אני חדשה אבל יש לי שאלה שתעיר אתכם

אני חדשה אבל יש לי שאלה שתעיר אתכם

אז ככה : למה בחורות לא משנה מאיזו עדה לא אוהבות גברים תימנים? אני חצי תמניה ויש לי ידידים תימנים שאיך שהם מכירים בחורה, אפילו בשלב הטלפון לפני מפגש הן שואלות אותם איזו עדה אתם וכשהם עונים תימנים הבחורות מיד מסרבות להיפגש! כשניסיתי לברר את הסוגיה בעצמי נעניתי בתשובה שהתמנים הצעירים פרמיטיביים יותר מהמבוגרים וקמצנים יותר מפרסים מה תגובתכם/ תשובתכם לשאלתי? רק אין טעם לתשובות מתבכיינות אני מצפה לנסות ולהבין באמת את הסוגיה הנ"ל

שטויות זה לא ניראה

אני נשואה לתמני וחיים ניפלאים ולא משנה איזה עידה הכול תלוי בקשר של בני הזוג ואלוי ובני יתחתן עם תמניה , אני היה הכי מאושרת

PC Freak

New member
שטויות במיץ. מה את מיתממת?

באמת...הסוגיה קשה. תימנים באמת עדה בעייתית. כל הבנות ישר נרתעות. כל הגברים התימנים היום רווקים. אין להם סיכוי. אולי ניתן פרס נובל לזה שיפתור לך את הסוגיה הקשה ויגאל את בני העידה מייסוריהם. זה שהייתי רק החודש ב 4 חתונות של חברים...המממ...כנראה אלה היו חייזריות שנישאו להם שלא שמעו עדיין על הבעיה כאן בכדור הארץ. אקיצ'ר....תישני טוב...שלא יציק לך העניין. בסוף אנחנו תופסים ת'פראייריות שנופלות בפח ומתחתנים איתם

שושי 13

New member
ברוך הבא PC Freak לאוהלנו ../images/Emo140.gif

תימנים עדה בעייתי? מאיזו בחינה? איזה בעיות יש להם או איתם? מעניין מהיכן אתם מביאים את הסוגויות האלה.

PC Freak

New member
אוי שושי שושי...תקראי שוב...

והפעם תקראי עד הסוף. זה נאמר בציניות... גם אני תימני. (מה לעשות? אף אחד לא מושלם....)
חוצ'מזה...שלחתי לך הודעה..תבדקי בתיבה שלך נשמה..לא ענית לי תגידי לי אם מעוניינת (בעקרון כבר הכנתי הכל ויש גם כמה חברים)

שושי 13

New member
הלו PC Freak , התגובה שלי היתה

באופן כללי, לא רק עבורך. ואכן לא הבנתי את אשר כתבת, הבנתי שאתה מסכים עם דברי טלטולה. על כל פנים אני יודעת שהעדה התימנית מאד אהובה. אולי פעם - לפני הרבה הרבה שנים - כאשר היתה אפליה מאד גדולה, היו הדעות אחרות לגבי התימנים ולגבי כל עדות המזרח - היום זה לגמרי אחרת. ראיתי את הודעתך, אענה לך במסר.

the ror

New member
יש מצב שהפתרון טמון באילו ידידים

תימנים יש לך... לי זה אף פעם לא קרה. וממה שידוע לי גם לא לחברים שלי... עכשיו בקשר לאם התימנים הצעירים פרימטיביים או קמצנים או שניהם, אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שאני פרימיטיבי וגם אם אני קמצן זה רק לגביי עצמי ולא לגביי אחרים...כן שאני רואה בזה חסכנות ולא קמצנות כתכונה. אני גם לא חושב שזו היתה תשובה מתבכיינת כי אני לא מתבכיין. אני יודע מי אני ואם הבירורים שלך הובילו אותך למסקנה שכזו אז אני טוען שאת פשוט טועה ושאין לזה בסיס רציני. תכלס, אני מכיר כמה שאוהבות להסתובב איתי דוקא כי אני תימני... ברוכה הבאה, דרור

שוללת את טענותייך...

אני אישית מכירה לא תימני אחד ולא שניים שנשואים לאשכנזיות שהמרחק בין העדות הוא קילומטרים.... אז אוקיי יש בנות כמוני שמעדיפות מישהו יותר קרוב לעדה שלהן מטעמי נוחות והרגל, וזה לא אומר שאני גזענית! אני אוהבת את כולם, אין בי שנאה לאף עדה ואני לא מקשיבה לשום סטיגמות למיניהם, לכל אחת יש את הטעם שלה... לגבי תימנים קמצנים, מרוקאים עצבנים, ורומנים גנבים... אני חושבת שעברנו את הגיל הזה חמודה... די כבר לסטיגמות! זה כבר קשור לבן אדם עצמו... אני אישית לא נתקלתי אף פעם בתימני קמצן... וכנ"ל לגבי משפחתי שלא החסירו ממני דבר, לגבי הפרימיטיביים - תראי אני חושבת שילד לא נולד כזה, זה מה שהוא רואה בבית שלו....וזה לא פייר להכליל עדה מסויימת כפרמיטיבית כי אני חושבת שבכל עדה יש פרימיטיבים...(כן גם אשכנזים) ולא, אין כאן אמירה של התבכיינות או התגוננות... רק להאיר את עיני אחרים שנדבקים בסטיגמות טיפשיות שחשבתי שכבר עברו מן העולם... כנראה שלא... ולכל הבנות שלא רוצות תימנים יש לי דבר אחד לומר להן... תשאירו אותם לי... אני אקבל את כולם באהבה רבה

מה עם שאר בני/ות העידות האחרות?

אני גאה להיות בן העדה התמנית. הלוואי והרבה בני אדם ילמדו מאורח חייהם ומנתינתם לעזרת הזולת זה שתפיסת חייהם שונה עושה אותם לקמצנים?(חבל שלא הייתי כזה,גם שמח שלא,שמח שיכולתי לתת ולא לקבל) האם אתם לא מכירים את אלה שעושים דברים "בגדול" אחר כך "מזיינים" את השכל ומקטרים כמה עלה להם ונושא השיחה לא יורד מהפרק חודשים,אחר כך מתחשבנים עם אלה שהזמינו אותם. אחר כך מפרסמים בכל מקום על הארוע שעשה וכמה עלה לו, אני לא מכיר את זה בסביבה הקרובה והקצת רחוקה עובדה גדולה היא כשיש ארוע אצל התמנים כולם רצים ומרחרחים,אך אינם שוכחים גם לרכל אחר כך אחד בפה ואחד בלב.מגעיל. יום טוב ושבת שלום

סתם משהו

את הטענה שתימנים קמצנים שמעתי לראשונה מחברה שלי, תימניה שלמה שאמא שלה היא האדם הכי נדיב שאני מכירה (ובאופן טבעי גם היא והאחים שלה רחוקים מלהיות קמצנים). היא סיפרה לי את זה בתקופה בה היא מלצרה באולם אירועים שרוב החוגגים בו היו תימנים, והיא סיפרה סיפורי זוועה על בעלי השמחות שדרשו הכל מהכל ולא השאירו טיפ למלצרים, בניגוד לבני עדות אחרות. בשעה טובה ובמזל טוב, אחותה של החברה התחתנה, ואת החתונה קיימו דווקא באולם אחר... בחתונה הרגשתי קצת חריגה כי... אני באתי בתור חברה ובין בני המשפחה התימנים היינו החברים מאוד חריגים. מצאתי את עצמי יושבת בשולחן "האשכנזים", והמלצר שלנו (שבמקרה היה תימני) התחנף אלינו ברמות שלא הכרתי, והיה שקוף מאוד שהוא עושה את זה במטרה לקבל טיפ. חברה אחרת שלי שעבדה באותו אולם באותו ערב סיפרה לי אחר כך שהמלצרים רבו בינהם מי יקבל את השולחן שלנו. מקריות? אז אני לא חושבת שתימנים הם קמצנים, יש לי חברים תימנים שאני אוהבת מאוד וכאמור ברזומה שלי נכללים שני בני זוג תימנים, אבל כשאנשים ממוצא תימני אומרים דבר כזה בעצמם, אני לא אתווכח איתם...

רדאעי

New member
הפרסים לא קמצנים

הסטיגמה הזו אינה הפתעה היא השתרשה והעמיקה זו הכללה גורפת. הפרסים הם אנשים פתוחים ולארג'ים מאכליהם עריבים לחיך, דלתם פתוחה כרוב העדות בישראל, סוחרים מפולפלים מבטן ומלידה הלוואי על כולם וסתם רשעות בסך הכל אלה הבדיחות שנוצרו בשנות השישים ותו לא, עקב אומנותם במסחר עשו צחוק מכושר התמקחותם ועקשנותם במכירת שטיח או הנעליים בנוה שאנן. כעת נעסוק רק בבעייה התימנית, העדה התימנית היא פולנית בגילגולה הקודם לגבי היחס לילדים ולמשפחה. לזרים שנקלעו שלא באשמתם לבתי תימנים הם יתקלו בעקשנות להתכבד מפיתם ותימנים נעלבים באם יתקלו בסירוב, לב רחב וחם מאפיין עדה זו שאנוכי נמנה עליה וכך בכל מקום מושבם ואם יש מעטי מעט הנוהגים אחרת סביר ביותר ונורמאלי. בכל מקום שתגיע אליו יכריחו אותך לאכול ויפעילו לחץ פיזי מתון ולאחר מכן יגיע הקפה או התה ועוד ועוד...העיקר שתהיה בריא ותשוב בשנית. מיהו קמצן? גברת טילטולה היקרה נסכים כי כסף אינו מתגלגל ברחובות לכל מאן דיבעי ייתי ויעמיס ואין בנמצא כידוע עם או עדה המזלזלים בכסף ללא חשבון, להוציא אגדות עם וילדים. העדה התימנית בשונה מהעדות הבבלית והאירופית שרכשו השכלה ועסקו ברוקחות במיסחר בבנקאות ובמקצועות חופשיים אחרים. עדה זו ללא יוצא מהכלל עסקו בתורה בנפחות וצורפות ובעוד מלאכות באו לכאן בתנאי פתיחה גרועים ואפשר אכזריים ולא הוגנים, והיה עליהם לחלוק בתבונה את המעט ולא תמיד צלחו בכך. וכעת נעבור מנימוקי ההגנה לטיעונים לעונש: למרות כל הנימוקים לקושי ולסבל העדה התימנית ממשיכה בהצלחה במדיניות היד הפתוחה והרחבה להשביע כל אורח ולאהוב אדם באשר הוא אדם . אין טעם לדבר על ההווה יען כי הצעירים והצעירות שאנוכי מכיר מתערבים בעדות על פי נתוני הכרותם ותודה שבאנו עד כה. היש צעירים פרימיטיבים? בעדות שבה ראש המשפחה איבד את מקומו הפטריאכלי כבדור הראשון לפחות ולאם המשפחה יש מקום נכבד בקביעת התנהלות הבית לא יתכנו קווי פטריאכליים או מנהגים שובינסטיים ברמה של ארץ מוצא, חברה שאצה לזרועות והרגלי החברה המערבית וכור ההיתוך תורם רבות לקביעה הברורה כי ישנם בני אדם הנוהגים אחרת ויוצאים מהכלל וזה נכון לגבי כלל בני האדם וכל אחד לפי נתוני הסביבה בה שהה וגדל. המקרה שהבאת אינו מעיד על הכלל נהפוך הוא.

רדאעי

New member
פרט קטן נשמט...

איך מפזרים התקהלות של תימנים לכל ארבע הרוחות? פשוט מאוד, יש להחזיק קופת צדקה ביד איתנה ובוטחת ולהתקרב ללא כל חשש לעבר המתקהלים.
מידרי...יתפזרו או לא, אבל האמת שמעתי את האמת הזו...סליחה את הבדיחה הזו המסחיגה באוטובוס וניהניתי מאוד וסחאגתי הרבה הרבה מהממזרים האלה....

שושי 13

New member
ברוכה הבאה טלטולה לפורום תימן../images/Emo140.gif

האמת היא שלי לא מוכר הקטע הזה. עד כמה שידוע לי מאד אוהבים תימנים ובמיוחד תימניות, שהן כידוע בחורות יפות מלאות חן ושמחת חיים. בקשר לגברים אני פחות מעודכנת. אני מסכימה אולי שבני העדה התימנית קצת פרימיטיביים, אבל הדור שנולד בארץ??? קשה לי להאמין.

בתור בחורה אשכנזייה

אני לא שוללת תימנים אבל אני אישית לא נימשכת לשחומים כך שזה טעם אישי ולא שאני גזענית אך יש הרבה אשכנזים שמעדיפים להיות עם אותו בני גזע.. ולא קשור לגזענות כי יש לנו הרבה חברים מעדות המזרח(עירקים,מרוקאים,פרסים וכו'} החברים התימנים שלך שטוענים שהם לא מצליחים למצוא בנות זוג על רקע המוצא שלהם ניסו לצאת עם תימניות? כי אני בטוחה שתימניות לא ישללו אותם על רקע מוצאם לדעתי יש פה מוסר כפול כי בטח גם הם לא רוצים לצאת עם תימניות ובוחרים תמיד את האשכנזיות שמעדיפות לצאת עם אשכנזים בכל אופן כל מיקרה לגופו..

זה ידוע שכהי העור נמשכים לבחורות

לבנות.. בין אם הם מזרחים, בין אם הם ערבים, ובין אם הם דרוזים.. כמובן שאי אפשר להכליל את כולם.. אבל בדר"כ זה ככה..

למעלה