אני באמת רוצה לפתוח דיון

© Tweety ©

New member
אז זהו

ניסתי באמת להבין מה עבר לאבא של הילד החרדי שראיתי לפני שבועיים ישן בגן ציבורי בת"א באמת שניסיתי. אבל לא הצלחתי כנראה שבגלל שאני אנושית אני לא אצליח להבין איך אבא זורק את הילד שלו מהבית.

lala897

New member
אבל מותק

יש הרבה ילדים זרוקים מהבית מכל מיני סיבות. מה תאמרי על תינוק שאין לו בית כי יש לו תסמונת דאון? אני מכירה אחד כזה. לזרוק ילדים מהבית זה לא שיטה אבל זה לא יחודי לילדים הומואים.

tamarhp

New member
הגזמת

שכחת שהכל תמיד באשמת החרדים??

© Tweety ©

New member
זה לא הנושא

הנושא הוא שקיימת בציבור החרדי מגמה שילדים הומואים נזריקם מהבית. לא לסטות מהנושא

lala897

New member
זה לא מפריע לאף אחד.

מה שמענין אותי בתור דתיה זה אם זה מותר הלכתית או לא אם זה אסור אני נגד זה כמו שאני נגד חילול שבת.

© Tweety ©

New member
את שמה לב מה את אומרת?

אם הרב שלך או אם כתוב בתורה שזה לא בסדר את נגד. אין לך בכלל דעה?את שואבת את הדעות שלך משהו שהוא בכלל לא רלוונטי היום? אותו אבא שזרק את הילד שלו מהבית אמר אותו דבר אם זה אסור בתורה אני נגד רק שהוא לקח את טיפה קדימה וזרק את הבן שלו מהבית.

tamarhp

New member
קשת קליטה או מה?

1. הדעה שלנו נקבעת עפ"י התורה שבה אנחנו מאמינים. 2. למה לא רלוונטי? סטייה נשארת סטייה ותועבה נשארת תועבה 3. תכניסי את זה טוב טוב לאוזניים: אנחנו ל-א נגד אלו שזורקים מהבית! למה את לא קולטת?? האנטנה נשברה???

© Tweety ©

New member
"אנחנו ל-א נגד אלו שזורקים מהבית!"

וכאן אפשר לסיים את הדיון כי אמרת הכל. בגללש אתם כפופים למין חוקים ומצוות שעבר וחלף זמנם ולא די בכך הם מכתיבים לכם איך להתנהג אז בוודאי שילדים ימצאו את עצמם ישנים בגן ציבורי בוודאי.. ופשש איזה גישור יפה.."למה את לא קולטת?? האנטנה נשברה??? " להגיד לך למה? כי אני מתקשה להבין איך אפשר להיות עד כדי כך ל-א אנושיים.

tamarhp

New member
אוווופססססס!!!!

התכוונתי אנחנו ל-א בעד אלו שזורקים! סליחה, טל"ח!

lala897

New member
זה ממש משפט טיפשי.

הדעה שלי היא שהתורה היא אמת ושהתורה היא צריכה להורות את הדרך ליהודי. וזה רלוונטי בכל הזמנים. עם הטיפה קדימה אני לא מסכימה. ויאללה אני לא ימשיך להגיב לך בנושא כי אני מרגישה כמו תקליט שבור.

שמוליק, שמוליק...

מעדיפה לשמוע את שלמה ארצי ולא את התוכנית של שמוליק (שהחבר שלי מעריץ אותו ואפילו היה אצלו 3 פעמים עם הנחשה שלו). טוויטי, להקים בתי מחסה לנערים הומואים זה בעצם להכיר בזכותם להיות כאלו. זה לעזור להם בדרך שלהם, ואני לא כל-כך בטוחה שהציבור החרדי שש להכיר בזה...בלשון המעטה. תצאי מנקוטדת הנחה שחרדים זו חברה בתוך עצמה ומאד מאד מאד מאד שונה ממה שאת מכירה. מאד. לך ולי זה אולי נראה לגיטימי שיהיו בתי מחסה כאלו. את ואני אולי ננסה לעזור למי שקשה לו בזה, אבל חרדים לא. כן, אני חושבת שמבחינתם זו בגידה גדולה בדת. לחנך מישהו בדרך מסויימת ואז לגלות את נטיותיו המיניות. תתייחסי לזה כך - החרדים זו הקצנה, נכון? אז תחשבי מה אמרו בבית של הנער הראשון שהעיז לצאת מהארון. נכון שלא התייחסו לזה בפתיחות כי הנושא הזו היה חדש? אז זה ככה אצל החרדים וקשה מאד להזיז אותם וטוב שכך. הם פשוט בעלי עמוד שדרה מאד חזק (כן, בדיוק בגלל הסיבה שהם כ"כ עקרוניים בדת שלהם). זה מה שטוב בהם. את יודעת כמה אני מעריצה אותם בשביל זה? תחשבי מה זה ללכת ברחוב של היום, עם כל מיני פרסומות מכל עבר שכל המסר שלהם זה "סקס מוכר", עם כל מיני בנות שלא בדיוק הולכות הכי צנוע, ובכל-זאת להישמר מזה? אל רק תגני אותם. ואותו הדבר בקשר להומוסקסואליות. תעזבי את נקודת ההנחה שחרדים הם כמוך. זה שגוי. הם חברה שונה. ושוב - זה מה שטוב בהם. בקשר לזכויות אימוץ - אני חושבת שהם כן יכולים לאמץ ילד מחו"ל, רק שהילד הזה לא יירשם כאן, ואם הוא לא רשום כאן הוא כאילו לא קיים מבחינת המדינה (מה שאומר שביטוחי בריאות וכו' לא חלים עליו). ושוב - אם יתנו להם לאמץ יכירו בהם ככאלו, וגם המדינה שלנו היא קצת דתית. אם לא היה בה קטע קטן דתי כבר מזמן זה היה רלוונטי. ולא רק זה, אלא עוד המון דברים אחרים, חלקם ממש זוועתיים. אויש, זה נשמע לי נורא - להתחתן עם הבחורה שהיא אוהבת. אין מקום להשוות בינינו לבין הולנד או קנדה. אין. שוב, בגלל הקטע שבמדינה שלנו יש קצת הלכה. ואצלם לא. וגם את זה צריך, תאמיני לי. יום מקסים לך

© Tweety ©

New member
חח זה הוא? שהביא את הנחש לשידור

והיא אכלה איזה עכבר או משהו? פשש מפורסם. בדיוק מהש אני אומרת החברה החרדית סגורה מאוד יותר מידי והעוולות הכי גדולים מתרחשים בחברות הסגורות. אנשים לא קלטו שאנחנו חיים בשנת שתיים אפס אפס שלוש ולא במינוס 5000. אין על מה להעריץ פה-הכל מתגמד אל מול זה שהילדים האלו ישנים ברחוב,והילדים האלו נאנסים ומוכרים את גופם עבור כסף,ואחרים נפלטים לתוך עולם הפשע והסמים-ומתים באיזה שלב. הכל מציאות,הכל סיפורים או שברי סיפורים. זה לא קשור לדת חברה שנוהגת ככה,חברה שנותנת למישהו למות (ואגב זה גרוע מסקילה באבנים לגור ברחוב זה גהנום) זו חברה לא אנושית,זו חברה שכלה דברים הטובים בה בטלים. יש המון סקס בציבור החרדי ואני נגד המוחצנות הזו ונגד שימוש בילדים בפרסומות לצורכי סקס ואני בכלל לא אוהבת את השימוש בסקס בכ"כ הרבה פרסומות. אבל זה משהו שונה אני לא אוהבת את הגזרה הנמוכה אז לא הולכת איתה אבל יש הבדל בין זה לבין לזרוק את הילד שלך. אני רוצה להאמין שלפני שאנחנו דתיים-חילונים,אנחנו בני אדם. ואנחנו מוסרים ונאורים ומתנגדים לכל מיני פשעים ועוולות לא משנה למה אנחנו כפופים. הולנד וקנדה? אולי עדיף להפריד סופית את הדת מהמדינה ובאמת להדמות לאותן מדינו. הולכים שם לכניסיות,יש שם אנשים מאמינים ואין ילדים הומואים ברחוב לא כמו אצלנו. יום מקסים גם לך

lala897

New member
את דתיה נכון?

אז אם זה עבירה חמורה מהתורה אז למה רק החרדים לא יכולים לתת לזה לגיטימציה? גם הדתיים לאומיים לא אמורים לתת לגיטימציה לעבירה,לא?

פלסטיק

New member
בתורה אסור משכב זכר, לא כתוב

על לסביות. לכן היחס המחמיר מאוד לגבי לסביות לא מגיע משם. אני חושב שהמניע להתנהגות הזו כלפי הומוסקסואלים הוא הפחד. ח"כ זאב אפילו אמר את זה שהוא מפחד מהומוסקסואל (הוא קרא לזה הומואיסט) למרות שבעצם אין לו סיבה אמיתית לפחד, הרי הסיכוי שהומוסקסואל יעשה לו רע זהה לסיכוי שהטרוסקסואל יעשה את זה. אז למה מפחדים? אם נקרא את ההודעות בשרשור הזה נראה שעיקר החשש הוא מכך שהתופעה תתפשט. התופעה תתפשט יכול להיות שיהיו יותר הומוסקסואלים או שמספר ההומוסקסואלים ישאר זהה רק שיצאו יותר הומוסקסואלים מהארון. תחשבי על משפחה חרדית שיש בה 7-10 אחיות ואחים. אם אחד מהם יתברר כהומוסקסואל ערכם בשוק (לשידוך) יפחת קשות. אותם הורים (למה רק אבא, יש לילד גם אמא) יהיו מוכנים לנקוט אמצעים מאוד קשים כדי להגן על שאר הילדים. אני מאמין שהם אוהבים את כל ילדיהם והם נקרעים בבחירה שהם צריכים לעשות בין הילד ההומוסקסואל לבין שאר הילדים. האמת שאין להם הרבה חופש בחירה, כמו שהסבירו כאן בשרשור אין להם ממש שיקול דעת, הם עושים מה שהרבי אומר. אז אם הרבי אומר לזרוק את הילד זה מה שהם יעשו.

מתנדב

New member
פלסטיק, בזה אני חולק עליך

עדיין לא קם אף רב שאמר להורים לזרוק את ילדם, רק בגלל שהילד הוא הומו, זה פשוט שקר ואני מוחה על מה שכתבת...

הוא לא אמר שהוא יודע על מקרה כזה..

הוא דיבר על מקרה היפותטי. בכל מקרה, לרוב הם נזרקים מהבית, עם רב או בלי רב...

פלסטיק

New member
אני לא חרדי ואין לי ילד הומוסקסואל

כך שאני אישית לא שמעתי מרב חרדי הוראה להוציא את הילד מהבית אבל מכיוון שהחרדים העידו על עצמם שהם הולכים לפי פסיקת הרב אזי אני מניח שאם הם הוציאו את הילד מהבית זו היתה הוראת הרב כי לא יכולים להתקיים שני התנאים יחד או שהם נוהגים בניגוד לפסיקת הרב בהשליכם את הילד ואז הרי שהם לא מצייתים לדין תורה או שהרב הורה או התיר להתנהג לילד בצורה כזו אין אופציה שלישית

tamarhp

New member
תראה..

יכול להיות שהם באמת לא שאלו רב. כתבתי למטה, לא כולם מתייעצים ברב על כל דבר, מעבר להלכה. דבר שני - אולי ה"רב" שהם מתייעצים איתו לא ממש גדול הדור או אדמו"ר.. יש גם כאלו שמתיימרים להיות רבנים והם לא מבינים כלום. צריך לבדוק טוב לפני שבוחרים רב ללכת על פיו.

למעלה