אנחנו מתחילים לשקול את אופציית האימוץ ...

KallaGLP

New member
אני דווקא חושבת שרבות הזדהו איתך,

וגם אם לא הזדהו - הבינו את כאבך. יחד עם זאת, כמנהלת לשעבר את בטח יודעת שפורום בנוי מגולשים שונים שאינם מקשה אחת, ושתמיד יש גם תגובות אחרות, ולפעמים טריגר, אפילו לא מכוון, גורר תגובה לא נעימה וחוזר חלילה. נכון, רצוי שכולנו נהיה רגישים יותר זה כלפי זה, אך אם כל אחד קודם כל יסתכל על עצמו ועל הסגנון שלו, יש יותר סיכוי שזה יקרה. לילה טוב.

dana180

New member
נירית היקרה

מציעה לך ללכת לעשות שיעורי בית ולצבור ידע לפני שאת כותבת דברים לא מדויקים.
וכפי שכתבתי אם נוח לך להאמין באיכויותיהן של תורמות הביצית זה גם בסדר.
ומה שכתבתי הוא שבמידה והביולוגית לוקה בנפשה זה יהיה מתועד בתיק של הילד המיועד לאימוץ.
במקרה של תורמת ביצית את לא תדעי את האינפורמציה עד שהילד יגדל....
את יודעת רק מה גובהה של התורמת,צבע שערה ולמה היא סטודנטית אם מדובר בסטודנטית צ'כית אם את עובדת עם בית חולים הדסה.
היתרון היחיד של תרומת ביצית הוא השתתפות של בן זוגך בגנטיקה.

ניריתי 1

New member
אני לא מכירה את הקודים ואת הקיצורים הפנימיים

שלכם.

מה שכתבת :
"כשמדובר באימוץ חו"ל ברב המקרים אם הביולוגית סובלת ממחלת נפש כלשהיא ,זה מתויק בתיק הרווחה שלה והעמותה יודעת על כך".

מה שהיית אמורה לכתוב :
"כשמדובר באימוץ חו"ל ברב המקרים אם האם הביולוגית סובלת ממחלת נפש כלשהיא ,זה מתויק בתיק הרווחה שלה והעמותה יודעת על כך".

מישהי כאן הסבירה לי כי כתבת ב"קצרנות" וכי זו שפה מקובלת בעולם האימוץ. אני לא מכירה את הקצרנות הזו. כך שמבחינתי כתבת :
אם ביולוגית = אמא ביולוגית. כעת אני מבינה כי התכוונת "אם" כמילם תנאי, אבל "אם" זה גם אמא.

אין לי בעיות בהבנת הנקרא.

היתרון היחיד של תרומת ביצית הוא השתתפות בן הזוג בגנטיקה ?? וואוווו ...
היתרון של תרומת ביצית הוא שעוברים הריון !! החיבור והקשר שמתהווה מרגע היות העובר תא אחד... אין לזה תחליף ! היתרון הוא שאת מקבלת (בעצם יולדת) תינוק בן יומו, בלי היסטוריה. בלי להפסיד רגע מחיי התינוק. את שם מההתחלה. מעצבת ומשפיעה על התינוק מאפס. אני יכולה להמשיך ולהמשיך ...
אין מה להשוות כלל בין המצבים. אין מה להשוות בין תינוק שגדל בתוכך ושאת יולדת אותו, לבין להיזרק להורות ברגע, לילד גדול שכבר מעוצב, עם עבר, חסכים ורקע שרק אלוהים יודע מה יהיו ההשלכות (על כל המשפחה).

הבעיות ההתנהגותיות שיש לרוב הילדים המאומצים, לא נובעים מהרקע של האם הביולוגית, אלא כתוצאה ממהזנחה שעברו מיום היוולדם. הילדים האלה לא עוברים את שלבי ההתפתחות שילד צריך לעבור. הם מדלגים על שלב הזחילה למשל. נרקבים בלול כל היום. אף אחד לא נוגע בהם. הם לא זוכים לחום ומגע אנושי וכו' וכו' ... וזה מה ש"דופק" את הילדים הללו, ולא הרקע של "הביולוגית" (הנה למדתי).

את יודעת מה מדהים בעיניי ? וזה המקום היחידי בשרשור בו אכתוב זאת. באמת שאין לי כוונה לפגוע באף אחד. מתנצלת אם אני "נוחתת" דווקא עליך עם המסקנות שלי מהשרשור הזה.

אתם, ההורים המאמצים, פשוט משכנעים את עצמכם שזו האופציה המוצלחת והעדיפה להפוך להורה. מן הסתם כי לרוב המאמצים אין אופציות אחרות. אתם עושים איזו "רומנטיזציה" לאימוץ.
אני בטוחה שיש הורים מאמצים, שאם היו יודעים למה נכנסים, היו מוותרים. אני בטוחה שיש כאלה שאפילו מתחרטים. אבל אף אחד לא יודה בכך. כי זה לא פוליטקלי קורקט. זו אולי אפילו "בושה". יש קשר שתיקה ביניכם ההורים המאמצים. הרבה דברים שאתם בוחרים לא לדבר עליהם. אני מרגישה את זה.

אני לא אומרת שאימוץ זה רע. יש אימוצים מאוד מוצלחים. אולי בעצמי אאמץ בסופו של דבר.
אבל מפריעה לי הגישה המתייפיפת. ועוד יותר מפריעות לי אימרות כמו "היתרון היחיד של תרומת ביצית הוא השתתפות של בן זוגך בגנטיקה".

בבקשה חסכי ממני תגובה נוסח עד כמה את מאוהבת בנסיך או בנסיכה שאימצת, ועד כמה לא היית מוותרת עליו/עליה בעד שום הון וכו'. הבנתי את זה, ואני שמחה בשביל כי מי שמאושר בחלקו.

dana180

New member
גם את משכנעת את עצמך שתרומת ביצית זו הדרך ..

וזה בסדר ולגיטימי.
אבל כמו שאמרתי : פרופסורית ומדענית גרעין לא מתפרנסות ממכירת הביציות שלהן.
לא מוכנה לנהל דיון על מה "דופק את הילדים הללו."
את בועטת לכל עבר כי את במצוקה וזה זועק מכל שורה שאת רושמת.
מקווה שיצליח לך ואז אולי תהיי מכילה יותר ונינוחה כלפי הזולת.

ניריתי 1

New member
לא אני לא משכנעת את עצמי שתרומת ביצית זו הדרך

זו האפשרות היחידה שעומדת בפני שמרגישה לי הכי קרובה להורות טבעית...שאני אעבור היריון ולידה. אין פה יותר מדי אופציות. אין כאן מה לשכנע. it is what it is.

פרופסורית ומדענית גרעין גם לא נותנות את הילדים שלהן לאימוץ. אבל מה זה קשור ??
הרופא המטפל שלי עובד עם קליניקה בקייב. הוא היה שם אישית והתרשם מאוד לטובה. יש להם קריטריונים לקבלת תורמות. לא כל אחת מתקבלת. אבל מה שלא יודעים לא יודעים, זה נכון. כבר כתבתי שזה מטריד אותי, אבל זה מה יש. עלי לקוות לטוב. אין לי כאן יותר מדי אופציות.

אני לא בועטת כלל. מאוד מפוקסת. יודעת מה השלב הבא. אני גם לא במצוקה. כואבת כן, כי כבר לא יהיה לי תינוק ביולוגי. אבל לא במצוקה.
אני מאוד נינוחה ומכילה. אלו אתם, ההורים המאמצים, שלא מכילים את מי שלא בשל לאימוץ. תקראי שוב את השרשור ותראי בעצמך.

dana180

New member
אני חושבת שזכית לקבלת פנים חמה ומכילה

קיבלת תשובות ארוכות ומפורטות.
מה שלא מכילים כאן זה את סגנון הכתיבה היומרני והשחצני שלך.
אף אחד לא חייב לך דבר ויש צורה לשאול דברים.
את לא מעוניינת באמת באינפורמציה אלא בחיזוקים לדרך שבחרת בה כי את לא באמת מאמינה בה.

ניריתי 1

New member
תודה על הפסיכולוגיה בגרוש

אני מאמינה בדרך בה בחרתי הרבה יותר משאי פעם אאמין באימוץ.
לא הגעתי בשביל חיזוקים, אבל על הדרך קיבלתי המון כאלה לברוח מאימוץ כמיטב יכלתי.

אם קבלת הפנים היתה חמה ומכילה, הייתי מתנסחת ומגיבה אחרת לגמרי. אני לא יומרנית ושחצנית. ממש לא. כתבתי רק אמת. כתבתי את דעתי בכנות וביושר. מי שאני לא באה לו טוב, יכול לדלג ולסנן אותי.

KallaGLP

New member
זה פשוט לא נכון.

אני אמא ל-3 ילדים ביולוגיים. הייתי אמא לשני ילדים ביולוגיים עוד לפני שאימצתי, ואני יכולה להגיד בלב שלם שלא היה לי שום צורך לשכנע את עצמי בשום דבר בגלל חוסר באופציות. על תרומת ביציות לא אדבר כי זו לא אופציה שעניינה אותי אי פעם ולכן לא טרחתי לבדוק אותה לעומק, ובכל מקרה היה לי ברור שאעדיף אימוץ גם על פני זה וגם על פני טיפולים כי נורא רציתי בת ולא הייתה לי שום כוונה לגרום לעצמי נזק פיזי ונפשי רק כדי שהיא תהיה ביולוגית. מעולם לא ייחסתי חשיבות לעובדה שלא ילדתי אותה. הדברים שאת כותבת כאן על אימוץ ועל הורים מאמצים וילדים מאומצים הם, בלשון המעטה, הכללה מאוד מאוד גסה.

ניריתי 1

New member
אני לא מכלילה

רק טענתי שקיים. יש מכל הסוגים.
כמו כן כתבתי כי יש אימוצים מאוד מוצלחים. יש הורים מאושרים. יש ילדים מאושרים.

מאוד מפריע לי כי לא מדברים כאן על הצדדים הפחות נעימים ויפים של האימוץ. זה מטוייח לגמרי.
זה לא נותן עבורי תמונה אמיתית וריאלית למה אני (אולי... אם / כש...) נכנסת.
מעבר לכך מנסים לשכנע אותי כאן שתרומת ביצית זו אופציה ממש גרועה, מצרפים לי מחקרים בעניין, סיכונים, השלכות ...כשלאמץ ילד זה פי מיליון יותר "חתול בשק" מתרומת ביצית. זה לא מאוזן, לא הגיוני ולא שפוי.
חסר כאן, בהתייחסות, מימד. מימד שלם. כפי הנראה לא אוכל לקבלו כאן ... הנפשות כאן מעורבות ומעורבבות מדי, ולא אובייקטיביות. ושוב, אני לא פוסלת אימוץ. אבל אימוץ זה לא הכל נופה צופים. יש גם חרא וסיכון והימור ומקרי אימוץ שהם כישלון. אבל על זה לא מדברים, כאילו זה לא קיים.

KallaGLP

New member
נכון, הכל קיים וגם כאן מדברים על הכל.

ומי זה "מנסים לשכנע אותך"? מרבית הגולשים כלל לא התייחסו לעניין תרומת הביציות. כל גולש כותב לך את דעתו האישית על סמך ניסיונו האישי, אנשים פה הורים, לא אנשי מקצוע בתחומי האימוץ והסטטיסטיקה. את בעצם אומרת כאן שהילדים של אלה שעונים לך בפורום הם "דפוקים" כי הם מאומצם, אבל ההורים מטייחים את זה ומשקרים לך כי הם לא אובייקטיביים. אם זו דעתך, ממש לא ברור לי למה את ממשיכה לכתוב כאן פורום.

ניריתי 1

New member
אתחיל מהסוף להתחלה

למה אני ממשיכה לכתוב כאן ? אני לא ! האם ראית אותי מגיבה בשירשורים אחרים ? פותחת שירשורים חדשים ? האם ראית אותי מנסה להשתלב בפורום באיזו דרך ?
פתחתי שירשור. אנשים שממשיכים לכתוב בו, אני מכבדת אותם ומגיבה. זה נראה לי א' ב' לעשות. מעבר לכך, לא יודעת אם אשוב. אולי אם אאמץ. גם לא בטוח. נראה מה ילד יום.

שנית, מספיק גולשים התייחסו לעניין תרומת ביצית.
"כל גולש כותב לך את דעתו האישית על סמך ניסיונו האישי". האמנם ?
אנשים כתבו מתוך המקום שלהם. מקום מאוד לא אובייקטיבי, כיוון והם בחרו באימוץ.

אני לא יודעת אם כל הילדים של כל מי שכותב כאן "דפוקים" או לא... חלקם בטוח ...עלעלתי בשרשורים, זה מופיע כאן שחור על גבי לבן ! וכן, יש כאן הרבה טיוח על הרבה דברים.

KallaGLP

New member
האמת - במקרה שלך, באמת יותר מנומס לא לענות

כלל מאשר לענות את הדברים שאת כותבת. לדעתי ממש לא כדאי לך לאמץ. למה לך ילד דפוק?

KallaGLP

New member
וגם, פשוט משעשע בטירוף הגיון הברזל והעקביות

בטיעונייך "זה מופיע כאן שחור על גבי לבן !" לעומת "וכן, יש כאן הרבה טיוח על הרבה דברים".

ניריתי 1

New member
אין סתירה בין האימרות

אני אכן מאוד עיקבית והגיונית. אין שום סתירה בין האימרות !
מה שאני התכוונתי ומה שאת הבנת ... שני דברים שונים.
את לא באמת חושבת שאטרח להסביר כשהטון שלך ציני ומלגלג ...

KallaGLP

New member
ואגב, יש גם הורים שילדו שמתחרטים על כך.

ראיתי לא מעט כאלה שכתבו בפורום של אל-הריים כאן בתפוז ובמקומות נוספים, וגם יש על כך מחקרים. אז מה? אז יש הורים שמתחרטים על ילדים מאומצים ויש שמתחרטים על ילדים ביולוגיים. בשני המקרים, הם מיעוט. את בנית איזו אוטופיה ואידיליה סביב גידול של ילדים ביולוגיים, וכבר כתבתי ואני יכולה לכתוב שוב - ילד ביולוגי הוא לא הבטחה אוטומטית לכך שהכל יהיה בסדר ושלא יהיו איתו בעיות קלות ו/או חמורות, פיזיות ו/או נפשיות. זה שהילד שלך גנטית לא מבטיח שום דבר, כולל דמיון כלשהו להורים, ולכן הצגת התמונה הדיכוטומית של ילד ביולוגי זה ככה וילד מאומץ זה הפוך זה פשוט לחלוטין לא מדויק.

ניריתי 1

New member
כאן את טועה

לא בניתי אוטופיה ואידיליה סביב גידול של ילדים ביולוגים. אין ערבות לכלום בחיים. אני לא סתומה.
הורות טבעית לפחות מבטיחה (בבית נורמטיבי) נתינת כל התנאים להתפתחות תקינה קוגנטיבית נפשית פיזיולוגית של הילד. אם הילד חולה אז הוא חולה. מה שאין עליו שליטה, אין עליו שליטה.
אבל הוא מקבל את החום האנושי, המגע, האהבה שבבית יתומים הילדים לא מקבלים. שם נוצרות "דפיקויות" שלא קשורות למה שאין עליו שליטה. אלו חסכים שאי אפשר לפצות עליהם. ואם לא תראי את זה בגיל 6, תראי את זה בגיל 11... בוודאות !
עם הורים ביולוגים שמגדלים, מעניקים, מחנכים, זה לא אומר שלא יהיו בעיות, אבל בהשוואה לילד מאומץ ... את באמת משווה ??

KallaGLP

New member
בוודאות?

בדקת את כל הילדם המאומצים וראיתא אצלם "דפיקות" בגיל 11? לי,למשל, יש ילדה מאומצת שכבר מזמן עברה את גיל 11, ואת מספרת לי שהיא בוודאות "דפוקה"? אני רק יכוה לענות על כך - הלוואי על כולם ילדה "דפוקה" כזאת, ביולגית או מאומצת. וכן, דווקא אני משווה, כי יש לי גם וגם. האמת, הצחקת אותי.

ניריתי 1

New member
הציניות מיותרת

הגיל שנקבתי בו היה שרירותי, רק כדי to make a point ... מתי שהוא (בגיל כלשהוא) ההזנחה והחסכים יבואו לדי ביטוי. אי אפשר לברוח מזה. השאלה אם יש מה לעשות עם זה או שזה בלתי הפיך. זה בטח לא המקום לקבל על זה תשובה, שהרי רוב האנשים פה חיים בהכחשה.

אני בטוחה שיש מקרים יוצאי דופן. עושה רושם כי את ברת מזל. אבל זה לא הכלל.

KallaGLP

New member
אכן, מתישהו כולנו נגלה שזה אבוד

ואין מה לעשות. ילדינו פשוט דפוקים וככה יישארו. לכן אני מציעה לך לברוח מכאן כל עוד נפשך בך, כדי שגם את לא תקלעי חלילה למצב הנורא הזה, שבו כולנו נלכדנו. אל תאמצי בשום פנים ואופן. רק רע יכול לצאת מזה.

ניריתי 1

New member
את בן אדם מגעיל ודוחה

חבל על הזמן שהקדשתי כדי לענות לך ולהסביר את עצמי.

אני לא זקוקה לעצותיך, תודה.

למעלה