אנחנו מתחילים לשקול את אופציית האימוץ ...

KallaGLP

New member
המילים שבהן את בוחרת להתבטא מעידות עלייך

יותר מאשר כל מה שאנחנו יכולנו להגיד עלייך. היית מנהלת פורום ולכן את בטח יודעת שבפורום פתוח את לא יכולה לשלוט על מי מגיב או מייעץ לך. אבל אל דאגה ,אין לי שום כוונה להמשיך לייעץ לך. את העצה הכי כנה (והיא באמת כנה) שיכולתי כבר כתבתי לך: אל תאמצי, זה לא בשבילך. תרצי תקבלי תרצי תתעלמי. מעבר לזה, מיציתי.

זואילי

New member
ניריתי, אבל גם אני לא ידעתי...

וכמו שכבר נכתב - לעולם לא תדעי. רק בדיעבד... (לגבי זיווג משמיים).
נכון, פחדתי ממה שאת מציינת. אבל לא יודעת.. נראה לי שהורה באשר הוא הורה - מקבל עליו את מה שבא (הילד, בכל דרך שהגיע).
ואם זה לא ככה, אז אני לפחות מקווה שההורים מנסים להיות הכי מיטיבים לילדם.
מה יקרה אם תתחרטי? לא תוכלי "להחזיר לחנות". תצטרכי להתמודד. מן הסתם את מבינה את זה.

יש מעט מאוד רופאי ילדים שיש להם נסיון עם בדיקה של ילדים שחיו בבתי ילדים ברוסיה. לכן יש לך רשימה מצומצמת. את הרשימה העמותה מציעה. מניחה שלא חסרו משפחות שמצאו גם רופאים שלא מרשימה זו.
אני התרשמתי מרופא מסויים שהגיע לאחד ממפגשי הסדנא בה הייתי. ובהמשך שמעתי עליו מנסיונם של מאמצים שהכרתי. אז בחרתי בו, בדקתי אם הלו"ז שלו מתאים לתאריך הנסיעה וסגרנו.
את משלמת לו שכ"ט. לכל רופא המחיר שלו. יכול להיות סדר גודל של 10,000 ש"ח. בנוסף את משלמת לו על כרטיס טיסה ומלון...

לגבי מחלות גנטיות - יש סקר ילודים וכולל 5 מחלות גנטיות מולדות. זה נבדק.
כשאת אומרת מחלות גנטיות למה כוונתך?
ולמה כוונתך במעמיק? בדיקות גנטיות הן בדיקות דם. או שמוצאים משהו או שלא.

ענו לך על הרוב

בסוף המישפט השופט הכריז עלי כאמא שלו
בעיקבות קביעה זו הנפיקו לו דרכון שבו אני רשומה כאמא שלו (דרכון רוסי), הדרכון הונפק רק חודש מההחלטה, צריך לבדוק את נושא התיזמון כי היו בזמנו דיבורים על קיצור הזמן מהמישפט לקבלת הילדון אך זה היה לפני העיכובים הרוסיים האחרונים (זו אינפורמציה משתנה והעמותות הן היחידות שידען לענות)

בחירה -
שאלו אותי בתחילת התהליך האם בן או בת (נאמר שאימוץ בנות ארוך יותר משום שרבות יותר מהן מאומצות אימוץ תוך רוסי) - לא הגבלתי
נשאלתי באם אהיה מוכנה לאמץ ילד עם מראה אוריינטלי - לא הגבלתי
שאלו לגבי מיגבלת גיל וביקשתי עד גיל שנה וחצי. הנסיך הגיע ארצה בגיל שנה ו 9 ורוב הילדים המאומצים שאני מכירה מאימוצים לאחרונה הינם סביב גיל שנתיים

כחודשיים לפני ההפניה לילדון התקשרו אלי מהעמותה לוודא שמראה אוריינטלי אינו בעייתי ואני אישרתי. תוך ימים ספורים התחלתי לחלום על ילדון מלוכסן והייתי מוכנה לילד שממש בניתי לו פנים ומראה, אלא שזה לא יצא לפועל (אפילו לא קיבלתי פרטים עליו) ואז הופנה אלי הנסיך שלי. אני ממש התאבלתי על אובדן המלוכסן אליו ניקשרתי בחלומות....... והייתי בטוחה שלא אקשר כך לילד אחר (הכל וירטואלי בשלב זה)

לגבי הקליק - יש ילדים שמרוב בהלה קופאים ומתקשים להיות מקסימים. חוסר קליק להבנתי אינו סיבה "מוצדקת"
אני יודעת שבעבר איפשרו סירוב שלא על רקע רפואי ונוצרה טינה כלפי משפחות ישראליות ברוסיה בשל תחושת "בחירת המוצר" ומאז הגבילו אפשרויות סירוב. שוב - זהו נושא ששווה ללבן מול העמותה.

בנסיעה הראשונה כאשר הלכנו לקבל הפניה ואישור כניסה לבית הילדים (הליך מקובל שבוצע עי נציגה מקומית שהתלוותה אלי) נאמר לי שאם לא אסכים לילד זה הם יעשו מאמצים למצוא אחר במהלך אותה נסיעה - שונה ממה שנאמר לי בעמותה.

חשוב להבין שברוסיה כל מחוז מתנהל בצורה שונה וחלק מהאינפורמציה שאת אוספת עשויה להשתנות (אישורי בריאות המאמצים, פרק הזמן בין נסיעה ראשונה לשניה וכו וכו)

לילה טוב

ניריתי 1

New member
המון תודות על האינפורמציה הכל כך חשובה

אני מרגישה שאני מבינה הרבה יותר טוב את הליך האימוץ כעת.

תודה

ברוכה הבאה ובהצלחה

קודם כל ברוכה הבאה.
דבר שני בהצלחה.
דבר שלישי אהבה היא אהבה ואומנם הילדים הם זרים לכל דבר ברגע שאת מקבלת תמונה מהעמותה את מתאהבת בשניה.
היום אנחנו מספיק זמן משפחה ואני יכולה לומר שאני ובעלי פשוט מאוהבים באוצר שלנו,נסיך שלנו הוא מתנה. אז אל תחששי.

לא כולם מתאהבים בשניה ברגע שמקבלים תמונה...

ולא ריאלי לצפות לזה.
אצל רבים ההתאהבות מגיעה בשלב יותר מאוחר.

grafinet

New member
הי ניריתי

אהלן
אנחנו לא מכירים מן הסתם.. אבל אנחנו באותה סירה
רציתי רק לענות לך על השאלה הראשונה..
אנחנו נכנסנו לתהליך האימוץ בישראל ב-2011, לקח בערך שנה+-, לסיים את כל השלבים המפרכים יחסית בדרך לקבל אישור שנוכל לגדל ילד, מאז אנחנו מחכים
כן עוד מעט נכנסים לשנה רביעית בתור...
אני מאוד מקווה בשבילכם שילך לכם יותר מהר (אנחנו מהצפון אולי במרכז או מאיפה שאתם זה קצר יותר).
לצערי העו"סית שלנו מילאה אותנו בחלומות שהנה זה מגיע, (ואם נוציא אישור שאנחנו דתיים [למען הספק ספק אנחנו כן-פשוט לא חשבנו שהם יפתחו "תור מיוחד" רק בגלל עובדה זו] זה יזרז)
המון המון בהצלחה!

ניריתי 1

New member
בדיוק בגלל סיבה זו ...

אם נאמץ זה יהיה אימוץ חו"ל. אין לנו 7 שנים להמתין ! (הבנתי שזה פלוס מינוס זמן ההמתנה לאימוץ בישראל).

בהצלחה

למעלה