אני חדש בפורום הזה

tamarhp

New member
טוב,

אתה בא בגישה מוזרה מאד. אני דתית ואין לי שום בעיה לשים את עצמי במקום של החילוני ולהבין אותו, למה אתה חושב שלא? מצד שני - הבנה אינה פירושה הסכמה. אני יכולה להבין מאד מדוע אתה מרגיש/עושה/חושב בצורה מסויימת אבל אני יכולה שלא להסכים עם המעשה/ההתנהגות/המחשבה. כשאתה פוסל מראש את הצד השני והיכולת שלו להיבן אותך, אין ספק שלעולם לא תבין אותו... וחוצמזה, אתה מחפש דת כדי שיהיה לך נוח? או כי אתה מחפש את האמת? עצוב לך להיות אתאיסט אז אתה מחפש משהו רוחני שימלא לך את החיים, או שאתה חושב שיש אלוקים והשאלה היא מיהו באמת ומהי הדת הנכונה?

itziki2

New member
רוחניות זאת סתם מילה

רוחניות זאת סתם מילה שהמציאו כל אלה שחזרו מסטולים מהודו. לכל אדם יש נפש ולכל אדם יש רוח - וזה לא משהו שמחפשים ומוצאים . אם עצוב לי ?, לא אמרתי שעצוב לי. הייתי רוצה שכמה שיותר אנשים יהיו דתיים- כך היו פחות פשעים לדעתי(למה? זה כבר לפעם אחרת).

akyo64

New member
רוחניות זה מושג לא סתם מילה

לא מבין אותך רוחניות זה סתם מילה כמו מסטיק או כמו אופניים מה פתאום . רוחניות זה רו חואדם ביחד שמחפשים משמעות לחיים משעממים . אני רוחניפרושו אני לומד חי חיי משמעות ומגלה את החיים שלי בתוך עולם הרוח .

יענקלה85

New member
קשה לענות על שאלה כזו

ביחוד לאור תגובותיך לאלה שכן ניסו לענות. המסקנה המתבקשת מדבריך, היא שאתה לא ממש מעוניין להבין את היהדות (וזה בלי קשר לקבלת היהדות על עצמך). זו הסיבה העיקרית לשאלתך "למה אני ממש לא מבין אותם", ולדבריך היותר מאוחרים "דיבור עם דתיים בד"כ מוביל לוויכוח מאוד לא נעים. וזה עולה לטונים גבוהים וצורמים".

אני דווקא כן מנסה. וזה עוזר לי לדבר

אני דווקא כן מנסה. וזה עוזר לי לדבר איתכם. אתם יותר סבלניים מרוב האנשים שדיברתי איתם. אני מבין את היהדות כפי שאני מבין אותה . ואתה מנסה לבדל אותי - כי אולי גם לך אין סבלנות או סובלנות. אבל זכותך.

שרון AAA

New member
לא הבנתי מה תכלס הבעייה

מה מציק או מפריע לך? מה גורם לך לכתוב בפורום? אם אתה אתאיסט וחי בסביבה אתאיסטית אז מה הבעייה בעצם?

נושא הדת מעניין אותי מאוד

נושא הדת מעניין אותי מאוד. זאת ה"בעייה" . ומעניין אותי לשמוע השקפות של אנשים שהחברה מכנה אותם דתיים.

ציקי 07

New member
תשובה !!

אנחנו מורכבים מגוף ונשמה ,הנשמה מושכת אותך להכיר את הדת כי אלוקים אוהב את הבנים שלו שזה העם היהודי, בהצלחה.

למעלה