עדיין - מה הבעיה
מפריע לך שאנשים בודקים איזה אדם אתה? למה? אתה לא היית רוצה לדעת איזה אדם עומד מולך? לא היית רוצה לדעת באיזה שפה הוא מתקשר? באילו מושגים הוא חושב? מפריע לך שהרוב מאמין - אני לא מבינה מה מפריע לך. קודם כל, עדיין אחוז גבוה למדי אינו מאמין, כך שאינך חייב להרגיש בודד. פשוט תשאל אתה בעצמך את השאלה כדי לאבחן את כל אלו שהם כמוך, תמצא אותם ותרגיש בבית בחברתם. אני גם הייתי מרגישה מאד בודדה בחברת כל הלא מאמינים, אבל זה לא עצוב לי, כי אינני מחפשת את חברתם כלל וכלל. אני מחפשת את חברתם של המאמינים, ומתוכם - את אלו שמבינים את כל מה שאני מבינה. מדובר במעטים יחסית לאוכלוסיה הישראלית (כ-10%), ובכל זאת לא לבד לי בקטע הזה ואני לא מרגישה זרה. אדם שמחובר לעצמו לא מרגיש זר. אם אתה מרגיש זר - זה יושב על משהו אחר, עמוק יותר. אני בקיאה בהמון חומרים בצורה די מחרידה עקב אינטליגנצית יתר, אך העובדה שהרבה מאד אנ-אינטליגנטים בלא מעט צ'כונות לא משדרים לי שאני אחת משלהם - לא רק שלא מפריעה לי, אלא אפילו משמחת אותי מאד. אמנם, לא הרבה אנשים סובלים מהבקיאות ומהאינטליגנציה שלי, אבל המעט שסובלים מכך מספיקים לי כחברה, וגם אלו שאינטליגנטים פחות ממני מתאימים לי (עד גבול מסוים), כי אני בכלל לא חושבת שאינטליגנצית יתר זה קריטריון לבן אדם וללהיות אין וכו'. אולי כדאי שתחשוב על הכיוון הזה. אם מבקש אמת אתה - מן הסתם שתגיע לתשובה (הלא נעימה, אולי) - מה באמת מפריע לך. אם אינך מבקש אמת - אני ממש לא אוכל לעזור לך.