אני לא מכירה את הקודים ואת הקיצורים הפנימיים
שלכם.
מה שכתבת :
"כשמדובר באימוץ חו"ל ברב המקרים אם הביולוגית סובלת ממחלת נפש כלשהיא ,זה מתויק בתיק הרווחה שלה והעמותה יודעת על כך".
מה שהיית אמורה לכתוב :
"כשמדובר באימוץ חו"ל ברב המקרים אם האם הביולוגית סובלת ממחלת נפש כלשהיא ,זה מתויק בתיק הרווחה שלה והעמותה יודעת על כך".
מישהי כאן הסבירה לי כי כתבת ב"קצרנות" וכי זו שפה מקובלת בעולם האימוץ. אני לא מכירה את הקצרנות הזו. כך שמבחינתי כתבת :
אם ביולוגית = אמא ביולוגית. כעת אני מבינה כי התכוונת "אם" כמילם תנאי, אבל "אם" זה גם אמא.
אין לי בעיות בהבנת הנקרא.
היתרון היחיד של תרומת ביצית הוא השתתפות בן הזוג בגנטיקה ?? וואוווו ...
היתרון של תרומת ביצית הוא שעוברים הריון !! החיבור והקשר שמתהווה מרגע היות העובר תא אחד... אין לזה תחליף ! היתרון הוא שאת מקבלת (בעצם יולדת) תינוק בן יומו, בלי היסטוריה. בלי להפסיד רגע מחיי התינוק. את שם מההתחלה. מעצבת ומשפיעה על התינוק מאפס. אני יכולה להמשיך ולהמשיך ...
אין מה להשוות כלל בין המצבים. אין מה להשוות בין תינוק שגדל בתוכך ושאת יולדת אותו, לבין להיזרק להורות ברגע, לילד גדול שכבר מעוצב, עם עבר, חסכים ורקע שרק אלוהים יודע מה יהיו ההשלכות (על כל המשפחה).
הבעיות ההתנהגותיות שיש לרוב הילדים המאומצים, לא נובעים מהרקע של האם הביולוגית, אלא כתוצאה ממהזנחה שעברו מיום היוולדם. הילדים האלה לא עוברים את שלבי ההתפתחות שילד צריך לעבור. הם מדלגים על שלב הזחילה למשל. נרקבים בלול כל היום. אף אחד לא נוגע בהם. הם לא זוכים לחום ומגע אנושי וכו' וכו' ... וזה מה ש"דופק" את הילדים הללו, ולא הרקע של "הביולוגית" (הנה למדתי).
את יודעת מה מדהים בעיניי ? וזה המקום היחידי בשרשור בו אכתוב זאת. באמת שאין לי כוונה לפגוע באף אחד. מתנצלת אם אני "נוחתת" דווקא עליך עם המסקנות שלי מהשרשור הזה.
אתם, ההורים המאמצים, פשוט משכנעים את עצמכם שזו האופציה המוצלחת והעדיפה להפוך להורה. מן הסתם כי לרוב המאמצים אין אופציות אחרות. אתם עושים איזו "רומנטיזציה" לאימוץ.
אני בטוחה שיש הורים מאמצים, שאם היו יודעים למה נכנסים, היו מוותרים. אני בטוחה שיש כאלה שאפילו מתחרטים. אבל אף אחד לא יודה בכך. כי זה לא פוליטקלי קורקט. זו אולי אפילו "בושה". יש קשר שתיקה ביניכם ההורים המאמצים. הרבה דברים שאתם בוחרים לא לדבר עליהם. אני מרגישה את זה.
אני לא אומרת שאימוץ זה רע. יש אימוצים מאוד מוצלחים. אולי בעצמי אאמץ בסופו של דבר.
אבל מפריעה לי הגישה המתייפיפת. ועוד יותר מפריעות לי אימרות כמו "היתרון היחיד של תרומת ביצית הוא השתתפות של בן זוגך בגנטיקה".
בבקשה חסכי ממני תגובה נוסח עד כמה את מאוהבת בנסיך או בנסיכה שאימצת, ועד כמה לא היית מוותרת עליו/עליה בעד שום הון וכו'. הבנתי את זה, ואני שמחה בשביל כי מי שמאושר בחלקו.