אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

אני יודעת שזה קורה

ואני אל חושבת שזה תמיד "שווא"

תלונת שווא זו תלונה שנעשתה בכוונות זדון כשהמתלוננת יודעת שהיא פשוט משקרת או מעוותת את המציאות.

כשמישהי מסכימה למשהו או רוצה משהו בהשפעת אלכוהול/סמים, כלומר, לא בדיעה צלולה, ולמחרת מרגישה מנוצלת - זו לא תלונת שווא, אפילו שזו סיטואציה בעייתית לגבר.

עכשיו, יכול להיות שהמופרעת כאן היא מהסוג שרק מחפשת על מי להתלונן,
ויכול להיות שהיא מופרעת בקטע אחר לגמרי - בודדה, מחפשת תשומת לב, משתמשת במיניות שלה, ואחרכך מתרסקת כשזה לא עובד.

והדוגמה השניה מאוד מזכירה לי את הסיפור על הילדה בת ה12 שכל השכבה עברה עליה אחד אחרי השני
וטענו שהיא ביקשה את זה.
היא ביקשה תשומת לב, רצתה להיות פופולרית, ניסתה להשיג את זה בדרך שפגעה בה מאוד בסופו של דבר.

אתה מבין את הכוונה?
כי קצת הסתבכתי בהסבר

ipv6

Member
איפה עובר הגבול?

יצאת בערב לפאב.
הכרת משהו חמוד בפאב, הלכת אליו לדירה בדעה *צלולה לגמרי*, קרה מה שקרה ומחר בבוקר יתברר שהיה לך יום רע בעבודה, האוטו שלך התקלקל והבוס צעק עלייך, חיפשת להתפרק ובבוקר למחרת את מצטערת על זה. גם פה הבחור אשם? הרי הוא ניצל את זה שהיה לך יום רע. אז מה? עכשיו גבר צריך להוציא חוזה ובכתב ולהחתים את הבחורה לפני שהוא "נכנס"? או לשבת לדון איתה חצי שעה על ההשלכות של זה רגע לפני שעושים.

הבחורה פה הציעה לו לישון אצלה *לפני* שהיא לגמה טיפה אחת של אלכוהול (אלא אם היא מסתובבת שיכורה) אלא אם היא מביעה התנגדות כלשהיא במהלך הערב לאקט, לא רואה פה שום דבר בעייתי. אם היא תתחרט בבוקר, זאת לא בעיה של הבחור. לא שכל הטיענים האלה יפריעו למשטרת ישראל לזמן בן אדם נורמטיבי ולמרר לו את החיים כי לא ממש נשארו להם דברים אחרים לעשות והכל מושלם פה.

אנחנו גם מתעלמים פה שקיום יחסים זאת הנאה הדדית. זה לא שהיא תורמת לו כליה והוא בורח..אבל נעזוב את זה.

Berethor

New member
נתחיל מזה שפאב זה לא מקום טוב להכיר בו

מקום מפוקפק, במיוחד אם מי שאתה מכיר הייתה שיכורה או ששיכרתה אותה בזדון. אדם שיכור הוא לא "צלול" הוא בדיוק ההפך, ואתם יודעים את זה טוב מאוד, אז אל תתיממו.

Berethor

New member
משהו נוסף

אפילו אם אישה תרגיש שהיא נאנסה משום שהיית שיכורה, היא לא תמיד תגיש תלונה, כי יכולים להיות לה גם רגשות של אשמה עצמית, בעיקר של "למה השתכרתי", אבל אם בכל זאת היא תבחר להגיש תלונה, מגיע לגבר שהיה מעורב בזה. שיבין שתמיד יש סיכון בלשכב עם מישהי שיכורה, כמו גם בלשתכר בעצמו.

מסכימה איתך

אלכוהול בכמות מוגזמת (מה שמשתנה בין אדם לאדם, ואפילו לאותו אדם בסנסיבות שונות) משבש את החשיבה ופוגע ביכולת התגובה.

אם אתה שיכור מדי בשביל לנהוג - אתה שיכור מדי בשביל להזדיין. כנ"ל את.

Berethor

New member
בדיוק

יש אלף ואחד דברים שאסור לעשות שעשות ששיכורים, גם מין, במיוחד עם זרים עדיף שיהיה אחד מהם. היא לא הייתה נוהגת או חותמת על מסמכים שהיא שיכורה, אז מה גורם לו לחשוב שבשביל לעשות/להסכים למין ועוד עם מישהו זר היא מספיק "צלולה".

סאטוריס

New member
יש אנשים שצורכים אלכוהול בשביל להשתחרר

ולעשות דברים שהם לא מעיזים לעשות בלי אלכוהול.
כמו להתחיל עם בני המין השני, כמו גם סקס .

היית רוצה לשכב

עם גבר שלא מעיז לעשות סקס אם הוא לא שיכור?

אני אוהבת לשתות. יין בארוחת ערב, בירה בים, צ'ייסרים בבאר... אלכוהול זה חלק מהתרבות, וזה באמת יכול להיות 'תרבותי' כשלא מגזימים.
... יש דברים שעדיף לא לעשות כששיכורים, כמו לנהוג, לחתום על חוזים, ולשכב עם אנשים שאת לא מכירה.

(לא נראה לי שהיה לי סקס-שכרות שלא התחרטתי עליו אחרכך)

Berethor

New member
זה שלרוב מתחרטים על זה

אומר הכל. מה שקרה שם הוא במקרה "הטוב" טעות, ובמקרה הרע ניצול לרעה של אלכוהול ואולי אף אונס.

ניצול לרעה ואונס

זו האשמה די חמורה.

מלבד מקרה אחד, מעולם לא הרגשתי שניצלו אותי. ובטח שלא התלוננתי, באף אחד מהמקרים.

אבל ראיתי / שמעתי על מספיק מקרים שבהם גברים באמת "ניצלו את ההזדמנות" או אפילו הובילו לזה בכוונה תחילה. ובגלל שזו תופעה נפוצה, עדיף לגבר שלא רוצה לפגוע (או לא רוצה להסתבך) - פשוט להמנע מזה.

Berethor

New member
לכן אמרתי "במקרה הרע"

זה שאת לא מרגישה שהיה שם אונס, כמובן שזה גם בסדר, אבל זה שזה יכול היה להיות, זה בהחלט כך הדבר, עם עם אלכוהול זה כמו לשחק באש, אין פה מה להתפלא אם מישהו עלול להפגע מזה. חוץ מזה כל דבר מפוקפק שקשור במין יכול מאוד בקלות להפוך לאונס/דבר מיני לא לגיטימי, כמו שאמרתי מין זה לא משחק.

יש לי מכר שלומד פסיכולוגיה

שסיפר לי, בהקשר הזה, שיש דבר כזה שנקרא בפסיכולוגיה 'עמידות'. ושחקרו את הנושא ומסתבר, שמעבר לחינוך או השכלה או השפעות חיצוניות אחרות- יש אנשים ש'עמידים' יותר, כלומר, מסוגלים להתמודד ולהתגבר על חוויה שלילית, טראומה או פגיעה מכל סוג שהיא (אלימות מינית, התעללות, אובדן, מוות, בגידה וכו') ויש כאלה שפחות. ומסתבר שזו תכונה מולדת.
זה משהו שבאופן אינסטינקטיבי היה לי ברור תמיד, אבל לא ידעתי שזו תאוריה שנחקרה ברצינות.

ולמה הסיפור הזה?
כי לי תמיד היה די קל להתמודד ולעבור הלאה, בלי טראומות, בלי לעשות עיניין.
אז יש דברים שאני שמחה שיכולתי לקחת בקלות, שהצלחתי לא להפגע מהם ולא להרגיש קורבן.
אבל אין לי ספק, שבאותה סיטואציה ממש, מישהי אחרת, קצת רגישה יותר, מישהי עם קצת פחות יכולת להגיד "לא קרה כלום, אני בסדר" - היתה מרגישה שלמישהו מגיע להיענש על זה. וכנראה שבצדק.

סאטוריס

New member
אני לא רוצה - אני בכלל לא שותה

אבל אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שיש הרבה בחורות שעושות את זה כדי להשתחרר ולשכב עם גברים , וניראה לי שלגברים מסויימים פחות אכפת.
ולגבי המשפט שלך על מה כן צריך לעשות עם אלכוהול ומה לא - את יכולה לחנך את עצמך או את הבת שלך - לא את כל העולם.

Berethor

New member
אם הן היו עושות את זה בכוונה

הן לא היו אחר כך מגישות תלונה על אותם גברים, אם הן הגישו תלונה ככל הנראה שהן נפגעו מאותם גברים שניצלו לרעה את זה שהן שיכורות. אומנם אישה יכולה גם להגיש תלונת שב, אבל זה לא המקרה בדרך כלל, ושאלכוהול מעורב פה, יש יותר סיכוי לאונס מתלונת שב. נשים שלא מסוגלות להיות עם גבר בלי אלכוהול יש להן בעיה נפשית, כמו גם לגברים שלא יכולים 'להשיג' מישהי בלי אלכוהול. חוץ מזה גם אם מישהי הולכת במודע להשתמש באלכוהול כי בלעדיו היא "לא מסוגלת", היא עדיין יכולה לקבוע תדברים האלה מראש עם הבחור ולסכם איתו את העניין, אם שני הצדדים מסכימים לזה, לא להשאיר את הסוגיה הזאת ברמה של ניחוש, האם היא השתכרה כדי לשכב או סתם השתכרה והגבר מנצל את זה לרעה כדי להשכיב אותה. זה אולי "לא ספונטני" אבל זה הכי חכם ובטוח ככה.

אני יכולה לנסות

לחנך את כל העולם.

אחרת בשביל מה להביע דעות בכלל, ועוד בפורום ציבורי מלא זרים?

אגב, אם כבר, אז לחנך רצוי דווקא את הבנים

כי ככל שיהיו פחות זאבים ביער
לכיפה אדומה יהיו פחות סיבות להיזהר.

אני רק מנחשת, אז תקני אותי אם אני טועה-
כל הטענה הזו שלך שיש בחורות שמשתכרות בכוונה בשביל סתם לשכב עם גברים,
זה מעין תירוץ לגברים, לא?

Berethor

New member
בןןדאי

הרי אם יש בחורות שמשתכרות בשביל זה, אז כולן משתכרות בשביל זה..

הנאה הדדית

זו מילת המפתח

די, אפשר להתווכח לנצח להעלות תסריטים כמו זה שהצגת כאן...
בפועל, יש הבדל בין בחורה שרוצה לבחור שמסכימה לסקס, וצריך לפתח רגישות מסויימת בשביל להבדיל בין שני המצבים.

זה נושא מורכב שאי אפשר לפתור בהכללות ובמצבים היפותטיים. גם בתור אישה שמאוד מודעת לנושא קשה לי למתוח את הגבול.
גברים פשוט צריכים להיזהר לא לנצל בחורה בעייתית וסיטואציה בעייתית. זה הכל.

(ובכנות, אני חושבת שאם תנסה להזכר בחוויות מיניות, אתה תשים לב שיש הבדל גדול בין בחורה שרוצה לשכב איתך לבחורה שמסכמה לשכבר איתך)

למעלה