ענו לך על הרוב
בסוף המישפט השופט הכריז עלי כאמא שלו
בעיקבות קביעה זו הנפיקו לו דרכון שבו אני רשומה כאמא שלו (דרכון רוסי), הדרכון הונפק רק חודש מההחלטה, צריך לבדוק את נושא התיזמון כי היו בזמנו דיבורים על קיצור הזמן מהמישפט לקבלת הילדון אך זה היה לפני העיכובים הרוסיים האחרונים (זו אינפורמציה משתנה והעמותות הן היחידות שידען לענות)
בחירה -
שאלו אותי בתחילת התהליך האם בן או בת (נאמר שאימוץ בנות ארוך יותר משום שרבות יותר מהן מאומצות אימוץ תוך רוסי) - לא הגבלתי
נשאלתי באם אהיה מוכנה לאמץ ילד עם מראה אוריינטלי - לא הגבלתי
שאלו לגבי מיגבלת גיל וביקשתי עד גיל שנה וחצי. הנסיך הגיע ארצה בגיל שנה ו 9 ורוב הילדים המאומצים שאני מכירה מאימוצים לאחרונה הינם סביב גיל שנתיים
כחודשיים לפני ההפניה לילדון התקשרו אלי מהעמותה לוודא שמראה אוריינטלי אינו בעייתי ואני אישרתי. תוך ימים ספורים התחלתי לחלום על ילדון מלוכסן והייתי מוכנה לילד שממש בניתי לו פנים ומראה, אלא שזה לא יצא לפועל (אפילו לא קיבלתי פרטים עליו) ואז הופנה אלי הנסיך שלי. אני ממש התאבלתי על אובדן המלוכסן אליו ניקשרתי בחלומות....... והייתי בטוחה שלא אקשר כך לילד אחר (הכל וירטואלי בשלב זה)
לגבי הקליק - יש ילדים שמרוב בהלה קופאים ומתקשים להיות מקסימים. חוסר קליק להבנתי אינו סיבה "מוצדקת"
אני יודעת שבעבר איפשרו סירוב שלא על רקע רפואי ונוצרה טינה כלפי משפחות ישראליות ברוסיה בשל תחושת "בחירת המוצר" ומאז הגבילו אפשרויות סירוב. שוב - זהו נושא ששווה ללבן מול העמותה.
בנסיעה הראשונה כאשר הלכנו לקבל הפניה ואישור כניסה לבית הילדים (הליך מקובל שבוצע עי נציגה מקומית שהתלוותה אלי) נאמר לי שאם לא אסכים לילד זה הם יעשו מאמצים למצוא אחר במהלך אותה נסיעה - שונה ממה שנאמר לי בעמותה.
חשוב להבין שברוסיה כל מחוז מתנהל בצורה שונה וחלק מהאינפורמציה שאת אוספת עשויה להשתנות (אישורי בריאות המאמצים, פרק הזמן בין נסיעה ראשונה לשניה וכו וכו)
לילה טוב