אני באמת רוצה לפתוח דיון

tamarhp

New member
כתבת יפה ונכון.

אכן, כשיש שיקול בין ילד אחד ל10 ילדים, ואין אפשרות אחרת מאשר לזרוק את הילד (לצערם!!) - אין להם הרבה ברירה.

tamarhp

New member
אבל!!!

לא נראה לי ש*רב* אמר להם לזרוק מהבית (אלא אם כן זה לא בדיוק רב נורמלי..)

פלסטיק

New member
את טוענת שהם הולכים נגד פסיקת רב?

אנחנו מדברים על חרדים שהולכים ועושים משהו שהאדמו"ר אוסר עליו?

tamarhp

New member
אולי הם לא שאלו?

או שזה לא רב.. יש מתחזים.. או כאלו שהם בטוחים שהם יודעים הכל.. ולא מבינים כלום, במיוחד לא ביחסי אנוש.

© Tweety ©

New member
מה?!

איזה שיקול ואיזה נעליים? מה הפגיעה לעזאזאל באחים שלו? שזה יפגע להם בשידוך?אלוהים ישמור! תדברי על ההשלכות של זה,על העובדה שהם איבדו אח שההורים שלהם שידרו להם שברגע שהם יהו טיפה שונים הם יעופו מהבית. ואני מנסה בכל כוחי להבין איך בחורה צעירה כמוך יכולה לתת לכך לגטימציה-לא מסתתר מאחורי זה שידוך ושמידוך אלא שנאה חריפה ופחד מהומואים. שום לצערם-הם לא ראויים להקרא הורים ולא ראויים שיהו להם ילדים. ואת רואה? כל המסכה שאת עוטה על עצמך של גישור וסבולנות נופלת לאט לאט-יש בך כ"כ הרבה שנאה לקהילה של ההומואים לסביות עד שאת נותנת לגטימציה להורים לזרוק את הילד שלהם מהבית-לא משנה מאיזה שיקול,הורים תמיד צרכים לעמוד ליד הילד. לפני שהם דתיים הם הורים! זה בא לפני הכל! ויופי..זה רק מחזק אצלי את התחושה שצריך להפריד את הדת מהמדינה

סתם שאלה-

האיסור על יחסים לסביים מגיע משום שזה היה מנהג מצרי, נכון? אבל יש המון מנהגים של עמים אחרים שהחרדים לא ממש סולדים מהם.. אז למה דווקא זה?

tamarhp

New member
אמממ..

לפי מה שהבנתי האיסור מהתורה הוא על משכב זכר, בקשר ללסביות אני לא יודעת.. ובקשר למנהגים של עמים אחרים - יש הרבה דברים שלא עושים אותם בגלל שזה מנהג הגויים, כמו עמיה בצפירה, לבוש שחור בהלוויות וכו'. (משום דרכי האמורי)

אבל הלבוש החרדי הוא מנהג פולני.

אני יודע שהאיסור על משכב זכר הוא מהתורה, אבל האיסור על יחסים לסביים הוא משום שזה היה מנהג מצרי("נשים מסוללות" או משהו, נדמה לי שהרמב"ם מדבר על זה..).

tamarhp

New member
אממ...

בקשר לאיסור - יפה, חידשת לי! בקשר ללבוש - אני לא חושבת שאוסרים על כ-ל מנהג, כי אם ככה לא נישן, כי זה מנהג של הגויים, וגם לא נאכל... כנראה יש קריטריונים מסויימים. אני ממש לא מבינה בזה..

© Tweety ©

New member
אהה את לא עומדת בצפירה בגלל שזה

חיקוי של מנהג האמורי? מעניין-למה הדתיים הלאומיים *כן* עומדים בצפירה? מעניין..מעניין..

tamarhp

New member
אני דתית ולא חרדית ותפסיקי להכניס

לי מילים לפה. דתי לאומי - דתי שמקיים מצוות וגם מזדהה עם המדינה. החרדים לא מתיימרים להיות כאלו, הם פה כי זו ארץ ישראל. ואני עומדת בצפירה כי אני לומדת בבית ספר דתי לאומי ומכבדת את החוקים שלו, אבל כשאני אהיה גדולה אני באמת אברר בקשר להלכה הזו. ולצערנו, הדתיים הלאומיים באמת לא עושים חלק מהמצוות. (לא כולם!!)

lala897

New member
הי- עכשיו העלבת א ו ת י..

אני לא עושה מה שהרבי אומר אני עושה מה שהתורה אומרת- אל תוריד אותי ברמה.

פלסטיק

New member
זה מה שהסבירו לי כאן בפורום

בעשרות הודעות כשהראתי שיש סתירה או נושא לא פטור אמרו לי (חרדים בפורום הזה) שהם לא חושבים בעצמם אלא שהם שהם סומכים על הרבי שיסביר ויפסוק להם את כל הנדרש. או במילים אחרות: הרבי מסביר להם מה התורה אומרת, בשבילהם זה הינו הך. הבעתי צער על כך שהם לא חושבים לבד אבל זו זכותם. אז את לא כך, אבל אחרים כן. וכמובן שלא התכוונתי להעליב

tamarhp

New member
כעיקרון

רוב החרדים אכן הולכים עפ"י רב. יש כאלו שזה יותר חזק אצלם והם מתייעצים על כל נושא - מהשם שיקראו לבן שלהם ועד ניתוח קרוב, ויש כאלו שמתייעצים רק בקשר להלכה. כל אחד ודרכו שלו. בקשר להלכה - אכן הולכים עפ"י רבנים. בקשר ל"לזרוק ילד מהבית" - זה כבר שיקול של המשפחה האם להתייעץ ברב. ואני לא חושבת שיש רב שאמר לזרוק מהבית ילד בצורה מוחלטת..

פלסטיק

New member
זאת אומרת שאולי הוא לא אסר במפורש?

זה הנימוק? אצל אנשים שמתייעצים על כמעט כל דבר בחייהם מקטן ועד גדול ברב גירוש ילד מהבית זה פתאום נעשה בהחלטה עצמאית? ולפי מה שאת אומרת במקרה הטוב הרב נותן בעצם היתר שבשתיקה, במקרה הרע הוא רק רומז להם לעשות את זה. את יודעת ממה הייתי מצפה מדמות כמו רב שאמורה להיות דמות רוחנית ומנחה? שהגינויים בקשר ללבוש, צניעות, טמבליזיה וכל השאר יתגמדו לעומת הגינוי שהוא יגנה יחס כזה לילד. בדברים רבים הרבנים יודעים יפה מאוד להתבטא, פתאום כאן נעלמו דום?

tamarhp

New member
לא...

אסביר שוב: 1. ישנם כאלו שלא נוהגים להתייעץ עם רב על כל צעד ושעל. כעיקרון מתייעצים ברבנים בשביל הלכה, ויש כאלו שמתייעצים מעבר לזה. 2. אכן, גם אני מצפה מרב אותו דבר. יש לצערנו "רבנים" שמעבר לתעודת רב שיש להם (זה אומר שהם עברו מבחנים מסויימים) אין בהם כלום. לא צריך להאמין לכל אדם, צריך לבדוק טוב טוב לפני שפונים לרב, מי הוא בדיוק. 3. קשה לי להאמין שגדול דור אמיתי יגיד לזרוק ילד מהבית, בזמן שלא מסדרים לו מסגרת מתאימה (אפילו אומנה).

פלסטיק

New member
כנראה שאין כיום גדול דור אמיתי

תראי לי אחד שאסר על זריקת ילד מהבית לא שהתיר בשתיקה לזרוק מהבית, שפשוט אסר בדיוק כמו שהוא אוסר דברים אחרים

למעלה