אני חייב להגיד משהו...

המתלהמים הגזענים והלא-מפותחים ממהרים לנהום

אבל ההודעה שלך, orend123, מעוררת הערכה וכבוד. מן הסתם תפוז שמו אותה בעמוד הראשי מתוך רדיפת רייטינג וכוונה אופיינית להביא את עדרי הבהמות לצעוק "או-או-או", אבל מה שחשוב זה הערכים המוסריים הנכונים והמחייבים שבשמם אתה כותב. יחד עם זאת, כדי להעריך עד כמה באמת היתה הצדקה להגביל את תנועת הפצוע בזמן טיפול, צריך לדעת מה היו התנאים הספציפיים במקרה הזה. אני לא איש מקצוע בתחום ולא הייתי במקום, כך שאיני יכול לעשות זאת.

orend123

New member
../images/Emo26.gif תגובה לכולם ../images/Emo36.gif

צר לי שהאשכול התדרדר לשפל, וויכוח נוסח פרידמן נגד בובליל, כוונתי לא היתה שההודעה תגיע לעמוד הראשי של תפוז ולקבל הודעות מטומטמות. אני לא שמלאני ולא יפה נפש, עשיתי ועושה שירות צבאי (בנוסף לשנת שירות במד"א והמשך התנדבות רציפה) לקחתי חלק ישיר בלחימה ב2006 ולוקח חלק פעיל בתגבור כוחות הביטחון בלחימה העכשווית, ובנייני האו"ם לא נמצאים בז'נבה. הכוונה היתה לעורר דיון ענייני מבעלי דעות מפורום (מנומנם) ואינטימי. עובדה שמביני הדבר, העוסקים במקצוע כן התייחסו באופן ענייני. אין לנו צורך להשוות את מדינתנו לתת רמה. למה להם מותר ולנו אסור. הם עושים את זה כי הם מחבלים וזו הסיבה שהם חוטפים עכשיו. אבל מדינת ישראל כל עוד רוצה לשמור על ההכרה הבינלאומית שלה חייבת לפעול לפי כל הנהלים שהתחייבה להם, כולל אמנת ז'נבה! (ובמה שונה הלינץ' שביצעו במחבל היהודי בשפרעם ולירי המרובה שביצעו על מחבל הטרקטור?). דעתי בנושא המחבל? לדעתי המתנדב עשה טעות ולא תקע לו כדור בראש. אבל לא נתווכח מה לא היה. ברגע שכוננים יצאו לטפל מטעם מד"א הם היו צריכים לטפל כמו שמד"א דורש לטפל ומאחורי כל נהלי העבודה. אם הם חשים שאינם יכולים לעשות זאת- מאוד פשוט! לא לצאת מהבית. כבר יצאת? ראית שזה מחבל ולא תוכל לתת לו את אותו היחס שהיית נותן לאדם אחר? תוריד את הווסט ותישאר לצפות מהצד, תיכנס לאוטו ותיסע הביתה. אל תעשה עבודה חרא (או כמו שנוהגים לומר עבודה ערבית). האם היה הבדל בין טיפול שניתן למחבל הנ"ל לכל פושע אחר? אם אותם מתנדבים היו מגיעים לסכסוך משפחתי- גם אז היו כופתים את התוקף הפצוע ומטפלים בו כך? לא אתנצל בנושא האשמות שהוטחו כנגד הצוות על טיפול לקוי- זהו טיפול לקוי! ועל כך מסכים גם הפראמדיק סופרוייזר שלנו. אפשר להבין בצורה פשוטה מאוד מהתמונות מתי ולמה עברו לאזוק את המחבל מלפנים- כאשר הגיע נט"ן משמרת, ירד ממנו פראמדיק אשר מכיר את העבודה קצת יותר טוב ממתנדב שסיים קורס 88 והלך להצלה, זק"א, הצלה דרום, הצלה איחוד, גדוד הכוננים, עזרא מציון, ועדת התביעות וכיתת הכוננות היישובית (כולם יחד- הרי יש זמן כשלומדים תורה ולא עושים משהו) והחל לטפל בפצוע כמו שצריך, וכדי לטפל בו כמו שצריך הפצוע צריך להיות על גבו ולא משוסע כנגד הכביש. האם הפצוע התנגד בצורה כל כך עזה שהצוות חשש לבטיחות שלו עצמו?? במצב כזה בשום אופן אין לטפל ויש להשאיר את המקרה לטיפול המשטרה. אם בכל זאת טיפלו המתנדבים בכוח הרי שיש כאן גם הפרה של חוק זכויות החולה בנושא הסכמה מודעת לטיפול. אם הפצוע לא הראה התנגדות השוטר יכול לאזוק את ידיו מקדימה ולאפשר טיפול כנדרש. התנהלות הצוות מעוררת עוד ספקות בנושא הטיפול, מסביב כל כך הרבה כוננים ורק אחד על הברכיים גוזר את חולצת הפצוע, על מה האחרים מדברים? על מה אוכלים היום? לאן הולכים אחרי זה? מה שלום האישה והילדים? ומי מצלם? ומדוע באחת התמונות רוכן כונן עם פלאפון מעל הפצוע? האם הוא מצלם אותו? שאם כן הדבר שוב מהווה הפרה בוטה של נהלי מד"א. תמונות כאלה פוגעות במד"א, פוגעות בישראל ופוגעות במוניטין של כולנו, לא משנה אם לפני זה הוא היה מחבל ואחרי זה קיבל טיפול מעולה שבעה כוכבים בביה"ח על שם שרי אריסון. תמונה אחת הנציחה מהצד שלנו את מה שהפלסטינים משדרים ללא הפסקה ברשתות שלהם. ההתעללות הישראלית בהם. ועוד צוותי מד"א מעורבים בכך?!?! הדבר מדאיג בימים אלה גם את המחלקה הבינלאומית במד"א שגם ככה יודעת שהצלב האדום לא "מת עליהם". אבל כן הכרה בינלאומית היא חשובה ולא סתם. שיהיה שבוע טוב ושקט לכולם, אני חוזר לסגור שבת בבסיס, אח"כ באופן רצוף יומיים תגבור בדרום, שוב בבסיס, וחמישי-שישי-שבת שוב תגבור בדרום (האם מישהו מכותבי התגובות המפגרות עושה משהו כזה?). אורן.

........

לא משנה כמה תנסה להשמע חכם, אתה פאקינג לא! (עצם הכתבה הזאת .........) מה אתה מזיין בשכל על עבודה מה עבודה לקויה.... זה מחבל, זה אדם שניסה לרצוח יהודים, זה אחד שאני בטוח שאם היה פוגע באחד משלך אתה היית מדבר אחרת?!!! יודע מה הבעיה בך?-אתה! תנוח..... ואם כבר נכנסת לעניין ה"תרומה" הגדולה שלך למדינה ולתושבים. . אז בידיעה שאני, ואני מצטט "אחד מכותבי התגובות המפגרות" ..... אני סיימתי צבא, לא מחוייב לכלוםםםם, ואני מתכוון להיות שם ולעשות כמה דברים שלא בראש שלי לפרט אותם לך.... תתבגר ילד!

sup

New member
כל הכבוד לך, אבל עדיין היו צריכים להרוג אותו

פאראמדיקים או לא, אמנת ז'נבה או לא, הכרה בינלאומית או לא.. אנחנו במלחמה קיומית, וזה לא ממש משנה לי מה הפרוטוקולים, לטפל בחראות האלה לא צריך. אם כבר מישהו הסכים לטפל בהם במקום להכנס בהם אתה צריך להגיד כל הכבוד שהם הסכימו! עדיף שהיו משאירים אותו לדמם למוות

בגלל תמונה אחת

אתה מסיק שזו דרך הטיפול האופיינית לכל צה"ל ולכל הפראמדיקים באשר הם בישראל? טעות. על תמונה אחת כזו יש עשרות תמונות שמראות טיפול נאות במחבלים שלא מגיע להם. כן, לא מגיע להם.. ובכל זאת מטפלים בהם. הסר דאגה מליבך ידידי, זה לא מה שיזיק לתדמית שלנו בעולם. ממש לא. התדמית שלנו פגומה כבר שנים רבות. ואם יש פה אנשים שאמרו לך שגם לא היו צריכים לטפל בו בכלל, אין זו תגובה מפגרת, זו דעה כשם כל הדעות, כשם דעתך שלך עצמך. עם כל הכבוד אליך, ההודעה שלך מעוררת אנטיגוניזם רב, לבטח ידעת שזה מה שיקרה ושיהיו תגובות ודעות הנוגדות את זו שלך. ביחוד בנושא כזה טעון, במצבה של המדינה שלנו. אני סמוכה ובטוחה(למעשה יודעת בוודאות) שהם לא כ"כ כואבים ולמעשה לא כ"כ אכפת להם ממך, מהדעה שלך, הם יחגגו על הדם שלך לו היו יכולים, נשגב מבינתי כיצד אתה בכלל חש איזשהי אמפתיה אליהם. וכמה שזה גורם לך לכעוס!! וואו! אילו מחבלים, להזכירך.. לא אזרחים.

משה חפץ

New member
מוריד בפניך את הכובע...

על העשיה ולא מזלזל במיליגרם בכל אחד מהדברים אך דעתי היתה ועודנה שמחבל צריך למות ולא לקבל טיפול... הבא להורגך השכם להורגו. שה' ישמור אותך בתוך שאר חיילי/חובשי/שוטרי/רופאי עמו ישראל!

cso

New member
זה מה שמדאיג אותך?

והעובדה שהוא יכול לנסות לברוח או לפגוע במישהו נוסף, לא? האזיקים הם שם על מנת להגן על הסובבים אותו וזה מבחינתי העדיפות הראשונה. זה שהוא קיבל טיפול על אף ניסיון הרצח שלו, זה מבחינתי פריבילגיה גם כך.

Ruby Thuesday

New member
ואם היה עליו מטען נפץ?

כפי שאנו יודעים, לאויב הפלשתיני אין מגבלות, לא של אמנת ג'נבה, ולא מגבלות מוסריות כלשהן. מטרתו היא לרצוח יהודים, וכמה שיותר. האויב הפלשתיני עשה לא אחת שימוש באמבולנסים לצורך העברת אמל"ח, והשקר מהווה אצלו כלי נשק. אז נשאלת השאלה האם על המחבל שנתפס היה מטען נפץ שהוא יכול לפוצצו אם ידיו פנויות. ומאחר ואיננו יכולים לשלול על הסף את האפשרות הזו, אסור לקחת סיכון, ויש לכפות אותו היטב שלא יוכל לזוז. לטעמי אפילו היה צריך לירות בו במטרה להורגו, שכן האפשרות שיש עליו מטען נפץ הינה סבירה לחלוטין. ולפני שאתה זורה את קיטונות הלכלוך שלך על היהודים, אנא זכור שתי עובדות - היהודים הם רחמנים בני רחמנים, והמחבלים הפלשתינים הם ברברים בני ברברים.

דודיad

New member
ואני מזועזע שבכלל טיפלו בו

הבעיה שלא הורגים אותם צריך לשנות החוק לך תספר להם אמנת זנווה אמנת אינזאבי הם יצחקו עליך הם לא רואים אף אחד ממטר גם דוגמא בשפרעם אם החייל שירה לא רק שלא טיפלו בו אלא הרגו אותו מישהו דיבר?אם זה היה להיפך איזה בלגן היו עושים

סלינוש

New member
טוב מוד שהוא היה כפות

"כן מחבל לא מחבל זה לא משנה, פצוע זה פצוע" ?????? תגיד אתה קולט מה אתה אומר?? איזו התייפיפות. מאוד משנה שהוא מחבל, מאוד. ברגע שהוא החליט לפעול באלימות ולפגוע באנשים אחרים מבחינתי נשללות לו כל הזכויות! לא מגיעה לו עזרה בכלל. שיהיה אסיר תודה שטיפלו בו במקום לתקוע בו כדור בראש, כי זה מה שהיה צריך לעשות. וזה תקף מבחינתי לכל מחבל - מכל דת גזע ולאום.

יש מצב אחד בלבד בו לא אוזקים מחבל.

כשמכניסים אותו לשק גופות.וגם זה רק אם לא מוצאים את הידיים.אמנת זנבה אומרת הרבה דברים,ביניהם גם שאסור לירות בצנחן כל עוד הוא באוויר.המחבלים עושים את זה?בטוח..מי שלא נאמן לאמנת זנבה אז היא לא חלה גם עליו.בכלל,קח את כל האמנה שלך,תכניס לשק גופות יחד עם המחבל הפצוע שלך ותקבור יחד.אה,ותפסיק כמובן לבלבל פה את המח עם שטויות נוספות כאלה.

.,.,.,.,

צודק/ת, אם לא מוצאים את הידיים אז סבבה חח תאמין לי בושה שיש אנשים עם דעות כאלה.....

אמנת זנבה שווה ל...

אתה יודע מה.. אמנת זנבה חלה רק אם הצד השני מקבל זאת, במידה ולא, גם אנו לא מחוייבים.

RoboTech

New member
אנחנו הרי לא פושעי מלחמה

ידרסו אותנו. יהרגו אותנו, אבל פושעי מלחמה אנחנו לא. הראו פעם בחדשות איך חיילים אמריקאים מתעללים באסירי מלחמה לשעבר (מי שמת כבר לא אסיר) ומראים עוד כמה שטויות שצבאות אחרים בעולם עשו ועושים ויעשו, בקיצור, פשעי מלחמה. למי זה מזיז? אחרי עשר דקות כבר אף אחד לא זוכר (האמת שגם אני לא) אבל אנחנו? פוחדים מהמחשבה אפילו שיחשבו אותנו לפושעי מלחמה. שכרגע מבצעים נגדינו פשעי מלחמה (ירי על אזרחים). למה שלא נהיה פושעי מלחמה? רק למלחמה אחת ודי! בסדר? בואו ננסה! מה כבר יקרה? הרי יש לנו את כל הסיבות והגושפנקאות, אז למה לא? אולי זה כיף בכלל ולא ידענו? אולי זו תחושה טובה של 'עכשיו הראינו לכם'? אחרי עשור של התגרויות? גופות יהודים? כלכלה שלא צומחת עקב בטחון ירוד? אולי העולם גם ישכח? אולי אמריקה תגיד ללא מילים "האמת? זה מה שרצינו שתעשו, אבל כ"כ הרבה שנים לא קלטתם את זה, פאקינג איזראליז" אני רוצה להיות פושע מלחמה! אני רוצה דם פלסטיני על הידיים, של איש אישה או ילד, לא אכפת לי. שיהיה דם פלסטיני. לפחות שימשיכו להלחם (כמובן באישור השמאלנים) עד שגלעד שליט יחזור. לפחות את זה. זה מה שאנחנו צריכים באמת, בחור צעיר וחסר נסיון שמותח ביקורת על חבריו במד"א, רק בשביל להתפרסם, ושלא מבין שהוא קולע בול לאן שהשמאלנים רוצים שיקלע. טיפש.

לנדסמן

New member
אמנת ז'נווה...ערבים...פצועים...הרוגים

הפצוע קשה הזה שטיפלת בו, יכול כשיבריא להפוך למחבל מתאבד ואז להרוג את הוריך ואחיך וילדיך, ואז כשזה יקרה תשוב ותספר לי על אמנת ז'נווה וכמה היה חשוב לך לטפל במחבל הזה.

אמנת ג`נבה היא לא תורה מסיני.

ואני יודע שזה לא מתאים לכתוב ושזה מועמד למחיקה,אבל אתה טיפש.(או שמאלני קיצוני,אין הבדל)

טיפש? זה עדין, לך על בן נקניקיתתת

חח אל תדאג אחי זה מפורסם.... וואלק זה מה שאהבתי, אפשר פשוט לקלל תמניאקים וזה עולה!

פרויז1

New member
אני מעדיף איש מד"א

בוטה ביחסו לחיי היהודים שקרסו תחת פיצמורים במשך 8 שנים, ולא אחראי כלפי חיי הצוותים בשדה - חי ושימשיך לבקר בבוטות מעוררת מרד, מאשר את אותו יהודי בוטה וגס רוח נפגע ממחבל פצוע. יהודי! אף על פי כן, שומך יקר לכולנו - יותר !

sag115

New member
אמנת גנוה זה דבר נכון ורצוי ..

אבל פה הדברים שונים ,לא לדבר עליו פרטני אלא בכללי,הרי שהם באים לפגוע גם באזרחים שזה גם נגד האמנה.הלואי והיו עוד אנשים כמוך אבל בצד השני....כשהיה אותו לינץ ברמאללה בשני מסכנים שטעו בדרך לא ראיתי שזה הפריע למישהו האצלם.

למעלה