אנחנו מתחילים לשקול את אופציית האימוץ ...

ניריתי 1

New member
נכון. כרגע אני מקווה כי

תרומת ביצית תעבוד בשבילי, וכי לא אצטרך לפנות לאימוץ. לא מתביישת להודות בזה.
אבל זה לא אומר ש כש / אם יגיע יום ובו נחליט לפנות לאימווץ, (ועד אז גם יהיה לי זמן להבשיל ולעכל ולהתמודד עם החששות וללמוד את הנושא וכו'), זה לא אומר כי לא נהייה הורים נפלאים לילד מאומץ. עלי לעבור תהליך. לכן אני כאן.

זואילי

New member
ניריתי אני מבינה אותך מאוד

כי הייתי במקום הזה לגמרי.
כשהתחלתי בטיפולי הפוריות אי שם בשנת 2007 ופחדתי נורא מהורמונים ו ivf מצאתי את עצמי "מחליטה" לעשות טיפול אחד ואז לברר על אימוץ שהיה מבחינתי הצעד הבא.
אבל... בטיפול השני התמכרתי. ואחרי שקראתי על אימוץ הבנתי שאני גם מאוד מפחדת מזה. ופשוט תפסתי רגליים קרות וצללתי לשנתיים של טיפולים.
לא ראיתי בעיניים, חירבתי את גופי, עברתי תלאות בריאותיות ואז חזרתי שוב לגשש על אימוץ. אבל לפני כן גם "טעמתי" תרומת ביצית. כי ידעתי שאם לא אמצה את כל האפשרויות שהיו לי- לא אוכל לעבור שלב/דרך.
בסופו של דבר- כן- האימוץ היה בסדר עדיפות אחרון ואינני מתביישת בזה ואינני מצטערת על כלום. כי כל השנים ומה שעברתי הביאו אותי לרגע הזה - אמא לברווזה הכי מדהימה בעולם. ואת יודעת מה? גם בתוך תהליך האימוץ כשהתחילו העניינים ברוסיה שהובילו למצב העצוב של היום- חשבתי שהייתי צריכה להמשיך עם טיפולי תרומת ביצית. אבל זה כבר היה מאוחר בשבילי. כי לא יכולתי "לערבב שמחה בשמחה".
ואספר לך עוד משהו... כל הפחדים שהיו לי בנוגע לאימוץ- פגשתי בהם פנים מול פנים... אבל כשפגשתי בהם הייתי אחרי דרך שעברתי. ויכולתי לעמוד מול הפחדים ולקבל אותם ולחיות איתם ופשוט לשנות אותם. כי הייתי במקום אחר לגמרי שכ"כ מוכן לאימוץ.
לכן אני מבינה אותך. ומחזקת את ידייך. לכי עם ליבך. זכרי שלכל החלטה יש מחיר לכאן או לכאן. אבל ברגע שתחליטי את תדעי בדיוק מה מתאים ונכון לך.

ניריתי 1

New member
תודה על מילותייך המחזקות ...

אני שמחה שאני לא לבד בנתיב / במסלול הזה, וכי יש מי שבאמת מבין

בשלב זה אין לי מושג מה ילד יום.
כולי תקווה כי אצליח להרות מתרומת ביצית. אבל גם אם לא, עלי לעבור תהליך הבשלה בכל הקשור באימוץ. אני עושה את צעדי הגישוש הראשונים. הכל פתוח ... גם האופציה להרות ולאמץ במקביל. לא פוסלת כלום.
אם נחליט לאמץ, אין לי ספק כי נהייה הורים מדהימים. נאהב את הילד בכל ליבנו. אבל בינתיים אנחנו עדיין לא שם. לא מתביישת להודות כי אלחם ככל יכולתי להרות. רוצה לחוות הריון. רוצה לחוות את העובר גדל ומתפתח בתוכי. רוצה (ואף צריכה את ההדרגתיות ואת החיבור הזה). אם לא יקרה, נחשוב הלאה ונקבל החלטות איך מתקדמים.

המון תודות לך

fannyd

New member
איש לא יכול לנבא איזה הורה הוא יהיה ומה ירגיש

כלפי הילד שאולי יום אחד יהיה ההורה שלו. כותבת לא בגלל שחלילה יש לי משהו נגדך.

ניריתי 1

New member
אני חושבת שכן אפשר לנבא

אולי לא תמיד, אבל במקרה שלי בהחלט כן.
יש בי ובבעלי המון המון נתינה.
אני בן אדם טוטאלי שמתמסר לבחירות שלו.
אני מודעת לאיכות הקשרים ומערכות היחסים שאני יוצרת. ברור כי אין ערבויות לכלום, אבל אני לא חושבת שהורות תהייה שונה. אני מכירה את עצמי ואת בעלי היטב ודי בוודאות יכולה לומר כי נהייה הורים מדהימים.
את לא חייבת להסכים כמובן

Noga Lavie

New member
לי תמיד היו ספקות בקשר לאיכות הורותי

לפני שאימצנו היו לי ספקות, ומאז שאימצנו יש לי רק יותר ספקות. אני מקווה שאני הורה טוב מספיק, ושמחה על קיומו של אוריאל, שתמיד בטחתי בכשורי ההורות שלו.

זה לא אומר דבר על מידת אהבתי את זיו. אני אוהבת אותה בכל נימי נפשי. אני עושה כמיטב יכולתי עבורה, בהתאם לתפיסת עולמי. בעיקר אני מתקשה להתמודד עם המקרים בהם תפיסת עולמי אומרת לי שהמיטב עבור זיו הוא שלא אעשה דבר עבורה ואאפשר לה לעשות דברים בעצמה. אני רק יכולה לקוות שמיטב יכולתי הוא טוב מספיק, אך אין תקווה זו שקולה לידיעה שאני הורה נהדר.

RonspotNL14

New member
ופה אין לי ברירה אלא להגיב לך

וכן חזרתי לכאן עם הניק המחודש שלי אחרי הרבה זמן שלא הייתי כאן גלעד כתב המון דברים נכונים שמתאימים לנו המאומצים אבל חסרים שם כמה דברים .....אבל רק להגיד לך שאם זו הגישה שלך ,ואת באה לעניין בגישה של " הלוואי ולא אצטרך לאמץ ומה שעובר על התינוק אינו חלק ממכלול השיקולים לקבלת החלטה" ותרי על אימוץ כי את צריכה לרצות לאמץ ולרצות בילד ומה שעובר על התינוק המאומץ כן צריך להיות ממכלול השיקולים שלך כי מה לעשות לקחו אותנו המאומצים מהמשפחה הביולוגית או ליתר דיוק קרעו אותנו לחתיכות השאירו לנו חור שחור מעל הראש ובלב והציבו לנו עובדות ובגלל זה הרבה מאיתנו לא קלים להתמודדות ומי שלא יכול להתמודד לא יכול להיות הורה מאמץ נקודה

China8

New member
עם כל הכאב שבסיפור שלך

מאומץ יקר, נראה שבאמת יש הרבה כאב בסיפור הפרטי שלך.
אך עם כל זאת, אנא אל תדבר בשם כל המאומצים בעולם, כי לא לכולם סיפור דומה רק מעצם היותם מאומצים.
"לקחו אותנו, קרעו אותנו" זה סיפור של חלק אבל לא של כולם.
מה עם למשל "ויתרו עלי" ו"לא רצו אותי"? יש עוד המון וריאציות.
נראה לי שהרבה פעמים למאומצים קל יותר להאשים כל מיני ישויות חיצוניות באובדן שלהם מאשר את אלה שילדו אותם. אבל שוב, יש כל כך הרבה סיפורים שונים והם נבדלים זה מזה.
מסכימה איתך על דבר אחד: שחייהם של מאומצים מתחילים באובדן ובכאב ועם הכאב הזה ועוד תופעות שעשויות להתלוות לכך ההורים המאמצים צריכים להתמודד. וההתמודדות הרבה פעמים היא לא קלה.

RonspotNL14

New member
מצטער אבל יש לי תחושה

שאת מבולבלת כי כשאת מועברת לאימוץ את נקרעת ממשפחתך הביולוגית נקודה " ויתרו עליי " כן או לא "לא רצו אותי" כן או לא "איפה הם" "מה מצבם האישי " ועוד הן שאלות שנמצאות איתנו כל חיינו בעקבות הקרע והחור הגדול שמלווה אותנו מהיום הראשון שבו נלקחנו למשפחה אחרת הרבה מאיתנו אני בתוכם מגיל 0 אצל כולם קיימים הדברים האלה ברמה כזו או אחרת ולכן ההתמודדות לא קלה אין קשר להאשמות ישויות חיצוניות באובדן שלנו אבל להזכיר לך שלכולם יש חלק ביצירת המצב הזה לרשויות להורים הביולוגיים להורים המאמצים לעמותות ...כולם אשמים בזה בין אם תרצי להודות בזה או לא זה המצב

Noga Lavie

New member
זה שהיא שואלת את השאלות עכשיו

זה שהיא אומרת עכשיו שאימוץ הוא האופציה שהלוואי ולא תגיע אליה, לא אומר דבר על הורותה אם וכאשר תגיע לאימוץ. מה שחשוב הוא שכאשר תחליט על הליכה לאימוץ, זו תהיה החלטה שלמה, ולזה יכולים להגיע גם אנשים שלא חפצו באימוץ מלכתחילה וניסו לדחות את (מה שנתפס בעיניהם כ)רוע הגזירה ככל האפשר. פה בפורום ישנם אנשים שהם הורים טובים לילדם המאמת, שאוהבים אותו עד כלות, ולשלא רצו לאמץ מלכתחילה. דווקא כאן בפורום, אפשר לראות שהמשפט "הלוואי ולא אצטרך לאמץ" אינו מהווה מניעה מלהיוןת הורה מאמץ מוצלח.

ניריתי 1

New member

לא יכולתי לכתוב בעצמי את הדברים יותר מדוייק !

תודה על ההבנה ועל התפיסה הבוגרת

Noga Lavie

New member
בגיל 49

זה היה עצוב מאוד אם לא הייתי בוגרת.

אני יודעת שלא התכוונת, אבל באמת, הבעת תודה הייתה מספיקה. איני רואה מה המחמאה הגדולה לומר לאדם בוגר שהוא בוגר, אלא אם הכוונה להצביע על כך שאחרים לא הראו בגרות. במצב כזה, המחמאה בעיני ריקה מתוכן. אני מעדיפה להיות מוחמאת על דברים טובים בי, ולא על כך שאחרים אינם מוצלחים בעיני נותן המחמאה.

על שלמות ההחלטה והמחמאה "בוגר"

הי נגה,
אינני יודעת למה התכוונה ניריתי כשאמרה שאת בוגרת, אך בגרות זו מחמאה לדעתי בלי קשר לגיל, ובאמת גם אני מוצאת בך איזו בגרות נדירה ועמוקה וחשובה. כלומר תגובותייך לעיתים קרובות הן מאד "בוגרות" ולכן אני אוהבת כל כך לקרוא אותן. בוגרות במובן שהן חכמות, שקולות וכנות, לא מתלהמות ולא חד צדדיות. וזה כיף וחשוב כל כך. בעצם כל המחמאות שאנו מקבלים הן לרוב בהשוואה לאחרים, וזה בסדר. לדעתי כשאומרים "בוגר" לרוב לא מתכוונים למשהו שבאמת הגיל מביא איתו אלא איזו בשלות, ראייה רב צדדית ורב רובדית וחכמה. יש אנשים בני 80 שאינם בוגרים במובן הזה של קיצוניות, התלהמות, העדר כנות וכולי ואצלך זה מאד אחרת ולכן כל כך חשוב ומעשיר תמיד לקרוא את תגובותייך.

בעניין "הכי חשוב לבוא להחלטת האימוץ כשאנו שלמים" או משהו כזה: נכון זה חשוב מאד. אך הורים רבים לא מגיעים ליום המשפט כשהם שלמים עם ההחלטה כלל. הורים רבים בשלב ההוא עוד בפחד גדול בפני הלא נודע שבאימוץ, עוד לא השלימו עם אי פריונם, אבלים על הילד שלא נולד להם ומפחדים שבאקט האימוץ הם חורצים את הדין לנצח, חוששים מהקשיים שהילד המאומץ נושא עימו ועוד ועוד. לכן יותר ריאלי לדעתי לאחל להורים שחרף כל הקשיים הכרוכים באימוץ ילד שאינו תינוק קטן (והעדר "שלמות" מלאה עם ההחלטה הוא רק אחד מהם, בכל נושא האימוץ, כידוע) נצליח להיות הורים טובים דיינו.

Noga Lavie

New member
אנשים אינם שלמים בהגדרה

לכן, בעיני, גם כאשר אני כותבת להגיע שלמים, או ניסוח זה או אחר שלו, הכוונה היא תמיד ל"שלמים ככל האפשר". הרעיון הוא גם להגיע לאותה שלמות יחסית בשלב ממנו אין דרך חזרה עוד, ולא בשלבים המוקדמים. כל עוד אפשר לסגת, אפשר להתקדם גם עם סייגים. הדרך עצמה ארוכה, ההבשלה עצמה אורכת זמן, ואם לא משלבים ביניהן, עלולים לא להגיע אל קו הסיום.

בגיל 27 לא נרשמתי לאימוץ בארץ מהרבה סיבות, למרות שפחד מאימוץ לא הייתה אחת מהן. בדיעבד, היינו יכולים להשלים תהליך אימוץ אז ועדין לצאת לחיים שתכננו. אך תמיד קיימת השאלה האם היינו בשלים להורות באמצע שנות השלושים (שלי)/סוף שנות השלושים (של אוריאל),
מן הצד השני, למרות שיכולנו לעשות זאת אז, לא באמת היינו בנויים להורות עם החיים שחיינו החל אמצע/סוף שנות השלושים לחיינו. עם זאת, היינו בשלים להורות, וחיינו התייצבו, הרבה לפני שהגענו לאימוץ בפועל, אך אז היו נסיבות חיצוניות לנו שלא איפשרו לנו לאמץ.
לא זה ולא זה הם בני חרטה. לא יכולנו לפעול לפני שהיתה סיבה טוב לחשוב שנהייה בשלים להיות הורים בקו הסיום, זה הוביל למצב בו לא יכולנו לפעול לפני שהתנאים החיצוניים הבשילו לכך. כאשר פעלנו לבסוף, עדין היו לנו ספקות, הפעם מהכיוון ההפוך. למרות זאת, כל עוד ההליך היה הפיך, המשכנו בו ללא עצירה, בתקווה שכאשר נגיע לקו ממנו אי אפשר לעצור ולסגת, נהיה שלמים עם ההחלטה להפוך להורים (עבורונו זה היה הפיקפוק העיקרי, לא האימוץ). אם נתעלם לרגע מהתקף הפאניקה שעברתי ברכבת לעבודה יום לאחרי קבלת שיחת הטלפון, הגענו שלמים ככל האפשר (והתקף הפאניקה הקצרצר יעיד על כך) לקו ממנו אין דרך חזרה.

ניריתי 1

New member
בגרות אינה בהכרח תלויית גיל

הפרשנות שלך את המחמאה שקיבלת ממני, היא רק פרשנות שלך, ולא קשורה לכוונות שלי כהוא זה. לא היתה לי שום כוונה להצביע על חוסר בגרות או "אי מוצלחות" של אף משתתף בפורום או לחלק לאף אחד ציונים.
קיבלתי המון בשירשור הזה. חלק הבינו אותי יותר, חלק פחות. חלק נגעו בי יותר, חלק פחות. חלק היו נעימים יותר, חלק פחות. כמו בכל פורום. כמו בכל דיון פתוח. ככה זה עובד. אני מודה לכולם על שטרחו לכתוב לי, לשתף, להביע דיעה וכו'

הרגשתי שהבנת אותי הבנה מאוד עמוקה ומדוייקת, לכן חשתי צורך להודות לך. זה הכל.
זה אפילו מעוות בעיני המקום לשם לקחת מחמאה תמימה וכנה. חבל.

Noga Lavie

New member
בגרות אינה תלויית גיל

אך המחמאה 'בגרות' בעיני היא מחמאה פטרונית כאשר היא ניתנת למישהו בוגר.
לבגרות יש הגדרות שונות, היא יכולה להיות תלויית התפתחות מוטורית, ריגשית, מינית וכיו"ב, אך מי שעבר את את סף גיל ה-30 כבר השלים את התבגרותו בכל התחומים האלו.

אני מבינה שמחמאה זו ניתנה בתום לב, אך היא ניתנה לי, ואני איני אוהבת אותה. יש בה יותר מדי רבדים סמויים שמפריעים לי מכדי שאוכל לקבל אותה באותה רוח בה ניתנה.

ניריתי 1

New member
מחמאה פטרונית ?? וואוווו ...

הרבדים הסמויים הם רק בראשך. האם את מבינה זאת ?
את מחפשת צרות היכן שאינן קיימות. קיבלת מחמאה (הלוואי ויכלתי לעשות לה un do, כיוון ואינך ראויה לה), תגידי תודה וזהו. בשביל מה לנתח, לסבך, להתפלסף. בשביל מה זה טוב ??

ממליצה לך לאמץ מוטו גאוני לחיים מאושרים : KEEP IT SIMPLE !!

Noga Lavie

New member
אבל הנטיה שלי לשים לב לפרטים הקטנים

היא זו בדיוק מה שגרמה לכך שאוכל להבין את הודעתיך הקודמות, ולתת לך עצות שגרמו לך לרצות לתת לי מחמאה. זה נובע מאותו מעיין. הרי קל היה לי הרבה יותר לא להבין אותך ואת תהיותיך, מכיוון שאלו מעולם לא היו תהיותיי. אבל הבנתי, והגבתי מתוך אמפטיה, מכיוון שזכותך להתמודד בצורה המתאימה לך, כדי להגיע למסקנות המתאימות לך ולא למישהו אחר.

בעיני המחמאה שלך הייתה פטרונית, ואיני אוהבת אותה. נקודה. יכולתי להתעלם, אך לומר תודה לא יכולתי. עוד נקודה.
אם נכונותי להבין את מניעייך לנתינת המחמאה שנתת, למרות שהיא כה לא מוצאת חן בעיני (והיא לא, כפי שהיית צריכה להבין עד כה), גורמת לך לכזו תגובה, כדאי שתעצרי רגע לחשוב מהיכן בכלל נבע הרצון לתת לי את המחמאה הראשונית.
האם זה כי התרשמת עמוקות מדבריי,
או אולי כי כתבתי לך משהו שרצית לשמוע בעוד אחרים כתבו לך מה שלא רצית לשמוע?
אם זה נבע מהסיבה השניה (כפי שאני חוששת), זו לא בגרותי שהרשימה אותך, אלא הרצון לקבל תשובות מוסכמות עליך מראש. לצערינו, בחיים נתקלים גם בדברים שאינם נעימים לאוזן. גם איתם צריך להתמודד. מקום להתרגז על תשובות שלא התאימו לך, במקום להעלב מהן (ובמקום לתת לנותן הודעות אחרות מחמאה על היותו בוגר), לימדי מהן. חלקן נאמרו בניסוחים לא נעימים (ממש כפי תגובתך כאן), אך הן מכילות אמת כלשהי על הורות, על צרכי הילד המאומץ, על מה הורה בכלל, והורה מאמץ בפרט, צריכים.

לפני שתאמרי לי ללכת ללמוד מעצותיי ולהביט על עצמי, דעי לך שאני תמיד עושה זאת. לאחר שבדקתי את עצמי, עדין איני אוהבת את המחמאה, ומכיוון שהיא ניתנה לי באופן אישי, אני רואה לעצמי מקום להביע את חוסר נוחותי ממנה.

ניריתי 1

New member
את מעייפת אותי

נטייה זה דבר אחד. הפעלת שיקול דעת זה דבר אחר.
אין בן אדם עלי אדמות ששם לב לפרטים יותר ממני. אני פרפקציוניסטית ובעלת יכולות חריגות מאוד. ירידה לפרטים זו אני ! אבל ... למדתי (בדרך הכי קשה !!) להפעיל שיקול דעת. לפעמים זה נכון לעגל פינות. לפעמים צריך "לשחרר", לזרום ... לפעמים יותר עדיף להיות חכם מאשר צודק. הכל בא עם מחיר בעולמנו. לפעמים מחיר ה"צדק" פשוט לא שווה את זה.
נראה לי כי אלו שיעורים שעדיין לא למדת ממרומי גיל 49 ...

הרצון לתת לך את המחמאה הראשונית (עליה אני מצטערת בכל ליבי. את לא כל כך "בוגרת" כפי שנתתי לך קרדיט) נבע מסיבה אחת. חוסר השיפוט שהיה בהודעותיך.
נכנסתי לפורום כדי ללמוד (קצת) על נושא האימוץ. כדי לשמוע דעות, לקבל עצות מאנשים שהיו במקום שלי, הנחיות באשר להליך וכו'
היה לי ברור שכתיבת הודעה בפורום כל כך טעון תניב קשת רחבה של תגובות ודעות. אין לי בעיה עם כלום שנכתב. אני לא ילדה קטנה. אני בוחרת לקחת את מה שנכון לי. מסננת את מה שלא רלוונטי. כך שאין מבחינתי "תשובות שלא התאימו לי" שגרמו לי להעלב או לא יודעת מה.
אני בוחרת מתוך הבליל מה לקחת ומה לא. וזהו. ככה עושים בפורומים, לא ? ככה עושים בחיים בכלל ...

הדבר היחידי שאני לא יכולה לסבול אלו הודעות שיפוטיות. לא היו יותר מדי כאלה, אבל היו.
אפילו מנהלת הפורום (מנהלת הפורום ראבאק !!) כתבה לי כי קשה לה לקרוא שכתבתי כי הלוואי ואכנס להריון מתרומת ביצית ולא אצטרך לאמץ. קיבלתי ממנה ציון נכשל.
זה המקום שלי. לפחות כרגע. תאפשרו לי מרחב מחייה. בטח ובטח מנהלת הפורום !
חייבת לציין כי רוב התגובות דווקא היו מאוד אינפורמטיביות, שיתופיות, תומכות, עם עצות יעילות.

אהבתי את הודעתך המקורית (ורק את זו המקורית!) כי היא היתה נטולת שיפוט. הבנת, הכלת ובעיקר לא שפטת. הרגשתי כי הבנת אותי באי השפיטה שלך (אני כבר לא מרגישה ככה יותר, אגב).

אני חושבת שההתכתבות חסרת התכלית הזו מיצתה את עצמה.

fatfat

New member
אתה מתאר פה הורה אידיאלי, מעין וונדרמן

אבל במציאות אין עזה, לא הורה ביולוגי ולא הורה מאמץ

הדברים היחידים שאני מסכימה מכל מה שכתבת הם שגם תינוק בן יומו מגיע אחרי שחווה נטישה, שהוא מגיע עם היסטוריה, גנטיקה ותכונות/כישורים אותם ירש ממשפחת המוצא שלו ויש לכבדם ולטפחם ושעיבוד סיפור האימוץ במהלך השנים עשוי להיות מאוד מבלבל לילד ולגרור אתו קשיים (ואני כותבת עשוי, לא בהכרח).

כל השאר, זה אולי היה נחמד לו המאמצים היו צעירים... לו היו להם כבר ילדים כך שיגיעו עם ניסיון בהורות וכו', אבל בחיים יש מציאות. ובמציאות רוב המאמצים אינם צעירים כי הם מגיעים לאימוץ אחרי ניסיונות להפוך להורים באמצעים אחרים. ואתה יודע מה, לכל ילד, גם ביולוגי היה טוב שהוריו יהיו צעירים כך שילוו אותו לאורך השנים, שייוולד להורים מנוסים עם ניסיון בהורות, שייוולד להורים שיוכלו לפחות בינקות להתמסר במאה אחוז לסיפוק צרכיו ולהיות מסוגלים תמיד לשים את צרכיו לפני אלה שלהם, אבל במציאות זה לא כך. ילדים נולדים בכורים... להורים שלא תמיד בשלים במאה אחוז להורות. לפעמים ההורה עייף... רעב... טרוד ואז לא תמיד הוא מצליח להיות מאה אחוז מכוון לצרכי הילד... והכי חשוב החיים לא צפויים. הוא יכול לחלות... להיפצע... להתמוטט וגם למות. כל הורה מקווה שיגיע ללוות את הילד בבגרותו, לחופה, לזכות לנכדים ממנו וכו' אבל אין ערובה לכך.

כל הורה, ביולוגי, אומן, שהילד הגיע אליו מפונדקאות או מאימוץ צריך להיות הורה מספיק טוב (לא מושלם) ועקבי על מנת שהילד יחוש תחושת בטחון בכך שהוא רצוי ונאהב ויגדל כשהוא מספיק גמיש להתמודד עם הדברים הלא צפויים והתסכולים היום-יומיים כמו זה שההורה עייף ולא יכול באותו הרגע להתפנות אליו וגם לא עלינו שההורה חולה... גוסס... נפטר. הורה מאמץ צריך להיות נכון להתמודד גם עם הדברים הנוספים שהילד מביא מעצם היותו מאומץ, אבל לא להיות הורה מושלם.

למעלה