אני חדשה אבל יש לי שאלה שתעיר אתכם

yArDeN 15

New member
ואי איזה שטיות זה..

בתור אשכנזיה שיש לה חבר תמני...זה פשוט שטויות.. קמצן הוא לא..בכלל לא..לכל מקום הוא מזמין אותי,כל הזמן מקבלת מתנות.. ככה שזאת סתם סטיגמה.. כמובן שגם במראהו הוא נראה תמני ואני ממש אוהבת את המראה הזה. ..ככה שזה תלוי רק בבחורהה עצמה שבוחרת לפני הטעם שלה עם מי לצאת ..ולא בתמנים שאותם שוללים.

שושי 13

New member
yArDeN 15 ברוכה הבאה לביתנו../images/Emo140.gif

אני מסכימה איתך וכבר אמרתי שאין לעשות הכללות, בכל עדה יש מכאן ומכאן.

לי אין כלום נגדם אבל

לפי מה שנראה לי בעיקר בגלל השם שיצא להם כקמצנים לא?? וכן כן לא רק על הפרסים אומרים את זה למי שלא יודע וחוץ מזה תלוי איזה עדה את שואלת אם הם אשכנזים אז אולי הבדלי הצבע מפריע להם ולא לא נגמרה הגזענות!

אויש...תראו איך האפרוח הצהוב

מנסה לעמוד על קצות אצבעותיו בכדי להשתוות ולהגיע לרמתם של אחיו השחורים, קשה לו...:)

שושי 13

New member
ברוך הבא אלינו אחד ממיליארד ../images/Emo140.gif

איזה יופי של תמונה, אהבתי מאד.

k e r e n m

New member
גם לי יש

צד תימני,ואני לא נמשכת לתימנים ובכלל לכהי עור.לדעתי בגדול זה עניין של טעם חיצוני.למרות שיש משהו מן האמת בנוגע לתימנים בקשר לעניין פרימטיביות וקינאה בעיקר אם הם גרים במקומות שלא יצא להם להתערבב נכון ולהתפתח. ואני לא חושבת שמסרבים לידידייך אך ורק בגלל מוצאם -שיבדקו את עצמם היטב ולא יפתחו סתם רגשי נחיתות..

fahrenheitt

New member
קרן נראה שאת קצת פרמטיבית

ושאת סובלת מרגשי נחיתות להזכיר לך יש הרבה תימנים שהם עורכי דין, רופאים,אומנים וכו' זה שיש בך צד תימני והרושם שבמציאות את לא גאה בזה ואת מסתירה את זה מראה שאת פרמטיבית עם רגשי נחיתות את פסלת את התימנים ובסוף את תקראי את הגבר המושלם ..אשכנזי ..יפה תואר ...משכיל...ואז הוא יגיד לך אה יש בך צד תימני? טוב לא מתאים לי ..ביי זה בדיוק מה שאת עושה לתימנים... יש לך דעות קדומות עליהם וזה מונע ממך להכיר אותם...אז מי שפה פרמטיבי שחושב עם דעות קדומות בנוגע לתימנים זה את וזה פתטי כי יש בך צד תימני...את כמו ואנונו שסובל מרגשי נחיתות שהוא מרוקאי ויהודי והלך להתנצר כנראה שגברים אמיתיים איכותיים לעולם לא יעריכו אותך...הם יחושו ברגשי הנחיתות שלך שאת פחות טובה מהם כי יש בך צד תימני ואת עושה הכל להסתיר את זה ...גברים איכותיים לא יקחו אותך ברצינות ..ישתעשעו איתך קצת ואחרי זה יזרקו אותך

נעה שחר

New member
לא הכרתי את הפורום הזה עד עכשיו -

אז קודם כל נעים מאוד! אין ספק שיש סטיגמה על תימנים!!! אני חצי תימניה ואני לא מרגישה נחותה בשל כך!!!! אבל- יש דברים בגו!!! החבר הראשון שלי אמר לי שבמשפחתו התערבו מי יביא את התימניה הראשונה הביתה.. וכמובן זאת הייתי אני.. וחשבתי שזה אמור היה להיות לטובה.. עד שהבנתי שזה ההפך.... ואחרי כשנה וחצי שנפרדנו (לא בגלל זה) הבנתי כל מיני אמירות שלו כמו "כסף זה לא הכל בחיים" אח"כ בכל מיני מקומות קיבלתי תגובות כמו - "התימניה הראשונה שאני מסתדר איתה" או "התימניה הראשונה שמבינה אנגלית" בקשר לגברים תימנים - אף פעם לא היתה לי בעיה להכיר גבר ממוצא תימני בעיקר שאני מכירה את העדה מקרוב.. היום הגברים התימנים כבר משוכללים ולא מיושנים כמו שנאמר כאן. דיברתם על גברים קמצנים - נוכחתי לדעת שכללללללל הגברים קמצנים רק תלוי באיזה שלב הם מראים לך את זה.. אבל - גברים תימנים מעריכים את הכסף ולכן מתגאים בכל מה שהשיגו. בקיצור, מה שבאתי להגיד זה שכן יש את הסטיגמה הזאת על תימנים ולא יעזור כלום

PC Freak

New member
../images/Emo123.gifהלו הלו..

את נסחפת קצת..לא? זה כמו להגיד שכל הנשים נהגות גרועות... בעצם...

סורר

New member
סטיגמה

יש מעין סטיגמה שהתימנים קמצנים אבל מטבע הדברים, כל הכללה יש בה חטא כלפי המציאות והיא לא נכונה זה בדיוק כמו הסטיגמה מרוקאי סכין או כורדי טיפש, אבל זה בהחלט לא נכון כל אדם הוא לעצמו, ומטבע העניין יש קמצנים ויש לא קמצנים.

gotbetter

New member
תעודת עניות לתפוז

הפוסט הזה הוא חוצפה שאין כדוגמתה: פשוט גזענות לשמה ושטחיות ממדרגה ראשונה. דעי לך טלטולה שאת צריכה פשוט להתבייש. קצת מבייש אותי לזכות את הפוסט הזה בהתייחסות. משאמרנו את כל זה: אני תימני. אני מדהים ביופיי. יש לי אשה בהירה יפהפיה. נשים רדפו אחריי כל חיי ומעולם לא נתקלתי במשהו דומה למה שנכתב כאן. יש לי תואר שני ואני הרבה יותר מבריק מרוב האנשים שאני מכיר. רוב החברים שלי אשכנזים ואני לא מרגיש כל רגש נחיתות כלפיהם - להיפך אולי. אני לא קמצן ויש לי הרבה כסף. אני יודע שיש תימנים פרימיטיביים או קמצנים אבל יש גם אשכנזים כאלו. אגב, שמתם לב שתימנים או עירקיים או פרסיים הולכים אחר מקורם אבל אשכנזים לא...הם אשכנזים - הם לא רומנים, רוסים, פולנים... הפרימיטיביות בהתגלמותה היא הפוסט הזה עצמו וכל מי שמגיב לו [אולי גם לרבות אותי - אם כי אני פשוט לא יכול לסבול טפשות]. הפרימיטיביות משמעה - לא משנה מה האדם עבר בחייו, מה למד, מה הוא יודע, אילו תכונות אימץ לעצמו, אילו ערכים - העיקר מאיפה הוא בא [יותר נכון הוריו או סבותיו]. אם אני אדע מאיפה הוא בא אני אדע עליו משהו. טמטום גמור. אני תימני וההורים שלי נולדו בארץ [שלא כמו רובכם] אז מה אתם יודעים עלי אה? כלום. הפרימיטיביות היא לחשוב שאם אני אדע מאיזה עדה מישהו בא אז אני אוכל לשים אותו במגירה אצלי בראש של התימנים או הפרסיים או השד יודע מה - המגירה שם רק בגלל שאתה טיפש [לחשוב שיש דבר כזה בכלל], פחדן [להכיר בעובדה שכל אדם הוא עולם ומלואו ואינך יכול להגביל אותו מלהיות מה שהוא רוצה כמו שאתה מגביל את עצמך], וחוצפן [לנסות ולהשליך עליו את ההתניות הפרימיטיביות שלך]. הרי זו אינה הפעם הראשונה שאני נתקל בסטיגמות הללו. זה דוחה. וזה עצוב כי פשוט אי אפשר להילחם בסכלות היא תהיה כאן עד קץ הימין. אדם.

k e r e n m

New member
יחי האוטופיה!!!

הייתי מאוד שמחה להצטרף אל דבריך,ואני הראשונה שהייתי בוחרת בך למנהיג לנו .כי לפי חזונך יכולה הייתה להיות לנו מדינה נהדרת. אבל אתה אינך רץ למנהיגות, והמדינה שלנו רחוקה משלמות.אנחנו בנויים מפזאלים חברתיים שמנסים עדיין למצוא את מקומנו בחברה ובעולם. במדינה שבה נשיא עדיין מדגיש את מוצאו כגורם מכשול, במדינה שבה התקשורת בוחרת במודע ליצור סטיגמות בפרסומות ובתפקידים למזרחי "הצ'חצ'ח" וכהה העור העילג, במדינה שבה מחפשים שגיאות בשפה אצל ח"כ בכיר כדי לרמוז על בורותו ממניע גזעני בלבד.מדינה שמאכלסת במכוון אוכלוסיה מסויימת באזורים נכשלים ויוצרת גטאות ולא אינטגרציה שווה. מדינה שבה אליטות ממוצא מסויים מרגישות שהיא שייכת בטאבו להוריהם ,וקשה להם להתבונן באנשים "אחרים" שמנסים לעלות ולטפס בסולם כמותם ועוד ועוד ועוד... כך נראית פני המדינה שלנו !! ועדיין אינני מסירה את אחריותנו כאזרחים, וכאנשים אינדבדואליים להילחם על מקומנו ולא לתת לאף אדם להתנהג אלינו בשום סטיגמתיות. וחלילה לא להיות מושפעים מכך-כי רק זו הדרך להילחם בתחלואי החברה הפרימטיביים והגזעניים שעדיין לא נעקרו מקירבנו. אך אני להבדיל ממך יקירי , אינני עוצמת את עיניי ובונה לי מדינה בתוך מדינה..(הוגש כחומר למחשבה)

שושי 13

New member
gotbetter ברוך בואך בצל קורתנו../images/Emo140.gif

לא צריך להלחץ עד כדי כך מדעותיהם של אחרים. לכל אחד יש זכות להביע דעתו, מה גם שטלטולה כתבה שישנה שמועה כזו וביקשה לשמוע את דעתנו ואני חושבת שזה לגמרי לגיטימי. אין בכוחנו לשלוט בדעותיהם של אחרים וכן זכותו המלאה של כל אחד להביע דעתו גם אם אינה כדעתנו. אני חושבת שיש סטיגמות כאלה בכל עדה, קח למשל את הפולניות, איזה דברים נוראים אומרים עליהן, אתה באמת חושב שזה הכל נכון? ככה זה בחיים, לפעמים בגלל אדם אחד מעדה מסויימת נופלת הסטיגמה על העדה כולה. והכי חשוב לא להתרגז בכלל.

gotbetter

New member
פשוט לא נכון

לא נלחצתי או התרגזתי. הבעתי את דעתי - והיא: מי שמחזיק בדעה כזו הוא אידיוט גמור. טלטולה לא אמרה שיש שמועה כזאת את פשוט המצאת את זה.

Hear, Hear ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Y, Y, Y - זה "קובנה", זה
מסכימה עם כל מילה של gotbetter - חוץ מהכותרת של המסר
. תעודת העניות היא של מי שחושב שאפשר להכליל קבוצות של אנשים ולא של
... בהחלט דיון גזעני ומיותר... זו לא תרבות ובטח לא של תימנים...

למעלה