אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

Gray Fox

New member
כל הדרך החשיבה הזאת בעייתית, בלי קשר לתסריט

כשרואים בסקס כלא משהו הדדי, אלה משהו שגבר רוצה ו"מקבל" ואישה "נותנת" ומסכימה, בכללי כהנחה, בלי קשר למצב בפועל, מי רצה יותר ומי פחות, מי יזם והציע ומי הסכים להצעה.

כל המקרים שקורים כל הזמן, כשגבר ואשה שניהם השתכרו, שניהם שכבו כי הם רצו לשכב כשהם היו בדעה לא צלולה, למרות שבדעה צלולה הם לא היו עושים את זה, ואז גבר מוצא את עצמו במעצר על אונס. למה? כי הוא גבר, והחשיבה היא שאם אישה שכבה איתו בדעה לא צלולה, זאת לא הסכמה חופשית, וזה לא משנה אם הוא לא היה בדעה צלולה גם, זה לא תירוץ לפשע שלו, הוא ניצל מצב, הוא היה צריך לסרב לה.

למה מתייחסים כל כך שונה לגבר ואישה כאן? בגלל שחושבים שאלכוהול (או סמים) משפיע שונה על נשים וגברים, איכשהו גברים יותר מסוגלים לקבל החלטות כשהם שיכורים? לא . מתייחסים שונה בגלל אישה החשיבה הזאת, שהסקס זה משהו גבר רוצה ו"מקבל" ואישה ו"נותנת" מסכימה. לכן לחשוב בכיוון שגבר גם לא הסכים לסקס בדעה צלולה, אפילו לא בא בחשבון,

אותו דבר בדוגמה שלך, כשעוצרים וחוקרים בני 12 על אונס, על סקס בהסכמה,כי כשאותה בת 12 ביקשה סקס, היא בעצם ביקשה תשומת לב, רצתה להיות פופולרית, ניסתה להשיג את זה בדרך שפגעה בה מאוד בסופו של דבר. אז כשעוצרים בן כיתתה , זה כי מאמינים שרצון להיות פופולרי, רצון לתשומת לב ולחץ חברתי פחות משפעיות על בנים ? לא, בגלל אותה חשיבה, סקס זה משהו שגבר רוצה ו"מקבל" ואישה "נותנת" ומסכימה.

Berethor

New member
נכון שזה לא כל כך הוגן

וברור שבאותה מידה שאישה יכולה להפגע ממין ומשכירות, גם גבר יכול. עם זה נשים עדיין הן הקבוצה הפגיעה יותר לעברות מין, ומהבחינה הזאת זה שהחשד והעונשים לגברים רבים יותר יש בכך היגיון על הבסיס הזה. אז נכון שניכם היו שיכורים כביכול הם באותו מצב, אבל זה יכול גם לשמש כתירוץ לעברייני מין, שבכוונה משכרים נשים, בין אם הם משתכרים גם כן ובין אם לא. לא אלכוהול וסמים משפיע באופן דומה על גברים ונשים, לשניהם זה מזיק וגורם להם לאבד תשפיות וצלילות, האחריות היותר גדולה על הגבר היא בעיקר כי נשים גם ככה יותר פגיעות לאונס מאשר גברים, לכן בררת המחדל היא בדרך כלל שהגבר אשם, ולמרות שיש מצבים שזה הפוך.

בכל מקרה איך שאתה וipv6 מנסים לגונן על האלכוהול, עושה רושם שיש לכם אינטרסים לזה. אני אומר דבר פשוט, לא צריך להסתבך עם נשים שיכורות, ומי שעושה את זה בעיה שלו אם מאשימים אותו באונס. זה שיש גברים שלא מסוגלים 'להשיג' בחורה בלי שתהיה שיכורה זה כבר בעיה שלהם. בקיצור אני מבין את הנקודות שלך לגבי חוסר הגינות או סקסיזם, עם זאת, אי אפשר להתעלם שבמרבית המקרה זה גבר שינצל אישה מינית ולא להפך. לכן החשד אוטומטית יהיה כלפי הגבר. מה גם שהחוק המגוחך בישראל לא ממש מכיר באפשרות שאישה תאנוס גבר. אני שני דברים ששווה לך לראות בנושא.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MenAreTheExpendableGender

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DoubleStandardRapeFemaleOnMale

ipv6

Member
אף אחד לא מגונן על אלוכוהול

אני מגונן על מצב שבו אתה יכול לנסוע בנתיבי איילון, תתנגש בך בחורה ואחרי תיתן לך את הפרטים שלה תתלונן למשטרה שאנסת אותה ליד עזריאלי.
אתה תיעצר ותבלה כמה ימים במעצר בלי שום בסיס. על זה אני מתרעם.

שלא לדבר על מקרים כמו הבדואי שסיפר שהוא טייס לנשים ששכב איתן ובסוף הוגש נגדו כתב אישום. זה גם בסדר?

Berethor

New member
'מצחיק'

איך ממישהו שמנצל בחורה שיכורה או מישהו שמשקר על נשים בזדון הגעת למשהו שלא קשור לאונס בשום צורה כמו התנגשות ברכב. אני מבין שאתה בכוונה מנסה לעשות כאן סלט ולקחת דברים לקיצון, אבל זה לא ילך לך. אני שם לב לכך שאתה מודאג מזה שבחורה עלולה להתלונן עליך, וכנראה שיש לך סיבה להיות מודאג מכך. לי בתור אחד שלא עושה דברים מפוקפקים כאלה אין גם סיבה לדאוג בשבילך. לגבי הסיפור עם הבדואי, מגיע לנוכל הזה לרקב בכלא, בדיוק כמו שמגיע למישהו שמשכר נשים או מנצל נשים שיכורות. לידעתך לפי החוק מין במרמה, נחשב לסוג של אונס.

ipv6

Member
אני לא פותח השרשור

ואין לי סיבה להיות מודאג משום דבר, גם כשהייתי רווק התרחקתי מאש מבחורות שעלולות ללכת לכיוון הזה.
אני מודאג ממצב שבו במדינה שרוצה להיות תקינה יש אסימטריה כל כך ברורה בטיפול בסוג מסוים של תלונות.

מה שאתה כנראה לא מבין זה שאסור לשים בכלא אנשים על סמך *כנראה* בטח שלא *כנראה* קטן כמו שלך. המצב שבו תלונה חסרת כל בסיס בלי שום ראייה יכולה לגרום לזרוק אותך לכמה ימים של מעצר עם המיץ של הזבל של האנשים כשבמקרה הטוב סתם נפלת על בחורה הזויה ובמקרה הרע היא נוקמת בך.
הדוגמא עם הרכב נועדה להדגים לך את העיקרון, שלא יהיה לך ספק שאם זה יקרה אתה תצטרך לעבוד מאד קשה כדי להוכיח שלא עשית לה כלום.

הבדואי הורשה בקבלת דבר במרמה שום דבר שקשור לאונס. זה ששופט פסק זה לא אומר שזה בסלע או שזאת האמת או המוסר היחידה. זה תיק שהיה עליו המון ביקורת.

אפשר לשאול בן כמה אתה? הגיל בכרטיס אמיתי? הטיעונים לא תואמים חשיבה של בן אדם בוגר.

Berethor

New member
איזה ראיות אתה רוצה?

זה מילה שלך נגד מילה שלה, אחד הדברים עם עברות מין, זה שקשה יותר לספק ראיות בנושא ולכן גם החוק מתגמש בזה, כי אחרת הרבה יותר אנסים היו מסתובבים חופשי. מה גם שאפילו שיש ראיות כדוגמת דגימות זרע עדיין האנס יטען כאילו זה היה בהסכמה או לגיטימי, זה לא משהו שהוא חדש. אז אלא אם כן יש קלטת של האונס או עדים, אם האונס התבצע מול עני אנשים, מה שלא מאוד סביר כי גם מין מהשורה לרוב לא מתבצע לעני אנשים, אז אונס. זה שישנן נשים שיכולות לנצל את הדבר הזה לרעה, בוודאי שקיימות מספר נשים זדונות שיכולות להפליל גבר חף מפשע באונס, עם זאת עד כמה שידוע לי מרבית האשמות בנושא הן על בסיס מוצדק. ככה שאם אתה לא מתנהג בצורה מפוקפקת אין לך יותר מדי סיבה לדאוג. גברים שמסתבכים בפרשיות האלה בדרך כלל אכן אנסו, או שלחלופין עשו מעשה מפוקפק ביותר שגובל באונס או סוג של אונס, ממש לא חפים מפשע. גם פרשת גולן למשל, אפילו אם הוא לא אנס תקטינות, עדיין הדברים שהוא עשה הם מעשים מפוקפקים ביותר. אז מגיע לו כל הבלגן שהיה לו, ויש לו מזל שהוא לא קיבל שום עונש, עדיין מבחינה ציבורית יש פגיעה בתדמית שלו בקרב לא מעט אנשים שלא תומכים בדברים שהוא עשה, ומגיע לו על זה.

בקיצור תפסיק לבלבל בשכל, כן יש מקרים של תלונות שב וכן יש מקרים של שופטים שלא שופטים בצורה נכונה, עם זאת זה לא אומר שאתה יכול לנסות להגן על כל עבריין עם הגישה הזאת, אני סומך על החוק הרבה יותר מאשר אני סומך עליך או על נוכלים בדואים, על כן יש לי סיבה טובה לחשוב שברוב המקרים מגיע להם עונש. לא יודע במה הבדואי הורשה ולא ממש מעניין אותי, אם הוא יצא על "לקבל דבר במרמה" הוא יצא בזול, הוא בהחלט יכול היה להיות מורשה באונס, יש סעיף לגבי אונס שאומר "הסכמת האשה, שהושגה במרמה לגבי מיהות העושה או מהות המעשה", ובנוגע לאישה שיכורה או מסוממת יש סעיף "תוך ניצול מצב של חוסר הכרה בו שרויה האשה, או מצב אחר המונע ממנה לתת הסכמה חופשית". אלו שמגוננים על הבדואי פשוט פתטים לדעתי, א' זה כאלה שעושים או רוצים לעשות דברים מלוכלכים דומים לכן יש להם אינטרס לנסות לגונן עליו, ב' אני לא מבין מה הקטע של לגונן על הבדואי הנוכל, כמו שאמרתי מצידי שירקב בכלא, ואם הוא יה עושה את זה לנשים בכפר שלו, המשפחה שלהן כבר היו הורגים אותו על זה, אז הוא יצא בזול בכל מקרה, לכן הוא גם הלך לעשות את זה ליהודיות ולא לבדואיות או ערביות. אם אתה בסדר עם זה שנוכל/אנס בדואי פוגע בנשים שלנו, זה פשוט עלוב. זה כמעט גרוע כמו לתמוך בטרור הפלסטיני מבחינתי. כן הגיל בכרטיס שלי נכון, ואם יש לך בעיה עם מה שאני חושב, זה בעיה שלך, גם לי יש בעיה עם לא מעט מהדברים שלך.

ipv6

Member
"מפוקפק..מפוקפק"

התפלאתי על הגיל כי מבן אדם בגיל כזה אני מצפה להבין את המשמעות שלך חוק ולהבין שממצב של מילה נגד מילה בלי הוכחות או ראיות אמיתיות זה לא תקין להעביר בן אדם גהנום של חקירה משטרתית ולפגוע בשמו הטוב. אתה נשמע כמו ילד בן 15 שראה באינטרנט משהו שנוגד את מה שאמא סיפרה לו ולהוט להוכיח לכולם שהוא ואמא צודקים.

מה הלאה ניקח כל מי שיש לו הרשעה פלילית בעבר ונוציא להורג כי הוא "מפוקפק" בלי ראיות בלי כלום? ומה קשור אינטרסים במקרה של הבדואים? אני רוצה שיהיה טיפול אחיד וחוק סביר לכל אחד ללא הבדלי דת גזע ומין, זה שמשהיא מתלוננת עליו היום וההתנהלות של המשטרה נותנת לה תשתית לזה, מעיד שמחר אני אדפק מזה ומחרותיים, אתה, מלך החירות והצדק.

לא מדובר פה בלבוא לבחורה מסוממת או כל מה שכתבת הסתריט שעליו דיבר פותח השרשור הוא תסריט אחר ומה שהעציב אותי שבנסיבות שלו (הזמנה מראש לשתות יחד ולישון בלי שהיא שתתה) הוא יכול להסתבך למרות שסך הכל שניהם ביחד היו בעניין.

עוד אנקדוטה בשבילך, הגיל הנפוץ באתרי הכרויות לנשים הוא בדיוק 29 (נסה לחשוב למה). הכרתי משהיא משם בילינו לילה סוער והתברר שהיא בת 34. אני מתוסכל ונגעלתי שהתעסקתי עם אישה מבוגרת. לרמאית גם מגיע לשבת בכלא לדעתך? ואם היא בת 40?

Berethor

New member
אני נשמע לך ילד?

אז אתה יודע כמו מה אתה נשמע? כמו עבריין או העורך דין שלו. ובקשר לשאלתך המתחכמת, כן לאישה ששקרה בשנים רבות כל כך באשר לגילה גם מגיע לשבת בכלא, במיוחד אם אתה טוען או מוכיח בבית המשפט שלא הייתה עושה איתה כלום אם הייתה יודע שהיא הוליכה אותך שולל בסעיף הנ"ל. ברגע שמולכים אדם שולל, במיוחד בפרטים שהם מספיק חשובים, אוטומטית ההסכמה שהוא נתן מאבדת מתקיפותה, ואם אין הסכמה אמיתי זה סוג של אונס, פשוט מאוד, בדומה לרמאות על בסיס כספי היא הונאה וגנבה, אותו עיקרון, רק שבנושא המיני.

Berethor

New member
ורק כדי להוציא אותך טיפה מהבועה והאנוכיות שלך

נשתמש בתותחים הכבדים, מה אם הייתה 'מבלה לילה' עם גבר שהתחזה לאישה, לא הייתה מרגיש שנעשה לך אבל שלא לומר אונס כלשהו. או לחלופין מישהי ששקרה עליך בגלולות או בנושא של מחלות מין. הונאה היא לו דבר של מה בכך כמו שאתה מנסה לטעון, בטח שלא בנושא שכה רגיש גם ככה כמו מין. ללא ספק מדובר כאן בפשע.

ipv6

Member
קראתי

חיפוש קצר על הניק שלך הראה לי שאתה ניזון מויכוחים כאלה.

העמדה שלך הובהרה פה וגם העמדה שלי. אני לא מנסה לשכנע אותך את הרב השפוי שקורא ולא מגיב.

ערב נעים.

Berethor

New member
הבדואי גם צריך להגיד תודה

אם הוא היה עושה תתרגיל הזה למוסלמיות, בטח כבר היו יורים בו.

אויש נו.

באותה מידה אני יכולה להאשים את השכן שלי בכך שהוא סוחר בקוקאין והמשטרה תהפוך לו את הבית, בטח יישברו כמה חפצים בעלי ערך, ואם השכן שלי קצת מפורסם או בתפקיד ציבורי - זה עלול לגמור לו את הקריירה עוד לפני סיום החקירה.

איך אתה מציע להתמודד עם זה בדיוק?
לבטל את האפשרות להתלונן במשטרה? לא לעכב חשודים לחקירה? מה?

תאמין לי שעל כל שקרנית יש לפחות עשרה אנסים. ובחורה שמתלוננת כשלא ניתן למצוא ראיות פיזיות - עוברת חקירה לא פשוטה בכלל.

ipv6

Member
כל מה שרשמת בהודעה לא נכון

לא יהפכו לאף אחד את הבית על סמך תלונה בודדת שלך על "סחר בסמים".

Berethor

New member
מכיר את האמירה הזאת של גברים

שנאמרת במיוחד עם אישה מאוד לא מושכת/לא יפה, שרק אם הם היו נורא שיכורים הם היו שוכבים עם אחת כזאת, זה מדבר בעד עצמו. אז אפשר גם להגיד שאולי אותה אישה לא שווה נצלה את הגבר השיכור, וכנראה שזה אכן המצב, אם זאת החברה פשוט יותר סלחנית לניצול מיני של אישה על גבר מאשר הדבר ההפוך, לכן האישה תצא פה בזול אבל גבר שיעשה דבר דומה לא, בשביל להמחיש את הפגיעה של הגבר השיכור בדרך כלל יש להוסיף חוץ מהאלמנט המיני, גם אלמנט נוסף, למשל אם היא אחר כך משתמשת במה שקרה כדי לסחוט אותו כספית, או לגרום לו להפרד מחברה שלו, בכך שבעזרת אלכוהול היא גרמה לו קחת חלק בבגידה וכו. אתה רוצה שיחשבו על סקס בצורה הדדית וזה בסדר, אבל אין שום הדדיות בסקס עם אנשים שיכורים, שלא באמת יכולים לתת הסכמה מדעת. אדם מוסרי באמת יתרחק ממישהי שיכורה, ולא ינצל את זה, ועל אחת כמה וכמה שלא יהיה זה שישכר אותה בזדון.

צודק,

אם גבר היה מתעורר בהנגאובר ליד בחורה זרה ומתלונן על אונס - אני לא יודעת מה היה קורה בבית המשפט, אם בכלל היה מגיע עד לשם. אני מודה.

אם לנסות לתת לזה הסבר - אז מבחינה פיזית, גבר אמור לעשות קצת יותר מרק להסכים בשביל שיתקיימו יחסי מין, אישה פשוט צריכה להיות שם ולא להתנגד. אולי זה חלק מהסיבה לשיפוט הלא שיוויוני. אולי גם העובדה שגברים המציאו את האונוס ואת הניצול המיני. קשה להאמין שאישה בריאה בנפשה תנצל מינית גבר רק בשביל הסיפוק המיני שלה. אישה נורמטיבית, סביר שבכלל לא תגיע לסיפוק מיני אם הגבר לא מעוניין בסקס איתה.

אבל התפיסה הלא צודקת שאתה מדבר עליה היא חלק בלתי נפרד מהמוסר הכפול ביחסי גברים-נשים. הרי מצד אחד, אישה עם ניסיון מיני רחב היא 'שרמוטה' ו'נותנת' אבל גבר כזה הוא 'זיין-על'. מצד שני, ''מה פתאום?! גבר לא תמיד רוצה סקס...'' שלא נדבר על זה שאם האישה רוצה יותר סקס מהגבר - היא נימפומנית, אבל אם היא רוצה פחות - פריג'ידית.
ומי אשם? גברים שלוחצים לסקס בדייט ראשון אבל בינם לבינם מודים שאם היא תסכים יירד להם ממנה? או נשים שמתחייסות לכוס שלהן כמו לאיזה גביע שהן מעניקות בתור פרס על התנהגות טובה ו'רצינות'? יש בשפע גם מאלה וגם מאלה. התקשורת, החינוך בבית, כל מה שרואים ושומעים מגיל צעיר מלא באותם מסרים בעייתיים.

מן הסתם שבחברה כזו, אישה תרגיש מנוצלת, וגבר, במקרה הכי גרוע, יחשוב שהוא עשה פאדיחה. זה מה שלימדו אותנו שאנחנו אמורים להרגיש או שבדרך הטבע, מלידה, גברים ונשים מרגישים אחרת בקשר לסקס? הביצה והתרנגולת.

במקרה של האונס של בת ה-12, אני לא מאשימה לא אותם ולא אותה, אלא רק את מערכת החינוך (וההורים). יש כאן בעיה רצינית בחינוך, והיא קשורה בדיוק לתפיסה שתארת: אישה נותנת - גבר לוקח. זה סחר-מכר ואין הדדיות, בטח שלא הנאה מינית הדדית. אני לא מצפה מילד בן 14 שיבין לבד שאישה אמורה להנות מהסקס עצמו ולא רק להסכים לכך, או שיבין מה המניע שלה. אני מצפה שזה יהיה נושא שמדברים עליו בבית הספר. שפיתוח הרגישות הזו יהיה חלק מהחינוך המיני והחברתי.

Gray Fox

New member
מה שאני זוכר שדיברו עליו בבית ספר שבו למדתי,

זה הרצאה שיחסי מין צריכים להיות רק במסגרת זוגיות, ואם מישהי שוכבת עם הרבה בנים שלא מתוך זוגיות, מי ששוכב איתה ,זה ניצול או אונס , וסקס קבוצתי של כמה בנים עם בת אחת, זה אונס.

אז שאלו אותה, רגע , ואם בן שוכב עם הרבה בנות שלא מתוך זוגיות , אז הן מנצלות אותו אנסות אותו? או אם הוא שוכב עם יותר מבת אחת בו זמנית זה, הז הבנות הן גם אנסות? היא אמרה לא,זה לא אותו דבר, זה לא אונס או ניצול.

וזאת בעיה בחשיבה וחינוך .זה בדיוק החשיבה הזאת, שסקס זה לא משהו הדדי, אלה משהו שאשה מסכימה לעשות עבור הגבר שתמיד מוכן ורוצה, גורמת לכך שכשגבר ואשה בבדיוק באותו מצב( שניהם שכבו זה עם זאת שיכורים והתחרטו בבוקר) או בן ובת ששכבו זה עם זאת מתוך לחץ חברתי, מתייחסים עליהם שונה לחלוטין, קובעים שגבר (או בן )או במקרים כאלה הוא אנס ומנצל, כי הוא גבר ואישה (או בת) היא קורבן ומנוצלת, כי היא אישה, רק על סמך מינם, גם כשאין הבדל בין מעשיהם וסיבות להם.

Berethor

New member
אל תשבור תראש

במרבית המקרים שמישהי שיכורה נאנסת, האנס עצמו הוא לא שיכור, כנ"ל לגבי המקרה ההפוך של אם אישה משכרת גבר כדי לפגוע בו, היא לרוב בעצמה לא שיכורה. פשוט אם הם היו גם כן שיכורים היה יותר קשה להם להוציא את התוכנית לפועל, כי השיכורות דופקת גם להם את הראש, והעברה לרוב נעשת בזדון ולא בשוגג, לא שעבור הקורבן זה ישנה הרבה אפילו אם זה היה בשוגג.

שועל, את חי בסרט

אתה מדבר על ה"סיפור הקלאסי", גבר ואישה ששתו יותר מדי, מזדיינים בכיף ובשמחה, ובבוקר היא מתחרטת והולכת למשטרה, נכון?

אז במציאות, הבחורה כנראה תהיה שיכורה עד טשטוש ואיבוד הכרה, לא ממש מבינה מה קורה סביבה, ולא יכולה להתנגד, אפילו אם לא מופעל עליה כוח פיזי ממש. הגבר, לעומת זאת, אם הצליח לקיים איתה יחסים, צריך להיות במצב ברה יותר טוב משלה.

תכנס לקרוא קצת בעמוד של 'אחת מתוך אחת', יש שם כמות עצומה של סיפורי דייט-רייפ על כל סוגיהם.

- - -

את החינוך בנושא בהחלט צריך לשנות, אבל גברים ונשים שונים גם פיזית וגם מנטאלית, ולנסות להתעלם מזה בכוח, כאילו אין שום הבדל, זו שטות.

Gray Fox

New member
זה כמובן משהו אחר, כאן את מתארת אונס לכל דבר,

אבל יש הבדל בין זה למה שדיברת עליו קודם, כשכתבת, "כשמישהי מסכימה למשהו או רוצה משהו בהשפעת אלכוהול/סמים, כלומר, לא בדיעה צלולה, ולמחרת מרגישה מנוצלת זו לא תלונת שווא, אפילו שזו סיטואציה בעייתית לגבר". על זה דיברתי. יש הבדל עצום בין "לא מתנגדת" לבין "מסכימה ורוצה ומשתתפת פעילה "

במצבים כאלה, למרות שגבר אפשר להניח גם יהיה בהשפעת אלכוהול או סמים, ובדעה לא יותר צלולה משלה, אם תהיה תלונה במשטרה, יקבעו שהוא אנס/ מנצל רק בגלל שהוא גבר, ושאישה מנוצלת או קורבן, רק בגלל שהיא אישה, למרות ששניהם היו באותו מצב בדיוק, בדעה לא צלולה. וזה לדעתי לא בסדר, בלי קשר להבדלים פיזיים ומנטליים בין גברים ונשים באופן כללי.

כן צריך לשנות חינוך, צריך אולי להתייחס לשוני בין גברים לנשים, אבל לדעתי, עדין צריך להתייחס לסקס ומיניות כמשהו הדדי. במקום זה אני חושב שרק שינו את ה"אשם" . אם בעבר היה דימוי של אישה שאחראית ואשמה בהכל וגבר שלא אחראי למעשיו מולה, שהוא "נופל ברשת שלה", עכשיו קיים את הדימוי הפוך, גבר שאחראי ואשם בהכל, ואישה שלא אחראית על מעשיה מולו, שהיא "נופלת ברשת שלו". כל בדימויים האלה בעייתיים.

למעלה