדקאית (אולי אם נזכה בלוטו
).
בעלי שאל אותי השבוע : למה שלא נאמץ ?
אני רוצה לשתף אתכם בחששותי. אשמח לקרוא את חוות דעתכם / עצתכם.
אני לא פוסלת אימוץ. זה משהו שאוכל לעשות גם במקביל להריון (אם יהיה). אפילו אשמח ל 2 ילדים
מה שמטריד אותי בהקשר של אימוץ ...
אני יודעת (כי קצת ביררתי) שהיום אי אפשר לאמץ תינוק בן יומו, אלא ילד שהוא כבר די "גדול", בערך בן שנתיים.
עניין הגיל של הילד, בשבילי זה "בעייתי".
אני רוצה / צריכה לגדול ולהתפתח עם הילד "מההתחלה". אני חייבת את ההדרגתיות הזו.
מעבר לכך, לקבל ילד גדול, שלא אני עיצבתי וטיפחתי, מבאס אותי.
אולי הוא עבר התעללות ? אולי סבל מרעב ? הוזנח ? אולי לא קיבל חום שכל כך חשוב להתפתחות תקינה ? הוא יוכול להיות מצולק for life.
יש לי גם חשש שלא אתחבר לילד שאינו שלי "ביולוגי". זה קורה ??
וכעת כמה שאלות ...
1. כמה זמן לוקח תהליך האימוץ ?
נניח ונפגשתי עם נציג אחת העמותות, החלטנו שהולכים על זה. תוך כמה זמן יכול להיות לי תינוק / ילד בבית ?
2. האם יש דרך בה אוכל לאמץ תינוק בחודשיו הראשונים ולא ילד גדול (בן שנתיים זה כבר "גדול") ?
3. אם אני רוצה לאמץ תינוק/ת ממדינה שישראת לא עובדת איתה, למשל ברזיל... האם יש דרך ?
4. באילו עלויות מדובר ?
יש לי עוד מיליון שאלות, אבל אתחיל עם אלה.
תודה רבה על כל הסבר, תובנה, עצה שאקבל
שלום לכולם
הגעתי להתייעץ איתכם ... ולשאול כמה שאלות ...
אני בת 43. עברתי שנים הזויות וקשות מבחינה בריאותית, מה שגרם לכל נושא הרחבת המשפחה להידחות.
היום, כשאני בריאה ואיתנה (טפו טפו טפו), אני כבר "זקנה" במונחי פוריות.
לאחר מספר שנים של טיפולי IVF , אנחנו (בעלי ואני) עומדים בפני צומת.
אני לא יכולה להמשיך ולאבד זמן יקר. השעון הביולוגי נושף בעורפי.
כיוון וכן היה הריון, למספר שבועות (אשר הסתיים בהפלה), אני שוקלת את האופציה של תרומת ביצית. עוד אופציה היא להעזר בפונדקאית (אולי אם נזכה בלוטו
בעלי שאל אותי השבוע : למה שלא נאמץ ?
אני רוצה לשתף אתכם בחששותי. אשמח לקרוא את חוות דעתכם / עצתכם.
אני לא פוסלת אימוץ. זה משהו שאוכל לעשות גם במקביל להריון (אם יהיה). אפילו אשמח ל 2 ילדים
מה שמטריד אותי בהקשר של אימוץ ...
אני יודעת (כי קצת ביררתי) שהיום אי אפשר לאמץ תינוק בן יומו, אלא ילד שהוא כבר די "גדול", בערך בן שנתיים.
עניין הגיל של הילד, בשבילי זה "בעייתי".
אני רוצה / צריכה לגדול ולהתפתח עם הילד "מההתחלה". אני חייבת את ההדרגתיות הזו.
מעבר לכך, לקבל ילד גדול, שלא אני עיצבתי וטיפחתי, מבאס אותי.
אולי הוא עבר התעללות ? אולי סבל מרעב ? הוזנח ? אולי לא קיבל חום שכל כך חשוב להתפתחות תקינה ? הוא יוכול להיות מצולק for life.
יש לי גם חשש שלא אתחבר לילד שאינו שלי "ביולוגי". זה קורה ??
וכעת כמה שאלות ...
1. כמה זמן לוקח תהליך האימוץ ?
נניח ונפגשתי עם נציג אחת העמותות, החלטנו שהולכים על זה. תוך כמה זמן יכול להיות לי תינוק / ילד בבית ?
2. האם יש דרך בה אוכל לאמץ תינוק בחודשיו הראשונים ולא ילד גדול (בן שנתיים זה כבר "גדול") ?
3. אם אני רוצה לאמץ תינוק/ת ממדינה שישראת לא עובדת איתה, למשל ברזיל... האם יש דרך ?
4. באילו עלויות מדובר ?
יש לי עוד מיליון שאלות, אבל אתחיל עם אלה.
תודה רבה על כל הסבר, תובנה, עצה שאקבל