עם יד על הלב-
אימוץ לא היה ברירת מחדל. כמו מרבית הזוגות, ניסינו הריון. זה היה טבעי עבורנו, ביחוד כשכבר היתה לנו בבית בת. כשהתברר שיש קשיים התחלנו לבדוק דרכים אחרות. פונדקאות היתה יכולה לפתור לנו את הבעיה, והיה לנו רופא מקושר לנושא. לנו המחשבה על פונדקאות לא התאימה (ואינני טוענת שמי שהולכים על פונדקאות טועים, הם פשוט בנויים אחרת מאיתנו). ניסינו הרבה דברים בתחום הגינקולוגיה, וניסינו גם למצוא דרך לאמץ ילד. האיש שלי אמר לי מההתחלה שעבורו ברגע שמעורב גורם נוסף (גינקולוג, מעבדה וכדומה)- זה לא הריון טבעי, זו דרך להשיג הורות לילד, מבחינתו אימוץ- היתה דרך שוות ערך להשגת ההורות. היו תקופות שהתמקדנו בלחפש דרכים לאמץ, היו תקופות שניסינו טיפולים. לא ביחד, מכיוון שלא היתה לנו אנרגיה נפשית מספיקה לשני הכיוונים. אך מבחינתנו אימוץ היה הדרך להורות. אם היינו מצליחים למצוא קודם דרך לאימוץ חוקי היו נחסכים מאיתנו לא מעט טיפולים. מאידך אילו היה מצליח אחד הנסיונות של הרופא שלנו- לא היינו מאמצים. יצא שבסופו של דבר האימוץ הצליח לנו, והוא לא היה מה שנשאר אחרי שניסינו הכל ולא הצלחנו.
מה שכן- לגבי הקשיים, הסיכונים והאתגרים העצומים שהזכרת: על זה לא ידענו, לא לעומק, לא כפי שאנחנו יודעים היום, לא כפי שכל מי שמחפש מעט ברשת יודע. ידענו שנקבל תינוק קטן עם מינימום היסטוריה. ידענו שיהיו שאלות על האימוץ. לא הכרנו את שלל התופעות שיכולות להופיע, ויכולות גם לא להופיע. היינו בטוחים שנתמודד עם כל מה שיגיע, שהאהבה תפצה על הכל ותתקן כמעט הכל.
היום, אחרי שאני מכירה כמה משפחות מאמצות לאורך שנים, אני יועת שאהבה מתקנת הרבה, אך לא תמיד ולא הכל. אני יודעת שכשם שיש אתגרים בגידול ילד שנולד לנו, יש אתגרים בגידול ילד שאימצנו, בתוספת עוד כמה אתגרים.
מי שמגיע לאמץ אחרי שהאופציות האחרות נכשלו צריך לבחון טוב טוב את עצמו, כפי שעושה (בחוכמה) ניריתי. גם כשמגיעים לאימוץ במאוחר אפשר לעשות זאת מתוך הבנה שהולכים להיות לתמיד הורים הכי טובים שאפשר לילד הזה.