אני חדש בפורום הזה

אני חדש בפורום הזה

שלום. אני באופן אישי חושב שאין הרבה סיכוי שאהיה מאמין. אבל תמיד נורא מטריד אותי למה אני כ"כ רחוק מהדעות של המאמינים? למה אני ממש לא מבין אותם ? במדינה שחלק גדול מימנה הוא ציבור מאמין אני מרגיש די זר. מה אתם חושבים ? תודה איציק

אפריל11

New member
אני חושבת

שאם כתבת את השאלה בשבת עד צאת השבת רק לא דתיים יכולים לענות לך. אני מבינה את המאמינים ויש לי חבר דתי. מה לא מובן אצלם? תקרא יותר על היהדות ותבין.

itziki2

New member
קראתי על יהדות נצרות בודאיזם..

קראתי על יהדות נצרות איסלם וכו' . יותר קל לי להבין את הנצרות כי הדיעות של ישו (שהיה יהודי) נישמעות לי יותר מתוחכמות מאשר השאר.

שרון AAA

New member
תן לי להבין משהו

קראת על שלושת הדתות ועל בודהיזם (שזה בלי א') וכו..הגעת למסקנה שהנצרות הדת הכי פסיכולוגית בגרוש הכי דבילית בעולם נראה לך יותר מתוחכמת מהשאר? אין פלא שתפיסתך את האלוהים היא אלילית ומלאה בפסיכולוגיה בגרוש. נצרות???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפריל11

New member
אתה נותן ציונים לדתות והנצרות קיבלה

עובר? הדעות של ישו נשמעות לי דומות ליהדות כי הוא נולד יהודי. רוח הקודש שביקרה את מריה הבתולה והולידה ממנה בן זכר שנראה כמו כל אדם וגופו האנושי מת הוא רעיון שקשה לי לקבל אותו אבל חסד ועזרה לחולים ולעניים למה לא? גם ביהדות יש אותם רעיונות. מה מיוחד בנצרות שאתה מקבל יותר מאשר ביהדות? שבתולות נכנסות להריון מרוח הקודש ואם בתולה יולדת פתאום בעלה יכול להאמין שרוח הקודש ביקרה אותה במתבן?

tamarhp

New member
אולי קריאה זה לא מספיק

מה הכוונה "קראת על היהדות.. וכו'"? קראת על היהדות באיזה ספר? ספר אובייקטיבי שמסביר על כל הדתות? ספר יהודי? ספר נוצרי? אולי אתה צריך יותר מזה. אולי אתה צריך להתעמק בספר יהודי אמיתי ולא לקרוא ספר מבחוץ שמסביר על היהדות. אולי אתה צריך לשמוע הרצאה, או לבקר משפחה דתית, בשביל להבין מה זה יהודי.

itziki2

New member
אחי ואבי הם דתיים - אז ניראה לי

שזה נחשב ללעשות שבת עם דתיים לא ?

tamarhp

New member
לא יודעת

לא יודעת איך הם דתיים וכמה ולמה. לפעמים כשאנחנו שבת אצל מישהו אחר אנחנו מגלים כמה חוסר יש אצלנו.

חייקין

New member
שלום לך איציק

מכיון שהאלהים הוא המצאה אנושית אין כל מניעה להאמין בו! אתה מאמין ברכב בו אתה נוסע, סומך על מערכותיו, וזו המצאה אנושית... אתה צופה בטלויזיה, רואה סרטים ותכניות ומאמין שאתה רואה, וזו הן המצאה אנושית... האלוהים הוא המצאה אבסטראקטית, די דומה להמצאת אמצעי התשלום שהחליפה את שער החליפין, ואין סיבה שלא להאמין בקיומו אצל מאמיניו... לסמוך עליו זה כבר ענין אחר

itziki2

New member
זה המצאה של יותר מידי אנשים בשביל..

זו המצאה של יותר מידי אנשים בשביל להיתייחס אליה בזילזול. גם אהבה זה דבר אבסטרקטי אבל אף אחד לא יתווכח איתך בכזו להיטות שאכן היא קיימת או לא. יש אנשים שזה מגדיר בעצם את כל עולמם. זה הרבה יותר חזק ממה שאנחנו החילונים חושבים.

faridi

New member
אחי, אל תסתבך

כשם שהכסא מעיד על הנגר שבנה אותו, כשם שהבגד מעיד על החייט שתפר אותו וכשם שמכונה מעידה על האומן שיצר אותה, כך עולם כזה גדול עם כל מה שקורה איתו מעיד על אומן גדול שמנהל אותו ומשגיח עליו.

itziki2

New member
זאת הלוגיקה ? בגלל זה אתה מאמין ?

אני יכול להגיד לך - כשם שאתה לא יודע איך בנוי המחשב - כך גם אתה לא יודע איך נוצר העולם . מה רע בלוגיקה הזאת ? פשוט תגיד שככה אתה מרגיש - זה נישמע הרבה יותר טוב. לוגיקה תשאיר למתמטיקאים.

אופירA

New member
מנהל
ואם הוא כן יודע איך בנוי המחשב?...

למה להשאיר את הלוגיקה למתמטיקאים, אם הלוגיקה ניתנה לנו ככלי חשיבה? בהרבה דברים שאדם אינו יודע - הוא מסתמך על ההיגיון, ומגיע לתוצאות מצוינות. מדוע לא להשתמש בהיגיון? אם אינך יודע איך בנוי המחשב - ביכולתך ללמוד טכנאות ותכנות בכל רמות הקורסים בהתאם לידע שתרצה לרכוש. כנ"ל - אם אינך יודע מי ברא את העולם, כיצד ולמה. מה הבעיה ללמוד, להשכיל ולדעת? מה הבעיה להבין ולהקיש דבר מתוך דבר? רק מתמטיקה בנויה על לוגיקה והיקשים?

itziki2

New member
גם את מקורות כדוה"א אפשר ללמוד

גם את מקורות כדוה"א אפשר ללמוד מאנשים כמוסטיבן הוקינג. השאלה היא אם אתה מוכן ללמוד. הרבה יותר פשוט להגיד הכל ברא אלוהים ובזה מסתיים כל העניין.

tamarhp

New member
רגע,

אם אני מאמינה שאת המחשב בנה הטכנאי למה אני צריכה ללמוד איך בנוי המחשב? אני בחיים לא אספיק ללמוד את כל הדברים בעולם, יש דברים שאין ברירה ונצטרך להאמין גם בלי ללמוד...

אופירA

New member
מנהל
תתן דוגמאות

אם תתן דוגמאות לעניין של "מרגיש זר", יהיה יותר קל להבין אותך. כלומר, צריך להבין למה זה מטריד אותך שאתה רחוק מהדעות של המאמינים, ולמה אתה "מרגיש זר". שהרי אמנם יש במדינה חלק גדול שהוא ציבור מאמין, אבל יש חלק לא פצפון של כופרים ומתנגדים לאמונה. כך שצריך להבין מה בעצם מפריע לך, מה אתה לא מבין ומדוע אתה מרגיש זר.

itziki2

New member
למה אני מרגיש זר

יש הרגשה בחברה הישראלית שהשאלה "האם אתה מאמין באלוהים" היא בעצם בדיקה איזה בנאדם אתה? ואם אתה עונה כן אתה אחד משלנו.. ואני חושב שאני בקיא בתנך ובפילוסופייה הרבה יותר מכל אלה ששואלים את זה . אין לי בעייה ללמוד ולשמוע הרצאות. אבל מה אני אגיד זה נישמע לי מגוחך..איך פרופסור יכול להאמין שכל המין הנשי נוצר מצלע של גבר ? שנחש דיבר ? שיש תפוחים שעושים דברים מוזרים לבנאדם ? ובבקשה אל תנסו להתפלפל איתי בזה - זה לא העניין.

למעלה